Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בביקור שלי היום במכון דיזל מתמחה שאלתי את דעתם של כמה עובדים על תדירות החלפת מסנן הסולר.

באופן גורף וללא תיאום תשובות כולם המליצו להחליף מסנן סולר בכל 7.5 עד 10K ק"מ. זה המקום לציין שאין כאן אינטרס סמוי וכל העובדים שיצא לי לדבר איתם נראו לי אנשי מקצוע לעניין, מבוגרים ושראו מכונית או שתיים בחיים שלהם.

הנימוק שלהם היה שהסולר בארץ חרא ולכן צריך להחליף פילטר לעיתים קרובות. הם גם טענו שתוסף לדלק מיותר.

מרבית היצרנים דורשים החלפה כל כמה עשרות אלפי קילומטרים עם הערה לנקז מים מהפילטר ו/או ממפריד המים בכל טיפול.

לציין שפילטר סולר הוא לא דבר זול בכלל, פילטר סולר מקורי לרכב שלי למשל עולה למעלה מ 500 ש"ח, מה שגורם לכל טיפול קטן לעלות סכום ארבע ספרתי, וזה עלות חלקים בלבד.

מה אתם אומרים?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מחליף פעם באף פעם ועברו אצלי 2 טויוטות 1 L200 ו1 משאית איסוזו עם ק"מ מצטבר של מעל 2 מיליון ולא הייתה לי פעם אחית תקלה שקשורה לסולר מזוהם

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

יכול להעיד מניסיון עם שתי מכוניות, יותר מ 300.000 ק"מ עם כל אחת. החלפתי פילטר סולר לפי הוראות היצרן שזה כל 60.000 ק"מ ולא היו בעיות.

פורסם

אני מחליף כל טיפול שני ומרגיש שאני ״מחמיר״.. אני חושב שלקרוא לסולר בארץ ״חרא״ זו הגזמה בוטה ומקורה נטו בחיבה להלקאה עצמית ישראלית טיפוסית.. כי הרי בארץ הכל ״חרא״

יום טוב גם לך

פורסם

אני גם מחליף כל טיפול שני ולא נתקלתי בבעיות.

מעבר לכך- זה לא שדרך פילטר סתום המזהמים פתאום עוברים אפילו לרוב עם הצטברות חלקיקים גודל המעברים קטן ולכן יכולת הסינון עולה. בפילטר שלא יוחלף בזמן מקסימום תיווצר ירידה בספיקה- גימגומים עד אי יכולת לנסוע.

זאת אומרת שמקסימום נתקעים.

כנ"ל לגבי פילטר אויר. פילטר שמן- סיפור אחר, ירידה בספיקה גורמת נזקים.

פורסם

מתחקיר שעשיתי עולה התמונה הבאה:

אכן, איכות הסולר שנמכרת בתחנות דלק רגילות טובה בהחלט ומי שמתדלק בכל תחנה רשמית יכול בשקט לדבוק בהנחיות היצרן/יבואן לגבי תדירות החלפת מסנן הסולר.

כלי רכב מסוימים, בעיקר כאלו בשימוש מסחרי-עיסקי, נוהגים לתדלק במקומות פיראטיים למחצה כדי להוזיל עלויות, למשל - צוברים חקלאיים-תעשייתים, תחנות בשטחי הרשות, סולר שהושג בקומבינות וכו'. במצבים אלו אכן מומלץ לקצר משמעותית תדירות ההחלפה עקב הסיכוי/סיכון הגבוה לסולר לא מספיק איכותי.

לדוגמא, אני מתדלק את הטורבו דיזל שלי בירושלים בתחנות מסודרות וזולות בסביבות 5.3-5.4 ש"ח לליטר.

אם אסע מספר דקות לחיזמא בצמוד לפסגת זאב ימכרו לי סולר ב - 4.10 . כלל לא בטוח מה האיכות של הנוזל.

פורסם

יש גם לבנזין וגם לסולר תקן שמגדיר את איכות המוצר. הבנזין והסולר עומדים בתקן. אין סיבה הגיונית להגיד ללקוח "איכות הסולר גרוע".

בנוסף אני חייב לציין: לאבי הייתה פסאט שנת 2005 סולר ששרדה 420 קילומטר (ללא החלפת מנוע), טופל במוסך לפי הספר. האוטו נמכר לסוכנות רנו בשביל קניה פלואנס חדשה.

פורסם

טוב, אצלי זו לא שאלה כי פילטר גרמני OEM למוסו עולה פחות משלושים שקל בארץ, אז אני מחליף את כל הפילטרים בכל טיפול.

אני קונה של MAHLE

http://www.ebay.com/itm/Mahle-Fuel-Filter-KC63-1D-Mercedes-/181573933893?hash=item2a46a65b45:g:sGYAAOSwBLlVEUsb

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני בהחלט יכול להזדהות עם רוב התגובות בשרשור הזה ועדיין לא יכול שלא לתהות למה דעתם של שלושה בעלי מקצוע שחיים ונושמים דיזל ורק דיזל ממליצים לנקוט במשטר טיפולים מחמיר עד כדי כך :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

כי אליהם מגיעים כנראה בעיקר אלו שמתדלקים במקומות המפוקפקים? (נהגי מוניות, מסחריות, עצמאים וכדומה)

אני מכיר את זה, להוריי הלכה משאבת סולר בפאג'רו Q שהיה שלנו מהיום שעלה לכביש, אבל הם לא ממש יודעים להחזיק רכב כראוי. גם להם אמרו את זה במוסך דיזל השרון.

כשהיה חדש החליפו לפי המפרט במורשה, אבל קצת אחרי האחריות אני כבר לא חושב שהוחלף הפילטר. ובכל זאת - לדעתי מספר תדלוקים לא במקומות סבירים הביאו לכשל, ולאו דווקא העדר החלפה (למרות שאני לא ממליץ כמובן על אי החלפה).

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
אני בהחלט יכול להזדהות עם רוב התגובות בשרשור הזה ועדיין לא יכול שלא לתהות למה דעתם של שלושה בעלי מקצוע שחיים ונושמים דיזל ורק דיזל ממליצים לנקוט במשטר טיפולים מחמיר עד כדי כך :roll:

כמו שבכל טיפול מבקשים להחליף מצתים, כך בסולר מבקשים להחליף פילטר סולר.

הכל בארץ חרא: המיסוי, הדלק. אבל המוסך? מלאכים לשמם!

נ.ב.

יש בעלי מקצוע טובים, אבל יש גם שלא. שבמקרה את אלו שלא, אני תמיד פוגש.

פורסם

ככל הידוע לי ומבדיקות שגם אני עשיתי ומחברים כאלו ואחרים שעבדו בתחנות הדלק, הסולר והדלק באיכות מעולה בארץ, במיוחד לעומת הרבה מדינות מפותחת ומתפתחות גם כן, מהיכן השטויות? בארה"ב אם כבר נמכרים דלקים הזויים פה ושם, בארץ? קשה למצוא פחות מ 95 ו 98 בכיף, מה יש לכם?

מאות תחנות עושות בדיקות יומיות למאגרי הדלק (ולא, אין מים בדלקים, מיתוסים, אלה אם כן המאגר נפרץ, יש לחות, נכנסו מים ממי גשמים וכו') והתוצאות יוצאות מעולות (יודע על כך באופן אישי).

אותי מאוד מעניין, מה בעלי המקצוע האלו, שכביכול עוסקים בתחום המוסכים, ממליצים על סמך מה? בדיקות הנדסיות? בדיקות פילטר? אחד מהם בכלל לקח 3-4 פילטרים בקילומטראז' שונה והעלה סרטון ליוטוב כמו שכל העולם עושה? שנוכל לדעת מה באמת קורה ואיך זה נראה אחריי נגיד 5K ואז 7.5K ואז 10K ואז 15K או אפילו 20K וכו', הרעיון ברור.

תן להם טיפ, חבר'ה, אם אתם טוענים ככה, קחו לכם 5-10 פילטרים בק"מ שונה, תתחילו לפתוח ותעשו תמונות וסרטון, ככה נדע.

המלצות אני גם יכול לתת להחליף פלאגים בכל טיפול כן.

אחרת? הטענות שלהם חסרות שחר.

• תוכן חדש...