Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

רציתי לדעת לגבי תפקיד הקלאץ' ברכב חוץ מהפרדה ובמיוחד על מהירות הרכב.

יש לי קלאץ' ברכב ידני כאשר משתמש בירידת הילוכים נמוכים מרגיש רעידות חזקות ברכב. דבר כזה יכול להשפיע על איטיות ואי נסיעה מהירה ברכב?

שאלה שניה ברורה: קלאץ' לא תקין ב100%, הרכב לא סוחב היטב כמו קלאץ' תקין ב100% או אין קשר בזה?

תודה

פורסם

או שקלאצ תקין או שהוא לא תקין. קלאצ שיש בו 100 אחוז בשר ברפידה יתפקד כמו קלאצ עם 80 אחוז ברפידה אם לזה התכוונת בשאלתך. כאשר רפידת הקלאצ יורדת מהעובי נקודת ההפרדה תישתנה אך עדיין הצמדה לגלגל התנופה תהיה במלואה כך שהכוח שאמור לעבור לגלגלים יעבור כמו שצריך. כאשר הרפידה גמורה לחלוטין ותתבצע החלקה של הרפידה על פני גלגל התנופה הכוח שיועבר לגלגלים יהיה בחוסר!

פורסם

על עוד הקלאץ לא מחליק, לא אכפת לו אם יש לו 100% בשר או 10%

רעידות ברכב לא נובעות מבלאי בקלאץ.

לטובתך ולטובת הרכב תברר למה יש רעידות ותתקן את זה

פורסם (נערך)
יש לי קלאץ' ברכב ידני כאשר משתמש בירידת הילוכים נמוכים מרגיש רעידות חזקות ברכב. דבר כזה יכול להשפיע על איטיות ואי נסיעה מהירה ברכב?

שאלה שניה ברורה: קלאץ' לא תקין ב100%, הרכב לא סוחב היטב כמו קלאץ' תקין ב100% או אין קשר בזה?

כן, שילוב הילוך שאינו לגמרי חלק, פוגע (מעט) ביכולת ההאצה של הרכב (וההאטה שלו - בבלימה והורדת הילוכים) וביציבותו.

שילוב כזה יכול להיגרם ממצב המצמד (קלאץ') אך גם ממצב התיבה, מהתפעול של הנהג וברכבים אוטומטיים ורובוטיים גם מפעולת התיבה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא הבנתי אותכם טוב.

נגיד עכשיו אני בעילוך רביעי ונותן גז. האוטו נוסיע אם הוא לא סוחב טוב בזמן לחיצתי על הגז יש כאן משהו לא בסדר שקשור בקלאץ או זה לא קשור בכלל?

פורסם

איזה רכב יש לך?

ואיך אתה יודע שלא סוחב טוב?

יכולות להיות הרבה סיבות שיכולות לפגום בסחיבה, וקלאץ' זו הסיבה האחרונה שיכולה להיות.

• תוכן חדש...