Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למען הסר ספק לכולם - ביררתי עם בעלי החברה

לא דיברו לא איתו ולא עם המנכל על תשלום, ומכוון שגם לא איתי ולי בכל מקרה אין שום סמכות לאשר הוצאת כספים מהחברה משמע שהחברת ביטוח שילמה ללא אישורינו.

מקריאה שוב של הטפסים שנשלחו אלינו, אין עוררין שהתשלום לצד הנפגע כבר בוצע

אחרי שכל זה הובהר, מה הצעד הבא? באיזה טענות אני בא לחברת הביטוח? ומה הם יכולים להגיד לי כתירוץ?

האם יש סיכוי בכלל לבטל את העניין המסובך הזה בלי לערב בית משפט?

פורסם

קודם צריך לקרוא את הפוליסה. האם יש שם סעיף שמתיר לחברת ביטוח שיקול לשלם לצד ג' מבלי לקבל את אישורך (רמז : סביר מאוד להניח שהסעיף קיים).

פורסם

סביר מאוד מאוד שלא קיים סעיף כזה.

מה אם האשמה על צד ג'?

הסעיף הרלבנטי בפוליסת הרכב התקנית שהמבטח יכול רק לשפרה לטובת המבוטח

(א1) דרש צד שלישי מהמבטח את תגמולי הביטוח כאמור בסעיף קטן (א), יודיע המבטח למבוטח בכתב בתוך 7 ימי עסקים מיום הדרישה על הדרישה כאמור וכי אם לא יודיע לו על התנגדותו לתשלום הפיצוי בתוך 30 ימים, ישלם לצד השלישי את תגמולי הביטוח שהוא חייב למבוטח, ככל שהוא חייב בתשלומם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפני איזה שלושה חודשים פגע בי רכב מאחורה והדף אותי על רכב מלפניי, במהירות (אחרי בלימת חירום) אפסית.

נשברו לי 2 דברים: תושבו פנס קדימי ימני (250 שח) ופס ניקל.

מאחורה לא ראו נזק בכלל, ומקדימה רק כיפוף במכסה מנוע שנפתר ע"י כיפוף חזרה "על יבש". בלי פחחות וצבע.

לכולם - חוץ ממני (שראו שיש נזק קל לפנס מקדימה וכיפוף קל במכסה מנוע) לא נראה היה שיש נזק.

לסיכום:

אצלי צבעו פגוש קדמי ואחורי (באחורי היה קרע קטן שנעשה אצל הבעלים הקודם-קודם של הרכב אז דאגו לשפץ\לתקן אותו), שמו כמה קליפסים, רשמו יישור כל מיני פחים (אני בדקתי שתא המטען נפתח ונסגר היטב אחרי המכה - הכל היה מושלם כמו לפני כן) - וזהו.

הנזק הסתכם בכמעט 6000 שח (כולל השמאי) ואני בטוח שאם היו מחליפים איזה פנס או פגוש, זה היה מגרד 8000 בקלות, אם לא יותר.

בנוגע לתאונה של פותח השירשור:

אם שמו לו חלקים מקוריים ו/או נשברו תושבות של פנסים או מגן פנימי (מתחת לפגוש הצבוע) זה יכול להגיע לסכומים מופרכים למרות שמדובר על כמה חלקי פלסטיק שהם לא יותר ממצ'וקמקים אבל עדיין עולים כמו שני אייפונים חדשים.

תעשיית הפחחות וצבע מגלגלת סכומי עתק (מופרכים בכל קנה מידה אפשרי) רק "בזכות" הדברים האלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

^^^^

חצוף

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה - סביר מאוד להניח שיש סעיף כזה.

הציטוט שהבאת - מתייחס לביטוח חובה, אשר כפוף לחוק הפלת"ד.

אני מתייחס לביטוח צד ג' ו/או מקיף אשר כפופים לחוק חוזה ביטוח - וכאן פרטי החוזה הביטוחי נתונים "למו"מ" בין חברת הביטוח לבין המבוטח.

בפוליסה של חברת הפניקס, יש סעיף המתאים למקרה בו מדובר :

א. המבטח רשאי ליטול על עצמו את הטיפול בכל תביעה או הליךמשפטי שהוגשו או עלולים להיות מוגשים כנגד המבוטח או לנהלו בשמושל המבוטח וכן רשאי המבטח להגיש בשם המבוטח הליך משפטיהדרוש להגנה על זכויות המבטח.

ב. למבטח יהיה שיקול דעת מלא בניהול ההליכים המפורטים בסעיףקטן )א( וביישוב כל הליך כאמור, לרבות בדרך של פשרה בשמו שלהמבוטח, ובלבד שלא יהיה בכך כדי להטיל על המבוטח חבות שלאתכוסה על ידי המבטח, למעט הפיצוי המוסכם לפי סעיף 9(ג(.

ג. על המבוטח לשתף פעולה עם המבטח לשם ביצוע ומימוש סמכויותהמבטח כמפורט בסעיף זה

פורסם (נערך)

מצאתי מהיכן הבאת את הציטוט הזה. :shock:מה שאני ציטטתי לא קשור לביטוח חובה בכלל, כי שם אין בכלל ענין של אשמה בכלל.

ותראה שהציטוט מהפוליסה מתאים לציטוט של הפוליסה התקנית עמוד 17 בפולי סע לשלום

המבטח רשאי, ולפי דרישת צד שלישי - חייב, לשלם לצד השלישי אתתגמולי הביטוח שהמבטח חייב למבוטח, ובלבד שהודיע על כך בכתבלמבוטח כאמור בסעיף קטן )א1 )להלן והמבוטח לא התנגד כאמורבאותו הסעיף; ואולם טענה שהמבטח יכול לטעון כלפי מבוטח תעמודלו גם כלפי צד שלישי.מהדורת נובמבר 2015 300203061 הפניקס חברה לביטוח בע”מ18 "הפניקס זהיר" פוליסה לביטוח רכב פרטי ומסחרי קל )עד 5.3 טון(א1 דרש צד שלישי מהמבטח את תגמולי הביטוח כאמור בסעיףקטן )א( לעיל, יודיע המבטח למבוטח בכתב בתוך 7 ימי עסקיםמיום הדרישה על הדרישה כאמור וכי אם לא יודיע לו על התנגדותולתשלום הפיצוי בתוך 30 ימים, ישלם המבטח לצד השלישי אתתגמולי הביטוח שהוא חייב למבוטח, ככל שהוא חייב בתשלומם.

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הייתי כבר מעורב בתאונה כזאת- הנזק היה על סך 8000 שקל כאשר השתתפות עצמית הייתה 1300 שקל.

בגלל שהנזק היה תאונה שאני נכנסתי בנהג שהיה לפני- אז האשמה היא שלי ב-100 אחוז, וחברת הביטוח אפילו לא טרחה לנסות להתווכח על זה, ושילמו(גם אני) כמו גדולים.

עצוב פשוט שהמעסיק שלך חסך בשקל וחצי על הביטוח, ואתה תאלץ להפרד מ-4.5 אלף במקום סכום סביר להשתתפות עצמית.

פורסם
[ATTACH=CONFIG]466696[/ATTACH]

לזה אתה קורא נשיקה???עוד רגע היית מוריד לבן האדם את הטמבון !!! זכותו לא לתקן את זה והוא ביקש להחליף טמבון והחליף..

• תוכן חדש...