Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Yairton.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 851
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

RK ,FALOU

בפעם האחרונה שנהגתי באברט 500 רגילה (לא זוכר אם הייתה אסה אסה),נכנסתי לכיכר

במהירות גבוהה במכוון,הרכב איבד אחיזה מקדימה והגלגלים מאחור לא מצאו אחיזה, הרכב

המשיך והמשיך והמשיך הרבה זמן,לא כל הכיכר אבל הרבה...לא זכור לי שהיה דריפט כמו

שדריפט צריך להיות אבל מאוד קל לשליטה ומהנה בטירוף.

RK אני לא יודע אך אתה מגדיר כוח,אבל הדוושה הייתה עמוק וחזק בריצפה .לא חס וחלילה

חולק עליך,אתה מכיר את הרכב הזה יותר טוב ממני...עדיין המשחק היה יותר בהיגוי ולא בדוושה,

כי הדוושה ננעצה עמוק וחזק ולא עזבתי אותה כלל.

קיצור בקישקושי זנב היא אלופה.

פורסם (נערך)

שני דברים חשובים:

אם אני זוכר נכון, לאברט יש את מאפיין ההתנהגות הזה של "פסיעת זנב" (עקב התכנסות הגלגל האחורי-חיצוני תחת עומס) ובפרט בזמן העברת משקל אחורה, דבר שיכול לתת תחושה של "קשקושי זנב."

בנוסף (אני חושב שיניב ציין את זה) היגוי יתר וזווית "החלקה" גדולה של מרכב הרכב אינם תמיד היינו הך. בכל פניה, המרכב מפתח זווית "החלקה" כלומר פונה בחרטומו לכיוון שאיננו בדיוק כיוון הפניה.

slipangle.png

בהתאם למה שהנהג עושה, יכולה להיווצר זווית קיצונית (כך שהרכב "על הצד"), אך הרכב לא בהכרח יהיה במצב של היגוי יתר. זה עשוי להיות המקור לחלק מן המצבים הלא סבירים שתוארו בשרשור הזה.

בכל מקרה, כשהרכב פונה במהירות ובפרט כשהוא כבר ממש מחליק, יש המון גרר ולפעמים גם לחיצה בריאה על דוושת הדלק לא מספיקה כדי לשמור על מהירות קבועה, כל שכן כדי להאיץ.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מזל שיש המון גרר, לא פעם בסוף התימרון צריך את השרותים שלהם...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
RK ,FALOU

בפעם האחרונה שנהגתי באברט 500 רגילה (לא זוכר אם הייתה אסה אסה),נכנסתי לכיכר

במהירות גבוהה במכוון,הרכב איבד אחיזה מקדימה והגלגלים מאחור לא מצאו אחיזה, הרכב

המשיך והמשיך והמשיך הרבה זמן,לא כל הכיכר אבל הרבה...לא זכור לי שהיה דריפט כמו

שדריפט צריך להיות אבל מאוד קל לשליטה ומהנה בטירוף.

RK אני לא יודע אך אתה מגדיר כוח,אבל הדוושה הייתה עמוק וחזק בריצפה .לא חס וחלילה

חולק עליך,אתה מכיר את הרכב הזה יותר טוב ממני...עדיין המשחק היה יותר בהיגוי ולא בדוושה,

כי הדוושה ננעצה עמוק וחזק ולא עזבתי אותה כלל.

קיצור בקישקושי זנב היא אלופה.

בהנעה קדמית, בזמן היגוי יתר, דוושת גז נעוצה ברצפה = המתכון לתיקון.

לכן, בכלל לא ברור מה שאתה מתאר כאן.

פורסם

מתאר נסיעה שביצעתי,כמו שחן ג מסביר...לא

בהכרח היגוי יתר אבל הרכב החליק על הצד.

בקיצור,מתאר נסיעה שנעשתה ואומר שלא קשה להיות עם הרכב הזה על הצד ולאורך זמן.

לא בהכרח היגוי יתר...זה לא היה היגוי יתר,אלה החלקה.

AVIA מה שאתה מציין נכון לגבי היגוי יתר,לא לגבי החלקה שהרכב ביצע כשנהגתי.

בקיצור החלקה ארוכה ונשלטת,נקרא לזה.

פורסם

אני לא נהג גדול ובטח לא מבין גדול בהגויי יתר ובריחות זנב, אני כן יכול לאמר שבקרת היציבות ב500 אבארט' (וגם ב159 אגב) מכויילת כך שהזנב קצת בורח אם מבקשים ממנו יפה אבל לא ברמה מפחידה, להיפך, ברמה כזו שגורמת לך להרגיש מספיק בטוח לעשות את זה ולהנות בלי לפחד ובלי שידרשו ממך יכולות נהיגה של מיכאל שומאכר. מנגד, הפונטו אבארט' ממש לא מכויילת כך.

כדי שזה יקרה ב500 צריך ללחוץ על כפתור הTTC.

ב159 זה קורה במצב ברירת המחדל שלה. אגב, ב159 כשמנתקים את הבקרה ההתנהגות משתנה לגמרי והנטיה לתת היגוי הופכת הרבה יותר מוחשית, זה מלמד אותי עד כמה המצב שתיארתי קודם הוא בשליטה ובקרה של מערכת בקרת היציבות ושהיא פשוט מתוכננת טוב מאוד לנהג (המתיימר להיות) ספורטיבי.

פורסם

מסכים עם amiger, האוטו נותן לי להרגיש כמו תינוק המושלך כנופל חופשי בזרועות הבוטחות של אביו.

נא לא להשתמש כחומר לחתימה! ;)

:idea:
פורסם

ביגמיק, קשה להבין מתיאורים מה בדיוק חווית עם הרכב. מנסיוני עם ה-500 הרגילה, אפשר להפנות את האף פנימה (תקראו לזה איך שאתם רוצים) בעיקר על ידי עזיבה חדה של הגז בזמן הפנייה ההגה, ולעיתים הרכב נוטה קצת לסטות בזמן בלימה חדה ממהירות גבוהה.

כפי שציין אביה, את המקרה הראשון קל מאוד "לתקן" על ידי לחיצה בחזרה על הגז, וקשה לי להאמין שאפשר לגרום לרכב לעשות משהו כזה, כשהדוושה לחוצה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כמה חבל שהיא לא מתנהגת כמו ה106 GTI שהיתה לי. קודם.https://www.facebook.com/saxo.vts.slim.tuning/videos/1139733906083050/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=0&app_id=6628568379 סתם דוגמה.:|

פורסם

התיאור של amiger נקרא לי הכי הגיוני, מה שמחזק אצלי את המחשבה שיש כאן קוראים שעושים מכל היגוי יתר קצר "דריפט"...

טוב שבא מישהו עם פרופורציות וניסיון רלוונטי ועושה סדר בהגדרות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פאלו, מה זה היגוי יתר קצר עבורך? משהו רגעי שמסתיים באופן מיידי בעקבות התערבות הבקרות?

ובכן, אני מתעקש לומר שזה היה היגוי יתר ארוך שנמשך שניות ארוכות ולווה ברעש צמיגים מתחככים - זה אפילו גרם לאחד האזרחים ברחוב לצעוק לעברינו, משהו שלא היה קורה אם היה זה דבר רגעי הגם שהיה חוזר על עצמו (כי כמה כאלה כבר היו מתרחשים לפני שהכיכר הייתה מסתיימת?).

גם אם זה היה מורכב משרשרת של מצבי היגוי יתר קצרים לדבריך, הרי שבמשך ההחלקה אף אחד מהם לא הסתיים לגמרי אלא סיומו נקטע באיבו לטובת החמרתו שלו - כלומר, זו הייתה יציאה להיגוי יתר שתיקונו נקטע שוב ושוב ובכך נוצר היגוי יתר רציף = החלקה.

חבל שהנהג המדובר לא יכול להגיב, הוא קיבל פה "מיוט". :)

:idea:
פורסם

ובכן, אני מתעקש לומר שזה היה היגוי יתר ארוך שנמשך שניות ארוכות

ברשותך, אני נשאר סקפטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...