Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מפנק ואמין עד 55k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי/מיני משפחתי מפנק ואמין עד 55k..

המחשבה שלי היא לכיוון של מאזדה 3 2010-2012.. שהיא מאוד אמינה מפנקת וגם שומרת על הערך יחסית לרכבים אחרים!

ככשאלתי לגבי רכב חסכוני הציעו לי בחברות הליסינג סקודה ראפיד 2013 tsi1400 אך בחיפוש מהיר ראיתי שיש להם בעייה בגיר איך האוטו?

יש הצעות נוספות?

פורסם

פורד מונדיאו עונה לא רע בכלל לכותרת, לפחות לחלק המפנק שבה. אבל לא, זה כנראה לא מה שאתה מחפש. נשאלת השאלה, איך אתה מגדיר "מפנק"?

הראפיד, כמו כל הוואגיות, מגיעה עם dsg7, שלא ממש ידוע כאמין. מאזדה 3 נשמעת הרבה יותר מוצלחת מהבחינה הזו.

בנוסף אפשר לשקול את מגוון הקוריאניות (יונדאי i30, i35, i25, קיה ריו, פורטה, סיד) ואת המיצובישי לנסר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

המאזדה 3 רכב טוב מאוד, ממליץ לך להתעלם ממנוע ה-1.6 מהשנים האלה בשל היותו לא חזק במיוחד (למרות תחושה זריזה) ובגלל שהוא משודך לתיבה אוטומטית בעלת ארבעה הילוכים בלבד. מנוע ה-2L מגיע עם תיבת הילוכים עדיפה בעלת 5 הילוכים ויחידת ההנעה בכללי מרגישה בשרנית הרבה יותר בעיקר מסל"ד ביניים ומעלה וההבדל בינה לבין ה-1.6 במהירויות בין-עירוניות גדול מאוד. בנוסף היא מאובזרת הרבה יותר מגרסת הבסיס. מה שכן היא לא תהיה מפנקת. המאזדה 3 לא הכי איכותית שיש, לא הכי נוחה ושקטה, נוקשה יחסית ולא ממש מרווחת. מצד שני אם אתה אוהב נהיגה אתה לא תתאכזב.

הראפיד מרגישה חזקה משמעותית מהמאזדה, מנוע ה-1.4 שלה בשרני כבר מסל"ד אפסי ותיבת ההילוכים מאפשרת למנוע לנצל מצוין את מה שיש לו להציע. היא גם תהיה חסכונית יותר מהמאזדה במיוחד בנסיעה רגועה. מצד שני היא מרגישה זולה מאוד בתא הנוסעים, איכות הנסיעה לא גבוהה, נוחות נסיעה נוקשה וחלולה, תא נוסעים צפוף (מרווח הברכיים לנוסעים מאחור טוב במעט מהמאזדה, אבל בשאר המובנים היא צפופה משמעותית). ממה שיוצא לי להכיר בראפיד המנוע ותיבת ההילוכים לא נהנים מאמינות גבוהה במיוחד, אני עובד בחברת השכרה וליסינג וכל הראפידים שיש לנו בצי כמעט עברו איזשהו תקרית עם הגיר והמנוע. המאזדה עדיפה משמעותית מהבחינה הזאת (עדיין יש לנו כמה כאלה עם כ-200 אלף ק"מ שמראים אמינות מופתית).

ייתכן שהתקלות שאני נתקל בהן בראפיד נובעות בעיקר בגלל החיים שהן עוברות כרכבי ליסינג, אבל עדיין בהשוואה לרכבים אחרים שיש בחברה הן לא מראות אמינות גבוהה במיוחד.

אני מצטרף להמלצה על הקוריאניות עם דגש על יונדאי I30 וקיה סיד. ה-I25 רכב בסדר, אך לא באמת משפחתי, ה-I35 לדעתי חורגת מהתקציב במעט והפורטה מרגישה קצת זולה מדי ביחס למחיר.

רכב נוסף שאתה צריך לבדוק לדעתי הוא הפוקוס דור 2 עם מנוע 2.0. היא אמינה יחסית, חזקה מספיק מהנה לנהיגה ו"מפנקת" יותר מהמאזדה. בנוסף גם יישאר לך עודף ליישור קו. הבעיה היא שקשה למצוא אותן...

פורסם

אני פחות מחפש חווית נהיגה ,חזקה ,מהירה וכו... העדפה לכיוון היותר נוחות נסיעה ושקטה וכמה שיותר מפנקת והייתי מעדיף רכב שהוא גם יותר חסכוני בדלק מה1:10 במאזדה...(כמובן שלא תהיה עגלה)!

כיום אני נוהג במאזדה 3 2010! מעניין אותי למה אתם אומרים שהמאזדה לא הכי איכותית נוחה ושקטה!?

ואיזה מהרכבים שהצעתם עונה לדעתכם על הדברים הללו ובמה?

לגבי הראפיד אתם ממליצים שלא להתקרב? למרות שהוא חסכוני וחזק!

אשמח לפירוט על הרכבים שהצעתם ומיקוד למה שהייתם בוחרים מבין כולם?

פורסם

כיום אני נוהג במאזדה 3 2010! מעניין אותי למה אתם אומרים שהמאזדה לא הכי איכותית נוחה ושקטה!?

סתם, מן הרגשה שכזו שאסטון מרטין, בנטלי או רולס רויס יהיו איכותיות יותר. לא נהגתי, לא באמת יודע.

לגבי הראפיד אתם ממליצים שלא להתקרב? למרות שהוא חסכוני וחזק!

הראפיד גם לא תיתן תחושה חזקה של איכות לטעמי. לא יודע אם ממש לא להתקרב, אבל כן, יש סיכוי לתקלות גיר מציקות. היה פה לאחרונה שרשור dsg7, תחפש, תראה אם מתאים לך.

אשמח לפירוט על הרכבים שהצעתם ומיקוד למה שהייתם בוחרים מבין כולם?

לא חושב שיש פה המלצה חד-משמעית. פוקוס דור 2 נמכרה עד מתישהו ב-2011, ככה שהיא לא תהיה שדרוג משמעותי למה שיש לך כרגע מבחינת גיל (אם בכלל תמצא) ולטעמי חבל להחליף. מציע לך לנסות בעצמך ולהתרשם, כל אחד מגדיר איכות באופן מעט שונה.

למה אתה בכלל רוצה להחליף? אתה לא משתדרג הרבה מבחינת גיל, ולא רוצה לשדרג קטגוריה. מה רע לך במאזדה שלך היום? מה היית רוצה לשפר?

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לא מחליף...קונה אוטו נוסף! ושואל האם יש מכוניות בתקציב הזה עם ביקורות יותר טובות מהמאזדה שחוץ מזה שהיא לא הכי חסכונית בדלק אני מאוד מרוצה ממנה!

עריכה אחרונה על ידי eranmor
פורסם

אתה מחפש רק משפחתית / תת-משפחתית או שגם סופר מיני (האצ'בק) מתאימה? אולי אפילו ידני?

המאזדה מעט צפופה במושב האחורי ונוקשה. מעבר לזה אין לה מגרעות מהותיות לדעתי. אם אתה מרוצה לא רואה סיבה לחפש משהו אחר, אבל עדיין אפשר לבדוק את האופציות שהוצעו קודם, אולי תהיה יותר מרוצה.

אם חיסכון בדלק הוא מהותי אפשר לחשוב על היברידית / דיזל, אבל בתקציב כזה זה מעט גבולי. או לחפש רכב קטן יותר, קל יותר ורצוי ידני. תנסה אולי להסתכל גם על טויוטה ספייס וורסו והונדה ג'אז, לא מאוד מפנקות (או בכלל), אבל עם מוניטין אמינות מכובד וחסכוניות במידה.

אני מסכים איתך

פורסם

תראה, המאזדה 3 היא ללא ספק מכונית טובה ועושה הכל בצורה לא רעה בכלל. אבל זה תלוי איך אתה מגדיר "פינוק", כי בקטגוריה שלה יש רכבים מאובזרים ממנה, שקטים יותר ממנה ואיכותיים יותר. מבחינת תמורה למחיר, לדעתי היא אחת המובילות בקטגוריה. אם אני הייתי מחפש משפחתית רוב הסיכויים שהייתי הולך עליה (בגרסאות היותר מאובזרות).

לי יש אחת מודל 2008 מהצורה הראשונה כבר יותר מ-5 שנים ואני לא באמת רואה סיבה להחליף מרוב שאני מרוצה. אבל שוב, לדעתי כדאי לך לשקול עוד רכבים כמו יונדאי I30, קיה סיד ומיצובישי לנסר בנוסף ולראות אם הן יכולות להתאים לך. גם הונדה סיוויק עם חריגה קלה מהתקציב תוכל למצוא משנת 2011-12, שתהיה נוחה, חסכונית ומרווחת יותר מהמאזדה.

• תוכן חדש...