Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום בחלק מהכבישים הציבוריים כבר הבינו שתאורה יכולה לחסוך תאונות .

מי שייוצא מדימונה צפונה נוסע על כביש מואר עד שהוא מגיע למחלף מאחז ועולה לכביש 6 ונהיה לו חושך..

דרך אגב עכשיו אפשר לנסוע מיוקנעם עד מחלף להבים על כביש ממוחלף כולו ( כ 160 ק"מ)

פורסם (נערך)

יש בזה משהו. אחרי הכל, גם כבישים שנופלים מרמתו של כביש מספר 6 מוארים לכל אורכם.

מה שכן, כביש 6 הוא דרך מהירה. המשמעות היא שהוא מגודר ולכן אתה לא צריך תאורה בשביל להבחין בהולך רגל או חיה שעלולים לחצות את הכביש (כי אין כאלו, לכאורה). רכבים אחרים אמורים להיות עם פנסים דולקים ולכן גם הם לא מהווים בעיה.

עדיין, ייתכן מטען שייפול על הכביש, או שמישהו ימצא דרך לעלות עליו (דרך כניסה ממחלף קרוב) וזה גם לא תמיד נבון להניח שמכוניות אחרות באמת ידליקו פנסים - ולכן תאורה היא בהחלט דבר רצוי.

רוב הזמן לא ניתן לנהוג שם עם אורות דרך ("גבוהים") דולקים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גם נכון, אבל שתי עוולות לא יוצרות צדק.

ייתכן שיש איזו בעיה עם תאורה בכביש שמהירות הנסיעה בו גבוהה מאוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ואם יסדרו תאורה מי בדיוק ישלם עליה?

אני כבר מדמיין את השרשור "כביש 6 שוב מעלים מחירים - הגיע הזמן להפסיק להיות פראיירים"

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מאוד נהנתי לנהוג באוטוסטרדות הלא מוארות של איטליה. השילוב של חושך מסביב, פנסי הרכב ופסי סימון זוהרים, הרבה יותר נח לעיין ובטיחותי מעמודי תאורה (וגרוע מכך, מעברי אור / חושך, השתקפויות וכו'.)

:turn-l:
פורסם

מדובר בחלק שבאחריות המדינה אאל"ט. צריך לפנות אליה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אתם מבינים מה צריכת החשמל של 20-30 אלף פנסים כאלו?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
ואם יסדרו תאורה מי בדיוק ישלם עליה?

אני כבר מדמיין את השרשור "כביש 6 שוב מעלים מחירים - הגיע הזמן להפסיק להיות פראיירים"

כביש 6 מהכנסות של נסיעות, המדינה מהכנסות מיסים, את מי זה מעניין?!

למה אני צריך לדאג מי ישלם על זה, ולמה אתה דואג מהיכן המדינה תביא את הכסף לשיפור הבטיחות?

כמה פעמים נסעתי בלילה ופנסים אחוריים של רכבים/ משאיות/ נגררים לא עבדו, מה גם לא נשכח שרוב הנהגים ממש לא מאותתים במעבר נתיב ותאורת כביש עוזרת להבחין בדפרים האלה

פורסם

ההשוואה לאירופה קצת לא במקום לדעתי, רמת התחזוקה של הרכבים הנוסעים במדינות כגון גרמניה איטליה וספרד גבוהה מאוד, מנסיעות בכבישים מהירים לא מוארים (אך עם פסי הארה מחזירי אור בצדי הכביש) לא נתקלתי כמעט כלל ברכבים עם נורות שרופות וכד'. בארץ לעומת זאת, רכבים רבים נוסעים על הכביש עם נורת דרך שרופה/נורות לוחיות רישוי שרופות וכד'.

אגב יצא לי לנהוג בטנריף לשדה התעופה ב-4 לפנות בוקר, כביש מהיר שלא מואר כלל, אך עם מחזירי האור בצדי הכביש עוצמת ההארה הייתה גבוהה מאוד. אבל בשביל זה צריך נורות תקינות

פורסם

אין ספק שצריך לשפר את התשתיות. החל ממחיקה נוראית של תמרורים על הכביש שבלילה נראים כאילו לא מחקו אותם כלל, מחסור נוראי בתמרורים של התמזגות נתיבים, שוליים לא ברורים וכדומה. אבל יש פתרונות אחרים, לא חייבים להציב עמוד תאורה בכל מטר.

פורסם
ההשוואה לאירופה קצת לא במקום לדעתי, רמת התחזוקה של הרכבים הנוסעים במדינות כגון גרמניה איטליה וספרד גבוהה מאוד, מנסיעות בכבישים מהירים לא מוארים (אך עם פסי הארה מחזירי אור בצדי הכביש) לא נתקלתי כמעט כלל ברכבים עם נורות שרופות וכד'. בארץ לעומת זאת, רכבים רבים נוסעים על הכביש עם נורת דרך שרופה/נורות לוחיות רישוי שרופות וכד'.

טיעון קצת משונה. בגלל שבארץ יותר אנשים מרשים לעצמם לנסוע עם נורות שרופות אז צריך להאיר כל מטר בכביש?

יותר זול לסמן את הכבישים בצבע מחזיר אור, ולאכוף בחומרה נסיעה עם פנסים לא תקינים, ואפילו לסבסד נורות להחלפה. ולא רק יותר זול - גם בטיחותי.

:turn-l:
  • תוכן חדש...