Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 56 דקות, Fazer כתב:

@איציק נ. מה לגבי מה ש @lanosforce אמר

לא שולל שום דבר.

לדעתי -

אם המפוח היה בלוי או תפוס, היה שורף פיוז ו/או את הנגד מהירויות.

נגד מהירויות - מהניסיון שלי ב 20 שנה האחרונות - עובד או לא עובד (או עובד על המקסימום בלבד).

הייתי מנסה לבדוק מול חוכמת ההמונים (לא בישראל, אלא בפורומים בחו"ל) מה יכול לגרום לזה.

זה יכול להיות כל דבר החל מבורר המצבים על הפאנל של המזגן ועד לבעיה של מתח (פלוס\מינוס) או רציפות (חיבור לקוי, ממסר תקול וכו') - וכמובן מנוע פן או נגד מהירויות.

איציק

לפני 5 דקות, lanosforce כתב:

אני כבר תקופה אומר לו.... @איציק נ. בוא שב איתי איזה ערב נעשה לך כוון בסיסי ברכב.

אכלתי חרא ובזבזתי עשרות שעות עד שכיוונתי את המערכת בעצמי, יצא לי המיץ ! עד שהצלחתי להגיע למשהו נורמלי.
נראה לך שאני נותן לך לגעת לי באיזה כיוון ב HU או ב DSP או במגבר ? 

• אהבתי 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

נראה לך שאני נותן לך לגעת לי באיזה כיוון ב HU או ב DSP או במגבר ? 

אני לא חייב לגעת אני יכול ללחוש ולהכווין, בפולנית

וברצינות לרגע, אודיו זה מדע שלם בפני עצמו ותחביב פסיכי שכולל בתוכו שלל של כישורים מעבר לסאונד ולאלקטרוניקה וחשמל. זה משלב בתוכו נגרות, עבודה עם חומרים מורכבים ופולימרים, רפדות, תלת מימד ועוד ועוד זה באמת, פסיכי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 1 דקה, lanosforce כתב:

אני לא חייב לגעת אני יכול ללחוש ולהכווין, בפולנית

פעם החיים שלי היו פשוטים ומאושרים רק עם רמקולים 6X9 ומגבר.
בגללך התדרדרתי למגברים, קרוסים, קלאס-די, 7000 ערוצים, DSP, חיתוכים, התאמות עוצמה, דיליי, קיצוץ תדרים, לינקריץ וריילי, "חמאה-שווה"....

באמת הרגת אותי כבר :-P 

• מצחיק 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכי מצחיק זה שאפילו לא ניסיתי עדיין... אבל נחזיר את השידור לאולפן.

וכן, באמת מעניין אם עשו בדיקת לחץ למערכת למערכת מיזוג לוודא שלא נותרה דליפה נוספת שלא ידעו עליה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני שעה, lanosforce כתב:

נעשה לך כוון בסיסי ברכב

כיון בסיסי לרכב אצל @איציק נ. זה להחליף פלאגים, לכוון פלטינות, לנקות קרבורטור…

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

בגללך התדרדרתי למגברים, קרוסים, קלאס-די, 7000 ערוצים, DSP, חיתוכים, התאמות עוצמה, דיליי, קיצוץ תדרים, לינקריץ וריילי, "חמאה-שווה"....

מסתבר שרק אצלי ״אודיו לרכב״ זה להדליק את הרדיו שהיצרן שם, לכוון לגלגלצ, ולשמוע מה שמשדרים שם 🤣

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • מצחיק 1
פורסם
בתאריך 29.4.2025 בשעה 01:33, avargel כתב:

דל"פ:

יש סיטואציות מסויימות שבהם הרכב כבר לא מתאים לאחזקה ע"י אנשים פדנטיים באופן חריג.

מצב של פירוק דשבורד הוא לעיתים אחד מהם.

לדעתי, תתקן במקום טוב ובמחיר טוב, בלי להשתגע, מתוך מחשבה שאם התוצאה לא תשביע את רצונך ברמות הגבוהות שאתה מכוון אליהם, תיפרד מהרכב.

איך שאני שונא לצטט את עצמי

מתבאס מאוד לראות שצדקתי

• מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נו טוב, לפחות עכשיו אתה יודע איפה לא לטפל ברכב.

לגבי המאוורר, הוא חלש מיד כשמדליקים מזגן או שזה מתחיל רגיל וזה נחלש אחרי כמה דקות?

אם ככה, זה סימן לקיפאון במערכת, מה שמצביע על חוסר גז.

לדעתי אברג'יל צודק, אתה צריך להוציא את הפדנטיות שלך על משהו פחות מתסכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

באמת הרגת אותי כבר :-P 

אפרופו בקפה הבא נדבר על איי-רזולוציה. איי - כי זה תמיד כואב להכנס לתחום הזה. 

:-P

@Fazer נכון שכשכולם אומרים לך מה לא לעשות - אתה תעשה אותו? אני לא רואה אותך נפרד מהרכב הזה - אני רואה רכישת דשבורד חדש! 

• מצחיק 1

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

@avargel האמת? הייתי נפרד מהרכב, יש לי בזה שתי בעיות:

1. במצבי הנוכחי אין לי כסף לרכב חדש (למעשה אפילו לא על רכב יד שניה משנה-שנתיים אחורה, בדקתי), ולקנות רכב יד שניה ישן יותר זה לשלם עבור הצרות של אחרים.
  2. יש אתגר פסיכולוגי משמעותי עבורי בלרדוף אחרי התקלה עד שאני אסמן וי עליה 🤣

@SlowRide הוא חלש מהתחלה, כאמור מלבד במהירות הגבוהה.

@lanosforce לא שאני איציק, אבל רזולוציה זה לא של טלויזיות…? 😳 ודשבורד חדש אני לא אקנה, שלי במצב מדהים לגילו (מה שלא יפריע לי כנראה למצוא דרך להעלים את השריטות), אבל אני כן אנסה לתקן את הבעיות.

בכנות? כמו שכתבתי קודם אם היתה לי אפשרות כספית להחליף את הסניק במשהו חדש מקביל (או אפילו מעט קטן יותר), כנראה שהייתי עושה את זה - לצערי במצב שאפילו פאביה עולה 150 אלף, אין לי כרגע אפשרות כזו.

@איציק נ. שאלתי את הצ׳אט שלי, והוא טוען שמצא מקומות באינטרנט שטענו שנגד דפוק יכול לגרום גם לפאן חלש, אולי זה הכיוון שלי… 😖 קצת מבאס, כי לבדוק את זה כשהכל היה מפורק יכול היה להיות כל כך פשוט, אבל אני שייכתי את הכל לבעיה במזגן והייתי נעול על זה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם (נערך)

וואוו, האמת שקראתי לאחרונה את כל השרשור 

ודיי השתכנעתי לקנות סניק,

ופתאום זה מגיע והוציא לי קצת את האוויר,

אז בעיקרון אני מבין שאם יש תקלת מזגן בסניק זה סיפור של 10k?

גיסי גר בצרפת ויש לו סניק 2011 הוא החליף מזגן ברנו 700 אירו כולל עבודה.

דא יש סניק למכירה ביד 2 עם תקלת מזגן.

עריכה אחרונה על ידי א.ד.מ.
  • מעניין 1
פורסם
לפני 11 דקות, א.ד.מ. כתב:

ופתאום זה מגיע והוציא לי קצת את האוויר

תראה, אם נודה על האמת, האוטו כבר כמעט בן 10, ולמרות שאני מתחזק אותו מעט יותר טוב מישראל ישראלי, בגיל הזה כבר בהחלט צפויות תקלות בלאי, וכן - ברכבים בגיל הזה כבר יותר מורכב להשיג חלקים כי היבואן לא תמיד מחזיק אותם, או - כמו במקרה הזה - היצרן לא מוכר חלק ספציפי אלא מכלול שלם שהוא מאוד יקר. כיון שקראת את השרשור אתה מבין שאני לא נוטה לשים תחליפי ברכב שלי, כאן פשוט לא היתה ברירה אחרת המחיר באמת היה כ 13k ש״ח כולל עבודה.

אני שילמתי בסוף כ 1600 ש״ח על החלקים (מאייד מזגן + שסתום) וכ 3000 ש״ח עבור העבודה (שני המחירים כוללים מע״מ) - בסה״כ לא עלות נוראית אם הכל היה מסתדר כמו שצריך.

ספציפית לגבי הסניק, עם כל התסכול מסיפור המזגן, אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי בשרשור שעבורי הוא הרכב האידאלי למשפחה: 7 מושבים, יותר גדול מסטיישן אבל לא גדול כמו ״ג׳יפונים״, מרווח מאוד גם לשלושה בשורה השניה, שילוב מנוע וגיר שנחשב לאמין (כיון שזה רכב בן 10 אז אגיד את המתבקש: טפו טפו טפו), ובסה״כ רכב ששירת אותנו נפלא בכמעט עשור האחרון, עם שני ילדים שהיו ממש קטנים כשהוא נרכש, והיום הם כבר אנשים full size.

פורסם
לפני שעתיים, Fazer כתב:

לא שאני איציק, אבל רזולוציה זה לא של טלויזיות…? 😳 ודשבורד חדש אני לא אקנה, שלי במצב מדהים לגילו (מה שלא יפריע לי כנראה למצוא דרך להעלים את השריטות), אבל אני כן אנסה לתקן את הבעיות.

בכנות? כמו שכתבתי קודם אם היתה לי אפשרות כספית להחליף את הסניק במשהו חדש מקביל (או אפילו מעט קטן יותר), כנראה שהייתי עושה את זה - לצערי במצב שאפילו פאביה עולה 150 אלף, אין לי כרגע אפשרות כזו.

רזולוציה - המשמעות של המושג הוא מכמה פרטים קטנים מורכב הסך השלם. 

במובן מסויים מילה נרדפת לרזולוציה גם בוידאו וגם בשמע תהיה - CLARITY - שקיפות, ניקיון... 

בדיוק כמו שמסך שיש בו 4K פיקסלים ליחידת שטח ומסך של 8K יראו לך את אותה תמונה... העין שלך והמוח שלך יגיבו אליהן אחרת לגמרי במובן של רוגע ומנוחה, מהירות תגובה ותפיסה של מציאות. וכמובן יש את קצב ההתרעננות של המסך לשינויים - היום כבר זה מגיע לקצבים הזויים של 160 הרץ צפונה. 

אותו דבר בשמע - אם בקצב דגימה של דיסק יכלת לדגום 16 סיביות בקצב של 41.8 אלף פעם בשניה (הרץ) ברזולוציה גבוהה אותה אות תידגם בקצב של 96הרץ ואף 192 או 384 במקרים נדירים וגם גודל המידע כבר יכול היום להגיע ל20, 24 ואף 32 סיביות 

תחשוב על הK בתור הסיביות ועל הריפרש רייט בתור קצב הדגימה - הhz. 

יש לך את אותו מידע - רק ביותר פריטים. 

או יותר מידע ביותר פריטים. 

ולגבי הדשבורד - אני בטוח שדיטיילר טוב יוכל לעשות עבודה מעניינת - יעקב אלטר עולה לי בראש, יש לו רישיון לשחזור צבע. 

וכן - אולי שווה להפעיל כאן פאטרס קאנון ולהחליף נגד מהירויות ומפוח למרות הכל - זה באמת כסף קטן כבר אחרי מה שעברת. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 14 דקות, lanosforce כתב:

רזולוציה - המשמעות של המושג הוא מכמה פרטים קטנים מורכב הסך השלם

הייתי צריך לדעת לא לפתוח את קופת השרצים הזו… 🤣🤣

• מצחיק 2
פורסם

@lanosforce אני אומנם קצת גונב את השרשור של עצמי, אבל כמה זה באמת משנה? אם אני שומע גלגל״צ (או 88 במקרה שלי), מגבלת האיכות נובעת מהעברת המידע באויר (קליטה) יותר מאשר ממגבלת איכות של המערכת. גם אם אני שומע מקור סופר איכותי, רעשי מנוע/רוח/צמיגים יהרסו את החוויה, ואפילו במקרה הכי טוב שאני עומד במקום ב 2 בלילה באמצע המדבר, נראה לי שמגבלות האוזן האנושית יהיו הגורם המגביל ולא איכות המערכת.

איפה טעיתי?

ולענייננו: לגבי הדשבורד אני פשוט אתרגל, כמו שהתרגלתי לשריטות בפגושים שהשקעתי הרבה מאוד עבודה כדי שיהיו spotless… 

ולגבי המפוח, נראה לי שהצעד הראשון יהיה להחליף נגד, זה הכי קל והכי זול, בערך £30 פלוס משלוח. באופן מפתיע, אגב, בניגוד לכמעט כל הפעולות האחרות ברכב, דווקא במקרה של הנגד הזה יותר קל להחליף אותו ברכב עם הגה ימני מאשר ברכב עם הגה שמאלי…

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...