Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההשוואה היא ע"פ מחיר בלבד.

מעניין אותי האם הבחירה בקומפ' היא בגלל הנאה מנהיגה נטו או שאבארט עושים יחסי ציבור יותר טובים מרנו ושאר המתחרות (לא כולל גולף).

תראה, אני לא תמים ויודע היטב ששיווק טוב מביא לתוצאות מכירה טובות. א-מ-מה? מכיר את הססמא ההיא "באתי בגלל המחיר, נשארתי בגלל השירות"?

באבארט זה הפוך. שמעתי על השירות הטוב, רציתי את היחס ה"מיוחד" ויותר מזה - את החברותא, האווירה, המכנה המשותף. אני לא מכחיש את זה. איפה עוד בארץ אתה יכול לסמס לסוכן מכירות ולתאם איתו נסיעת מבחן מעכשיו לעכשיו? היחס באבארט גורם לי לא לרצות להרים את הטלפון למתחרים יותר.

את הרכב קניתי מבלי בכלל ללכת לסוכנויות של המתחרות, כי לא היו מספיק גורמי משיכה שיביאו אותי לשם (פולו GTI ו-208GTI). זאת אומרת, שעבורי כל ה"מסביב" הזה הוא רק בונוס, הדובדבן שבקצפת. באותה נשימה, אני יודע שאם וכאשר ארצה להחליף, אני אבצע נסיעת מבחן אצל המתחרים באם יהיו כאלו שיגרמו לי לרצות זאת, כי בית מלון פעם בשנה, מתנה ליום-הולדת ואירוע אחת לרבעון לא משנים במאומה את הרכב עצמו. בשורה התחתונה אתה נשאר עם הרכב ביום-יום.

אז למה הנשארתי בגלל המחיר? כי מה לעשות, אי אפשר להשיג את ה"חוויה האיטלקית" בשום סוכנות אחרת בארץ. כן, יש לסמל"ת מונופול על כל התוצרת האיטלקית ה"שפויה" (התאום הכי קרוב לכך בשוק הוא התוצרת הקוריאנית, שאם תהיה בידי יבואן אחד יהיה עליה מונופול; אבל ביננו, בלי להעליב את בעלי הקוריאניות, כמה מהם יכולים לדבר על "חוויה קוריאנית"?) ועם כמה שזה כואב בכיס - וזה כואב - עבור מי שאין למתחרים משהו שיכול למשוך אותו (ע"ע נהג מתחיל) אין למוצרים הללו תחליף.

:idea:
  • תגובות 851
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מערכות ESP מודרניות הן מוצלחות, אבל איך הגעת למסקנה שהזנב "יוצא לטיולים"?

להבנתי, זה לא יכול לקרות ...

כי מרגישים את התחת נזרק ואת הרכב יוצא מתוך הקו שציפית שהוא ידבק בו עם הפניית ההגה.. או שאני מבלבל בין דברים?

פורסם
inflames ,עשה נסיעת מבחן ואולי תוכל להגדיר טוב יותר.

אני לא לקוח פוטנציאלי ולא נעים לי סתם לעשות נסיעת מבחן.

פלוסקר, אני שואל מתוך סקרנות נטו. ללא ספק החוויה מהיבואן של אבארט נשמעת מדהימה בטח ובטח לשום כלום שאני מקבל מRS.

לגיטימי וזה פילוח מעניין שאבארט עשו בטח שהתוצרת שלהם יחסית יקרה (תמחור מול מתחרות ב-2 קטגוריות מעל)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לחיצה על כפתור ה-TTC (לא TCC) תבצע שני דברים, גם הרחקת סף התערבות הבקרה וגם הפעלת הפסאודו-LSD ע"י הבלמים.

יכול להיות שבקומפטיציונה סף ההתערבות הורחק עוד יותר, בין היתר.

פורסם (נערך)
אני לא לקוח פוטנציאלי ולא נעים לי סתם לעשות נסיעת מבחן.

פלוסקר, אני שואל מתוך סקרנות נטו. ללא ספק החוויה מהיבואן של אבארט נשמעת מדהימה בטח ובטח לשום כלום שאני מקבל מRS.

לגיטימי וזה פילוח מעניין שאבארט עשו בטח שהתוצרת שלהם יחסית יקרה (תמחור מול מתחרות ב-2 קטגוריות מעל)

לא רוצה להיכנס שוב לויכוחי תמחור, אבל קח בחשבון שני דברים: המקבילה של הקליאו הרגילה אצל פיאט היא הפונטו. קטגוריה מתחת לפונטו יש פנדה ולא 500.. זה הבדל אחד.

הבדל שני הוא הייחוד שבחוויה. אם אלפא נניח לא הייתה בידיים של סמל"ת והמיטו תלתן הייתה מתומחרת נמוך עוד יותר, יש מצב שהיא הייתה גונבת לקוחות מאבארט - ולהיפך - ואז הייתה לנו תחרות "בתוך הבית". מה שאני מנסה לומר הוא שיש גרעין של אנשים שהדרך היחידה לגנוב אותם מאלפא זה להיות אבארט ולהיפך.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם

עזוב את כל תווך הדגמים. פילוח אפשר לעשות על תקציב נטו, אל תדבר איתי על מתחרים ישירים בלבד

אני מדבר פה על התמחור של קומפי'.

220 אש"ח זה הרבה מאוד כסף ויש הרבה מתחרות יותר חזקות ממנה במחיר הזה (מגאן RS, ברז, אוקטביה RS, לאון קופרה, גולף GTI, אפילו ג'וליטה תלתן כמתחרה מבית).

השאלה היא כמות הפאן שהיא מייצרת מול המתחרות במחיר שלה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)

מסכים איתך לגמרי - בשורה התחתונה הקומפ' צריכה לתת, כחבילה, יותר תענוג מאשר כל מה שנמכר במחיר שלה. ויודע מה? יש סיכוי שעבור רוב האנשים בחלק מועט מהזמן - או עבור מרבית הזמן למיעוט מהאנשים - היא אכן נותנת את זה.

עריכה: כדי להעמיד דברים על דיוקם, אני מדבר על כך שיש סכוי שעבור רוב האנשים, אפילו בחלק מועט מהזמן, התענוג שהם יפיקו יצדיק את המחיר (ואז הם יחזיקו את האבארט כרכב סופ"ש). ויש סכוי שעבור מיעוט מהאנשים, בחלק גדול מהזמן, התענוג שהם יפיקו יצדיק את המחיר (כרכב יחיד של רווק צעיר וחסר כל שאיפות או יומרות להקמת משפחה כמוני).

פורסם

פאן זה מאד סובייקטיבי וכפועל יוצא מכך הויתור על מאפיינים אחרים לטובת פאן שונה אצל כל אחד ואחד. אני למשל מאד אהבתי את הברז, למרות שנהגתי בה כולה 3 סיבובים בכוכב יאיר ועוד עם בקרות. משהו מאד התחבר שם. מאידך, הויתור על המון נוחות ושימושיות לא היה שווה לי את הכסף שבו אפשר היה להוציא אותה. זה מאד אישי ותלוי כמה וכמה משתנים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כי מרגישים את התחת נזרק ואת הרכב יוצא מתוך הקו שציפית שהוא ידבק בו עם הפניית ההגה.. או שאני מבלבל בין דברים?

לפעמים תחושת הזנב הנזרק מקורה אינו בהיגוי יתר של ממש, אלא בפסיעה, שמקורה בהתכנסות של הגלגל האחורי-חיצוני עם לחיצת המתלה, בפעולת בקרת היציבות עצמה או בפשוט סיבוב מוגזם של ההגה לתוך הפניה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מבחינה פיזיקלית, החלקה היא מצב מאד מוגדר - כמו גשם: או שיש, או שאין. וכשיש החלקה, אי אפשר שלא לשים לב לכך, ואחת היא מה הגורם.

פורסם

זה לא בהכרח החלקה. אני חושב שזה היה קלרקסון שקרא לזה פעם היגוי יתר "ציני".

הגלגל האחורי-חיצוני מקבל התכנסות (Toe in) שגורמת לרכב לפסוע הצדה (חפש Crab steer) וזה מורגש כמו "זריקה" רגעית ש"מיישרת" את הרכב לכיוון הנסיעה.

גם מערכת בקרת יציבות פועלת (במצב של תת-היגוי) על ידי בלימת הגלגל האחורי-פנימי ולפעמים זה גורם לסרן האחורי לפסוע קצת כדי שהרכב יתיישר לכיוון הרצוי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ובכל זאת, כניסה לכיכר במהירות עירונית חוקית לגמרי (30-40 קמ"ש) תוך הפנייה לא חדה במיוחד של ההגה תגרום לאחוריים להשתחרר מאחיזה. אצלי באבראט הרגילה, תחת אותו מצב, אני נדרש למהירות כפולה בערך כדי לגרום לזה לקרות.

לא יאומן איזה הבדל. או שהאברט הרגילה עילוי או שציונה מופרעת.

פורסם (נערך)

להשיג סף אחיזה גבוה במכונית מודרנית זה לא עילוי, זה דווקא מאד קל. לאפשר סף אחיזה נמוך במכונית מודרנית וחזקה, זה העילוי.

• תוכן חדש...