Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דיהטסו YRV שנת 2003 במשך כשלושה חודשים (120K). תקינה וללא שום בעיות במהלך התקופה.

עם זאת, כבר במעמד הקניה חשתי ברעידות על מצב D במצב עמידה שפוסקות ברגע שהטורים טיפה עולים (למשל ב N הכל בסדר וגם בזמן נסיעה) - זה לא נורא אבל לי זה קצת מציק..

ביצעתי את הפעולות הבאות:

* בדקתי שמן גיר - על פי רישומים אין עדיין צורך להחליפו והוא מלא וצלול.

* ביצעתי ניקוי בית מצערת - לא היה מלוכלך יתר על המידה ולא נרשם שינוי מהותי במצב הרעידות.

* החלפתי פלאגים - (הגיע הזמן שלהם לפי הרישומים) פה נוצרה בעיה..

בעת פירוק המצת הראשון זיהיתי שהמצתים שהביאו לי בחנות שונים מאלו שמותקנים ברכב. בדקתי באתר לא רשמי באינטרנט וראיתי שהפלאגים שקניתי לא אמורים להתאים לדגם הנ"ל - לכן החזרתי את המצת הישן, עד להחלפת המצתים בחנות. לאחר פעולה זו, הופיעה נורית אזהרה כתומה, נפלט עשן שחור יחסית בעל ריח חזק ובאופן כללי הרכב לא עבד כשורה ולכן דוממתי אותו מיידית.

לאחר החלפת המצתים בחנות לכאלו שלכאורה אמורים להתאים, התקנתי אותם ברכב ונורת האזהרה כבתה. אבל הרכב עדיין עשה סימנים של עבודה לא תקינה בלשון המעטה, עם רעידות חזקות ופעולה לא סדירה של הבוכנות למקוטעין, תוך כדי הפעלת נורת האזהרה לסירוגין.

נסעתי למוסך, המוסכניק קבע נחרצות שהפלאגים לא מתאימים והחליף לפלאגים אחרים, כמו כן הוא בדק את החיבורים לפלאגים והם נמצאו תקינים, אבל עדיין הפעולה לא היתה חלקה והורגשה פעילות לא סדירה של המנוע בעיקר בטורים נמוכים ונורת האזהרה דלקה באופן קבוע. הוא ניסה להעלות לי את הטורים והגיע אפילו ל 1.2K במנוחה בלי מזגן ועדיין ללא תועלת. בדיקה תקלות ממוחשבת הצביעה על תקלת בעירה כללית ללא ציון מס' בוכנה.

בשלב זה הוא החליט לשחרר אותי מבלי לפתור את התקלה, לאחר שהחזיר לי את הפלאגים הראשונים (שאיתם קניתי את הרכב) והחזרת הסל"ד לנורמה - כעת הרכב עבד כמעט כמו פעם אבל מדיי פעם מרגישים פספוסים בהצתה.

חשוב לציין, שהפלאגים הראשונים (שעכשיו ברכב) נראים גמורים כבר, ובכל הניסיונות של הפלאגים החדשים הם יצאו שחורים לגמריי כשפירקו אותם.

פירוט הדגמים של המצתים בסיפור:

1. הראשונים (שאיתם קניתי את הרכב): Denso K20BRS10

2. החלופיים (לאחר החלפה בחנות): NGK BKUR6ETB-10

3. במוסך: Denso K20TNR-S

שאלות להתייחסות:

1. איזה דגם פלאגים עליי להתקין?

2. האם נסיעה במצב הנוכחי, על פלאגים ישנים שפורקו והורכבו ולא מתפקדים ב 100% (אין נורת אזהרה) תפגע ברכב (בתיבה למשל) או שרק תגרום לנסיעה לא אופטימלית וצריכת דלק גרועה?

3. אילו פעולות נוספות עליי לבצע במידה והרעידות לא יפסקו לאחר ההחלפה?

תודות למשיבים

פורסם

מחזק את מאור, כניראה שהגיע זמנם של חוטי ההצתה. נסה לפתוח מכסה מנוע במקום חשוך ולראות אם אתה מזהה בריחת ניצוץ מחוט הצתה כלשהו

יום טוב גם לך

פורסם
ייתכן וקיימת בריחת ניצוץ ולו הכי קטנה. בדוק מה מצב חוטי ההצתה ואם להחמיר ולא ידוע מתי הוחלפו אז הייתי מחליף אותם.

תודה, אנסה לבדוק זאת, אבל אני לא מבין למה שכל החוטים יהיו בעיתיים בו זמנית, שהרי כל הפלאגים (NGK) יצאו שחורים ממש כשהוציאו אותם במוסך, מה שהגיונית מצביע על בעיה בכולם. מה גם שמחשב התקלות במוסך לא הצביע על בעיה בבוכנה מסוימת. איפה אני לא מדייק?

• תוכן חדש...