Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנתי.. בכל מקרה מחר אלך למוסך לעשות את הבדיקת לחץ הפוך וגם ראיתי שיש עוד בדיקת לחץ כלשהי שמכניסים לרדיאטור משהו כזה לא? כדאי לעשות גם אותה? במוסך שהלכתי הוא אמר שהבדיקת לחץ הפוך לוקחת שעתיים ועולה 300 שקל..

וכן המים ברדיאטור פשוט עוברים למיכל עיבוי והוא רק מתמלא כל הזמן כבר כמה אנשים אמרו לי שזה נשמע כמו אטם ראש מנוע שנפרץ.. כמה בערך אמורה לעלות החלפה של אטם כזה כולל עבודה ?

פורסם

שעתיים עבודה על לחץ הפוך?? מה הוא מנפח את הצילינדרים עם הפה?! תהליך הבדיקה אורך כ 10 דקות. אני עושה אין ספור בדיקות שכאלה אז אין לי מושג על איזה שעתיים הוא מדבר ועל איזה 300 שח כי בדיקה שכזו לא אמורה לעלות יותר מ 150 שח במוסך. אני חושב שכדאי לך לעשות בדק ביית בעניין המוסך ושהוא יעשה בדק מוסך בעניין עצמו.

לגבי הבדיקה השניה את מיתכוונת לבדיקת לחץ למערכת הקירור. היא נועדה יותר לאיתור נזילות אך אם כמות המיים שאת מאבדת ואין נזילה שנראית לעיין אז כניראה שנזילה אחוצה לא תהיה גם עם הבדיקה הזו אלא רק פנימה לכיוון המנוע לצערי. בדיקת לחץ הפוך תוודא חד משמעית אם קיימת פריצה באטם ראש המנוע.

לגבי עלויות אם מדובר בראש מנוע יכול לנוע סביב ה 3000 וצפונה.

פורסם

שיפוץ ראש מנוע/ החלפת אטם עולה 3000 ש״ח???

כשהבעלים הקודמים טיפל ברכב אחרי שהתחמם לו הוא החליף את כל מערכת הקירור+ שיפוץ ראש מנוע+החלפת אטם מכסה שסתומים כולל עבודה עלה לו 3000 ש״ח

וכן לגבי הבדיקה והמחיר אני אבדוק במוסך אחר הוא פשוט אמר שזה לוקח שעתיים כי צריך להגיע למוסך לחכות שהרכב יתקרר לגמרי ואז עושים את הבדיקה עצמה. אבל טוב שאמרת לי שזה לא באמת מה שאמור לקרות בפועל :-)

פורסם (נערך)

יש בדיקה פשוטה עם מבחנה שמשנה צבע במגע עם גז CO

לא אמורה לעלות יותר מכמה עשרות שקלים ולא דורשת פירוק או מנוע קר.

אגב, באפלאוז של דייהטסו, שזה מנוע זהה לטריוס, ראש מנוע אחרי התחממות קשה לא תמיד מחזיק. משהו ששמעתי מבעל מקצוע בזמנו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי asypeer
פורסם

אני אברר לגבי הבדיקה עם המבחנה יכול להיות שכדאי לעשות אותה עוד לפני שמפרקים למרות שאולי עדיף לעשות את הבדיקת לחץ הפוך ולסיים עם זה..

האמת שאמרו לי כבר שאם הראש מנוע כבר עבר שיפוץ פעם אחת אז לא בטוח שיתאפשר לעשות לו שיפוץ נוסף ואולי אהיה חייבת להחליף לראש מנוע חדש.. וזה בערך יעלה כמו חצי מהמחיר של הרכב עצמו

פורסם
הבדיקה שהצעתי היא בדיקה ראשונית וממש לא חרטה!

עדיף לבצע אותה על מנוע קר לחלוטין ללא לחיצה על הגז על מנת לא להריץ מהר את הסירקולציה במערכת הקירור.

מיים שעוברים למיכל העיבוי וממלאים אותו כאשר פקק הרדיאטור תקין יכול להעיד על מעבר לחץ מהמנוע למערכת הקירור, לחץ גבוה שגורם למיכסה הרדיאטור להעביר את נוזל הקירור למיכל העיבוי. מה גם שלא מזוהה כל נזילה וזה עוד יותר מחזק את הכיוון של פריצה באטם ראש. נסי גם לראות אם צינורות הרדיאטור נפוחים מהרגיל.

בכל מיקרה תראי את בדיקת הלחץ הפוך בעיניים ותחזרי לעדכן עם ממצאים מדוייקים יותר.

לתשומת לב, גם המצאות אוויר "כלוא" (אי ניקוז אוויר כראוי) במערכת הקירור יגרום לאותה התופעה של מים שעולים ומציפים את מיכל ההתפשטות.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

טוב... תודה לכולם על העזרה

אחרי שהייתי בשני מוסכים ובאחד מהם המוסכניק עשה בדיקת לחץ דרך הרדיאטור - יש קומפרסיה..

עוד הוא אמר שזה במקרה הטוב אטם ראש/ ראש מנוע שצריך להחליף ובמקרה הלא טוב - כל הבלוק.. ביום ראשון/ שני הרכב יעבור פירוק של כל המנוע כדי למצוא בדיוק את הבעיה ואם זה להחליף אטם/ ראש אז אחליף לחדש ואם זה כל המנוע אז אצטרך לחשוב מה לעשות.. כי להחליף מנוע כולל מע״מ ועבודה יעלה כמעט כמו האוטו..

מעבר לזה, שני המוסכים דאגו לציין שזאת ״מחלה״ של הרכבים האלה (אפלאוז, טריוס, שרייד היותר חדשים) שהבלוק מנוע נאכל...

הכיוון שלי הוא להחליף ראש/אטם ולהעיף את האוטו ואם מדובר במנוע - אם לא אמצא דרך פירוק אז אין מצב שאשקיע כמות כסף כזאת ברכב כל-כך ישן..

פורסם

כמובן שלא כדאי להיכנס למוסך בכזה בעיה שהתיקון יעלה ממש יקר,

אם את מעדיפה בכל זאת להיכנס למוסך יכול להיות שעדיף למכור את האוטו ככה,

האפשרות הנוספת היא ללכת למוסכניק ביתי שיקח על העבודה [במקרה של ראש] סכום נמוך [לי עלה ראש בדייהטסו YRV- כולל הכל 1000 ש"ח]או במקרה שצריך להחליף מנוע יש מקומות זולים. [בני דודים וכ"ו]

פורסם
כמובן שלא כדאי להיכנס למוסך בכזה בעיה שהתיקון יעלה ממש יקר,

אם את מעדיפה בכל זאת להיכנס למוסך יכול להיות שעדיף למכור את האוטו ככה,

האפשרות הנוספת היא ללכת למוסכניק ביתי שיקח על העבודה [במקרה של ראש] סכום נמוך [לי עלה ראש בדייהטסו YRV- כולל הכל 1000 ש"ח]או במקרה שצריך להחליף מנוע יש מקומות זולים. [בני דודים וכ"ו]

האפשרות השנייה זה מה שתכננתי לעשות :) אני כנראה אלך למוסך ביתי במידה ואכן מדובר בראש/אטם ושם אתקן מה שצריך ויעלה כמה שיעלה, אם באמת יהיה מדובר במנוע אצטרך למצוא פתרון אחר שלא כולל תיקון.

את זה אדע רק אחרי הפירוק..

פורסם
מה המחיר שהוצע לך על תיקון ראש המנוע במידה והבעיה היא רק בו ובאטם?

באחד המוסכים שהלכתי מוסך ביתי (לא יהודי) אבל מאוד אמין, מכירה הרבה שמטפלים אצלו

הציע 1,800₪ ראש מנוע חדש.. זה מחיר לפני עבודה.

מע״מ לא נראה לי שהוא לוקח

על מנוע הוא אמר שזה יכול להגיע ל4,000₪ רק המנוע כי הוא מייבא אותו וזה מחיר לפני עבודה ולפני מע״מ. אבל אני לא אעשה מנוע חדש.

זה פשוט נשמע לי לא הגיוני כמה שהרכב ישן הוא עשה רק 137 אלף ק״מ ועבר שיפוץ ראש פעם אחת והוא רכב כל כך מטופל. נשמע לי הזוי שצריך להחליף מנוע. מחר בבוקר הוא מפרק את המנוע ואז אדע במאה אחוז את גודל הנזק

פורסם

מה הכוונה ״בדיקת לחץ דרך הרדיאטור״? האם הוא פירק פלאגים, דחס אויר במקום ואז עלו המים ברדיאטור או שהוא פשוט חיבר צינור אויר לרדיאטור? למיטב ידיעתי שיטה א׳ היא אינדיקציה לראש מנוע, שיטה ב׳ למציאת נזילות ממערכת הקירור.ם,

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...