Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שאינו אותת על בלימה, הוא גם לא אותת כשחתך לתוך הנתיב שלי בפראות.. אבל זה לשרשור אחר :)

פורסם

איפוא הסרטון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איחרת בתגובה שלך ובוא ניתן קרדיט קטן לנושא של חוסר באורות בלם

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אי אפשר לראות אם הוא איחר בתגובה.

אפשר לראות שהוא בלם לא נכון, קודם חלש ואח"כ חזק, אבל בתנועה, כשיש רכבים מאחוריך, זה יכול להיות נכון (גם אם לא נכון לבלימה מיטבית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

0:31 רצית לעבור נתיב, יכול להיות שהסתכלת במראה הימנית,

ולא שמת לב להאטה של הרכב מלפנים?

פורסם

מי שרוצה לעבור נתיב זה רכב שרוצה לחדור לנתיבו. אני חושב שכאן פות"ש מצמצם את המרחק כדי לא לאפשר לו, אבל הקונקט בולם ואז פות"ש בולם נואשות.

איך למדת שפות"ש רצה לעבור נתיב.

הקונקט השאיר רווח מספיק מהרכב לפניו לכן כאשר שמע מאחוריו את חריקת הבלמים מתקדם קצת קדימה, ואז ממשיך בנהיגה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
בו נעשה את זה יותר מעניין, ונוסיף שהנהג הבולם עבר את גיל 40, עוד לא ביצע בדיקת ראייה, ותוקף הרישיון שלו פג לפני יומיים, אבל הרכב מלפנים איחר את הטסט בשבעה חודשים, והנהג שלו נהג חדש, שנוהג בלי מלווה, ובעומס יתר.

אני מקווה שאתה לוקח את המופע שלך לקאמל קומדי קלאב, חבל לבזבז את ההומור רק על CF.

או אולי נדבוק לעובדות המקרה הספיציפי:

והנה, הסרטון מראה שלא הייתה בלימה לעצירה מוחלטת אלא קרוב יותר ל-20 קמ"ש - מה שבהחלט ניתן להשיג ברכב דיזל גם ע"י בלימת מנוע. וגם אם לא, ממש מפריעה לך נקודת המבט הנוספת שהעלתי עד שאתה חייב לענות לה בכזו צורה?

אני אישית נתקלתי בסיטואציה בה נהג שנסע מאחורי העיר לי שאורות הבלמים שלי לא עובדים כאשר נהגתי ברכב ידני. הרכב היה חדש והאורות היו תקינים כולם - פשוט לא השתמשתי בהם בזמן שהוא נסע מאחורי וכשכבר השתמשתי הוא עמד לידי ברמזור ולא ראה.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם

פעם היה משהו שנקרא ABW (ר"ת advance brakelight warning) - מנגנון שהפעיל את פנסי הבלימה במקרה עזיבה חדה של דוושת ההאצה. נקלט לא רע בארץ לתקופה מסויימת, אבל נכשל ביצוא כיון שבמדינות מתוקנות אסור להפדעיל את פנסי הבלימה אלא בלחיצה על דוושת הבלימה.

מכל מקום, תרבות הנסיעה עם פנסים לא תקינים בעייתית מאד בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מקווה שאתה לוקח את המופע שלך לקאמל קומדי קלאב, חבל לבזבז את ההומור רק על CF.

אני שומר אותו בשבילך, כי אני יודע שאתה מעריץ ותיק.

והנה, הסרטון מראה שלא הייתה בלימה לעצירה מוחלטת אלא קרוב יותר ל-20 קמ"ש

1. הסרטון זמין רק מעכשיו, לא עליו ביססת את התיאוריה. לפני זה אפשר להתבסס רק על הנאמר

2. אם תסתכל על הפס הלבן של הכביש, הטורנו עצר לגמרי. אולי 5 קמ"ש, גג.

אבל, שוב, לטעון שמישהו עוצר מ-70 קמ"ש לכמעט עצירה רק עם ההילוכים...

דיברנו על מה יפסוק שופט. פה אפשר להתייחס רק למקרה, לא בכללי.

במקרה אני גם מכיר מקרה שמישהו בלם בגלל חתול באיילון, נכנסו בו מאחור, והוא יצא אשם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני שומר אותו בשבילך, כי אני יודע שאתה מעריץ ותיק.

1. הסרטון זמין רק מעכשיו, לא עליו ביססת את התיאוריה. לפני זה אפשר להתבסס רק על הנאמר

2. אם תסתכל על הפס הלבן של הכביש, הטורנו עצר לגמרי. אולי 5 קמ"ש, גג.

אבל, שוב, לטעון שמישהו עוצר מ-70 קמ"ש לכמעט עצירה רק עם ההילוכים...

דיברנו על מה יפסוק שופט. פה אפשר להתייחס רק למקרה, לא בכללי.

במקרה אני גם מכיר מקרה שמישהו בלם בגלל חתול באיילון, נכנסו בו מאחור, והוא יצא אשם.

יש מהירות במצלמה אצלי.. עצירה מוחלטת.

והנה, הסרטון מראה שלא הייתה בלימה לעצירה מוחלטת אלא קרוב יותר ל-20 קמ"ש - מה שבהחלט ניתן להשיג ברכב דיזל גם ע"י בלימת מנוע. וגם אם לא, ממש מפריעה לך נקודת המבט הנוספת שהעלתי עד שאתה חייב לענות לה בכזו צורה?

אני אישית נתקלתי בסיטואציה בה נהג שנסע מאחורי העיר לי שאורות הבלמים שלי לא עובדים כאשר נהגתי ברכב ידני. הרכב היה חדש והאורות היו תקינים כולם - פשוט לא השתמשתי בהם בזמן שהוא נסע מאחורי וכשכבר השתמשתי הוא עמד לידי ברמזור ולא ראה.

אתה הוזה אם אתה חושב שב2 וחצי שניות אפשר לבלןם 70 קמש בבלימת מנוע, לא משנה באיזה רכב גם אם תעביר מהילוך חמישי לראשון לא תצליח.

המקרה שלך שונה לגמרי מאחר ולא מדובר על עצירה אלא על האטה.

0:31 רצית לעבור נתיב, יכול להיות שהסתכלת במראה הימנית,

ולא שמת לב להאטה של הרכב מלפנים?

האצת שאין לי מושג למה זזתי ימינה , כנראה באמת הסתכלתי במראה או משהו, וזנ גם מה שככל הנראה גרם לי להסחת דעת רגעית, לא הייתי עם טלפון , או העברתי שיר או נוסע אחר ברכב.. ככה שזו הסיבה היחידה.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם (נערך)

אפשר לראות שהוא בלם לא נכון, קודם חלש ואח"כ חזק, אבל בתנועה, כשיש רכבים מאחוריך, זה יכול להיות נכון (גם אם לא נכון לבלימה מיטבית).

בלימת חירום כשיש תנועה מאחור עדיין צריכה להתחיל חזק. אחרי שמתחילים לבלום, לפעמים מגלים שזה חזק יותר ממה שהכרחי כדי לעצור בזמן ובמקרה כזה אפשר לשחרר לנהג שמאחור את הרווח הנוסף.

בכל אופן, אפשר לעצור בזמן מאחורי רכב שנעצר ללא הפעלת אורות בלימה, גם מבלי לשמור רווח אסטרונומי.

אגב, עצירת הרכב ללא בלימה יכולה להיות תוצאה של תקלה נדירה (למשל גזירה של חלק ממערכת ההינע) שתנעל את הסרן המניע. כמו כן, נפילה של מטען מהרכב המוביל יכולה ליצור מצב ששקול לכך.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מי שרוצה לעבור נתיב זה רכב שרוצה לחדור לנתיבו. אני חושב שכאן פות"ש מצמצם את המרחק כדי לא לאפשר לו, אבל הקונקט בולם ואז פות"ש בולם נואשות.

איך למדת שפות"ש רצה לעבור נתיב.

הקונקט השאיר רווח מספיק מהרכב לפניו לכן כאשר שמע מאחוריו את חריקת הבלמים מתקדם קצת קדימה, ואז ממשיך בנהיגה.

לא הבנתי את כוונתך...

בכל אופן תראה את תגובתו של פות"ש לגביי התגובה שלי.

פורסם

צודק יש גם סטיה של פות"ש לכיוון ימין.

עמדתי בפינה רבע שעה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לפי הסרטון נהג סביר שמסתכל קדימה יכול לראות שהפורד מאטה ולבלום בהתאם,

אני יכול להעיד שאני בעיצומה של חקירת משטרה לאחר שרכב נכנס לנתיה שלי ובלם, למרות הסרטון המשטרה נוטה להאשים אותי בתאונה ורק כי נכנסתי בו מאחור

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• תוכן חדש...