Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתוב בכותרת , כבר אובד עצות

יש לציין 3 התשובות הוחלפו !

ועדיין מכה חזקה מאוד בעזיבה ובלחיצה על הגז , ולא יודע אם זה קשור

המנוע רוטט וזז הרבה , לא מורגש רעידות בתא הנוסעים .

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם
אם התושבות שלמות ותקינות,

הבעיה קרוב לוודאי בגלגל התנופה שדורש החלפה

יגאל אשמח להסבר טכני ואיך אפשר לדעת בוודאות ?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

פורסם (נערך)

אם אני לא טועה, רכבך מצוייד בגלגל תנופה מסוג dual mass flywheel. כלומר גלגל התנופה בנוי משני חלקים והתנועה מועברת באמצעות זוג קפיצים שתפקידם בין היתר לשכך את המכות שאתה מתאר.

עם הזמן נוצר בלאי במערכת, החל משינוי אורך הקפיצים ועד לשבר בקפיץ, מה שמביא לתופעה שאתה מתאר. בין היתר עלול להווצר רעש של תיקתוק חזק בסרק כאחד הסמפטומים לתופעה.

גגל את המושג ותראה הסברים יותר גראפיים מזה..

בודאות אפשר לדעת רק אם מורידים גיר ומשווים את החופש שיש לDMF עם נתון היצרן.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
אם אני לא טועה, רכבך מצוייד בגלגל תנופה מסוג dual mass flywheel. כלומר גלגל התנופה בנוי משני חלקים והתנועה מועברת באמצעות זוג קפיצים שתפקידם בין היתר לשכך את המכות שאתה מתאר.

עם הזמן נוצר בלאי במערכת, החל משינוי אורך הקפיצים ועד לשבר בקפיץ, מה שמביא לתופעה שאתה מתאר. בין היתר עלול להווצר רעש של תיקתוק חזק בסרק כאחד הסמפטומים לתופעה.

גגל את המושג ותראה הסברים יותר גראפיים מזה..

בודאות אפשר לדעת רק אם מורידים גיר ומשווים את החופש שיש לDMF עם נתון היצרן.

בדקתי את הנושא , אצלי מתוקן קלאץ רגיל , איביזה מנוע bby , ידנית 1.4

מכונאי BMW

פורסם
ציינת ש 3 תושבות הוחלפו, האם אלו כל התושבות הקיימות ברכב? (כולל תושבות גיר), האם התושבות מקוריות?

אכן , ומשהו חדש , שאוטו בניוטרל ! בלי קלאץ' ואני לוחץ ברקס פתאומי אותו רעש ומכה כאילו האוטו מתנתק מתת שלדה

מכונאי BMW

פורסם

זה נשמע כאילו משהו רציני שם משוחרר, ואולי זה גם הגורם לכך שהמנוע "זז", הייתי שוב אומר תושבת אבל אתה אומר שהוחלפו, אז אולי לא הרכיבו טוב? טיפלת במוסך נורמלי? זאת בעיה שמאוד קשה להבין אותה מקריאה כאשר אתה שולל את הגורמים המרכזיים, ממליץ לקפוץ למוסך רון

Miata ND2

פורסם
זה נשמע כאילו משהו רציני שם משוחרר, ואולי זה גם הגורם לכך שהמנוע "זז", הייתי שוב אומר תושבת אבל אתה אומר שהוחלפו, אז אולי לא הרכיבו טוב? טיפלת במוסך נורמלי? זאת בעיה שמאוד קשה להבין אותה מקריאה כאשר אתה שולל את הגורמים המרכזיים, ממליץ לקפוץ למוסך רון

רון טיפה רחוק מוסך אחר באזור רחובות - נס ציונה - יבנה

מכונאי BMW

פורסם

אנשים באים אליו מהצפון הרחוק, יבנה ותל אביב זה כלום, העניין פה הוא שהמוסך מומחה לרכבי ואג, יצא להם לטפל בהמון ואגיות עם תקלות שונות וכך הם צברו ניסיון. אם היה מדובר בהחלפת שמן ניחא, אבל פה מדובר באבחנה של בעיה יתכן מורכבת וטיפול נכון ברכב,מציע לך לא להתעצל במקרה הזה.

Miata ND2

פורסם (נערך)

זה בדיוק מה שקרה לי מאז שהחלפתי תושבות. מכות חזקות מאוד בעברת הילוכים R-D-P ורעש של פלסטיקה משוחררת.

תעלה את הרכב על הליפט ותבקש ממוסכניק לבצע נסיעת מבחן ולבחון את כל התושבות, איך הן יושבות ושכל האיזור מחוזק היטב.

טיפ ממני, תוודא עם עצמך טוב טוב שהדבר הזה קרה אך ורק אחרי החלפת התושבות ולא כסתם צירוף מקרים, שאנשים לא יבלבלו את השכל ויגידו שהאוטו דפוק. האוטו לא דפוק, משהו נדפק באמצע ומוסכניק איכותי צריך לבדוק כמו שצריך ולעלות על הבעיה. סך הכל תושבות, לא החלפת מנוע.

יש תיאוריה שאומרת שהחלקים הישנים התיישבו היטב עם כל המכלולים שם למטה וכשהחלקים מוחלפים למשהו חדש משהו משתבש שם. תיאוריה שלא מעט מוסכיקים יסכימו איתה, אם זה נכון (אם) אז אין לך ולי או לאף אחד מה לעשות כנגד חוקי הפיזיקה.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

כן אה אושריקו , ואור אני יודע שהוא מומלץ בפורום יש סיבות שאני לא רוצה ללכת אליו , אם בכל זאת יש מישהו אחר אשמח לשמוע

מכונאי BMW

פורסם

אין בעיה, יש לך גם את אורן שירותי רכב בחולון, אמנם לא מתמחה בואג אבל מקבל את כל סוגי הרכב והוא יודע לזהות ולאבחן בעיות

Miata ND2

• תוכן חדש...