Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

התקינו לי (אוטודיפו) מערכת מולטימדיה ברכב (KIA Sportage 2015) . חיברו הכול וכשסיימו ויצאתי מהמוסך פתאום גיליתי שכפתור "עונה לטלפון" (הכפתור הירוק על ההגה ) לא עובד.

אחרי הבדיקה התברר שהוא לבד עובד, אבל כאשר מוסיפים כל כפתור נוסף (למשל הגברת קול ) זה מפסיק לעבוד. המתקין הסביר שהמערכת והתקנה הן בסדר אבל פשוט סיגנלים מהכפתורים חופפים ומפריעים אחד לשני. בינתיים הגדרתי כפתור אדום כ"עונה לטלפון" והירוק נטרלתי.

האם המתקין צודק או שמנסה לעבוד עלי והבעיה היא בהתקנה?

תודה

פורסם

אני לא בטוח אם בר תיקון, אבל מספר נקודות -

- יכול להיות שלשליטה מההגה יש יותר מחוט מוצא אחד.

- בהתאם ובתלות במערכת שהתקנת, יתכן ויש לה יותר מחוט שליטה אחד (מתוייגים למשל כ-Key1 ו-Key2).

- אם הנ"ל נכון, יש לחבר כנדרש ובכל מקרה למצוא את הדרך הנכונה להגדיר את השליטה דרך המערכת.

- יתכן ואתה זקוק למתאם חיצוני (לדוגמה זה - יש לוודא שאכן תואם).

פורסם

בספורטאז' למיטב זכרוני 2 חוטים בלבד ואין צורך במתאם.

לא ברור לי לחלוטין מה הבעיה, אבל ממה שאני מבין למערכת יש מספר מוגבל של כפתורי תכנות, וככל שאתה מוסיף כפתורים, כך אחרים נעלמים.

למשל, המערכת יודעת ללמוד שישה כפתורים, אך בפועל יש שמונה כפתורים בהגה, אז אחרי לימוד של ששת הראשונים הוא מלמד כפתורים חדשים על חשבון הישנים.

האם כך הדבר?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא מדויק.

רק כפתור הירוק לא עובד. אפילו אם אני מגדיר כפתור שני (כל שהוא) זה מבטל את הירוק. כל הכפתורים אחרים עובדים והגדרתי כפתור האדום כמענה לשיחה (במקום הירוק)

באמת, ראיתי שמתקין מחבר שני חוטים.

פורסם

בעיקרון כל כפתור סוגר מעגל עם נגד אחר, כך שאלו לא ממש "תדרים" אלא מתח שונה שנמדד על ידי המערכת. לא נראה לי שאמורה להיות הפרעה שלהם אחד לשני.

לפי תיאורך האחרון, מתבקשת השאלה מה יקרה במידה ותגדיר אחרון את הכפתור הירוק?

פורסם

אני זורק כאן משהו לאוויר, כי לא ממש הצלחתי בינתיים לדלות מידע נוסף בנידון, אבל יש משהו בהקשר זה של הוספת נגד (מה שלא ברור לי זה באיזו נקודה ובאיזה ערך - 4.7K/5.1K?!) כדי לגרום לבידול גדול יותר בין הפונקציות השונות.

אמשיך לחפש קצת בנושא, אבל ממליץ להתייעץ עם בעל מקצוע שיש לו נסיון עם הרכב הספציפי.

יעזור גם אם תציין את הדגם המלא של המולטימדיה שהתקנת.

פורסם

הרעיון שאתה מציע יהיה צריך להיות מיושם בתוך ההגה עצמו. כרגע אני לא בטוח חד משמעית שזה יפתור את הבעיה אבל אפשר לעשות בדיקה יחסית שטחית:

מדידת ההתנגדות בשני החוטים של השליטה מההגה בכל לחיצה על כפתור.

להחליט איזה ערך נגד להוסיף לכפתור הספציפי הזה לפי ההתנגדויות של האחרים.

ובכל פעם לפני שלוחצים על הכפתור המדובר, מוסיפים את הנגד בין המערכת לחוט שמגיע מהשליטה (לא משנה איזה מהשניים) ולבדוק אם התופעה עדיין מתרחשת.

פורסם

מהקצת שראיתי מדובר על הוספת נגד במקביל או בטור (זה חלק ממה שלא ברור לי) על הקו החיובי (הקו השני הוא ממילא מינוס שלדה) ולא כתוספת לכפתור ספציפי.

במתאמים חיצוניים כדוגמת PAC, ראיתי שיש הנחיה לחתוך שם כבלים במתאם עצמו ולהוסיף נגד ביניהם, למשל.

כמובן, ספציפית זה לא רלוונטי כרגע. אבל הכיוון הוא אותו כיוון.

פורסם

פעם בדקתי באיזה כמה רכבים ואף אחד מהחוטים לא היה מינוס גוף.

וגם אם כן, ברגע שזה רק שני חוטים שולטים על ההגה ולא שלושה, לא משנה על איזה מהם תוסיף נגד, זה יתן את אותה התוצאה.

וההצעה שלך להוסיף בצורה חד פעמית על אחד החוטים תגרום לכל הכפתורים לתת התנגדות גבוהה יותר, יכול להיות שאחד מהם אפילו יעבור מחוץ לתחום והמערכת תקבל ממנו 0 וולט, כמו שלא לוחצים על שום כפתור.

וזה לא משאת כלום כי כולם יעלו באותו הפרש, כך שאם באמת יש כפתור אחד עם הפרש נמוך מידי מחבריו, אותו הפרש נמוך ישמר.

• תוכן חדש...