Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מתחנן לייעוץ מהמומחים :-)

קראתי פה וגם בפורומים בעולם, ואני מבין שהדעות חלוקות. אבל אני שואל שוב אולי אקבל חידוד :-)

יש לי מערכת מקורית בפוקוס 2008.

אני רוצה בהדרגה לשדרג את המערכת ואני מעוניין להתחיל בהחלפת הרמקולים והטוויטרים המקוריים.

השאלה היא, האם ניתן לשים רמקולים לדוגמא של 100RMS על ה HU המקורי שמוציא בערך 20RMS?

יש דעה שטוענת שהרמקול לא "יתניע" (אולי רמקול חלש יותר יישמע טוב יותר)...

ויש דעה שאומרת שזה שטויות! פשוט אשמע בעוצמה נמוכה יחסית למגבר ייעודי, אבל עדיין אנצל את "טיב" הרמקול עצמו.

האם ניתן לעשות גישור מסויים ולתת במקום 4x20W ... עוצמה לרמקולים הקדמיים בלבד? למשל 2x40W.

תודה לעוזרים!

פורסם

אתה יכול לשים קומפוננט על הHU,זה ממש לא אופטימלי ואפילו יתכן שהרמקול המקורי ישמע דומה או אפילו טוב יותר כי הוא מותאם להספק של המכשיר.

אם אתה מתכוון בעתיד להוסיף מגבר אין סיבה לא ללכת על זה.

לא ניתן לעשות גישור.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

נתון ההספק של הרמקול הוא נתון ספיגה, לא נתון ייצור הספק.

רמקול לא מייצר הספק הוא סופג הספק וצורך אותו.

הנתון שמעניין אותך ברמקול הרבה יותר מנתון יכולת הספיגה שלו הוא נתון הנצילות שלו.

נתון נצילות של רמקול מציין בפניך עד כמה הוא יהיה יעיל להפיק עוצמת שמע למרחק של 1 מטר על וואט בודד.

בין אם תיקח רמקול שמסוגל לספוג 100 וואט יציב אבל עם נתון נצילות של 88 דיבי

לבין אם תיקח רמקול שמסוגל לספוג 200 וואט יציב אבל עם נתון נצילות של 96 דיבי

במי היית בוחר במידה והיית יודע שהמגבר שלך מסוגל להפיק סה"כ 20 וואט?

בין אם תיקח רמקול שמסוגל לספוג 50 וואט יציב אם נתון נצילות 91 דיבי

לבין אם תיקח רמקול שמסוגל לספוג 140 וואט יציב אם נתון נצילות 83 דיבי

במי היית בוחר?

בידיעה שאתה יושב בתוך רכב ואתה רק רוצה לשמוע נקי וברור - נתון ההספק בפועל כמעט חסר משמעות עבורך.

זו "אפליקציה" (שכבת יישום) אישית נקרא לזה כך, סטאפ SQ צנוע ביותר - אך יעיל.

אבל מה אם אתה רוצה שישמעו אותך הרבה לפני שאתה מגיע לפינת הרחוב? - נתון ההספק יהיה קריטי עבורך.

כאשר התחשבות בנתוני הספק והן בנתוני נצילות גם תלויים בגורמים רבים אחרים שקשורים להתנהגות הרמקול, לאופי הצליל שאתה מחפש להפיק וכך הלאה.

ולכן השאלות האמיתיות הן?

מה האפליקציה שלך? כלומר איזו סוג של מערכת אתה מנסה ליישם? מה המטרה?

מה התקציב שלך?

מה הוא סגנון המזויקה ואופי הצליל שאתה מנסה לייצר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא לשכוח גם את ענין איכות ההגברה.

אי אפשר ממש להשוות הגברה פנימית של ר"ד להגברה חיצונית, גם אם מדובר באותו נתון הספק.

נתונים כמו THD, SNR, דאמפינג פאקטור ועוד כהנה וכהנה לרוב הרבה יותר מוצלחים במגבר חיצוני ייעודי.

פורסם

תודה אנשים על התשובה ובמיוחד לנוס, תודה רבה על התשובה!

חידדת את התשובה בכך שמיקדת אותי בעניין הנצילות *במיוחד* במקרה שלי של הגברה נמוכה (אבל זה עדיף ונכון עבור כל בחירת רמקול).

בעניין השוואות הבחירה, כמובן וכל 3db נצילות תעלה את ההפסק בפי 2.

מטרת הסט-אפ היא שדרוג בינוני (איכות עדיפה על ווליום) ובהדרגה תוך שמירת מקוריות הרכב (הייתי רוצה את המערכת מהרכב הקודם :-)).

אז אני מבין ממך, שבסוף בסוף הרמקול ינגן רק בעוצמה נמוכה יחסית בהגברה נמוכה ותאוריית ה"לא יתניע" היא בגדול שגויה? אני כמובן לא מדבר על מקרי קצה שמכניסים לרמקול הגברה של וואטים בודדים ביעילות נמוכה.

פורסם

בגדול כן, בתוך הרכב, בשימוש עם הגברה צנועה (אך כפי שתם ציין - איכותית במובן העיוותים ורצפת הרעש) על רמקולים נצילים - אתה תשמע חזק מספיק בכדי להנות מהמערכת בגם בווליום (עוצמת שמע) שיכולה להזיק לאזניים לאחר זמן חשיפה קצר יחסית (יש טבלה שמסבירה את זה)

אבל אם מראהו המקורי של הרכב חשוב לך ואתה מחפש הספקים צנועים - בדיוק בשביל זה, יש את כל התחום של אינטגרציית OEM ואני מציע לך בחום להריץ חיפוש על השרשור שלי - המדריך המלא לאינטגרציית OEM.

שווה את ההשקעה ואת זה אני אומר מנסיון רב עם מספר רכבים שכאלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה.

בדקתי רמקולים לדוגמא,

SL-C6.2 PRO

Part No.: 231313 + COMPARE SHARE

2-way 6.5 inch (16,5 cm) Compo Set

25 mm Silk dome Tweeter

Max. 180 Watts

Minimum Amplifier Power: 75 Watts

Frequency Responce: 45 Hz – 30 kHz

רשום שהרמקול הזה דורש מגבר מינימום 75W, הייתכן? רמקול של 100W RMS. נצילות 90db.

ברור לי שזו המלצות יצרן בשביל עבודה אופטימלית ושהלקוח לא יתלונן, אבל הגברה של HU פתאום נראית לי נמוכה (אפילו כולל הספיירים של היצרן)

מה דעתך?

הבעיה שאין לי איך לבדוק כי בשביל להחליף את הרמקולים אני צריך מתקין שיפתח את הדלתות וכו' (פוקוס).

תודה!

פורסם

זו המלצה של היצרן בכדי להפיק מהם SPL מירבי - אתה יכול להרכיב אותם גם על מגבר איכותי שמוציא 25-30 וואט והם יעבדו נהדר עד ווליום מסויים לפני שהמגבר יכנס לרוויה אבל כמה חזק אתה באמת צריך לשמוע בתוך רכב שזה לא יספיק לך?

לדעתי כל מגבר של 50 וואט RMS יעשה עבודה טובה בטווח שמע שפוי ואפילו גבוה יחסית בנצילות שכזו.

בוא נאמר שתחתוך את הסט הזה חד מלמטה ב80-90 הרץ - בטווח הנמוך בכדי לעלות ב3 דיבי מגבר לפעמים צריך להתאמץ עד פי עשר בכדי להזיז את הרמקול באותה יעילות - אם ב1 וואט ממרחק של 1 מטר אתה תקבל מהסט הזה כבר SPL של 90 דיבי, סה"כ בשביל לעלות ל93 דיבי המגבר יצטרך לספק 10 וואט?

ממגבר של 50 וואט אתה כנראה תפיק הרבה מעבר לזה ואל תשכח שמכות באס הן דבר רגעי בד"כ ולכן גם המגבר יוכל להפיק גם כן הרבה מעבר לזה רק שלסוג ההספק הזה לא מתייחסים בRMA אלא בPEAK או PMPO.

שוב, זה הכל עניין של "אפליקציה". למוזיקה יומיומית - תראה בגדר הנתונים האלה המלצה בלבד.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...