Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר סיבוב נגרים הבנתי שעניין הטריקה השקטה בארונות(מטבח, מגירות למיניהן, ארון בגדים וכו') וכשהכמות גדולה אז זה סיפור לא זול בכלל במיוחד הגופים לקלפה במטבח, אז מצאתי פתרון באליאקספרס ואשמח חוות דעת על המוצרים אולי מישהו הזמין\מכיר

מוצר 1- מנגנון טריקה שקטה לדלתות קטנות, המוצר נראה איכותי, תגובות טובות, ובסיבוב חנויות רהיטים ראיתי אצלהם את אותו הסגנון כמעט פי 20 מהמחיר בערך

http://www.aliexpress.com/item/NED-High-Quanlity-10Set-Lot-Gray-White-Kitchen-Cabinet-Door-Drawer-Soft-Quiet-Close-Closer/32381332494.html?spm=2114.13010208.99999999.274.YXmgSc

מוצר 2- זהו גוף לקלפה, גם נראה מאוד איכותי, השאלה הגדולה האם הוא יעשה עבודה טובה, ובאמת יסגור את הדלת בטריקה שקטה, לפי דברי המוכר אכן מוצר זה הוא עושה את העבודה

http://www.aliexpress.com/store/group/Door-Closer/1805104_502118080.html?spm=2114.10010108.100007.21.MoP21q

או

http://www.aliexpress.com/item/100N-10kg-Force-Door-Lift-Support-Furniture-Gas-Spring-Lift-Kitchen-Cupboard-Hinges-Lid-Stays-Soft/32438007902.html?spm=2114.10010108.100009.7.AGIlP2

אשמח לייעוץ חברים

פורסם (נערך)

לי במטבח יש אביזרים של בלום, גם במגירות, גם בדלתות וגם בשני סוגים של קלאפות. הכל עובד מצויין כבר 4 שנים, בלי כיוונים נוספים אחרי התקנת המטבח.

לדלת אחת שלא היה לא בולם טריקה (דלת של ארון פינתי עם ציר שנפתח ל-135 מעלות, כאשר בתקופה ההיא רק התחילו להיכנס בולמי הטריקה האינטגרליים בציר) שמתי בולם קטן של איקאה, דומה ברעיון ללינק הראשון שלך. התוצאה לא משביעה רצון כלל. ההבדל העיקרי בחווית המשתמש הוא שיש יותר מידי התנגדות בתחילת המהלך - זאת אומרת שכאשר הדלת נסגרת בעוצמה, היא קופצת חזרה קצת על הבולם לפני שהיא נסגרת שוב. עם הבולמים המקוריים של בלום אין בעיות כאלה כלל. זה כנראה עניין של כיול הבולם. לא יודע אם הסינים משקיעים בזה (ניחוש שלי - לא).

לגבי קלאפות, לחמיי יש קלאפה אחת דומה ללינק השלישי. גם כאן התפקוד גרוע. עם בולמי גז פשוטים כאלה אתה מקבל חוויה של דלת של האצ'בק, רק בלי היתרון של דלת כבדה (שמתנגדת מספיק לבולמים בשביל להישאר פתוחה באמצע הדרך). זאת אומרת, שהדלת של הקלאפה עולה למעלה, אבל בגלל שהדלת קלה יחסית הבולמים חזקים ולא מאפשרים עצירה באמצע הדרך. בנוסף, אפקט הבלימה בסגירת הדלת כמעט ולא קיים וכנראה שצריך לשלב גם בולם טריקה נוסף (בקלאפה הזו אצל חמיי יש בולמים כמו בלינק הראשון שלך בנוסף על בוכנות הגז). לעומת זאת, בקלאפות של בלום אצלי (ובקלאפות אחרות אצל חמיי, לדעתי של גראס) הכל דבש - אפשר לעצור את הדלת בכל נקודה במהלך הפתיחה והיא תשאר שם; עלייה לפתיחה מלאה נעשת בהדרגתיות; טריקה רכה לחלוטין.

ממשחקים שלי בחנות המטבחים כאשר קניתי את המטבח שלי, המוצרים של בלום בהחלט שווים את הכסף (בתנאי שהטריקה השקטה זה משהו שחשוב לך). אופן הפעולה שלהם פשוט מצויין, ואפשר בקלות להרגיש שלכיול של הבולמים יש חשיבות גדולה, דבר שכנראה מגיע רק מהחברות ה"ממותגות" (אני אישית חסיד של בלום, אבל לא יצא לי להשוות לעומק מול המתחרים).

למגירות בארון הבגדים שבחדר השינה שלנו הוספתי מסילות עם טריקה שקטה של בלום, וזה תענוג להשתמש במגירות הללו. בארון של הילדים חסכנו, ואני מתבאס כל פעם. מבחינתי, כל ציר ומסילה בבית צריכה להיות של בלום (או חברה מקבילה, כמובן).

אני מסכים שהמחיר גבוה, אבל אם אתה משקלל מול מחיר של מטבח או ארון, זה לא הבדל גדול באחוזים. אם אני זוכר נכון, זה הוסיף בערך 5%-10% למחיר (גם במטבח וגם בארון). לא מעט במטבח של 30,000 ש"ח, אבל גם לא הרבה יחסית.

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת, באמת נתת לי חומר למחשבה, העניין הוא שזה לא הבדל של כמה עשרות אחוזים, זה אלפי אחוזים, מתקן לקלפה עולה 750 ש"ח(רק המתקן בלי הקלפה)

פורסם

הפטנט האחרון (עבור הקלפה) הוא פטנט פשוט ומצויין. הבולמים (עדיף של 120NM ולא של 100NM) מחזיקים כמה שנים (בהתאם לשימוש) והם זולים להחלפה.

בכל מה שקשור למגירות טריקה שקטה, ברורה שעדיף מנגנון טוב ולא איזה בולם קטן שמוצמד למדף, זה עולם אחר. "הטיש", "בלום" ו"גראס" הם הנפוצים ביותר.

אחד הנגרים שלי המליץ לי גם על DTC. זהו אומנם יצרן סיני אבל הניסיון איתו בשטח מראה (לפחות מבחינתו) תוצאות מעולות לאורך שנים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה אחפש, אני מבין שבלום זה הטופ, אבל התקציב לא מאפשר בגלל זה מחפש תחלופות זולות אבל שעדיין עושות את העבודה.

מה זה

120NM?

מה ההבדל?

פורסם
העניין הוא שזה לא הבדל של כמה עשרות אחוזים, זה אלפי אחוזים, מתקן לקלפה עולה 750 ש"ח(רק המתקן בלי הקלפה)

כוונתי הייתה לא לגבי הפרש במחיר בין הסיני לממותג, אלא לאחוז מחיר הפרזול הממותג מתוך סך ההשקעה במטבח. לדוגמה, אתה משקיע במטבח 40,000 ש"ח. פרזול בלום עולה 3,000 ש"ח. פרזול סיני עולה 300 ש"ח. אכן הפרש גדול בין הפרזול של בלום לפרזול הסיני. אבל מתוך סך עלות המטבח חסכת כ-6.5 אחוז. אותו חסכון אפשר להשיג אולי בהחלפת צמד מגירות במגירה אחת גדולה, או בבחירת חיפוי מעט פחות יקר, שיש מעט יותר זול או ברז פשוט יותר.

כמו שיש המלצה בפורום שיש חלקי חילוף שכדאי מאוד להתקין מקורי מהיצרן, אז לטעמי בפרזול כדאי מאוד להשקיע ביצרן מוכר ומוכח. ייתכן שהפרזול הסיני מצויין וברמה של המותגים (ואולי היצרן DTC שאיציק נ. הזכיר אכן כזה), אבל לדעתי לא כדאי להיות שפן נסיונות, בעיקר שהחלפת הפרזול למותג אחרי אכזבה אפשרית תהיה יקרה, ובעיקר אם צריך לעשות התאמות.

הפטנט האחרון (עבור הקלפה) הוא פטנט פשוט ומצויין. הבולמים (עדיף של 120NM ולא של 100NM) מחזיקים כמה שנים (בהתאם לשימוש) והם זולים להחלפה.

אני לא מסכים איתך, איציק. כפי שאמרתי, לחמיי הקלאפה של המיקרו עובדת עם בוכנות גז שכאלה, ובהשוואה קלאפת הבלום שאצלי משמעותית טובה יותר. אולי לקאפה שנפתחת על ציר זה מספק (למרות שגם כאלה יש לי עם בלום ושוב חוויית השימוש טובה משמעותית מסתם בולמי גז וציר), אבל לקלאפה שעולה במקביל לארון זה מניסיון פתרון פחות טוב.

פורסם

דלת של מיקרוגל היא יחסית גבוהה ולכן היא מפעילה מומנט רב על המנגנון וזה לא מיועד לדברים מהסוג הזה.

דלתות בגובה של 30-35-40 ס"מ -> אין עם זה בעיה, מחזיק שנים (7-8 מהניסיון אצלי בבית).

גם הבוכנה (של "הטיש") במנגנון הייעודי והיקר של המיקרו צריכה ריענון בדיוק כמו הרגילות של הדלתות, לפחות ככה נתקלתי אצל לקוחות שלי וגם אצלי בבית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
גם הבוכנה (של "הטיש") במנגנון הייעודי והיקר של המיקרו צריכה ריענון בדיוק כמו הרגילות של הדלתות, לפחות ככה נתקלתי אצל לקוחות שלי וגם אצלי בבית.

אתה כמובן צודק לחלוטין. אין בוכנת גז שתעבוד לנצח, וברור שהחלפה של הבוכנות במנגנונים של בלום ואחרים תהיה משמעותית יותר יקרה מהחלפה של בוכנת גז גנרית. אבל אני לא דברתי על זה, אלא על אופן הפעולה של המנגנון - ציר פשוט עם בוכנת גז לא מתפקד באותה רמה של חווית משתמש כמו מרים קלאפה ייעודי של בלום.

אם המשתמש הסופי לא מרגיש בהבדל בין הפרזולים, אז אכן אין טעם להשקיע כסף רב כל כך. לי אישית ההבדל בחווית השימוש מצדיק את תוספת המחיר (הנכבדת יש לציין).

פורסם

במטבח הקודם (מטבחי semel -טעות) היה לי בלום.

במטבח הנוכחי (נגר עם יכולות על בלי שם מפוצץ) כל המנגנונים של green ואני לא מוצא שום הבדל בטריקת דלתות או בקלאפות או במגירות.

החלק העליון של המטבח מורכב מ5 קלאפות, בתכנית המקורית אלו היו אמורות להיות 10 דלתות.

כשביקשנו להחליף לקלאפה החיוב היה 250 למנגנון קומפלט (5 קלאפות = 1250)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אכן בלום , גראס והטיש הם מהמובילות (גם במחיר) , במיוחד אם אתה מתכנן מגירות ענק (מידות של מעל אורך של 80 ועומק עמוק) כמו שהולך היום תשקיע במסילות כי בוא נאמר שאם נעמיס במשקל הנקוב של המסילה יכולה לשאת, השלישיה למעלה תחייה יותר זמן מהסיניות .

צירים של מנגנון טריקה שקלה זה עולם אחר לחלוטין , אבי החליף אצלנו בכול המטבח משאריות שנשארו, בהתחלה קצת מתחרפנים אבל מתרגלים לאט לאט לתת כאפה לדלת ולהפנות לה את הגב ;)

אגב, בקלאפות יש עניין לפעמים גם של כיוון הקפיץ שיכול להשפיע .

טיפ אחרון מדור שלישי לנגרים - מטבח קונים פעם אחת, זה לב הבית והרבה פעילות קורת שם, תשקיע .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

במידה ויש תקציב, בלום, ללא צל של ספק.

הרכבנו מטבח עצמאית בבנייה עצמאית בדירה חדשה לפניי כ 4 שנים, כל הפרזול מבית בלום.

עובד כמו שעון ומן הסתם, רואים מה קורה כשמשקיעים.

כיום, עושים שיפוץ מטבח בבית משפחה נוסף והפעם, משיקולי תקציב, נרכש פרזול מבית GRASS, יש להבין כי גם BLUM וגם GRASS מיוצרים באוסטריה.

ההתקנה זהה למעט המידות והשבלונה שטיפה שונה מבלום.

בנוסף לכך, DTC נשמע שעושה את העבודה בשטח גם כן ומקבל ביקורות מצויינות גם כן.

פורסם

טיפ אחרון מדור שלישי לנגרים - מטבח קונים פעם אחת, זה לב הבית והרבה פעילות קורת שם, תשקיע .

החלפת מטבח היא עניין מסורבל ויקר, וצריך להתיחס אליו כמו לתשתיות המונחות בקירות, קרי להשקיע בו בעת הבניה\שיפוץ. אפשר לקנות ארון ומיטה ב-1000 ש"ח ואין כל קשי להחליפם אחרי שנתיים, אבל לפרק מטבח ולהרכיב חדש זה עניין יקר, מורכב וגוזל זמן, לכן חשוב להשקיע בו לטווח ארוך.

מניסיון - מטבח איכותי יכול להחזיק 15 ועף 30 שנה. כמובן מדובר בטכנולוגיות ישנות, אבל הנסיון האישי שלי מראה שמדובר בהשקעה כדאית מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי בדיוק את ה"מנגנון" כמו בליקנ הראשון, גם אני הזמנתי מרשת.

לא מועיל במיוחד, גורם לדלתות ומגירות לא להסגר עד הסוף. לדעתי מיותר

פורסם
שלום,

לאחר סיבוב נגרים הבנתי שעניין הטריקה השקטה בארונות(מטבח, מגירות למיניהן, ארון בגדים וכו') וכשהכמות גדולה אז זה סיפור לא זול בכלל במיוחד הגופים לקלפה במטבח, אז מצאתי פתרון באליאקספרס ואשמח חוות דעת על המוצרים אולי מישהו הזמין\מכיר

אשמח לייעוץ חברים

אני חושב שהנקודה של שקטה הוא רק הבונוס אבל העיקר הוא החוזק, המסילות הפשוטות נשברים כל שנתיים, משא"כ במסילות של טריקה שקטה, בנוי בצורה אחר לגמרי,

המלצה שלי הוא במגירות רחבות או מגירות שמעמיסים הרבה משקל כדאי להשקיע בו.

• תוכן חדש...