Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט תחת פרוייקט טו"ב עוד מהתיכון. אני מסיים ללמוד הנדסאי מכונות, ועוד חודש מתגייס לחיל הכי "נחשק" בצה"ל - חיל החימוש(או חיל הטכנולוגיה והאחזקה בשמם החדש).

אני אוהב מכונאות, מאוד, ולכן אני רואה בשירות כמשהו שיעזור גם בתחום הרכב(לא שאני רוצה להיות מכונאי מכוניות, אבל כתחביב שאני מאוד אוהב).

כולם מדברים על יחידת פיתוח שהיא ה"טופ" של החיל, אבל מה באמת עושים שם?

איזה קורסים באמת נחשבים לטובים שבאמת אפשר להרוויח מהם דברים לחיים, ושיהיו מהנים(טוב, כמובן הכל יחסי)?

תודה רבה לעונים.

פורסם

אם אני מבין נכון מדובר בחט״ל - זו חטיבה שלמה שמחולקת להרבה מחלקות קטנות (תלויות נושא) שמפתחות כל מני דברים / שילובים / מוצרים קיימים לפי צרכים של יחידות וזה אכן הדבר הכי מעניין כנראה תחת חיל שימוש - By far.

הכרתי כמה חברה שהיו שם לפני אי אילו שנים - ממה שהבנתי הרוב זה בוגרי עתודה ואזרחים עובדי צה״ל , אבל בטוח יש שם גם הנדסאים וכו (כנראה מצטיינים).

נשמע מקום מעניין.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני הייתי ביחידת פיתוח תחת החט"ל, איני יודע אם זאת היחידה שאתה מדבר עליה אבל היא בהחלט נחמדה.

אין לי מושג מה האלטרנטיבות מבחינתך (הנדסאי מכונות) בחיל, אך אם אתה נופל שם ואתה משקיע אז יש לך לאן להתקדם

אבל, ממה שאני יודע, הנדסאי זה לא להיט, אלו שיצאו מהיחידה איתי מצאו עבודה סבבה, אלא שיצאו מהיחידה אחרי שהתגייסו עם מהנדס ...זה כבר סיפור אחר.

אחרי שתתגייס שלח לי הודעה פרטית עם השם של היחידה, אולי נפגש יום אחד כשאהיה במילואים :)

פורסם

חוץ מפיתוח אין עוד דברים מעניינים שניתן להיות בהם, וגם דברים שיתנו "פוש" מבחינת קידום באזרחות?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חט"ל זה לא חיל חימוש.

נסה לבדוק האם יש לך אפשרות להיכנס לחט"ל (יחידת ההייטק של צה"ל).

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

קורס "אופטיקה" נורא מעניין, אתה מתעסק בכל האמצעים האופטיים , כוונות, אמרלים, אתה לא מלכלך את הידיים, ועם הניסיון שתצבור תוכל להתברג בקלות יחסית לאלביט, רפאל.

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אופטיקה זה לא בתחום שלי לפי מה שאני יודע. אני הנדסאי מכונות. מה שאומר שאני 99% אתעסק בעבודה שחורה.

בגלל זה אני מחפש קורסים שלפחות יעזרו גם באזרחות מבחינת מקומות תעסוקה, או לפחות משהו שיתרום לידע בתחום, משהו שאפשר לפתח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא מכיר את כל הקורסים אז אתייחס למה שאני כן מכיר.

מכונאות רכב זה מעניין וכיף לעבוד בזה ובשחרור תוכל לקבל תעודת מקצוע של משרד התמ"ת. הבעיה היא שבאזרחות זה לא תחום רווחי במיוחד. אלי אם תרצה להמשיך ללמוד הנדסאי רכב ולאחר מכן להמשיך לשמאות.

בכל אופן, אם הבחירה היא רק בין מכונאות רק"מ לרכב, לך לרכב בלי לחשוב פעמיים. עדיף לפרק ציריות במשאיות ריאו כל היום ולא לפרוס זחלים בנגמשים וטנקים מסריחים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם מציעים לך תפקיד ולא משנה איזה בחט"ל, נס"א (יחידת ניסויים), רפ"ט (מפתחים שם טנקים ושיריוניות), או יפת"ח - לך על זה בלי לחשוב פעמיים. כנ"ל לגבי המש"א (המקום שבו מייצרים את הטנקים). כשתגיע לשם, על ההתחלה ההתנהלות שלך תקבע אם יתנו לך אחריות אמיתית ועבודה מעניינת, או לערבב ניירות. אם תראה שזה מעניין אותך ובאת לעבוד - תיכנס לעניינים. אם תראה שאתה בא רק להעביר את הזמן - לאף אחד לא יהיה זמן להתעסק איתך ואתה תהפוך לעוד אחד מאלו שמחפשים מה לעשות עם עצמם בין שמירה למטבח.

אם לא היחידות האלו, ומציעים לך בחירה בין מקצועות שונים (מהיכרותי הטובה האינטימית ורבת השנים עם החיל - לא יציעו לך אפשרויות בחירה, אבל יאללה, אני איתך באופטימיות), ובמיוחד אם מעניין אותך תחום הרכב, כל קורס שהמקצוע מאחוריו הוא "טכנאי" עדיף על קורס שהמקצוע מאחוריו הוא "מאחזק". אתה הנדסאי אז כנראה זה הכיוון, אל אם כן ישלחו אותך להיות מאחזק מרכבה שגם מיועד להנדסאים.

אם מציעים לך מקצועות בתחום הבק"ש (זה גם להנדסאי מכונות) - זה מעניין וגם כן מומלץ.

שורה תחתונה להיות חימושניק זה לא דבר רע, למרות שמישהו בחיל כנראה חשב שזה כן רע ולכן שינו את השם של החיל. ובינינו, אם אתה גולש כאן כנראה שלעסוק בעניינים טכניים, לתקן דברים מקולקלים ולקלקל דברים תקינים עושה לך טוב, אז זה יכול להיות אפילו שירות מעניין ומהנה. אבל באותה מידה יכול להיות חרא אמיתי, וזה לא תלוי לא בקורס ולא במקצוע... אלא רק במפקדים שלך. ועל זה אין לך שום השפעה...

אסף.

פורסם

אם אתה רוצה להתפתח בתחום המכונאות, תבקש לעשות קורס מכ"ר הפשוט ולאחר מכן תנסה להשתלב ביחידה סגורה, למשל סדנאת צאלים, שם אתה מתמקצע, גם קציעות נחמד. מה שכן אל תלך לקורסי הרק"ם כי שם תעבוד על מנועי טנקים ומשם אין כל כך לאן להתקדם.

פורסם

אני לא רוצה להיות מכונאי בעתיד, אני רוצה להיות מהנדס מכונות. אבל כן, אני מחובר מאוד מאוד לתחום הרכב, זה התחום שאני הכי אוהב במכונות.

מה אתם יודעים על עיר הבהדים? שמעתי מהמון אנשים שאת הטירונות והקורס אני אעשה בצריפין. אממה, לנו הבטיחו לכאורה שנעשה את הכל בעיר הבהדים.

פורסם (נערך)

כרגע אי אפשר לדעת, צריפין עוברים לעיר הבהד"ים וזה בשלבים מאוד מתקדמים כבר, מצד שני שלפתי טירונים מבה"ד 20 שהתגייסו ב4.4 לחימוש אלי ליחידה לקורס מכונאים ככה שאי אפשר לדעת. כל רגע יכולים להכריז שפתאום זה עובר לעיר הבה"דים.

קצת קשה להתפתח למהנדס בצבא, אולי בשלבים מתקדמים של הקבע, בעיקר מהנדס מכונות..

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
  • תוכן חדש...