Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW סדרה 1

TarNxD
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אשמח לחוות דעת על רכב מסוג BMW 120i

אוטומט משנתון 2014 ומעלה.

מבחינת ביצועים, מנוע, גיר(הילוכים), צריכת דלק טיפולים וכו'.

תודה לעוזרים :)

פורסם
גיר יופי. לדעתי אן זה מנוע 1598 סמק טורבו THP 156 אז אתה בבעיה. תריץ חיפוש.

לא הבנתי מה הבעיה ? ואם אני לא טועה יש גרסה של 1600 עם 177 כס טורבו.

מה לגבי כל שאר משאלות חוץ מהגיר ?

פורסם (נערך)

אז חפש פה בפורום מנוע THP . ניתן בתוכנה לכייל אותו לסוסים שונים. החל מ 150 ועד 200. אם זה המנוע אז יש לו דיי הרבה בעיות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

הגירסה של מנוע ה1600 שנמצא בסדרה 1, היא גירסה מאוחרת יחסית שמגיעה בוריאנטים עם הספקים אחרים ולמיטב ידיעתי לא סובלת מבעיות מיוחדות.

התיבה צריכה להיות תיבת 8 הילוכים של ZF שהיא בערך הטופ ובזכות 8 ההילוכים, הרכבים האלה משייטים על סל"ד נמוך ולכן צריכת הדלק שלהם בנסיעות בינעירוניות היא די נמוכה. בעיר זה סיפור אחר.

בהנחה ולא השתנה הרבה מה118i שלפני מתיחת הפנים, מדובר ברכב סמי-ספורטיבי, עם היגוי חד מאוד ומדויק, אחיזת כביש טובה עם חיבה לזריקות זנב (הנעה אחורית...). במינוסים, זה רכב לא מאוד נוח ובודאי לא מרווח יחסית למימדים שלו (המצב מלפנים צפוף סביר אבל מאחור מביך). נמכר עם צמיגי runflat נוקשים ורעשי הדרך ניכרים בזמן נסיעה.

הטיפולים במרכז השירות המרכזי בפתח תקווה יקרים. מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Escre1
טעות בשנתון... זה אכן מנוע ה1600...
פורסם
הגירסה של מנוע ה1600 שנמצא בסדרה 1, היא גירסה מאוחרת יחסית שמגיעה בוריאנטים עם הספקים אחרים ולמיטב ידיעתי לא סובלת מבעיות מיוחדות.

התיבה צריכה להיות תיבת 8 הילוכים של ZF שהיא בערך הטופ ובזכות 8 ההילוכים, הרכבים האלה משייטים על סל"ד נמוך ולכן צריכת הדלק שלהם בנסיעות בינעירוניות היא די נמוכה. בעיר זה סיפור אחר.

בהנחה ולא השתנה הרבה מה118i שלפני מתיחת הפנים, מדובר ברכב סמי-ספורטיבי, עם היגוי חד מאוד ומדויק, אחיזת כביש טובה עם חיבה לזריקות זנב (הנעה אחורית...). במינוסים, זה רכב לא מאוד נוח ובודאי לא מרווח יחסית למימדים שלו (המצב מלפנים צפוף סביר אבל מאחור מביך). נמכר עם צמיגי runflat נוקשים ורעשי הדרך ניכרים בזמן נסיעה.

הטיפולים במרכז השירות המרכזי בפתח תקווה יקרים. מאוד.

תודה רבה על התשובה המפורטת עזרת לי מאוד.

פורסם (נערך)

אני מכיר את הרכב לא רע כי אחי נוהג ב-120(גרסת 177 כ"ס) ועשיתי נסיעת מבחן דיי ארוכה ב-125M.

לטעמי הרכב דיי נוח ותנוחת הנהיגה קרובה למושלמת(מבחינתי זה הרבה), למנוע לא חסר כח והוא מאד לינארי והגיר כאמור פועל מצויין בשילוב עם המנוע. כמו כן, תא הנוסעים באמת מרגיש איכותי והנדסת האנוש טובה.

מה שאני פחות אוהב ברכב, קודם כל שהוא צפוף מאד, לא נוח לשבת מאחורה ותא המטען קטן. ההיגוי נשאר נקי בזכות ההנעה האחורית אבל הוא מנותק לגמרי וכפי שנכתב, אפשר לצאת דיי בקלות מפניות על הצד(עם בקרות במצב ספורט) אבל סה"כ הרכב מאד רך ולא הייתי מגדיר אותו ספורטיבי באמת.

*אני לא זוכר אם מצב כיול "ספורט" קיים ב-120 או רק ב-125M.

עריכה אחרונה על ידי danielharati
פורסם

מאחורה הרכב אכן צפוף. תא מטען קטן? אמנם לא יודע להשוות לשום דבר מלבד אופל מוקה ואופל קורסה. בהשוואה לקורסה התא מטען ענק, בהשוואה למוקה, דמוה בערך אולי עם נטייה לכיוון המוקה.

ההגה באמת מרגיש לא משהו. ההיגוי פשוט מרגיש מזויף. הרגשתי את זה עוד מה-135M כשנהגתי, גם כשמעבירים למצב ספורט, אתה מרגיש הגה מלאכותי לגמרי. אין הרבה תחושות. רק על הצד אתה מרגיש התנגדות אמיתית. בנהיגת "קווים" ההגה לוקה בחסר. ואני עוד מדבר על גרסת הקצה. בגרסה הרגילה לא יודע, אבל זה גם לא כל-כך משנה היות וזה לא רכב ספורט.

פורסם

תא המטען סביר יחסית לרכב במימדים הזה.

ההגה חשמלי אבל רחוק מלהיות מנותק ברמה של מכוניות מודרניות אחרות כשההיגוי מדויק מאוד יחסית לרכבים מהקטוגריה (וזה כאמור לא רכב ספורט)

פורסם
מאחורה הרכב אכן צפוף. תא מטען קטן? אמנם לא יודע להשוות לשום דבר מלבד אופל מוקה ואופל קורסה. בהשוואה לקורסה התא מטען ענק, בהשוואה למוקה, דמוה בערך אולי עם נטייה לכיוון המוקה.

ההגה באמת מרגיש לא משהו. ההיגוי פשוט מרגיש מזויף. הרגשתי את זה עוד מה-135M כשנהגתי, גם כשמעבירים למצב ספורט, אתה מרגיש הגה מלאכותי לגמרי. אין הרבה תחושות. רק על הצד אתה מרגיש התנגדות אמיתית. בנהיגת "קווים" ההגה לוקה בחסר. ואני עוד מדבר על גרסת הקצה. בגרסה הרגילה לא יודע, אבל זה גם לא כל-כך משנה היות וזה לא רכב ספורט.

כמובן שתא המטען לא נוראי, מאפשר שימושיות סבירה לחלוטין, כוונתי הייתה שביחס למתחרות הישירות הוא קטן. אם אני לא טועה תא המטען הוא מבין הקטנים ביותר בקטגורית הקומפקטיות, אך זה הגיוני סה"כ בעקבות ההנעה האחורית.

לגבי ההגה מסכים לחלוטין.

פורסם

בדיוק היום יצא לי להיות באוטו של חבר שנוהג באחת כזאת חדשה יותר.

אני ממש התרשמתי לטובה, זאת מכונית מפלצתית ומאד נוחה. לא בטוח איך הדגם של שנת 2014, אבל אני מניח שההבדלים הם לא כ"כ דרמטיים.

• תוכן חדש...