Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול אני מאמין שאתה צודק. גם אני טוען שאין שום בעייה עם הדלק (בנזין / דיזל) בארץ וניתן לראות רכבים שעוברים עשרות ומאות אלפי קילומטרים ללא החלפת מסנן (בעיקר בנזין) ונוסעים ללא בעיות מיוחדות.

לא הייתי מזלזל בנסיונם של החבר'ה האלה, הם נראו לי בעלי מקצוע שמבינים עניין. אני מסכים שכנראה הם לא עשו בדיקות מעבדה או השתמשו בכל כלי מדעי אחר אלא מדברים מהנסיון בשטח. לדעתי אחוז גדול מהרכבים שמגיעים למכון הם רכבי עבודה (קנגו, ברלינגו, קונקט) שאנחנו יודעים באיזו תחזוקת שבר הם מתוחזקים וכנראה שמכאן נולדות ההצעות הללו.

אני מאמין ששימוש בפילטר דלק מקורי או מיצרן OEM גדול ומוכר יהיו מספיק טובים לשגרת הטיפולים שקבע היצרן או קיצור סמלי שלה. אני לא מתכוון להחליף פילטר סולר כל 10,000 ק"מ, זה נשמע לי אבסורד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב, עוד דבר. אני משנת 2002 נוסע רק על דיזלים, כ 50.000 ק"מ בשנה.

כל המכוניות היו טנדרונים צרפתיים מסוגים שונים.

בכולם יש חיישן מים על פילטר סולר, חיישן שמדליק נורה בלוח שעונים כשמצטברת כמות מים בפילטר שדורשת ריקון.

לא ראיתי את הנורה הזו נדלקת אף פעם.

כמה פעמים בשביל הספורט עשיתי ניקוז מים מהפילטר, יצאו מעט מים או שלא יצאו בכלל, ישר מתחיל לזרום סולר.

מתדלק רק ברשתות הגדולות: דלק, סונול.

פורסם

חלק ממכוני הדיזל חיים באיזור הזמן של שנת 2000 או אולי לפני (הם לא יודעים שהיום 2016).

בכלל - ציינת שמדובר באנשים שחיים ונושמים סולר\דיזל, וכידוע חשיפה ממושכת לגזים של הנוזלים האלו עלולה לגרום לנזקים כאלה ואחרים - וייתכן וזה התחיל להשפיע עליהם :-P

לענייננו:

עם כניסת מערכות מסילה משותפת למכוניות שהגיעו לישראל (2003-2004 להערכתי) - היו בעיות. אז, כנראה, איכות הסולר היתה "לא משהו" - אך מצד שני, יכול להיות שהיא היתה טובה אבל היו מוהלים בתחנות לא מעט. המשאבות של פעם פחות היו רגישות לזה, מסילה משותפת כן היתה רגישה לזה.

הסיפור הזה נגמר. הפיקוח התהדק, תחנות דלק נתבעו על נזקים לרכבים ואנשים הבינו שזה לא משתלם להם. במקביל אני מאמין שאיכות הדלק השתפרה בשנים האחרונות באופן מוחשי.

מניסיוני בשנים האחרונות עם דיזלים מסילה משותפת, כמו שבוקי ציין, אין שום בעיה לשים סנן מקורי כל 45-60 אלף ק"מ ולשכוח מבעיות. זה עובד מצויין ואין בעיות. יעידו כל כך עשרות (אם לא מאות) אלפי מכוניות עם מערכת מסילה משותפת שעובדות מאות אלפי קילומטרים בלי בעיה.

אצלי יש בית מסנן עם קרב פנימי - ואני "מחמיר" ומחליף כל טיפול שני (כל 30,000 ק"מ). שם רק מקורי. מקפיד כמובן לשטוף אותו (את בית מסנן הסולר) היטב ולנקות יסודי כל החלפה של קרב.

לציין שהיצרנים גם שיכללו את הסננים והיום הם סגורים לחלוטין.

חלק מהסיבה לשינוי נעוצה ביד האדם: הסננים של פעם היו דורשים תשומת לב מסויימת ברגע שפותחים את המכסה של בית המסנן ומחליפים רק את הקרב של המסנן.

בנוסף היה גם צריך לנקות אותם משבבים וליכלוך ואנשים לא היו עושים את זה (כולל ברוב המוסכים המורשים).

לעיתים היו סוגרים את הסנן עקום ואז לא היה סינון וליכלוך היה חודר למערכת.

עם סננים "סגורים" שצריך לחבר רק צינור כניסה ויציאה ועוד קונקטור - אין את הבעיה הזו. הם עולים יותר אבל שווים את השקט הנפשי.

איתמר - תחליף סנן כל X קילומטרים שהיצרן ממליץ ותפסיק להילחץ :)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני רק מניח שכולנו מסכימים כי תחנות הדלק ובכלל, דלק לא נמהל במים כן? :lol:

מים לא דחיסים כלל, ובמידה והיו מים בדלק, המים שוקעים בגלל המשקל והמשאבה, שואבת מהתחתית והיה נזק ישיר מיידי כזה או אחר.

וכיצד מים כן מגיעים לדלק או אם בכלל? פשוט מאוד, מאגרי הדלק בתחנות הדלק והמשאיות שמובילות את זה.

מאגרי הדלק של תחנות הדלק, צריכים להיות אטומים, ישנם סופחי לחות, הקפדה על מילוי תקין ונכון בתקופות של גשם וכו', כך מונעים חדירת מים ולחות מיותרת למאגרי הדלק מה שגורם למים לשקוע גם ככה.

במה כן מוהלים? אתנול ומתנול וכו', לא חסר, זה מה שנקרא דלק מהול.

כמו כן, הווצרות אדי מים, לחויות, השפרצות וכו' או דרך כזאת או אחרת שמים יכולים להגיע למיכל הדלק ברכב, לא חסרות דרכים כמובן ולכן, הכל נקשר עם מים, כשבפועל, אלו כלל לא מים, לרוב.

ושוב, מבלי לפגוע או לזלזל, הידע או המקצועיות ברוב המוסכים (החאפריים כמובן) או של אותם אנשי המקצוע, שואפת לרמת התאוריות ומה ששמעו מפה לאוזן, בספק אם בכלל יש ידע כזה או אחר, מלבד הידע לעבוד עם הידיים ולעשות מה שכתוב אם בכלל.

בשיא הרצינות, איכות כוח אדם הנמצא בהרבה מוסכים (מן הסתם לא כולם) הוא ברמה ירודה, השכר נמוך ויש שחיקה לא קטנה, יש כמה וכמה שרשורים על כך בפורום עם סיפורים אמיתיים מעשרות אנשים.

לכן, אחד שאומר לי תאוריות וסיפורים מומצאים על מה לעשות לרכב, כשהיום, יש לך ספרות רכב מקצועית הנגישה לרכישה או PDFיפ ברשת, GOOGLE, YOUTUBE, פורומי רכב בחו"ל, תוכנות רכב כאלו ואחרות, המלצות יצרן הנגישות באינטרנט, ספר רכב??? מי הם שיקבעו את סדר היום?

תמו הימים שבהם חכמי השבט, היו קובעים את סדר היום.

פורסם

אין שום בעיה עם הסולר בתחנות מסודרות והוא עומד בתקנים האירופאיים המחמירים ולכן גם אן שום בעיה לדבוק בהנחיות היצרן המקוריות לעניין תדירות ההחלפה.

מכוני דיזל מתעסקים כל יום וכול היום בתיקון מערכות דלק, שבהרבה מקרים ניזוקו כתוצאה מדלק לא תקין שתתלקו במקום לא מסודר או תדלוק בטעות של בנזין ולכן הרושם אצל החבר'ה האלו, מנקודת מבטם הצרה, הוא שהדלק 'חרא'.

פורסם

אחלה תשובה :lol:

נראה לי שאפשר לסכם את השרשור הזה עם שתי תובנות:

1. מומלץ לתדלק בתחנות גדולות.

2. ניתן להחליף לפילטר מקורי או OEM באיכות טובה בתדירות שקבע יצרן הרכב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...