Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודש שעבר קניתי פיאט פונטו גרנדה, אז בהמשך ליישור הקו לרכב זכיתי להכיר את אסף, בחור נדיר ומיוחד במינו מכנופיית הטיפולים השוטפים שהציע לי, מיוזמתו לעזור לי עם יישור הקו ורק בשבוע שעבר הוא כבר החליף לי רצועת טיימינג, משאבת מים ורצועת אביזרים,

בסיום הטיפול בשבוע שעבר הוחלט שעליי להחליף גם רפידות וצלחות כי הן גמורות.

בתמונה אפשר לראות שיש מדרגה רצינית שאפשר לשבת עלייה ולנדנד רגליים.

8885400.jpg

אז לקחנו יוזמה והחלטנו לעשות מדריך להחלפת הרפידות והצלחות הקדמיות ברכב.

המדריך מפורט וכולל תמונות וכל אדם עם ידע בסיסי והכלים המתאימים יוכל לבצע אותו ללא כל בעיה.

חלק מהתמונות פשוט עלו לפורום כשהן מוטות על הצד אבל אפשר עדיין לראות ולהבין.

אם אחד המנהלים יוכל לעזור לי עם יישור התמונות זה יהיה מושלם.

אז לפני שרצים לקנות כל מה שבא ליד צריך לקנות את החלקים המתאימים לרכב שלך, מאחר וקיימים 2 סוגים של צלחות.

מאווררות או רגילות כיציקה אחת.

אפשר לדעת מתי שמפרקים את הגלגלים לראות פשוט אם יש מרווח בין צד אחד לאחר בצלחת או פשוט להעביר יד על הצלחת ולזהות.

4331902.jpg

לאחר שמגלים איזה סוג צלחת יש לרכב יש להתאים את הרפידות ולהתחיל לעבוד.

ע"פ אוטו דטה יש להחליף את הצלחות המאווררות כשעובי יורד מ:20.2 מ"מ

ניוטון.jpg

אז ככה, במדריך זה אסביר לכם כיצד להחליף רפידות וצלחות קדמיות לרכב.

הרכב שיוצג במדריך הוא פיאט פונטו גרנדה מנוע 1.4.

החלקים שהרכבנו הם:

• הצלחות- Brembo
  • הרפידות-Remsa

כלי העבודה הנחוצים לצורך ההחלפה:

• ג'ק להרמת הרכב.
  • 2 בוקים שעליהם הרכב יישב בזמן ההחלפה.
  • ראצ'ט -במקרה שלנו דרייב 3/8
  • בוקסה 13.
  • בוקסה 17 לברגי הגלגל
  • בוקסה 19.
  • מברשת ברזל.
  • מכווץ קליפר.
  • גריז נחושת.
  • גריז סיליקון.
  • פטיש- לניתוק הצלחות מהנאבה.
  • בוקסה טורקס 30 לפתיחת ברגי הצלחת.

ולעבודה:

-מתחילים עם שחרור ראשוני של הברגים בגלגלים, לאחר מכן מרימים את החלק הקדמי של הרכב מניחים על הבוקים וממשיכים עם פירוק הגלגלים הקדמיים

-מתחילים עם פתיחת 2 ברגים של הצלחת (טורקס 30) תוך כדי שמישהו לוחץ על דוושת הברקס על מנת להקל על השחרור. לאחר מכן לסובב את ההגה עד הסוף למען הנוחות של המבצע.

4128525.jpg

יש לציין שישנם רכבים עם חיישנים על הרפידות שמתריעים על שחיקה וצורך בהחלפה, (ברכב המצולם קיים חיישן בצד ימין בלבד) ולכן יש לנתק אותו במהלך ההחלפה ולאחר מכן לחבר את החיישן החדש שמגיע עם רפידה.

ממשיכים בפירוק הקליפר - 2 ברגי 13 מ"מ. מפרידים את הרפידות מהצלחת.

20170128_112613.jpg20170128_112622.jpg

נקודה חשובה: לאחר השליפה יש לתלות אותו על הבולם ולא להשאיר תלוי באוויר\על צינור הברקס בשביל לא לפגוע בצינור הברקס. .

20170128_112641.jpg

מפרקים את תושבת הקליפר, 19 מ"מ ומנקים עם מברשת ברזל.

20170128_113415.jpg20170128_112725.jpg

יש לשלוף את המובילים של הקליפר, לנקות ולמרוח מחדש בעזרת גריז סיליקון.

20170128_113509.jpg

7102994.jpg

לאחר שהגענו כבר לצלחת היא עדיין דבוקה ולא ניתן לשחרר בעזרת היד ולכן יש צורך להשתמש בפטיש. לאחר כמה דפיקות מ-2 הצדדים הצלחת תצא.

20170128_113017.jpg

לאחר מכן יש לנקות עם מברשת ברזל את הנאבה טוב טוב בשביל להסיר חלודה ולכלוך ולאחר מכן למרוח גריז נחושת.

20170128_113044.jpg20170128_113143.jpg

עכשיו זה הזמן של התקנת הצלחות אך לפני כן יש לנקות את הצלחות עם ספריי בלמים בכדי להוריד את השומנים שמגיעים מהמפעל בשביל למנוע חלודה.

20170128_113316.jpg

שמים את הצלחת במיקום המתאים וסוגרים עם 2 הברגים (הטורקסים מההתחלה)

מומנט סגירה לפי אוטו-דטה:

מינימום.jpg

מרכיבים חזרה את תושבת הקליפר על הצלחת ולאחר מכן יש למרוח גריז נחושת על קצוות הרפידות (האוזניים) ואז להצמיד לצלחת על תושבת הקליפר.

20170128_114100.jpg

2187074.jpg

עכשיו יש צורך בפתיחת מכסה המנוע ופתיחת מיכל נוזל הבלם בשביל שיהיה אפשר לדחוס את בוכנת הקליפר.

כעת נכווץ עם המלחציים בשביל להחזיר את הבוכנה של הקליפר חזרה לבית שלה (הבוכנה נדחפת עם השחיקה של הרפידה ויוצאת, לכן צריך להחזירה חזרה כדי לפנות מקום לרפידות החדשות והבשרניות)

לפני הפעולה:

20170128_114250.jpg

אחרי הפעולה:

20170128_114316.jpg

במקרה שלנו הגיעה עם הרפידות גם פחית להחלפה אז אם קיבלתם, פונקתם, תחליפו את הפחית של הבוכנה של הקליפר.

4945938.jpg

ממקמים את הקליפר חזרה על הרפידות וסוגרים עם הברגים (30 ניוטון) ומשתמשים בבורג 1 חדש שהגיע עם החלקים ובורג 1 שהיה כבר מורכב. יש לסגור באופן שווה.

במקרה ויש חיישן ברכב יש להעבירו דרך החלונית של הקליפר, לחבר למקום המתאים ולקבע אותו במקום שלו.

4836849.jpg

5315704.jpg

מה שנשאר זה פשוט לעשות את אותו הדבר בצד השני.

לאחר מכן להחזיר גלגלים ויש ללחוץ על דוושת הברקס כמה פעמים בשביל לקרב את הבוכנה לרפידות, ולאחר הלחיצות יש לסגור את מכסה שמן הברקס.

נקודות חשובות לאחר ההחלפה:

יש לתת לברקסים לפחות 100 ק"מ זמן הרצה, ז"א:

• לשמור על נסיעה רגועה
  • לשמור על ערנות
  • לשמור מרחק ובכך להימנע מבלימות חירום ככל האפשר,

כל זאת בשביל שהרפידות והצלחות יתחברו והברקסים כמכלול יהיו יעילים ב100%.

זה לא שהברקסים לא טובים בהתחלה, פשוט הלחיצה תצטרך להיות יותר עמוקה וחזקה בשביל להגיע למקסימום יעילות. ובתוך זמן קצר (תקופת ההרצה), זה יסתדר והלחיצה הטובה שאתם רגילים אליה תחזור.

זה הכל, שוב פעם תודה ענקית לאסף שעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר ועזר לי לכתוב את המדריך הזה.

תודה רבה ולכם אני מאחל המון הצלחה.

20170128_112451.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכבוד,

אבל למען האמת?

המדריך הזה עלול לעשות יותר נזק מאשר תועלת,

אדם שצריך מדריך על מנת להחליף בלמים ברכבו, עדיף לכולנו שלא יגע בבלמים.

השאירו את הדברים האלו לבעלי המקצוע.

פורסם

מדריכים זה מקובל ועוזר המון בפורומים. כל הכבוד על העשייה הצילומים וההסברים, זאת לא עבודה פשוטה גם וגם, מנסיון.

לגבי האם בטיחותי או לא? אפשר למשוך את העניין לנושא הפילוסופי שלו אבל ביננו? אדם שאין לו כלים בסיסיים לפתוח את הגלגלים שלא נדבר על ג'ק וכו', לא תהיה לו הבנה כיצד לבצע את העבודה ולכן, מלכתחילה הוא לא ייגע.

גם אם אדם כלשהו שיש לו את הכלים הבסיסיים יתחיל וייתקע? במקרה הגרוע יחזיר הכל למקום או יקרא לבעל מקצוע.

פורומים נועדו לשתף ידע ומדריכים וסרטונים - על אחריותם הבלעדית של הבוחרים לעשות אותה.

אל תשכח שכולם, צריכים מדריך בין אם זה בן אדם שהסביר לו או מדריך ביוטוב כזה או אחר.

למה, אף אחד מאיתנו לא בודק במדריכים של יוטוב או הסברים כאלו ואחרים לביצוע עבודות מסכנות חיים בבית כאלו ואחרות? (חשמל וכו') אז להיות צדיקים מדי, אי אפשר.

מדריך שכזה יכול לחדד עוד יותר עבור אנשים שביצעו או מבצעים החלפות איפה להתמקד ואיפה לשפר את הכישורים שלהם, כגון גירוז המובילים, לא לתלות את הקאליפר על משקלו עצמו וכו', יש נקודות טובות.

בקיצור, כל הכבוד, עשו יותר מדריכים וכל אחד שהשכיל להרשם לפורום ויש בידיו את הידע הטכני והכלים הנדרשים (ותאמין לי, שזה לא תמיד כלים בסיסיים אלה דברים ספציפיים תלוי ברכב), יעשה לבדו.

אם להיות קיצוניים בכל דבר, לא נגיע רחוק.

פורסם
כל הכבוד,

אבל למען האמת?

המדריך הזה עלול לעשות יותר נזק מאשר תועלת,

אדם שצריך מדריך על מנת להחליף בלמים ברכבו, עדיף לכולנו שלא יגע בבלמים.

השאירו את הדברים האלו לבעלי המקצוע.

אפשר לחשוב כאילו כול בעלי מקצוע מחליפים כמו שצריך.

רועי

פורסם

Driver - דווקא התגובה שלך היא הכללה לגבי כל מי שהוא לא בעל מקצוע, מה שרועי התכוון שלא צריך להיות גאון הדור בשביל להחליף בלמים.

סה"כ צריך קצת חוש טכני, אין הרבה טעויות שאפשר לעשות בהחלפת דיסקים\רפידות, אי אפשר להרכיב שום דבר הפוך או לא במקום.

לרוב מדובר בעניין של PLUG AND PLAY, לפחות שמחליפים במערכת שמורכבת מקליפר ולא תוף.

מוציאים ישן, מנקים את האיזור\מגרזים\מלטשים, מכניסים חדש.

יש הרבה מדריכים שאפשר לצפות בהם לפני שמחליפים כדי לקבל תמונה כללית על מה צריך להתבצע ואז הסיפור הוא מאוד פשוט.

פורסם

Driver, הטענה שלך יוצאת נגד כל תרבות מדריכי הרכב והאחזקה העצמית. לפי שיקול כזה אסור לפרסם מדריכי היינס למיניהם כי אוי ואבוי אם מישהו יעשה טעות.

לדעתי, אם זו הטענה שלך, פתח שרשור חדש ונדסקס על זה. אחזקה עצמית - בעד או נגד. (לא אתפלא אם כבר יש כזה)

לגבי המדריך, יישר כוח לכותב ולאסף! כל הכבוד.

פורסם
Driver, הטענה שלך יוצאת נגד כל תרבות מדריכי הרכב והאחזקה העצמית. לפי שיקול כזה אסור לפרסם מדריכי היינס למיניהם כי אוי ואבוי אם מישהו יעשה טעות.

לדעתי, אם זו הטענה שלך, פתח שרשור חדש ונדסקס על זה. אחזקה עצמית - בעד או נגד. (לא אתפלא אם כבר יש כזה)

לגבי המדריך, יישר כוח לכותב ולאסף! כל הכבוד.

אני לא דואג לבחור שהכין את המדריך, רואים שישנה יכולת.

אני דואג לגבי מי שעלול לבצע טעויות בדרך, טעויות שיכולות לגרום לנזק(רכוש וגוף) ממשי.

אך כמו שאמרו, אין הרבה מקומות שניתן לטעות בהם.

באמת מעניין מה היה אומר נציג ממשרד התחבורע(אין טעות) או משטרה אם היה נתקל בתיקון מדרכה שכזה.

(למישהו יש מושג מה העמדה שלהם לגבי זה?)

לגבי אחזקה, לא רואה בעיה שמישהו בטעות יבצע משהו שיגרום לרכבו נזק, כל עוד זה לא ישפיע על שאר משתמשי הדרך.

פורסם

וואלה שאפו על המדריך, למען האמת הרכב שלי עבר כמעט אותו תהליך לפני 12K הוחלפו צלחות אחוריות לברמבו וכל הרפידות לרמסה(גירוז מלא של כל הצלחות והרפידות) כמו כן טיפול שיגרתי עם החלפת נוזל בלמים.

בהחלט אסף בחור זהב(אני מוכן לנסוע חצי מדינה כדי לעשות טיפול אצלו).

פורסם
אני לא דואג לבחור שהכין את המדריך, רואים שישנה יכולת.

אני דואג לגבי מי שעלול לבצע טעויות בדרך, טעויות שיכולות לגרום לנזק(רכוש וגוף) ממשי.

אך כמו שאמרו, אין הרבה מקומות שניתן לטעות בהם.

באמת מעניין מה היה אומר נציג ממשרד התחבורע(אין טעות) או משטרה אם היה נתקל בתיקון מדרכה שכזה.

(למישהו יש מושג מה העמדה שלהם לגבי זה?)

לגבי אחזקה, לא רואה בעיה שמישהו בטעות יבצע משהו שיגרום לרכבו נזק, כל עוד זה לא ישפיע על שאר משתמשי הדרך.

לגבי משרד התחבולה, מבחינתו כל תיקון או טיפול מדרכה אסור.

לגבי מקצוענות החלפת בלמים במוסך, קרא את ההודעה שלי מלפני כמה חודשים

מי שמספיק אחראי לבצע טיפול עצמאית יהיה מספיק אחראי להודות כשהוא לא יודע או לא מבין. זו המשמעות של תרבות.

משרד התחבולה היה רוצה שלא תהיה כאן תרבות.

(גם משרד התרבות, אבל זה כבר לאוף טופיק...)

פורסם

אישית אני יכול להזדהות עם דאגתך,

אבל אותם אנשים שיבצעו טעויות כנראה לא יקראו את המדריך הזה לפני הטעות,

הם יקראו אותו אחרי שכבר טעו ועכשיו מנסים לעשות בקרת נזקים.

יש אנשים שלא יודעים להחליף גלגל כמו שצריך,

עדיין הם יעשו את זה שיהיה להם תקר...

ולגבי אסף - כל מילה מיותרת.

גם הבלמים ברכב שלי עברו תחת ידיו ושאפו על העבודה המסודרת.

פורסם

הייתה לי ההזדמנות לראות אדם חסר נסיון כלל מחליף גלגל על כביש רטוב לשברולט מאליבו והרכב החליק מהג'ק הקטן בגלל מספר דברים שהבן אדם שכח כנראה. (להרים בלם יד, לנעול את הרכב בהילוך לוודא שהשן ננעלה, לא הניח את הגלגל מתחת לרכב וכו' וכו', לא בעליה וכו').

הבן אדם המתין לחילוץ גרר עם מה שנראה כמו נזק מאוד מאוד יקר לכל מכלולי הגלגל והבלמים והבולמים שם וגם, לרכב עצמו.

לא רואה סיבה להפסיק לאשר לכולם להחליף גלגל, מה שעלול להתנתק באמצע הנסיעה, להתפוצץ, חוסר לחץ וכו', הבנתם את הרעיון.

פורסם

Driver - גילוי נאות מצידך היה יכול להיות נחמד... אתה מנהל מוסך מורשה. לכן האינטרס ברור.

Capture.PNG

ועכשיו כשחשפנו את זה, אני חייב לציין שזה תמיד מצחיק אותי לראות איך אנשים פה בארץ מתנהגים כשזה נוגע למערכות בטיחות.

כנסו לפורומים ברוסיה או ארה"ב, בחיים לא תראו את אחד המשתמשים אומר לאחר "נו נו נו" על זה שהוא העלה מדריך, או שאל איך להחליף ברקסים למשל בעצמו.

באותו רגע מנהל הפורום נותן למצקצק בלשונו באן ל-3 ימים רק על זה שהוא ליימר.

הפורומים נועדו לשתף מידע, אתה בוחר מה לעשות איתו. הגיע הזמן שנתקדם קצת ונפתח את הראש, אחרי זה מתפלאים למה אין פה ספורט מוטורי, כי כולם תקועים מאחור...

Stay Dirty

פורסם

דרייבר יפה מצידך אתה דואג לבעלי הרכב ולסובבים בכביש, גם נכון שיש אחוז מסויים לטעות, אבל אנחנו גרים במדינת ישראל, שירותי רכב כאן בדרך כלל במוסכים מורשים עולים הון, מוסך מורשה משרד התחבורה המחיר יותר ריאלי אבל עדיין יקר, אבל לפסול עבודה לשפוט ולגשדר על זה שיש דברים יחסית קלילים אתה יכול לעשות DIY זה באמת עצוב ומיותר, עכשיו תגיד שגם החלפה של מנורה מצריכה איש מקצוע.(בלי לפגוע חס וחלילה)

פורסם
Driver - גילוי נאות מצידך היה יכול להיות נחמד... אתה מנהל מוסך מורשה. לכן האינטרס ברור.

[ATTACH=CONFIG]480695[/ATTACH]

ועכשיו כשחשפנו את זה, אני חייב לציין שזה תמיד מצחיק אותי לראות איך אנשים פה בארץ מתנהגים כשזה נוגע למערכות בטיחות.

כנסו לפורומים ברוסיה או ארה"ב, בחיים לא תראו את אחד המשתמשים אומר לאחר "נו נו נו" על זה שהוא העלה מדריך, או שאל איך להחליף ברקסים למשל בעצמו.

באותו רגע מנהל הפורום נותן למצקצק בלשונו באן ל-3 ימים רק על זה שהוא ליימר.

הפורומים נועדו לשתף מידע, אתה בוחר מה לעשות איתו. הגיע הזמן שנתקדם קצת ונפתח את הראש, אחרי זה מתפלאים למה אין פה ספורט מוטורי, כי כולם תקועים מאחור...

יפה מאוד, אהבתי.

ביום שהמוסכים יתנו לי הרגשה נאותה של מקצוענות והענף כולו יהיה מקצועי מאוד מלבד מקומות בודדים, אשקול להגיע לטפל בהם.

עד אז? אעשה כל מה שאוכל לבד, כל עוד אני צעיר ובעל יכולות וזוג ידיים.

אולי, כשאהיה עם משפחה גדולה וחוסר זמן טוטאלי, אפסיק לעסוק בזה וגם אז, יהיו לי החששות לגבי איכות העבודה במוסכים, ברובם למעט הבודדים שהזכרתי שהם כן מקצועיים.

סביר להניח שגם אם אתה מנהל, אין הרבה שאתה יכול לעשות בכדי להפוך את המוסך שלך למקצועי ביותר בגלל כוח האדם, הקומבינות שצריך לעשות תרצה או לא והדברים שנעשים במוסכים, והחפיפניקיות, עם זה לא תמיד אפשר להתמודד גם אם רוצים, יש הרבה גורמים מעלייך וסביבך שלא יאפשרו לך את זה.

כך הענף כולו נראה לצערי.

כפי שאמרו ומבלי לזלזל, כנס ללמוד קצת מהפורומים בחו"ל ותראה איזו קהילה יש שם.

עם כל הצער שבדבר, אני לומד משם הרבה יותר ממה שאי פעם אוכל כאן ולמעשה, מיישם את מה שהם מיישמים שם לרוב.

ביום שהענף הזה יעשה מהפך ולו הקטן ביותר והמחירים יהיו בהתאם? נדבר.

אבל סלח לי על כך שטיפול בתיבת הילוכים, החלפת בלמים במלואם ושמנים למינהם, המחירים הם כאלו, שצריך לקחת הלוואות כאן.

נכון, הכל יקר ותסלח לי מדינת ישראל שאעשה כל מה שאוכל כדי לחסוך למען העתיד שלי.

• תוכן חדש...