Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב, יש לי מגבר 4 ערוצים. השאלה היא פשוטה,מה הדרך הטובה ביותר לחבר עליו את הרמקולים האחוריים ואת הסאב?

מדובר במגבר Dragster DAB-4050

עריכה אחרונה על ידי alxta

Yolo

פורסם

כמו כל מגבר 4 ערוצים אחר בקונפיגורציה כזו. שני ערוצים לרמקולים ושני ערוצים בגישור לסאב (4 אוהם סופי בלבד).

קצת חיפוש יניב מידע מעבר.

פורסם

אוקיי זה בדיוק מה שחשבתי, שאלה נוספת, האם צריך 2 כבלי rca מהרדיו דיסק או מספיק 1?

Yolo

פורסם

אתה מתכוון לזוגות אני מניח.

הדרך העדיפה, שבה גם יכולת השליטה הנפרדת מה-HU בין הרמקולים לסאב תישמר, דורשת 2 זוגות של RCA (בהנחה שיש גם 2 זוגות יציאות לפחות מה-HU).

אפשר בעקרון להשתמש בזוג אחד ולפצל אותו בסופו לערוצים הנוספים עם כבלי Y. לא מצאתי אינדיקציה שהמגבר המדובר יודע לשכפל את האות מזוג ערוצים לזוג האחר.

פורסם

אכן מתכוון לזוגות, מעבר לזה שזה יתן לי שליטה נפרדת מה hu האם תכנית אני אמור לחוות בעיה בגלל הפיצול של הכבל y? הנ"ל הפרטים של המגבר:

Dragster DAB-4050- 4-channel amplifier

Rated Power 4 ohms: 50 watts x 4

Rated power 2 Ohm: 90W x 4

Power rating (bridge mode) 4 ohms: 160 watts x2

Frequency response: 20 - 50,000 Hz

S / N ratio: 100 dB

Total Harmonic distortion: 0.08%

High Pass Filter: Yes

Low Pass Filter: yes

overload protection: yes

Fan: yes

Dimensions WxHxD: 332x56x259 mm

Yolo

פורסם

אהלן, שוב אני...

שאלת תם, במגבר המדובר האם אני יכול לחבר 4 רמקולים (2 קומפוננטים מקדימה ו2 רמקולים קואסיאלים מאחור) וסאב בגישור?

תודה

Yolo

פורסם

יש צורת חיבור שנקראת Tri-Mode שמאפשרת חיבור של סאב וזוג רמקולים על שני ערוצים, אבל היא דורשת התאמה מדוייקת של התנגדויות וכן שימוש בפילטרים פסיביים. מעבר לזה, אני לא לגמרי בטוח איך זה עובד ואם זה בכלל מומלץ (בדר"כ יש חוברת הוראות שמסבירה אם נתמך וכיצד לחבר. במקרה זה לא מצאתי כזו אונליין).

אם אתה מתעקש תוכל להרחיב קריאה כאן.

במקום זה, מה שתוכל לעשות - לחבר קומפוננט ימין וקואקסלי ימין במקביל לערוץ אחד (ואת השמאליים לערוץ שני) מתוך הנחה ששניהם בעלי התנגדות נומינלית של 4 אוהם וכך להגיע להתנגדות סופית של 2 אוהם (ובזה המגבר תומך לפי הנתונים שהבאת).

כמובן שזה מבטל שליטה בין קדימה-אחורה.

את זוג הערוצים שנותר, לחבר בגישור לסאב כרגיל.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב בשעה טובה הכל מחובר, אבל אני לא ממש מרוצה...לא בטוח אם זה העוצמה (הנמוכה) או משהו אז אשאל בכל זאת שאלה:

איזה מגבר מומלץ כדי להגביר את הציוד הבא (לא מחפש דגם ספציפי אלה נתונים)

1. רמקולים קדמיים Morel MAXIMO 5.24 קומפוננט 220W 80RMS ב4ohm

2. רמקולים אחוריים Pioneer 6x9 קואקסלי (לא זוכר דגם אני רק יודע שהם 75-80RMS ב 4ohm)

3.סאב Focal 30A4 שהוא 12" 4ohm בעל סליל יחיד, 50-250RMS 500W

4. HU הינו Pioneer DEH-9450UB

תודה רבה,

אלכס

עריכה אחרונה על ידי alxta

Yolo

פורסם

כדי לקבל המלצות למגבר אחר, תצטרך לציין תקציב.

האם אתה פתוח למוצרי יד שניה?

אילו רמקולים הגברת כעת?

האם תוכל להעלות תמונה ברורה של הכיוונים שביצעת במגבר?

האם כיוונת משהו דרך ה-HU עצמו?

פורסם

תקציב לא בשמיים (עד 500שח) עד שניה בשמחה!

הרמקולים המוגברים הם אלו שרשמתי למעלה, רוצה רק להחליף מגבר.

לגבי הכיוונים לא משנה מה עושים זה לא ממש עוזר, הכוונה ששומעים טוב אבל לא חזק גם אם מגבירים ממש (בשלב מסויים מתחיל רעש)

תודה, אלכס

Yolo

פורסם

זה אומר שחיברת את הקדמיים והאחוריים במקביל כפי שתיארתי קודם?

מציע לזנוח צורת חיבור כזו ולהגביר קדמיים בלבד ואת האחוריים, אם אתה מעונין בהם, להגביר מה-HU.

בכל זאת, הייתי ממליץ שתפרט את הכיוונים שכן קיימים כרגע (בליווי תמונות מתאימות).

לפעמים מפספסים איזה משהו או שאפשר למצוא נקודות שיפור קטנות.

באיזה מצב מתחיל הרעש ואיך היית מתאר אותו?

פורסם (נערך)
זה אומר שחיברת את הקדמיים והאחוריים במקביל כפי שתיארתי קודם?

בדיוק כך.

מציע לזנוח צורת חיבור כזו ולהגביר קדמיים בלבד ואת האחוריים, אם אתה מעונין בהם, להגביר מה-HU.

ננסה

בכל זאת, הייתי ממליץ שתפרט את הכיוונים שכן קיימים כרגע (בליווי תמונות מתאימות).

לפעמים מפספסים איזה משהו או שאפשר למצוא נקודות שיפור קטנות. אצלם ואעלה

באיזה מצב מתחיל הרעש ואיך היית מתאר אותו?

במצב שאני מגביר כי זה נשמע לי נמוך מידי, הרעש כמו של עיוותים/חרחורים מהרמקולים

...... עריכה אחרונה על ידי alxta
עריכה

Yolo

פורסם

בכמה מתוך כמה מהווליום ב-HU זה קורה?

בנוסף לתמונות של כיוון המגבר, אשמח אם תוכל לפרט גם כיוונים שביצעת ב-HU (חיתוכים לרמקולים ולסאב, משחקי איקוולייזר, לאודנס, באס בוסט ואחרים אם פספסתי).

• תוכן חדש...