Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנשים, אם אתם לא יודעים מה התשובה בכל נושא, פשוט אל תגיבו. אתם סתם מטעים ורושמים שטויות.

אין שום בעיה לפתוח חשבון בנק גם ללא העברת משכורת.

בבנק אומרים את האמת, גם בגלל שהבנק מחוייב לתהליכים מול הרשויות למניעת טרור והלבנת הון וחייב להבין מה הפעילות שבחשבון, וזה גם נרשם במחשבים.

לגופו של עניין, אין בעיה לפתוח חשבון נוסף בבנק לצרכי השקעה. יש לזה שם "חשבון תמורה". בחשבון כזה אתם יכולים להשקיע כספים מבלי שיהיו לו עמלות בעו"ש בכלל, בתנאים מסויימים. את החשבון הזה ישמחו לפתוח לכם בכל הבנקים.

יש מידה מסויימת של נוחות שהחשבון הנוסף הוא באותו בנק. הבנק רואה את הפעילות, רואה את החסכון וזה מסייע לקבלת ההחלטות בעניינים שונים.

במקרה של פות"ש אין שום צורך לפתוח חשבון נוסף. פשוט מפקידים לפקדון יומי או שבועי, מקבלים ריבית 0.01% שנתי. לא, לא ניתן 'לחיות' על הריבית הזו. זה כן מאפשר לשים בצד כספים. מי שיקפוץ עכשיו ויאמר שאפשר להשקיע באג"ח ומניות וכד' - נכון. אבל פות"ש רצה לפתוח חשבון נוסף ולהשאיר את הכסף בעו"ש.

אם הסכומים מצטברים, שווה לדבר עם יועץ השקעות. קחו בחשבון שהעמלות על ני"ע בסכומים קטנים יכולות להגיע לאחוזים ניכרים מסכום ההשקעה, ולא יכוסו על ידי התשואה שההשקעה תניב.

זה דיי בעקרון המידע שחיפשתי - תודה רבה.

אנסה להסביר את עצמי בפשטות שוב:

כל המטרה והרצון שלי לחשבון בנק נוסף היא כדי שאוכל להפקיד לשם סכום ככל העולה על רוחי, מתי שארצה, ושאוכל למשוך ממנו מתי שארצה, בלי תוכניות חיסכון קפה ומאפה מוזרים של בנק לאומי (בו אני נמצא כרגע) וכו' שמחייבים אותך לפתוח את כל התוכנית במידה ואתה רוצה לגעת בה, או להפקיד פעם בחודש, או לגעת בה בנקודת יציאה ספציפית בלבד.

ידוע לי שאין ריביות על זה - וזה בסדר כי הסכום שאני מתכוון לשים בחשבון הזה הוא לא גדול.

הסיבה היא כזו: בעו"ש שלי נכנסת משכורת, ואני לא מעביר כסף לחסכון בגלל הסיבות האלו שאני לא רוצה שיגבילו אותי בנקודות יציאה שונות ויגידו לי מתי להוציא את הכסף ואיך להוציא את הכסף שלי תמורת ריביות אפסיות. התוכניות חסכון האלו לא מועילות לי במיוחד.

לכן החשבון הנפרד פשוט ישב לו, כמו תוכנית חסכון, בבנק כזה או אחר ואליו יופקדו כספים - וכשארצה למשוך אותם אוכל לעשות זאת בלי תנאים מגבילים מוזרים כאלה ואחרים שהבנקים נותנים בתוכניות החסכון הרגילות שלהם.

Opel Adam S 2017

פורסם

אם כך - או שתעשה כעצת דיסקו ותפקיד בפק"מ, או שתפתח חשבון נוסף בלאומי, כך שהעברות בין החשבונות לא יעלו לך עמלות.

פתיחת החשבון בבנק אחר תגרור עמלות בעת ההעברה (אם בהעברה בנקאית ואם באמצעות צ'ק).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין צורך.

תפקיד לפקדון יומי. זה פקדון לטווח קצר, מקסימום 90 יום (הוראות של בנק ישראל), וזהו. כשהוא ייפרע, תפקיד שוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לי גם היה רעיון כזה (לא יצא לפועל בגלל עצלנות). לפני שאתה פותח, תברר לגבי התנאים שתקבל. כשבררתי בדיסקונט (שם מתנהל החשבון שלי) אמרו לי שבחשבון החדש לא אקבל שום הטבה (למשל הנחות/פטורים מעמלות וכו') ולו הייתי עושה זאת, הייתי בסוף פותח בבנק אחר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אין צורך.

תפקיד לפקדון יומי. זה פקדון לטווח קצר, מקסימום 90 יום (הוראות של בנק ישראל), וזהו. כשהוא ייפרע, תפקיד שוב.

אבל זה ממה שרציתי להמנע, אם אני רוצה את הכסף מחר ולא בעוד שבוע / חודש / 90 יום..אבל לא רוצה אותו בעו"ש אלא בחשבון נפרד שאף אחד לא נוגע בו חוץ ממני.

אני אעשה בדיקה בסניף הבנק ואם לא אז בבנק אחר, במידה ויש הנחה בעמלות וכו'.

למשל ראיתי לדוגמא שבנק ירושלים מציע פתיחת חשבון ללא התלות בהעברת משכורת וללא עמלות עקריות.

Opel Adam S 2017

פורסם

כנראה שלא הייתי ברור.

הפקדון הוא יומי. כלומר אתה יכול למשוך אותו כל יום. אם לא משכת, אז אחרי 90 ימים הפקדון נפרע אוטומטית לחשבון, ואז אתה מפקיד שוב, לאותו סוג פקדון. אתה יכול במהלך התקופה להפקיד כמה פקדונות כאלה שאתה רוצה (מינימום 1000 ש"ח), ואז ביום מסויים להחליט שבא לך לאחד אותם, אתה מושך את כולם, ומפקיד פקדון אחד גדול. אם אחרי 18 ימים פתאום בא לך להוציא את הכסף - אתה יכול. כמובן שאת הכל אתה מנהל מהסלולרי / מחשב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אין טעם לפתוח חשבון נוסף בשביל להפקיד בו כספים לטווח קצר בסכומים קטנים.

פתח פק"ם יומי ותפקיד בו סכומים כפי יכולתך. ככה אני נוהג שנים (מפריש כל חודש) עקב

צורך במזומנים כל תקופה מסוימת בגלל תחביב יקר. (היום פחות)

אבל זה לעולם לא בא על חשבון חסכונות שוטפים לי ולילדים. מציע לך לא לוותר עליהם.

זה אומנם לא מניב רווחים גבוהים בטווח קצר - אבל בטווח רחוק זה נותן לך סכומים נחמדים למדי.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

לדעתי בלבד, ברמה העקרונית אתה טועה.

כל הרעיון הוא לשים כסף בצד בשביל שלא תוכל לגעת בו. אם קרה אסון ואתה חייב כסף, כל בנק יעמיד לך הלוואה כנגד הסכום שבחסכון. אני דוגל בלהפקיד מדי חודש בצורה אוטומטית סכום שלא יזיז לך בהתנהלות השוטפת, ואז אחרי 3/5/10/20 שנים, לגלות שיש לך סכום שכבר אפשר לעשות איתו משהו.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...