Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתכנן טיול נהיגה לנרווגיה אשמח להמלצות

noknok
שימו לב! השרשור הזה בן 3035 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

אני נוהג לפחות פעם בשנה לטוס לחול לבד להשכיר רכב ולעשות טיול קרוזינג רגוע בחול שהמטרה שלו נהיגה ארוכה ומהנה בכבישים טובים(בשנתיים הקודמות עשיתי את האלפיים של איטליה + נסיעה לרומא ושנה אחר כך האלפיים של צרפת + ביקור במוזיאון פג'ו + פריז).

השנה רציתי לגוון מאלפים ולהחליף קצת נוף והתלבטתי המון בין בריטניה(בעיקר סקוטלנד) ונרווגיה והחלטתי בסוף ללכת על נורווגיה(מתכנן לטוס בספטמבר).

המסלול שתכננתי הוא כזה:

- נחיתה בערב באוסלו אסיפה של הרכב ושינה ליד השדה תעופה

- נסיעה לTrollstigen og Stigfossen, Rauma ולאטלנטיק רואוד וסיום של היום בטרונהיים

- נסיעה לSaltfjellet –Svartisen National Park וסיום בBodo

- נסיעה ישירה לTromso ונסיעה לנקודות תצפית לזוהר הצפוני בציפייה לתפוס משהו(ידוע שנדיר מאוד).

- חזרה לאוסלו וטיסה ביום שלמחרת בבוקר.

אני מודע לקילומטרז הרב אספתי לא פחות ממנו בטיסות הקודמות שלי בחו"ל, בנוסף יש לי חוק של הימנעות מכבישי אגרה+כבישים מהירים - בנאלי עם ממש מעט נוף.

כמה שאלות:

- האם במסלול פספסתי משהו מגניב שיכול להיות שווה ביקור?

- האם שווה לשלם על צמיגי חורף? אני יודע שטרומסו מאוד צפונית.

- אני רוצה להשכיר רכב כמו A CLASS או סדרה 1 האם שווה להחליף לרכב 4X4?

- אני ניסיתי לתפוס שינה במקומות יחסית תיירותיים וידידותיים למשתמש - צדקתי?

מה זמן הקונקשין המומלץ?(אני מחפש טיסות עם שעתיים ומעלה).

אשמח לעוד המלצות.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר את המסלול שלך,אבל קח בחשבון שנורבגיה יקרה עד כאב.מה הכוונה?לפני שנתיים שילמנו על 2 בורגר,2 ציפס ו2 קולה,אתה יושב?.250 שקל.ממליץ להצטייד במוצרים מהסופר,אחרת זו פשיטת עור בלי הרדמה.

סלע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמנם לא ביקרתי בנורווגיה, אבל הצצה קלה במפה מראה שאתה צריך לחלק את המסלול לא ל-3 ימים אלא ל-3 שבועות. הכבישים בנורבגיה כבישי הרים ולא כבישים מהירים, כך שממש לא מומלץ לנהוג 600 ק"מ ביום, במיוחד אם מזג האויר לא יאיר לך פנים.

מתברר שהנורווגים הם שיאני העולם בשימוש בטיסות פנים בגלל המרחקים העצומים. המרוק מאוסלו לטרומסו הוא כמעט המרחק למרכז גרמניה.

מעבר לכך - אכיפת מהירות בנורווגיה ידועה כקפדנית גם בקנה מידה הולנדי\שויצרי.

חפש כאן שרשור מדהיפ של sronis מלפני כשנתיים על טיול בצפון נורווגיה.

לגבי טיסות - צריך לחפש ברשת. התחושה שלי היא שעדיפה NAX (דרך קופנהגן, או שטוקהולם), אבל יתכן שתמצא קישור עדיף בטורקיה או מרכז אירופה, או אפילו במדינות הבלטיות או הלסינקי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקונקשינים הכי טובים שמצאתי ללא מעבר בטורקיה או טיסה על מטוס פרופלו של חברת לאו קוסט מליטא זה גרמניה או אוסטריה.

בכל מקרה נהגתי בדרכים הרריות בצרפת 600 קילומטר ביום במהירות של גג 70 ואפילו קיבלתי דוח מהירות על 6 קמש אז בקטע הזה אני יודע למה לצפות ומוכן לאתגר.

Sent from my D6603 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי. אתה נוסע כדי לנהוג נטו, לא כדילהנות מנופים ואתרים?

הנה שרשור של חבר פורום בכיר שטייל בצפון נורווגיה, אבל עשה זאת על מנת לטייל, לא נהיגה נטו. ממלץ לקרוא ולהבין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם אוטו אפשר להנות מהמון! נופים, אני נהנה יותר לחוות את חול דרך הכבישים והנופים ונורווגיה מוגדרת כאחד ה-יעדים לזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פאסאט - ודא שהקונקשן שלך באותו שדה (קרוב לודאי SAW). אחרת אתה בצרות.

אשמח לשמוע את חוויותיך - נורווגיה במקום מכובד ב-wish list שלי, אבל ברור לי שמדובר בטיול יחסית ארוך, יקר ומורכב, ועם בן בצבא אני דוחה אותו עד שישתחרר. כזכור גם לפלנד (ובמיוחד הזוהר הצפוני) היו במקום דומה, ובזכות הפרסום שלך לפני שנה גם ביצעתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, ודאי באותו שדה, SAW.

בגלל המורכבות בכל התחומים (תחבורה, מרחקים, לינה וכמובן אוכל כשר) בחרנו בטיול הזה, כמו בטיול ללפלנד, בטיול מאורגן. הבטחתי לאשתי שהטיול הבא יהיה עצמאי.

למרות שכמעט הייתי סגור על טיול מאורגן, לפני כמה ימים קיבלתי מחבר פורום תכנית טיול של חברים שלו. בחרתי תאריך יעד, ועשיתי הדמיה של תכנון טיול כולל טיסות, לינה בערים/עיירות לאורך המסלול שקיבלתי, רכב שכור, דלק (אומדן, לפי ק"מ). הסכומים מצטברים במהירות, וכמעט מכפילים מחיר טיול סטנדרטי באירופה. כמובן שיש להוסיף הוצאות נוספות כגון אוכל, אגרות שונות בכבישים, מחירי ביקור באתרים שונים ועוד.

המסלול שקיבלתי מתבסס על מסלול טיול של דוידי קליר.

החלטתי שבשביל הנוחות שווה להוסיף עוד קצת, ולצאת בראש שקט, ללא העול של התכנון. נשאיר את זה ליעדים נוחים יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כיון שמדובר בטיול מאורגן מובן שהמתכננים דאגו לקונקשן תקין. פשוט היה כאן לא מזמן מישהו שהיה על סף הסתבכות כזו.

גם אני יוצא השנה לטיול מאורגן (סקוטלנד ואירלנד) - הטיסות דרך IST - בעקר בגלל הנהיגה בשמאל, ובמידה מסויימת בגלל הלוגיסטיקה. אבל הבטחתי לעצמי שהטיול הבא יהיה שוב בארגון עצמי, כמובן בתנאי שהיעד יהיה מתאים (לאשה יש תכניות דווקא למזרח, מה שיצריך מאורגן).

קיבלתי השבוע הצעה לטיול בריביירה הצרפתית (מקבל כמה מיילים כאלה בשבוע מארגון העובדים) וראיתי מה חסר בהשואה לטיול שעשיתי עצמאית בקיץ שעבר, והבנתי את היתרונות של הטיול העצמאי. ברטרוספקט נהניתי אפילו מהנהיגה, בעקר בעמק וורדון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שונא טיולים מאורגנים..באופן כללי נסיעה באוטובוס עושה לי רע ולא אוהב שמכתיבים לי קצב ויעדים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני. מצד שני, יש מקומות שבהם או שאין דרך אחרת (נניח, מרוקו), או שבעית ההמצאות או הלוגיסטיקה או העלויות מכתיבות את הטיול המאורגן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...