Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי ספר ההדרכה לנהג - גם בסויפט וב-SX4 (תה"ל פלנטריות) ההמלצה להחליף כל 165,000 ק"מ או 11 שנים. בקרוסאובר (תה"ל רציפה) כל 160,000 ק"מ או 8 שנים.

אושריקו - עד כמה שאני זוכר בקורולה 1998 ההנחיה היתה להחליף שמן תה"ל אוטומטית כל 80,000 ק"מ, אבל זה מזכרון די ישן, מכרתי את המכונית לפני כ-5.5 שנים.

לא נורא שכחתי עבר איזה שנה מאז שמכרתי את הרכב.

פורסם
לפי ספר ההדרכה לנהג - גם בסויפט וב-SX4 (תה"ל פלנטריות) ההמלצה להחליף כל 165,000 ק"מ או 11 שנים. בקרוסאובר (תה"ל רציפה) כל 160,000 ק"מ או 8 שנים.

אושריקו - עד כמה שאני זוכר בקורולה 1998 ההנחיה היתה להחליף שמן תה"ל אוטומטית כל 80,000 ק"מ, אבל זה מזכרון די ישן, מכרתי את המכונית לפני כ-5.5 שנים.

יש לי את הספר רכב של הדגם 98, לא זכור לי שרשום אבל אני אבדוק בהזדמנות.

בכל מקרה, אני מחליף כל 40-50 אלף.

פורסם

נראלי שאוותר על ההחלפה התייעצתי עם עוד כמה אנשי מקצוע

אמרו לי כל עוד אין בעיות לא לגעת בגיר

הסבירו שהנושא של הגיר הוא מאוד רגיש

באמת שאני לא רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה

אם אין בעיות לא מתקנים :) פשוט אחכה עד שהגיר יתן את נישמתו לעולם הגירים

פורסם

אם כבר אז הפוך, ברגע שהתחילו הבעיות אין טעם לגעת כי החלפה יכולה להחריף

אם הגיר עובד טוב אין שום סיבה בעולם לא לרענן נוזל שיושב שם 15 שנה

כמובן לשיקולך וכו' אבל לדעתי הגעת למסקנה הלא נכונה פה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אושריקו גם רשם שבהחלפה הייתה לו בעיה אחרי זה הגיר הסתדר

אחרי 185 ק"מ לגעת בזה, יש קצת חשש

אם כבר אני אחליף, אז רק במוסך מקצועי אולי אצל ספי

פורסם
נראלי שאוותר על ההחלפה התייעצתי עם עוד כמה אנשי מקצוע

אמרו לי כל עוד אין בעיות לא לגעת בגיר

הסבירו שהנושא של הגיר הוא מאוד רגיש

באמת שאני לא רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה

אם אין בעיות לא מתקנים :) פשוט אחכה עד שהגיר יתן את נישמתו לעולם הגירים

כמו שכבר כתבתי כאן, זו המלצה שלרוב תקבל מבעלי מקצוע. הם כולם ראו בניסיון שלהם לאורך השנים כמה מקרים של גיר שמפסיק לעבוד לאחר החלפת שמן. לכן הם נזהרים. הרי אם תחליף שמן במוסך ויתחילו בעיות בגיר, תבוא למוסך ותדרוש תיקון באחריות.

כמו שנכתב כאן, בגיר תקין שעובד תקין ועם שמן נקי בצבע תקין, סיכוי שיקרה משהו לאחר החלפת שמן הוא מאוד נמוך.

פורסם

אף רכב לא זהה אחד לשני כמו שהיה בחור בשם מאור שהחליף בבאלנו שלו חצי אוטו והשקיע בו יותר מ8 אלף ש"ח.

ועדיין הרכב שלו היה בעייתי,בזמן שבשלי המנוע היה מקורי ועבד כמו שצריך והגיר היה בסדר ומסרק הגה היה בסדר.

פורסם
כמו שכבר כתבתי כאן, זו המלצה שלרוב תקבל מבעלי מקצוע. הם כולם ראו בניסיון שלהם לאורך השנים כמה מקרים של גיר שמפסיק לעבוד לאחר החלפת שמן. לכן הם נזהרים. הרי אם תחליף שמן במוסך ויתחילו בעיות בגיר, תבוא למוסך ותדרוש תיקון באחריות.

כמו שנכתב כאן, בגיר תקין שעובד תקין ועם שמן נקי בצבע תקין, סיכוי שיקרה משהו לאחר החלפת שמן הוא מאוד נמוך.

בוקי תודה

אני יכול לפנות לכל מוסך כדי לבצע את ההחלפה החלקית?

או שעדיף לפנות למכון גירים?

ולגבי החלפת הפילטר גם אותו מחליפים?

פורסם

אתה לא צריך מכון גירים,

כבר החלפת בעצמך אטם מכסה שסתומים בקורולה שלך,

זה אותו דבר רק בשכיבה על הגב. תפרק את הקרטר ותראה את הפילטר, הוא מעין פחית שטוחה וכסופה.

יש פה מספיק מדריכים לפירוק והרכבה של קרטר גיר, זה דומה בכל הרכבים כמעט.

Stay Dirty

פורסם
אתה לא צריך מכון גירים,

כבר החלפת בעצמך אטם מכסה שסתומים בקורולה שלך,

זה אותו דבר רק בשכיבה על הגב. תפרק את הקרטר ותראה את הפילטר, הוא מעין פחית שטוחה וכסופה.

יש פה מספיק מדריכים לפירוק והרכבה של קרטר גיר, זה דומה בכל הרכבים כמעט.

לפרק את הקרטר ?

ראיתי את הסרטון הזה

לא ראיתי שהוא פירק שום קרטר חוץ מפתיחה של שני ברגים

פורסם (נערך)

זה כשאתה רוצה רק לרוקן שמן גיר. אם אתה רוצה לפנק אפילו עוד יותר אז תפרק קרטר ותחליף פילטר.

כמובן שאתה יכול להסתפק בהחלפת שמן בתור התחלה. העיקר שלפחות תחליף שמן.

עריכה: בסרטון מדובר בגיר ידני (מה שאומר שאין לו קרטר)

אצלך באוטומט יש קרטר.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

מציע לך לא לגעת בשמן גיר, אם יקרה משהו לגיר כתוצאה מהחלפת השמן תתכונן להוצאה של אלפי שקלים.

גיר זה לא מנוע שהשמן שם נישרף כתוצאה מהבעירה שיש במנוע,כל עוד יש קולר טוב לגיר ואין נזילות לא נוגעים בכלל.

• תוכן חדש...