Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי מקרה שקרה לי הבוקר אני רוצה לפתוח דיון.

לפניי פורד קונקט, השטח שלפניו חסום לי מאחר ואני רכב נמוך.

התנועה מאיצה לאיזור ה70 קמש, אני שומר מרחק של 3-4 שניות, באופן פתאומי הפורד בולם לעצירה מוחלטת בבלימה מאוד חדה, ונראה כך גם בסרטון כאשר התנועה בשאר הנתיבים פשוט טסה על ידו.

בזכות המרחק ששמרתי נמנעתי מתאונה איתו, אבל במקרה והייתי שומר אפילו 10 מטר פחות, הייתי נכנס בו.

האם לפורד אשמה חלקית בכך?

תגובת הנהג דרך אגב לעובדה שאין לו אורות: 'אז תסתכל על הכביש' (ממ.. אם לא הייתי מסתכל היינו מחליפים פרטים)

פורסם

קרה לי פעם, כשהייתי נהג חדש. נכנסתי ברכב ישן לפני, קלות, כי לא היו לו אורות בלם. זה גורם לך לאחר את הבלימה שלך לא מעט. הוא היה עם אישה בהריון באוטו, וכשהערתי לו בהחלפת הפרטים, ניכר שהוא יודע שהאורות אצלו לא פעלו :roll:

היה אצלו קצת נזק, אבל לא שמעתי ממנו יותר.

אם אתה יכול להוכיח שלא היו לרכב לפניך אורות בלם, זה בוודאי יקל עליך, אם יצטרכו לחפש מי אשם בתאונה.

דרך אגב, למה הוא בלם ככה, אם התנועה זרמה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תנועה של בוקר, מספיק שמישהו 200 מטר לפני זה נכנס לנתיב שלנו כדי שזה יפתיע את זה שמאחוריו, הוא בולם, מאחוריו בולמים, עד שבבלימה אצלי זה כבר לעצירה מוחלטת

פורסם

אכן נושא בעייתי.. מתאר לעצמי שאם מגיעים לתביעת ביטוח מצלמת דרך שתיעדה את המקרה יכולה להוכיח אשמתו

פורסם

במשפט הפלילי ככל שיתקיים תצא אשם

במשפט אזרחי יקבע אשם תורם לקונקט, להערכתי גג 24.5%:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תנועה של בוקר, מספיק שמישהו 200 מטר לפני זה נכנס לנתיב שלנו כדי שזה יפתיע את זה שמאחוריו, הוא בולם, מאחוריו בולמים, עד שבבלימה אצלי זה כבר לעצירה מוחלטת

אני שואל, כי מספיק שיידפוק ברקס סתם כך, בלי סיבה מוצדקת (או הוכחה לאחת) ויש לך קייס טוב בבית משפט.

זה בעייתי לנהוג מאחורי רכב שלא רואים מה קורה לפניו, ובמקרה שלך עשית טוב, היית מרוכז, ונגמר טוב.

פורסם
במשפט הפלילי כל שיתקיים תצא אשם

ייצא זכאי.

פורסם

אורות הבלם באים לסייע לנהג מאחור עדיין אי שמירת המרחק תגבר.

יהיה עליך להראות שרק בגלל אורות הבלם הלא תקינים נגרמה התאונה ולא בגלל אי שמירת מרחק.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אורות הבלם באים לסייע לנהג מאחור עדיין אי שמירת המרחק תגבר.

יהיה עליך להראות שרק בגלל אורות הבלם הלא תקינים נגרמה התאונה ולא בגלל אי שמירת מרחק.

כאמור, שמרתי מרחק של 3-4 שניות

ford.jpg

פורסם

יש סרט.

1. יש סרט.

2. אפשר להראות חישוב מהירות (לפי סימני בלימה) + זמן תגובה, ובחישוב קל להוכיח שאיחור בתחילת הבלימה גרם לתאונה.

3. מבחן האדם הסביר יוכיח שנהג לא יכול לבלום בזמן, כאשר לרכב לפניו אין אורות בלם תקינים.

בכל מקרה, לכתוב "אשם" זו בטח טעות.

יש שופט, ואותו צריך לשכנע, וקייס יש גם.

פורסם

אורות בלימה לא תקינים - ניחא. אבל מה יפסוק שופט אם תפגע מאחור ברכב חשמלי או ידני שנהגו בלם בלימת מנוע בלי להשתמש בבלמים? (וזה אפשרי, במיוחד בחשמלי ובדיזל). לפי ההיגיון שלי - בשני המקרים, האשמה העיקרית היא באי-שמירת מרחק, לא באורות הבלם של הרכב מלפנים.

פורסם

אגב, זה אחד הדברים שהטרידו אותי בהתחלה כשהתחלתי לנהוג בטסלה. שם, ברגע שאתה מוריד רגל מהגז ישר מתבצעת בלימת רגנרציה אגרסיבית למדי. למזלנו, הם חשבו על זה ובאופן כמעט מידי אורות הבלם נדלקים לאחר עזיבת הגז.

פורסם
אורות בלימה לא תקינים - ניחא. אבל מה יפסוק שופט אם תפגע מאחור ברכב חשמלי או ידני שנהגו בלם בלימת מנוע בלי להשתמש בבלמים? (וזה אפשרי, במיוחד בחשמלי ובדיזל). לפי ההיגיון שלי - בשני המקרים, האשמה העיקרית היא באי-שמירת מרחק, לא באורות הבלם של הרכב מלפנים.

בו נעשה את זה יותר מעניין, ונוסיף שהנהג הבולם עבר את גיל 40, עוד לא ביצע בדיקת ראייה, ותוקף הרישיון שלו פג לפני יומיים, אבל הרכב מלפנים איחר את הטסט בשבעה חודשים, והנהג שלו נהג חדש, שנוהג בלי מלווה, ובעומס יתר.

או אולי נדבוק לעובדות המקרה הספיציפי:

התנועה מאיצה לאיזור ה70 קמש, אני שומר מרחק של 3-4 שניות, באופן פתאומי הפורד בולם לעצירה מוחלטת בבלימה מאוד חדה

פורסם

יש הבדל בין בלימה פתאומית מ72 ל0 לעומת בלימת מנוע שאני מבצע עם הרכב שלי יום יום, שהיא הדרגתית לחלוטין ואיטית מאוד .

אעלה בהמשך היום את הסרטון רק כדי שתבינו במה מדובר.. התגובה שלי באה מאוד מאוחר ורק בגלל שמירת המרחק והעובדה שלא חששתי להדביק את הרגל לדוושה, מנעתי תאונה.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

זו החשיבות של אורות בלם שאינן פועלות לעומת אור מספר לא פועל

פנס הבלימה אינו תקין

נהגת ברכב הנ"ל, כשפנס/ים הבלימה שלו אינו/ם תקין/ים,

בניגוד לתקנה 351 (א) לתקנות התעבורה.

5529

קנס 100

נקודות 0

לוחית הזיהוי האחורית אינה מוארת

נהגת ברכב הנ"ל בזמן תאורה, כשלוחית הזיהוי האחורית שלו אינה מוארת,

בניגוד לתקנה 97 (א) לתקנות התעבורה.

5531

קנס 100

נקודות 2

אולי נהג הקונקט אותת בידו לסימון העצירה

האות לעצירה או להאטת המהירות יינתן –

(1) באור הבלימה; או

(2) ביד - בנענוע כף היד השמאלית והזרוע למעלה ולמטה, מחוץ לרכב, כשהזרוע בקו אפקי וכף היד מופנית כלפי מטה.

דעתי כמובן לא השתנתה למרות השימוש האולטימטיבי באדם הסביר של במבי.

כנראה שמזמן הוא לא נכח בדיונים בבית המשפט לתעבורה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...