Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי סוגיה קטנה שתמיד שאני נוסע לעבודה וחזרה ממנה עולה לי בראש במידה ואם יקרה אז מי אשם,

בדרך לעבודה וחזור ממנה הדרך מלאה בסיבובים, בכל הסיבובים יש מקום רחב לכולם אך בסיבוב אחד יש קטע שהרכב שלי נמצא על הנתיב שלי, הגלגלים לא חוצים את הקו הפרדה אבל המכסה מנוע כן עובר את הקו, ככה זה גם לרכבים המגיעים מהנתיב השני, לכן תמיד שאני מגיע לאותו הסיבוב אני מאט ומנסה להבין בשדה ראיה שאין לי אם רכב אמור להגיע ממול (הסיבוב הוא בעליה שמי שעולה אותה אין לו שדה ראיה לבאים ממול, וכך גם ליורדים בירידה)

הרי שנינו שומרים על החוק, לא עוברים קו הפרדה רצוף אבל תנאי הדרך לא מאפשרים לקחת את הסיבוב מבלי להעביר את המכסה מנוע מעבר לקו הפרדה.

היו המון מקרים שכמעט נגרמה תאונה בסיבוב הזה, ופעם אפילו הגיע אוטובוס שחייב לעלות על הקו הפרדה ואם לא הייתי מאט ובודק שאין רכבים זה היה מסתיים בתאונה קשה.

אז במידה וקורה משהו מי אשם? שני הרכבים שומרים על החוק, לשניהם אין שדה ראיה, ולשניהם המכסה מנוע עובר את הקו הפרדה אבל הגלגלים לא.

פורסם

במקרה כזה, מי שמנוע רכבו עבר לצד הנגדי - אשם בתאונה. ואם 2 הרכבים - אז שניהם אשמים.

יש לזה פתרון מאוד פשוט - להאט ולהתאים את מהירות הרכב לתנאי הדרך -> ככה אתה יכול לתמרן בצורה יותר טובה מבלי שמכסה המנוע יחפש נשיקה מצד שני

פורסם

האיסור לחצות קו הפרדה לא מתייחס ספציפית לגלגלי הרכב, כך שאם חלק מהרכב עובר את הקו (גם אם זו רק המראה), אתה עובר על החוק היבש.

עכשיו למציאות, אתה מתאר מצב שבו לא לבצע את הפניה בלי לעבור על החוק. יש לך שתי אפשרויות:

1. לחפש מסלול אחר לעבודה.

2. לנהוג כמו שאתה פועל כרגע, להאט, לבדוק, לוודא, ולהזהר. אבל לזכור שאם אכן תתרחש תאונה, סביר להניח שלפחות חלק מהאשמה תוטל עליך.

3. לפנות לרשות הרלוונטית ולהתלונן על המפגע בתקווה שמתישהו בתוכנית החומש הבאה יפתרו את הבעיה.

נהגי אוטובוסים ומשאיות נתקלים בכך כל העת, רוחב הנתיבים בפניות עירוניות צפופות לרוב מחייב אותם לחתוך את הפניה. בגלל זה אנשים רבים לא אוהבים לנסוע בצמוד להם. העובדה שהם חייבים לסטות לנתיב אחר כדי לפנות, לא מבטלת את האחריות שלהם.

פורסם

הרי שנינו שומרים על החוק, לא עוברים קו הפרדה רצוף אבל תנאי הדרך לא מאפשרים לקחת את הסיבוב מבלי להעביר את המכסה מנוע מעבר לקו הפרדה.

האם באמת לרכב פרטי אין שום אפשרות לצלוח את העיקול לגמרי בתוך הנתיב?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...