Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח בדיקה יונדאי i30cw

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בדקתי יונדאי i30 cw 2013 לפני רכישה.

המנוע הוציא תוצאה של 108 כ"ס.

הבוחן אמר שהמנוע בסדר גמור.

עם זאת, נתוני היצרן הראו לו שצריכים להיות 126 כ"ס.

לי ידוע שבדגם החדש של הרכב הזה, אמור להיות 135 כ"ס.

א. האם זה נכון ?

ב. לאור זה, האם המנוע קצת חלש ?

אבקש תשובות ענייניות נטולות ציניות :)

תודה

פורסם (נערך)

נתוני ההספק של מנועי רכב מוצגים בדרך כלל על בסיס בדיקה במעבדה של מנוע נטו ללא ת.הילוכים ציריות עד לגלגלים.

לכל רכב יש הפסדי הספק שונים במערכת ההנע ולא חכם לקבוע כך סתם על פי תוצאות בדיקה שקבלת אם המנוע תקין, אלא אם יש את כל הנתונים של הרכב. במקרה שלך הפרשי ההספק שנמדד לעומת הערך המפורסם הוא כ 15%, דעתי בערבון מוגבל היא שהמנוע תקין עם בלאי סביר.

אם אתה לחוץ ממליץ על בדיקת לחץ בכל הצלינדרים, לבדוק ויזואלית את המצתים ופילטר אוויר (אם סתום זו סיבה טובה לאובדן הספק). השלמת הבדיקות האלה יתנו לך תמונה יותר מפורטת על מצב המנוע ומכאן תוכל להתיעץ ולהחליט אם לקנות או לעבור הלאה.

נ.ב

מקודם התיחסתי רק לתוצאות הבדיקה ולא הסתכלתי על הגרף.

על פי הגרף לא מסתדר לי הסל"ד מול ההספק שקבלת וזאת מול נתוני יצרן.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

כמו שאמרתי, אומנם פה כתוב 126 כ"ס נתוני יצרן, אך אני יודע שזו טעות, ויש לרכב על הנייר 135 כ"ס.

אולי כאן חוסר ההגיון שאתה מוצא ?

פורסם

נניח שהטכנאי קבע נתון שגוי במקום 135 הקליד 126, לדעתי זה נתון להתיחסות ולא קשור לתוצאות הבדיקה. בהנחה שהמכשיר תקין ומכויל, נחשב הפסדי הספק לפי 135 נקבל שינוי מ 15% ל 20%, שזה נראה לדעתי מצב של בלאי יתר במנוע.

• תוכן חדש...