Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצד שני, יש צבעים שחזרו משנות השבעים, כגון "חום-שלשול":

slide_0001-2.jpg

מאוד רציתי להזמין את הייטי בצבע הזה. לטעמי נראה מעולה.

במשפחה הטילה ווטו ועד היום אני מצטער שבחרנו בשחור.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אין קשר, בכל הצבעים הלכה היא אותה לכה.

אריק האם אתה לא מסכים שברכבים בצבעים כהים, במיוחד ירוק בקבוק, כחול כהה ובורדו התופעה של לכה מתקלפת הרבה יותר נפוצה?

זה לפחות מההתרשמות שלי. לא זכור לי רכב בן 10 בצבעים הנ"ל שלא מתקלף כמו חולה פסוריאזיס...

למגיב שמעלי - הייטי נראה מדהים בצבע הברונזה, הרבה יותר הולם אותו מאשר את הרנו

פורסם

לא מסכים.

מהסיבה הפשוטה שהלכה לא מעניין אותה על איזה צבע היא יושבת.

העניין זה התחזוקה של הצבע, ואני יכול להראות לך גולף 2001 בצבע ירוק בקבוק במצב מושלם, למה? כי הרכב חונה כל היום בחניה מקורה.

על צבעים כאלו זה בולט הרבה יותר מאשר על לבן או כסף לדוגמה.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה העניין - מאוד קל לי לתת דוגמאות הפוכות, של רכבים שהוזנחו בצבעים כסף, לבן, שמפניה וכו' שלא מתקלפת להם הלכה, אבל אוטו באחד משלושת הצבעים האלו עם צבע במצב סביר (ולא לכה שמתקלפת מכל המשטחים העליונים) לא זוכר שראיתי למעט אצל אנשים שממש שמרו על הרכב.

פורסם

זה לפחות מההתרשמות שלי. לא זכור לי רכב בן 10 בצבעים הנ"ל שלא מתקלף כמו חולה פסוריאזיס...

ע"ע הגטס של ASAFASAF ;) החלודה מתפזרת להנאתה.

פורסם

הייתה לאשתי פולקסווגן בורה ירוק כהה. להלן: הקרפדה. עדין לא British racing green אבל עדיין צבע מאוד יפה. מי שאומר שירות מתקלף היה צריך לראות את הבמוו שהייתה פעם ליבגני נס.

הצבע שהכי אהבתי מכל מכוניות שלי היה כחול דיו של רנו מלפני עשור. היום יש לנו בבית רכב חום. הוזמן בהזמנה מיוחדת עם המתנה של כמעט חצי שנה. אפשר להגיד שזה צבע של חרא . אבל הוא עדיין מאוד הולם את האוטו.

68f0b9da9f83dd729bcbba4e39772b36.jpg

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
מה היה לך, נובירה וקסנטיה? שמה הפח מתקלף, לא הצבע.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

תצחק, אבל בקסנטיה, אחרי 15 שנים על הכביש, וכמעט 300 אלף ק"מ, לא הייתה טיפת חלודה על הפח.

בנובירה התקלפו בעיקר המנוע והגיר. מבחוץ זה היה נראה כמו חדש (משום מה כולן ניראות ככה).

87d2089037acadd01429a6dc0402ab28.jpg

be048388455062ead59a61b318faf51f.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כחול כהה של סיאט מאוד יפה, אין לי מושג מה השם של הצבע

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

צעירים, איך אף אחד לא הזכיר את הצהוב בננה של סובארו ?!?!?!

היה נפוץ ב FF ובלאונה (סוף שנות ה 70 תחילת שנות ה 80) כמו גם הבז' (באותן השנים).

3b3fdc8s-960.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נראה כמו מונית פלסטינית

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
זה העניין - מאוד קל לי לתת דוגמאות הפוכות' date=' של רכבים שהוזנחו בצבעים כסף, לבן, שמפניה וכו' שלא מתקלפת להם הלכה, אבל אוטו באחד משלושת הצבעים האלו עם צבע במצב סביר (ולא לכה שמתקלפת מכל המשטחים העליונים) לא זוכר שראיתי למעט אצל אנשים שממש שמרו על הרכב.[/quote']

כמובן שזה תלוי גם ביצרן ובסוג הלכה.

אך אין לי בדיקה מקיפה ועניינית, אני רק מדבר מנסיוני.

על פניו לא אמור להיות הבדל, כמו שאמרתי ללכה לא איכפת על איזה צבע היא יושבת.

הדברים הכי קריטים הם תחזוקה וחשיפה לשמש.

גם תלוי על אילו שנתונים אתה מדבר, צבע לבן עד שנות ה90 המאוחרת, היה צבע solid למיטב ידיעתי.

הרבה דברים השתנו מאז שהיצרניות החלו להשתמש בצבעים מבוססי מים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
לא מסכים.

מהסיבה הפשוטה שהלכה לא מעניין אותה על איזה צבע היא יושבת.

העניין זה התחזוקה של הצבע, ואני יכול להראות לך גולף 2001 בצבע ירוק בקבוק במצב מושלם, למה? כי הרכב חונה כל היום בחניה מקורה.

על צבעים כאלו זה בולט הרבה יותר מאשר על לבן או כסף לדוגמה.

אני לא חושב שאתה צודק.

אתן לך שני קודים של צבע, אחד של הלנד קרוזר הלבן שהיה לי ואחד של הראב4 הכסוף שאצל אמא שלי.

תלך עם זה לטופקולור, עבור הלאנד קרוזר הלבן תקבל מיכל אחד של צבע, אבל הראב4 הכסוף תקבל שני מיכלים שאחד הוא הצבע והשני הוא הלכה.

לדעתי הלכה הרבה יותר רגישה לקרני שמש uv וחום לכן ברור שרכב שחונה בצל לא תהיה לו בעיה של פגיע בלכה.

גם בחומרים כגון עץ שנצבע בלכה, הלכה אינה עמידה לקרני uv זאת הסיבה שבדקים לדוגמא לא משתמשים בלכות אלה בשמנים לעץ.

גם אני כמו פריג׳י שם לב שברכבים כהים זה יותר נפוץ, גם ברכבים שאני רואה בכביש וגם ברכבים כחול ככה שהיו לי (היילקס וגאלאנט) בסוף זה הגיעה.

אני מניח שאנחנו נסכים שטמפרטורת הפח (לא מדבר על פנים הרכב) של רכב ככה תהיה גבוהה יותר מרכב בהיר, זה פיסיקה.

לדעתי החום הזה משפיע על המידות הלכה ולכן בצבעים כהים זה נפוץ יותר.

אם זאת, אני בטוח שגם לתחזוקה יש משמעות גדולה.

אני קניתי עכשיו רכב מטאלי בהיר יחסית, לא קונה יותר מטלי כהה מהסיבה הזאת ותמיד אעדיף לבן ברכב לא צעיר.

אבל הרכב שרכשתי היה באמת במצב מצויין גם מבחינת הצבע, טופל וחנה בחניון תת קרקעי רוב המזמן.

אם זאת דאגתי להתקין מנוע לשער כדי שאישתי תכניס אותו לחניה המקורה.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם (נערך)

קוד צבע לא אומר דבר מלבד הגוון המדוייק של הצבע, אין קשר ללכה וטופ קולור זה לא קנה מידה.

כל העניין של הלכה זה שהיא מסננת uv.

עץ ופח זה לא אותו הדבר בכלל.

וכבר הרבה מאוד שנים שאין דבר כזה צבע בלי לכה מעליו.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
צעירים, איך אף אחד לא הזכיר את הצהוב בננה של סובארו ?!?!?!

היה נפוץ ב FF ובלאונה (סוף שנות ה 70 תחילת שנות ה 80) כמו גם הבז' (באותן השנים).

[ATTACH=CONFIG]465323[/ATTACH]

איציק

לאמא שלי הייתה סובארו לאונה שנת 77 אוטומטית, אם אינני טועה אז מהצורה הישנה יותר מאשר בתמונה שהעלת. אם למישהו יש תמונה של הצורה הישנה יותר אשמח אם הוא יצרף.

בכל מקרה- בצבע בז' של פעם- גם כן צבע שאני חושב שהוא חסר.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

• תוכן חדש...