Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

אנחנו זוג, גרים בתל אביב באזור עם מצוקת חניה קשה, כרגע ללא ילדים אבל יש תכנון להתחילבשנה-שנתיים הקרובות.

היום יש לנו סוזוקי גרנד ויטארה, 3 דלתות, שנת 2005.

הרכב התחיל לעשות בעיות – חיישן חמצן הלך (פעם שנייה שזה קרה), כשהואקר יש איזה רעש לא ברור מהמנוע שנבדק ולא הצליחו להבין מהו, בחודשים האחרונים קצת מעשן בהנעה ועכשיו גם הגז בורח מהמזגן.

מתלבטים אם להשקיע בתיקונים או להחליף?

אם הפור ייפול על רכב חדש אז המגבלות/צרכים שלנו הם:

• תקציב של 55-80 אלף ₪
  • אוטומט בלבד
  • רכב קטן יחסית אבל שיוכל לאכלס בנוחות גם ילד/שניים + קצת ציוד בתא מטען
  • עדיפות לחדש או עד 4 שניםעל הכביש
  • ציוני בטיחות טובים
  • צריכת דלק היא פלוס אבל לא חובה (האוטו הנוכחי על הפרצוף מהבחינה הזו אז כל דבר יהיה שיפור)
  • השימוש הצפוי – נסיעה יומיתשל כ- 40 ק"מ (הלוך חזור מתל אביב לאזור רעננה) + פעם בשבוע-שבועיים נסיעה לאזור ירושלים. סה"כ מעריכה שנגיע ל- 12-15אלף ק"מ בשנה.

יש יותר מידי אפשרויות ואני לא מצליחה לצמצם

חשבתי או מיני חדשה וספציפית מתלבטת בין ספארק, יונדאי i10, פיג'ו108, סיטרואן C1

או משפחתית קטנה משומשת דוגמת i20, סקודה פאביה, קיה ריו, רנו קליאו

חוץ מזה יש לי משיכה לא ברורה לסוזוקי איגניס החדשה (אולי בגללשהיא גבוהה יחסית ואני כבר שנים נוהגת על ג'יפ??)

אשמח מאוד לחוות דעתכם על כל הסוגיה ואודה להמלצות, לא רק על הדגמים שהבאתי כדוגמה.

המון תודה

הדר

עריכה אחרונה על ידי vsrs
פורסם

אני עם יונדאי i10 מנוע 1.2.

רכב מעולה.

ממליץ לך גם על סיאט איביזה, למרות שהיא יחסית מיושנת בצורה שלה.

שתיהן מתומחרות באיסור ה 80000₪.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

שלום הדר.

כמה תוכלי לדעתך בתסריט הכי אופטימי להשיג על הרכב שלכם במצבו?

כמה אתם משתמשים ברכב?

קחי בחשבון שבטווח של שנתיים-שלוש (עד שיגיע הילד הראשון בתקווה) הרבה יכול להשתנות.

מה שבטוח השתנה זה שהרכב שתקנו יפסיד לא מעט מערכו, כמה עשרות אלפי שקלים טובים.

מה שעוד עלול להשתנות זה למשל העובדה שהרכב החדש יתאים גם לעוד שנתיים שלוש. אתם פתאום עלולים לגלות שהעגלה שאתם/את/הוא רוצים היא בדיוק זו שהרכב לא מתאים לה ואז מה?

כמובן שאני מעט מקצין, למרות שגם זה יכול לקרות, רק כדי להמחיש את המצב.

הייתי בוחן שלוש אפשרויות:

אם הסכום שתצליחו להשיג על הרכב שלכם במצבו הוא זניח, וכמה אלפי שקלים שתשקיעו בו יחזירו אותו לתפקד כראוי אולי שווה לקחת את הסיכון ולהשאר איתו.

אם לא ואת מייעדת את הרכב שישמש אותכם גם עם התינוק הייתי מתרחק ממיני, יותר מדי סיכון שהיא לא תתאים בסוף.

הונדה ג'אז נשמעת כמו אופציה טובה. גם שומרת על ערכה מצויין, גם מאוד מרווחת מבפנים ותתאים לעגלה וילד, וגם לא כל כך גדולה מבחוץ ותתאים לא רע לעיר.

האפשרות השלישית לקנות רכב שמתאים לעכשיו ושיגיע הילד למכור ולקנות אחד אחר. אז מיני יתאימו מאוד ויש סיכוי שבסוף גם יתאימו לילד. במקרה זה הייתי מתמקד בהיצע מקוריאה (I10, פיקנטו, ספארק).

לכל אחת מהאפשרויות היתרונות והחסרונות שלה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נראה שהסוזוקי מאותתת שהגיע הזמן להפרד .

אולי כל בעייה היא פתירה אבל אם יש מצבור בעיות ונמאס מהמוסך ויש תקציב - יש להתקדם

2 ילדים + ציוד בתא המטען לא הולך עם C1 וכו' . גם I10 לדעתי לא תתאים למרות שהיא רכב נחמד.

אם זו הדרישה העיקרית - הונדה ג'אז או טויוטה ספייס וורסו הן פתרון טוב

אבל - עד שיהיו 2 ילדים זה עניין של כמה שנים ובינתיים קשה לחנות אז אולי הפתרון הנכון לקנות מיני בת שנתיים שלוש עם שוק סביר למשל פיקנטו עד שיגיע הילד הראשון ואז לחשוב שוב ?

פורסם

מה תדירות התקלות ברכב הקיים? האם אתם מבלים במוסך יום כל חודשיים או טיפול + ביקור בשנה? לדעתי תדירות תקלות היא הגורם שיקבע אם להחליף כעת או לדחות את ההחלפה. התחושה שלי היא שנמאס לכם מהתקלות, והגיע הזמן להחליף את הרכב. זו גם המדיניות שלי, אבל מן הסתם המצב הכלכלי שלי שונה משלכם.

לגבי ההחלפה עצמה:

כל החלפת רכב היא הפסד כספי, לכן כדאי למעט כל האפשר בהחלפות רכב.

אם הצפי לילד הוא בשנתיים - שלוש הקרובות, שמשתלבות בצפי החזקת הרכב, עדיף לרכוש כבר כעת רכב מתאים. ומהו רכב מתאים למשפחה צעירה עם ילד או שניים ומגבלות תקציב, נוסעת בעקר בעיר הצפופה? סופרמיני עם תא מטען נוח. יש כאלה בגזרת ההאצ'בקים (עם תאי מטען של 300-350 ליטר וגישה נוחה), ויש כאלה בגזרת הסופרמיני-סדאן, כמו גרסאות הסדאן של האקסנט והריו. במקומכם הייתי מחפש רכב מאחד הסוגים האלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אז מה ההבדל בין לקנות פיקנטו או i10 חוץ מזה שה i10 יותר טובה? לא ברורה לי העצה שלך...

לאו דוקא פיקנטו . כוונתי היתה לקנות מיני משומשת שכבר ספגה ירידת ערך אבל עם שוק סביר ולהחזיק אותה זמן קצר יחסית עד שלא תתאים

פורסם

תודה על התגובות

אנחנו לא כל יומיים במוסך אבל זה קיים, נגיד טיפול + שניים-שלושה ביקורים בשנה.

משום מה גם ממשיכה ללכת למוסך בירושלים ואז גם כל ביקור הוא תיק (אבל זו כבר בעיה שלי ולא של האוטו :roll:)

מהקטנות אני נוטה לi10 כי הכי נראית לי כמו "אוטו" ולא צעצוע למרות שזו תחושה אישית לגמרי

בסופר מיני/משפחתיות קטנות אני פחות בקיאה ומכירה, בעיקר כי יש הרבה אופציות.

אבדוק את ההמלצות שעלו סיאט, ההונדה ג'אז והטויוטה ורסו

כמובן שאשמח לעוד תגובות

פורסם

המצב של הרכב שאת מתארת הוא לחלוטין תקין. במיוחד שלא כתבת שביצעתם לרכב איזה שיפוץ מקיף לאחרונה אלה רק טיפול בתקלות לא גדולות.

רכב כזה ישן יצריך מדי פעם הגעה למוסך וטיפול בתקלות. החשבון הפשוט אומר שאתם לא צריכים להחליף רכב כי אם נתייחס רק לאלמנט ירידת הערך כבר אז אין פה הצדקה.

אם בא לכם להתחדש זה גם בסדר. אני הייתה מחפש סופר מיני מרווחת שתתאים גם לעתיד כדי לא להחליף מכונית בתדירות גבוהה. כל החלפת מכונית כפי שאמרו היא הפסד כספי.

נשאר עם ההמלצה על הג'אז.

פורסם
המצב של הרכב שאת מתארת הוא לחלוטין תקין. במיוחד שלא כתבת שביצעתם לרכב איזה שיפוץ מקיף לאחרונה אלה רק טיפול בתקלות לא גדולות.

רכב כזה ישן יצריך מדי פעם הגעה למוסך וטיפול בתקלות. החשבון הפשוט אומר שאתם לא צריכים להחליף רכב כי אם נתייחס רק לאלמנט ירידת הערך כבר אז אין פה הצדקה.

אם בא לכם להתחדש זה גם בסדר. אני הייתה מחפש סופר מיני מרווחת שתתאים גם לעתיד כדי לא להחליף מכונית בתדירות גבוהה. כל החלפת מכונית כפי שאמרו היא הפסד כספי.

נשאר עם ההמלצה על הג'אז.

לצערי הרב פרקש7 כל כך צודק.

כשבדקתי ירידת ערך של פיקנטו (אמנם חדשה )לתקופה של 6 שנים, הגעתי ליותר מ 6000 שח לשנה.

אני גם מחזיק רכב יפני בן יותר מ10 , אמנם הטיפולים במוסך לא מגיעים לסכום כל כך גבוה בשנה, מצד שני תמיד קיים החשש שהגיר/מנוע וכו' יעשו בעיות והרכב יתחיל להכנס לתיקונים על בסיס קבוע.

דילמה אם להחליף או לא...

פורסם

תכנון זה בסדר אבל גם מהרגע שיודעים על ילד בדרך, לוקח משהו כמו 9 חודשים עד שבפועל משריצים.

שנה שנתיים זה לא טווח קרוב, ודעתי היא שכל עוד אין ילדים - ואין תכנון בטווח המאוד קרוב לילדים, השיקול הוא לא שיקול.

כמו שאתם תתכננו סופר מיני לילד אחד, יכול להיות שסבא וסבתא היו נשאים של גנים של תאומים, וגם לך ולבעלך יגיעו תאומים.

ואז לא רק שהוצאתם כסף על רכב שלא הייתם צריכים כל הזמן הזה, בסוף תצטרכו בכל זאת להחליף.

או מקרה קלאסי בו יוצאת ילדה ראשונה, רוצים לאזן עם ילד, אבל למישהו למעלה יש תכנונים האחרים, ובאים תאומים\תאומות ומוצאים את עצמכם תוך שנתיים עם שלישיה.

לילד אחד גם מיני יספיק (דור ההורים שלנו הסתדרו עם פחות). ליותר מזה, גם עם סופר מיני יהיה גבולי, וגם עם לא מעט משפחתיות (אבל אפשרי).

אגב, עגלה מתאימים לרכב, לא ההיפך.

פורסם

הדיון גולש לתחום הפוריות ..

1) גם כשמתחילים לנסות , אין ידיעה מתי נצליח

2) "נולדה בת ורצינו לאזן עם בן" - עד כמה שידוע לי , זה לא תכנית כבקשתך

לכן לדעתי להצמד למצב הקיים ולעבור את הגשר כשצריך

אגב , הטויוטה המומלצת היא ספייס וורסו ולא ורסו

פורסם

סטאם - מניסיוני האישי הסופרמיני, במיוחד ארוכות הישבן, בהחלט מספקות לשני ילדים. אמנם הניסיון הוא מלפני 20 שנה ויותר, אבל המעבר מסופרמיני ארוכה (אקסנט) למשפחתית סטנדרטית (אימפרזה דור ראשון) התרחש אצלי כאשר הבן הבכור היה בן 8, האמצעי בן 6 והצעיר בן שנתיים. עד אז נהגתי באקסנט, כולל טיולים עד אילת, לפני שהיה כביש 6 והנסיעה מחיפה ארכה 6 שעות נטו. אז אולי היום העגלות יותר גדולות (אני לא יודע, הצעיר שלי עומד לפני שחרור מצה"ל) אבל סה"כ מדובר באותו סדר גודל של מטען, וסופרמיני סבירה תספק לחלוטין גם כאשר יהיו שני ילדים. תאומים זה מצב חריג, לא משהו שהייתי מתכונן אליו לפני שהאולטראסאונד נותן אבחנה. כמובן לא סויפט - רכב חביב עלי, אבל עם תא מטען זעיר - אבל אלה עם תא מטען של 300 ליטר ומעלה בהחלט שכן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לצערי הרב פרקש7 כל כך צודק.

כשבדקתי ירידת ערך של פיקנטו (אמנם חדשה )לתקופה של 6 שנים, הגעתי ליותר מ 6000 שח לשנה.

אני גם מחזיק רכב יפני בן יותר מ10 , אמנם הטיפולים במוסך לא מגיעים לסכום כל כך גבוה בשנה, מצד שני תמיד קיים החשש שהגיר/מנוע וכו' יעשו בעיות והרכב יתחיל להכנס לתיקונים על בסיס קבוע.

דילמה אם להחליף או לא...

הדילמה אם להחליף במקרה הזה תלויה גם בתשובה לשאלה כמה תשיג על הרכב?

אם הרכב שווה פרוטות כנראה ששווה להמשיך להחזיק אותו אם הוא בסדר סך הכל. אם הרכב יתן מקדמה יפה למחליפה אז זו באמת דילמה.

• תוכן חדש...