Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, חבר'ה :)

בחודשים האחרונים התחילה להתגבש אצלי החלטה להחליף את הרכב. ננעלתי כמעט לחלוטין על מרצדס SLK, אך בעקבות חודשים ארוכים שבהם הבנתי כמה שהשוק שלה בעייתי, ובעקבות חוויה מעוררת שקרתה לי לפני שלושה ימים (מרחיב ומספר תיכף, למי שחמוש בסבלנות להמשיך לקרוא...) - הנעילה התבטלה. החלטתי שלא לקפוץ מעל לפופיק, ולפתוח את הראש לאפשרויות נוספות (ובעיקר, כנראה, לרדת מעניין הקבריולט...).

אז התקציב שהצבתי לעצמי הוא בערך 80K (אם כי יש לי גמישות לעוד 20K בנקל אם באמת ייפול משהו ראוי). אז, הנקודות שחשובות לי ברכב:

* סטייל (מה שהרבה מכנים "פוזה" - שיראה יפה ועוצמתי).

* כוח (לא משתולל, פשוט שיהיה כוח בדוושה מתי שמתחשק קצת ללחוץ).

* אמינות.

* תחזוקה סבירה (כשאני אומר סבירה, אני לא מתכוון לתחזוקה של משפחתית. כמעט קניתי SLK350 לפני ימים ספורים, ולכן כל רכב שהתחזוקה שלו זולה יותר זה שיפור. רק אגרת הטסט ברכב שכמעט והיה שלי עולה 4500 ש"ח, ותיקון נזילה בגג במוסך המורשה - סכום דו ספרתי של אלפי ש"ח...).

* קופה.

הרכבים שעלו בדעתי:

1. אאודי TT, שנים 2007-2008 (מבין שקשה למצוא אחת לא חרושה, וגם בשוק שלה יש את תסמין ה"לרכב שלי אין מחירון ולכן אני מבקש 30-40K מעל למחירון" - כמו ב-SLK...).

2. מרצדס CLK, שנים 2007-2008.

3. קרייזלר קרוספייר, שנים 2007-2008.

4. פיג'ו RCZ - להישאר "בבית" (אני עם 206 GTI כבר יותר מחמש שנים...).

אשמח לשמוע חוות דעתכם לגבי הרכבים הללו. בעיות ספציפיות, מה לחפש וממה להיזהר, אמינות ועלויות תחזוקה שוטפות, וכמובן - המלצות נוספות שיש לכם לפי הקווים הכלליים שנתתי.

ועכשיו לסיפור עם ה-SLK350 (אזהרה: זה קצת ארוך...)

אז במשך כארבעה חודשים תמימים, חיפשתי SLK200. ניתחתי את השוק...והבנתי שמאוד, מאוד קשה למצוא כזו במצב שמור, בלי שיבקשו עליה מחיר הזוי (40K מעל למחירון. לא תודה.). התחלתי למתוח את התקציב, ולפתוח את הראש לכיוון המנועים הגדולים יותר. ראיתי שהשוק שלהן יחסית גרוע (מבחינת הביקוש), ושההפרש מהמחירון קטן יותר.

מפה לשם, נדמה כאילו אלוהים עצמו (שגם אח"כ, מסתבר, שאוהב אותי והחליט לשמור על הגב שלי...) זימן את הרכב המיוחל כמעט לפתח ביתי. ברחוב שלי, בנתניה, חנתה לפני מספר ימים SLK350 שחורה, מדהימה ביופייה...לא מראה שגרתי באיזור. מסתבר שעברה לידיו של סוחר ע"י הבעלים, והיא מוצעת למחירה...המחיר המבוקש? מחירון! 123K ואפשר לסגור. יד2, 107 אק"מ. על פניו...שווה בדיקה.

וזה אכן מה שעשיתי. לקחתי את הרכב לבדיקה אצל מכון הבדיקה הטוב והאמין ביותר בנתניה (מכון אלדר, ממליץ בחום רב על הבוחן הנפלא, ההגון והקפדן - שמעון ביסמוט).

הדבר הראשון שמעט צינן את ההתלהבות שלי, הוא שהטסט של הרכב מסתיים בעוד חודש - ואגרת התשלום עומדת על סכום של יותר מ-4500 ש"ח...(הסוחר טען שהוא יכול לקצץ את העלות בכמעט מחצית, אין לי מושג כיצד...).

בבדיקה יסודית עד מאוד, נמצאו שלל ליקויים סבירים ברכב, וליקוי מעט מעורר-חשש (הרכב עבר תאונה בה הוחלפה כנף קדמית, ויש פגיעת "לחץ" בקורה הקדמית. לא תיקון/הלחמה/מתיחת שלדה, אבל משהו שבעבר היה נקרא "קצת שלדה"). המוכר טען שהבוחן הזה "מגזים" ואם אקח את הרכב לבדיקה בכל מכון אחר, יאמרו לי שאין שום פגיעה בשלדה. מעבר לכך, הגיר והמנוע תקינים, מערכת חשמל תקינה, אולי צריך להחליף צמיגים קדמיים ועוד מספר ליקויים שהם הגיוניים לרכב משנת 2008.

ההשגחה הפרטית (או איך שלא תבחרו להסתכל על זה) הגיעה כשעשינו סיבוב מבחן, אני והבוחן. סגרנו את הגג...ואז זה התחיל.

שמן. לא טפטוף...נזילה של ממש. שמן נשפך מהחיבורים הקדמיים של הגג על הבגדים שלי!!!! שמן בוכנות...זו היתה הנורה האדומה הגדולה.

המוכר אמר לי שהוא מתחייב לתקן את זה לפני הרכישה. הלכנו למוסך מרצדס סתם בשביל לקבל חוות-דעת זריזה, ושם נאמר לנו שהרכב צריך לשבת שבוע (!) במוסך. אני מעריך שמדובר בתיקון של מעל עשיריה, בנקל. המוכר תכנן לקחת את הרכב לתיקון בשטחים...ואני החלטתי שאני לא מוכן לקחת סיכוי בתיקוני "פלסטר", וירדתי מהרכב.

יום למחרת הגושפנקא הגיעה, והבנתי שניצלתי מברוך ועוגמת נפש רציניים. סוכנות הביטוח אליה פניתי (אריק אלמוג) ביום הבדיקה עצמו שבה אלי עם תשובות לגבי הצעת ביטוח. מסתבר שאחת החברות שעובדות איתם לא מוכנה לבטח את הרכב הספציפי, שכן הוא עבר תאונה קשה, עד כדי הורדה מהכביש ומחירת חלקים (מה שנקרא טוטאל-לוסט!), וככל הנראה שוקם.

הלכתי לפיג'ו הצנועה שלי, נישקתי את האריה שעל ההגה, ונסעתי לבוחן הרכב על מנת להודות לו על האבחנה החדה (שני בוחני רכב אחרים אמרו שאין פגיעה "רצינית" ברכב! כנראה מקומבנים עם המוכר :\).

מאותו הרגע, חלה תפנית חדה בגישה שלי. החלטתי שלא להיות נעול על הSLK. כמובן שאם אמצא אחת שמורה, עם המנוע הקטן, במצב טוב, ובמחיר הוגן - לא אשלול, אבל אנחנו יודעים כבר מה הסיכויים של זה לקרות! :).

פורסם

צודק, צודק, וצודק!!!!

לבדוק טוב טוב. לבדוק מספר רכב אצל סוכנות ביטוח. אני למדתי מהעסק הזה שיש מספר בדיקות שכדאי לעשות לפני שמכניסים את הרכב אפילו לבדיקה!( הבדיקה על SLK350 עלתה לי 1000 ש"ח! אבל מצד שני...חסכה לי עשרות רבות של אלפי ש"ח ועוגמת נפש). ו...מה שאמרת. פשוט לא להתעסק עם סוחרים.

פורסם

מבאס קצת לשמוע לגבי הפיג'ו! אולי פשוט מדובר באנשים שקורעים את הרכב ללא-רחם? אני כבר יותר מ-5 שנים עם 206GTI, והיא כבר 16 שנה על הכביש...וטפו-טפו, אמינות זה לא הבעיה שלה...

מסכים איתכם לחלוטין לגבי הסוחר :(. היה לי מזל (השגחה...זה לא יאמן) שהתקלה בגג התרחשה בזמן אמת, והיא הייתה הטריגר החזק ביותר שהניא אותי מרכישת הרכב (ולמחרת כבר קיבלתי את הבשורות המשמחות מחברת הביטוח, שיכלו באותה המידה להיות בשורת-איוב...:| )?

פורסם

הקפצה. מחכה להמלצות (בעיקר לגבי ה-TT).

***אגב: אתמול בדקתי עלויות רישוי לפי קבוצות במשרד הרישוי...מסתבר שקבוצה 7(אליה משתייכת ה-SLK350) משנת 2008 אמורה לשלם אגרה של 2181 ש"ח בלבד, בעוד קבוצה 7 עד שנתיים על הכביש...4452 ש"ח! זו הייתה האגרה עבור הרכב שבדקתי! כנראה שרכב ששוקם עולה לכביש כ"חדש" ובהתאם לכך האגרה שלו! פקחו עיניים היטב לסימנים הללו, חברים!

פורסם

אין סיבה שתרד מהSLK בגלל שנפלת על סוחר נתיינתי(תכלס למה ציפית?) אם אתה מחפש נטו פוזה ומעט כח בקו ישר מחירי הRCZ ירדו מאודואני חושב שתוכל לרכוש אחת סבירה ב90K לגבי הTT דור שני תשכח מזה,הן עוד יקרות מידי.

קרוספייר אופצייה מעניינת,אך לטעמי פחות סקסית ונחשקת,עוד אופציה ששווה לשקול אם אנחנו פוזלים לצד הזה של העולם היא הפונטיאק סלוסטיס,בהחלט נמצאת בטווח.

לגבי הCLK הדור הראשון יפייפיות אך כבר מדובר ברכב ישן ,ויהיה לך קשה מאוד למצוא דוגמא שמורה,

לגבי הדור השני ,אני חושב שהעיצוב שלהן מעט אנמי אף על פי מדובר בחבילה מאוד מעניינת של יוקרה וביצועים העיצוב החיצוני משאיר אותי קר.

Porsche 944 turbo

פורסם

TT שנים 2007-2008, ב-100K, לא סביר? (מחירון 81K ל-2008...היחיד שכרגע ביד2 מבקש 115K - נראה לי קצת הזוי, 35 אלף מעל למחירון, לא?).

אתה צודק מצד אחד, לגבי ה-SLK. אבל אחרי 4 חודשים של חיפושים, ושוק של אנשים שמבקשים עשרות אלפים מעל למחירון ו"יושבים" ביד2 חצי שנה ויותר + החוויה של תקלה רצינית בגג בלייב (וחוות הדעת של מרצדס לגבי התקלה...) פשוט הוציאו לי את הרוח מהמפרשים. עשיתי חושבים. הגעתי למסקנה שהאאודי גם יותר תתאים לצרכים שלי (הרבה יותר מקום בתא המטען, אם לוקחים בחשבון את ה"מושבים" האחוריים חסרי השימוש, יותר זולה לאחזקה באופן משמעותי, בלי כאב ראש של הגג, וגם לא רעה מבחינת סטייל וכוח בדוושה).

בקשר לכמעט-נפילה שלי - אכן. אך אני עתה הרבה פחות תמים. החוויה הזו עלתה לי ב-1000 ש"ח שחסכו לי הון תועפות + חימשו אותי בהרבה מאוד ידע רב-ערך :).

פורסם
אהלן, חבר'ה :)

בחודשים האחרונים התחילה להתגבש אצלי החלטה להחליף את הרכב. ננעלתי כמעט לחלוטין על מרצדס SLK, אך בעקבות חודשים ארוכים שבהם הבנתי כמה שהשוק שלה בעייתי, ובעקבות חוויה מעוררת שקרתה לי לפני שלושה ימים (מרחיב ומספר תיכף, למי שחמוש בסבלנות להמשיך לקרוא...) - הנעילה התבטלה. החלטתי שלא לקפוץ מעל לפופיק, ולפתוח את הראש לאפשרויות נוספות (ובעיקר, כנראה, לרדת מעניין הקבריולט...).

אז התקציב שהצבתי לעצמי הוא בערך 80K (אם כי יש לי גמישות לעוד 20K בנקל אם באמת ייפול משהו ראוי). אז, הנקודות שחשובות לי ברכב:

* סטייל (מה שהרבה מכנים "פוזה" - שיראה יפה ועוצמתי).

* כוח (לא משתולל, פשוט שיהיה כוח בדוושה מתי שמתחשק קצת ללחוץ).

* אמינות.

* תחזוקה סבירה (כשאני אומר סבירה, אני לא מתכוון לתחזוקה של משפחתית. כמעט קניתי SLK350 לפני ימים ספורים, ולכן כל רכב שהתחזוקה שלו זולה יותר זה שיפור. רק אגרת הטסט ברכב שכמעט והיה שלי עולה 4500 ש"ח, ותיקון נזילה בגג במוסך המורשה - סכום דו ספרתי של אלפי ש"ח...).

* קופה.

הרכבים שעלו בדעתי:

1. אאודי TT, שנים 2007-2008 (מבין שקשה למצוא אחת לא חרושה, וגם בשוק שלה יש את תסמין ה"לרכב שלי אין מחירון ולכן אני מבקש 30-40K מעל למחירון" - כמו ב-SLK...).

2. מרצדס CLK, שנים 2007-2008.

3. קרייזלר קרוספייר, שנים 2007-2008.

4. פיג'ו RCZ - להישאר "בבית" (אני עם 206 GTI כבר יותר מחמש שנים...).

אשמח לשמוע חוות דעתכם לגבי הרכבים הללו. בעיות ספציפיות, מה לחפש וממה להיזהר, אמינות ועלויות תחזוקה שוטפות, וכמובן - המלצות נוספות שיש לכם לפי הקווים הכלליים שנתתי.

ועכשיו לסיפור עם ה-SLK350 (אזהרה: זה קצת ארוך...)

אז במשך כארבעה חודשים תמימים, חיפשתי SLK200. ניתחתי את השוק...והבנתי שמאוד, מאוד קשה למצוא כזו במצב שמור, בלי שיבקשו עליה מחיר הזוי (40K מעל למחירון. לא תודה.). התחלתי למתוח את התקציב, ולפתוח את הראש לכיוון המנועים הגדולים יותר. ראיתי שהשוק שלהן יחסית גרוע (מבחינת הביקוש), ושההפרש מהמחירון קטן יותר.

מפה לשם, נדמה כאילו אלוהים עצמו (שגם אח"כ, מסתבר, שאוהב אותי והחליט לשמור על הגב שלי...) זימן את הרכב המיוחל כמעט לפתח ביתי. ברחוב שלי, בנתניה, חנתה לפני מספר ימים SLK350 שחורה, מדהימה ביופייה...לא מראה שגרתי באיזור. מסתבר שעברה לידיו של סוחר ע"י הבעלים, והיא מוצעת למחירה...המחיר המבוקש? מחירון! 123K ואפשר לסגור. יד2, 107 אק"מ. על פניו...שווה בדיקה.

וזה אכן מה שעשיתי. לקחתי את הרכב לבדיקה אצל מכון הבדיקה הטוב והאמין ביותר בנתניה (מכון אלדר, ממליץ בחום רב על הבוחן הנפלא, ההגון והקפדן - שמעון ביסמוט).

הדבר הראשון שמעט צינן את ההתלהבות שלי, הוא שהטסט של הרכב מסתיים בעוד חודש - ואגרת התשלום עומדת על סכום של יותר מ-4500 ש"ח...(הסוחר טען שהוא יכול לקצץ את העלות בכמעט מחצית, אין לי מושג כיצד...).

בבדיקה יסודית עד מאוד, נמצאו שלל ליקויים סבירים ברכב, וליקוי מעט מעורר-חשש (הרכב עבר תאונה בה הוחלפה כנף קדמית, ויש פגיעת "לחץ" בקורה הקדמית. לא תיקון/הלחמה/מתיחת שלדה, אבל משהו שבעבר היה נקרא "קצת שלדה"). המוכר טען שהבוחן הזה "מגזים" ואם אקח את הרכב לבדיקה בכל מכון אחר, יאמרו לי שאין שום פגיעה בשלדה. מעבר לכך, הגיר והמנוע תקינים, מערכת חשמל תקינה, אולי צריך להחליף צמיגים קדמיים ועוד מספר ליקויים שהם הגיוניים לרכב משנת 2008.

ההשגחה הפרטית (או איך שלא תבחרו להסתכל על זה) הגיעה כשעשינו סיבוב מבחן, אני והבוחן. סגרנו את הגג...ואז זה התחיל.

שמן. לא טפטוף...נזילה של ממש. שמן נשפך מהחיבורים הקדמיים של הגג על הבגדים שלי!!!! שמן בוכנות...זו היתה הנורה האדומה הגדולה.

המוכר אמר לי שהוא מתחייב לתקן את זה לפני הרכישה. הלכנו למוסך מרצדס סתם בשביל לקבל חוות-דעת זריזה, ושם נאמר לנו שהרכב צריך לשבת שבוע (!) במוסך. אני מעריך שמדובר בתיקון של מעל עשיריה, בנקל. המוכר תכנן לקחת את הרכב לתיקון בשטחים...ואני החלטתי שאני לא מוכן לקחת סיכוי בתיקוני "פלסטר", וירדתי מהרכב.

יום למחרת הגושפנקא הגיעה, והבנתי שניצלתי מברוך ועוגמת נפש רציניים. סוכנות הביטוח אליה פניתי (אריק אלמוג) ביום הבדיקה עצמו שבה אלי עם תשובות לגבי הצעת ביטוח. מסתבר שאחת החברות שעובדות איתם לא מוכנה לבטח את הרכב הספציפי, שכן הוא עבר תאונה קשה, עד כדי הורדה מהכביש ומחירת חלקים (מה שנקרא טוטאל-לוסט!), וככל הנראה שוקם.

הלכתי לפיג'ו הצנועה שלי, נישקתי את האריה שעל ההגה, ונסעתי לבוחן הרכב על מנת להודות לו על האבחנה החדה (שני בוחני רכב אחרים אמרו שאין פגיעה "רצינית" ברכב! כנראה מקומבנים עם המוכר :\).

מאותו הרגע, חלה תפנית חדה בגישה שלי. החלטתי שלא להיות נעול על הSLK. כמובן שאם אמצא אחת שמורה, עם המנוע הקטן, במצב טוב, ובמחיר הוגן - לא אשלול, אבל אנחנו יודעים כבר מה הסיכויים של זה לקרות! :).

אני במקומך חוזר למכון בדיקה - "שבדק ביסודיות את הרכב" ומוציא ממנו בחזרה את עלות הבדיקה בתור התחלה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

המכון עלה על כל הליקויים, אחי...כולל פגיעה (בחשיבות נמוכה) בשלדה (מה ששני מכונים אחרים פספסו - או שהיו מקומבנים עם הסוחר). רק חברת הביטוח ידעה את מהות הנזק (לפני שתיקנו), שעמד על הגבול בין 50-60%, לפני טוטאל, אבל נזק שמספיק לחברת הביטוח על מנת להשבית את הרכב, לשלם לבעלים - ולמכור אותו לסוחר לשיקום...אף אחד לא יכול לדעת את זה בבדיקת הרכב. הבוחן פשוט אומר מה הנזק הקיים והאם הרכב עבר תאונה - ועל זה הוא עלה גם עלה...).

פורסם

ביד 2 יש כמה פולקסוואגן איוס. זה לא יוקרתי אבל זה קבריולט עם גג קשיח ותא נוסעים איכותי. אין לי מושג לגבי עלויות אחזקה.

יש גם אאודי A3 קבריולה על אותו רעיון.

אלפא ספיידר בגלגולה המודרני היא יפיפייה אמיתית, גם כאן אין לי ממש מושג לגבי עלויות אחזקה.

אם באמת אתה מוכן לוותר על הגג הנפתח וללכת על קופה אז יש כמה CLK ביד 2 שיתאימו לתקציב, לי אישית דגמי ה-6 צילנדרים קורצים יותר מהמנועים הקטנים.

אני אישית הייתי הולך לכיוון של אינפינטי G37, אין לה מיצוב של ב.מ.וו או מרצדס אבל אולי בגלל זה התמורה שלה למחיר כל כך טובה.

פורסם

יש סיכוי לא רע שאני משנה פאזה לחלוטין...נתקלתי עכשיו בממשיכה של הממשיכה של הרכב הנוכחי שלי - פיג'ו 208GTI. על פניו, נראה רכב מאוד מהנה לנהיגה, ואני יכול להביא אחת משנת 2015, כמעט חדשה לחלוטין. רכב-ביניים עד לSLK/TT???

:)

• תוכן חדש...