Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרק תודה ובוקר צהריים טובים.

בתמונה של ההסבר שלך - הוספתי עוד דיודה בערוץ מקביל מסומן B במנח הפוך.

הדיודה המעבירה את חצי הגל החיובי - מסומן ערוץ A

האם הדיודה הנוספת במקביל תצליח להעביר את חצי הגל השלילי - מסומן ערוץ B.

השלמתי בצד ימין מעין מתח גל שלם.

כאשר חצי הגל השלילי בחצי עוצמה (אדום)

אבל בתדירות תואמת לחיובי - הוא עובר דרך נגד המנחית.

[ATTACH=CONFIG]456010[/ATTACH]

אייל.

לא מבין במעגלים הבנויים עם שתי דיודות ויותר. הידע שלי מוגבל לדיודה אחת בלבד.

תמתין למהנדסי הפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

אייל, ברשותך כמה הערות על הרעיון והביצוע,

ראשית, הוצאת האות המגיע אל הרמקול מאיזון (החלק השלילי לא סימטרי לחיובי) היא למעשה הוספת DC bias, וזו גם הדרך הנכונה לבצע את מה שאתה רוצה. הבעיה היא שהרמקול מאוד לא אוהב dc bias וזה יגרום לסליל שלו לחימום מיותר ואף פוטנציאל לא מבוטל לנזק, לכן לא עושים את זה. ההפך, תמיד דואגים להוסיף קבל שמוריד DC בדרגת המוצא.

שנית, גם אם אתה רוצה לשחק עם דיודות (כן, אפשר לייצר שני מסלולים שונים לחצי החיובי ולחצי השלילי עם 2 דיודות) קח בחשבון שדיודה היא רכיב לא ליניארי עם איזור מת של מספר מאות מיליוולטים עד וולטים בודדים (תלוי בגודל הדיודה) סביב ה0. כלומר הוספת דיודות יגרור הוספת distortion לא מבוטל למערכת. כך שזה אולי נחמד בתור proof of concept אבל ממש לא מביא אותך למטרה.

יום טוב גם לך

פורסם

אם מה שאתה מנסה להשיג זה ״הדגשה של תדרי באס מסויימים״ זו בטוח לא הדרך לעשות את זה. יגאל הסביר יפה מאד למה לא ניתן לעשות זאת ובכל מקרה זה לא היה נותן את התוצאה שאתה רוצה. אני לא יודע איך הגעת לזה, אבל זה ממש לא בכיוון. סאונד הוא תנועה של גלי לחץ באוויר ולשם יצירתם הממברנה צריכה לרטוט. זה שהיא תרטוט באופן לא סימטרי רק יהרוס את הרמקול.

לכל נושאי הסאונד מישהו כבר מצא פתרונות ואין צורך לאלתר. פשוט תסביר מה אתה צריך מבחינת סאונד ויעזרו לך.

פורסם (נערך)

חפשתי רעיון חשמלי, לשיפור העצלנות שלי..

התקנתי שני רמקולים עם בקרת לחץ אוויר בתיבת הרמקולים, ע"י שסתום חד כיווני, על הפורט של הרמקול.

בתנועה לאחור של הרמקול (-) - הרמקול דוחס אויר לתיבה, ודרך הפורט האויר היוצא מדגיש תדרי באס 40H.

הרמקול עובד בתיבת פורט פתוחה.

כאשר הרמקול נע קדימה (+) , ממברנת גומי נלחצת מתנועת האויר וסוגרת את הפורט, ואויר לא נכנס לתיבת הרמקול.

כך הרמקול מבוקר יותר קדימה (מתפקד כמו רמקול בתיבה סגורה) ונותן פחות לחץ אויר קדימה.

הרעיון - לקבל רמקול בתנועה קדימה מדויק בתיבה סגורה.

ורמקול בתנועה לאחור פתוח , בתיבת פורט להדגשת תדרי באס.

בתיבה סגורה בפעימת ה באס, הרמקול נע קדימה ואחורה עם התנגדות האוויר הכלוא בתיבת הרמקולים.

הרמקול בפעימה אחורה - דוחס את האוויר הלכוד בתיבה, נוצר לחץ המתנגד לתנועה ומגביל את תנועת הרמקול.

בתנועת הרמקול קדימה - נוצר תת לחץ בתיבה (ואקום) המחזיק את הרמקול מאחור ומגביל את התנועה קדימה.

כך כי פעימת ה באס מדויקת, והיא המתח החשמלי של התדר.

אבל - יש הפסדי כוח ותדר, עקב התנגדות האוויר הכלוא.

ומאחר ואני עובד רק עם רמקולים של "8 אינץ, ותיבות קטנות של כ 20-25 ליטר, חסר לי באס.

אני אוהב את תדרי ה באס של התיבה הפתוחה, הבעיה, הרמקול לפעמים מנפח אותם.

לדעתי הגורם הוא, תנועת הרמקול קדימה לא מבוקרת.

בתנועה לאחור הרמקול יוצר לחץ בתיבה, והאוויר היוצא החוצה דרך הפורט הוא מכוון בתדר מסוים.

כדי שייוצר לחץ צריך התנגדות, ההתנגדות היא דפנות הרמקול.

כך כי פעימת האוויר ממלאת את התיבה, פוגעת בדפנות ובתיבה נוצר לחץ.

צינור האוויר של הפורט נמצא באמצע התיבה, עם יצירת פעימת הלחץ בתיבה.

האוויר בחלקו בתדר המכוון יוצא בפעימה דרך צינור הפורט. בתיבה יש עדיין לחץ .

ולכן לרמקול יש עדיין התנגדות בתנועה לאחור, הוא דוחס אויר לכוד שלא יצא דרך הפורט.

ואילו בתנועת הרמקול קדימה - נוצר תת לחץ בתיבה, והאוויר נשאב לתיבה באופן חופשי,

דרך צינור הפורט, הוא לא מוגבל.

ההתנגדות היחידה בתנועה קדימה של הרמקול, הוא האוויר החופשי הדליל יחסית של חלל החדר.

מול פני הרמקול, אין מאחוריו אוויר המחזיק ומגביל.

לכן פעימת ה באס קדימה, מלאה מידי ולפעמים מרוחה.

בניית השסתום די קשה, השסתום פנימי עם תכנון מדויק ושימוש בחומרים סופגים.

בתחילה בניתי שני פורטים שקופים לראות את פעולת הממברנה.

מאחורי ממברנת השסתום יש 2 טבעות צמר אליסטי מלאות המאפשרות מעבר אויר.

הם גם אליסטיות ולוחצות על השסתום למצב סגור.

כאשר הרמקול זז אחורה, נוצר לחץ אויר חזק בתיבה לפורט והחוצה, השסתום נפתח ויש פעימת אויר.

כאשר הרמקול מבצע פעולה קדימה, נוצר תת לחץ בתיבה ותנועת האויר חוזרת לתיבה.

השסתום נסגר מלחץ האויר החוזר הזורם עליו, ולחץ הטבעות האליסטיות הלוחצות עליו

הרוצות לחזור למצבן הטבעי ההתחלתי.

הרעיון עדיין בבניה, והוא עובד כבר כ חודש, די יפה.(אין עליו פטנט, אז אפשר לקחת ולשפר את הרעיון)

גם כאן יש לי אזורי כשל, הבלאי על הטבעות האלסטיות, ואולי לא.

לכן חיפשתי דרך יותר קלה חשמלית , אשר תבצע את הרעיון.

אתם צודקים לגבי הפחד מה DC , והתחממות הסליל - אבל הסקרנות מחייבת אותי לבדוק את הרעיון..

מקסימום נשמיד רמקול וופר בניסיונות.

בניתי מעגל פרובזורי, אני מתכנן לעבור ביום שישי למעבדת הרמקולים של דואק ניסים בחולון.

לבדוק עם מכשור מדויק את הגלים, ותגובת התדרים.

ותודה - אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לדעתי כל התכנון הזה לקוי, למה:

כאשר "יצרת" תיבה אטומה עם אטימת הפורט זו למעשה תיבה אטומה של 25 ליטר, לא מכיר כמעת שום וופר 8" שיעבוד טוב בתיבה אטומה של 25 ליטר מכיוון שלרוב זה יהיה גדול מאוד, זה נפח שיותר מתאים ל 12" וגם תיבות של 20 ליטר לרוב יתאימו ל 10".

בדקת בכלל ב נתוני TS של הרמקול איזה נפחים וסוגי תיבות ופורטים יגיבו איתו טוב? אתה לא יכול סתם ככה לתת לו תיבה עם פורט ולאטום אותה עם איזה פטנט.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

gsi16v צודק - יפה.. יפה מאוד על הידע.

(צדקתי בכותרת, יש כאן גאונים - ותודה לכולם)

רשמתי בכלליות את הנפח, (לא חכם

icon_wink.gif ) כי לא האמנתי שיש ידע ברזולוציה ונפח כזה.,

נפח התיבות הסגורות כ 18-20 ליטר,דחוסות בצמר/ספוג אקוסטי.

וכאשר הן דחוסות מאוד-מאוד 22 ליטר.(קפיץ אויר דחוס - acoustic suspension)

תיבות הרמקולים הן המקוריות, של חברות איכות ישנות מסוף שנות ה 60-70.

יש לי קצת ידע וניסיון, אני מתייעץ, כי מכל מלמדי השכלתי.(גם באתרים בחו"ל)

כאשר מרקו ה10 כותב, הוא תמיד מוסיף עוד רעיונות, ונותן גם אופציות לכשלים.

ובעיקר הוא עוזר גם בהכוונה להשגת הרכיבים, ועזרה בחישובי הרכיבים והמעגלים.

וזה עוזר לי מאוד, כי יש לי תקופות בלק-אאוט, אשר בהם יש לי זמן לשפץ.

לכן כייף להתייעץ בפורום.

אני משפץ רק רמקולים ישנים, בגודל סביר לסלון הממוצע עד כ 25 ליטר.

מעבר לשיפוץ הפיזי, מבוצעת התאמה לרמקולים הישנים לשמיעת המוסיקה היום.

מאחר והמגברים כיום חזקים, ואנו שומעים מוסיקה כאשר היא מודגשת בתדרים הגבוהים והנמוכים.

לכן צריך להוסיף הגנות מהספק יתר גבוה.

ותדרי באס לרמקולים, אשר לא יורדים נמוך בבסיסם.

הגישה שלי פרקטית, תשמע יפה וטוב ברמקולים , הם ישארו בסלון להנאה.

ומנגד הרמקולים יפים עם שם ידוע - אבל לא מתמודדים טוב עם המוסיקה של היום.

בטעות נשמע בהם חזק, נשרוף אותם ונזרוק אותם.

או - נעביר אותם בינתיים למחסן, ונשמע ב סאב-וופר עם הרמקולים ההקפיים, או סאונד-בר.

לכן אני מנסה לבצע התאמות להיום, שהרמקולים הישנים, ימשיכו את חייהם במרכז הסלון.

יש דיון נוסף בנושא מלפני כ שנתיים, התייעצתי לגבי מספר רכיבים, להגנה מפני יתר הספק לרמקולים.

אשר בסופו התקנתי נגדי PTC, להגנה על הרמקולים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?530581-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%AA-%D7%96%D7%A8%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%97-%D7%9C%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-AR6-Acoustic-Research

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אייל, ברשותך כמה הערות על הרעיון והביצוע,

ראשית, הוצאת האות המגיע אל הרמקול מאיזון (החלק השלילי לא סימטרי לחיובי) היא למעשה הוספת DC bias, וזו גם הדרך הנכונה לבצע את מה שאתה רוצה. הבעיה היא שהרמקול מאוד לא אוהב dc bias וזה יגרום לסליל שלו לחימום מיותר ואף פוטנציאל לא מבוטל לנזק, לכן לא עושים את זה. ההפך, תמיד דואגים להוסיף קבל שמוריד DC בדרגת המוצא.

שנית, גם אם אתה רוצה לשחק עם דיודות (כן, אפשר לייצר שני מסלולים שונים לחצי החיובי ולחצי השלילי עם 2 דיודות) קח בחשבון שדיודה היא רכיב לא ליניארי עם איזור מת של מספר מאות מיליוולטים עד וולטים בודדים (תלוי בגודל הדיודה) סביב ה0. כלומר הוספת דיודות יגרור הוספת distortion לא מבוטל למערכת. כך שזה אולי נחמד בתור proof of concept אבל ממש לא מביא אותך למטרה.

סבבה על ההסבר. כתבתי כבר קודם לכן מבלי להסביר את אופיין ונקודת העבודה של דיודת סיליקון שאין מצב לבנות מעגל מתאים בעזרת דיודות.

לא לכול מגבר שמע במוצא חייבים להוסיף קבלי צימוד אלא הדבר תלוי מאוד בסוג מגבר השמע וצורת החיבור של הרמקול למגבר.

לדוגמא: במגברי שמע בתצורת BTL או Double–ended אין שום צורך בקבל בטור לרמקול מכיוון ששני המוצאים הם סימטריים ומתח dc bias במוצא שווה מכאן מתח ה-DC ההפרשי במוצא שווה לאפס. בתצורת SINGLE-ENDED כאשר צד אחד של הרמקול מחובר למינוס אז בהחלט צריך קבל צימוד.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...