Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באו נחזור לנושא המקורי, הרי פותח השירשור לא בא להתייעץ איתנו בנושאים כלכליים אלא שאל שאלות טכניות ממוקדות.

פורסם

מתוך סקרנות איך תתפעל שרותים, מקלחת? איך תתחבר לחשמל מבלי להתחשמל (לרכב אין הארקה) רעיון יפה אבל דורש יותר ממה שאתה מדמיין כדי להפוך אותו לבר ביצוע מבלי להזכיר שבקיץ הוא יהיה כבשן לוהט.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

פאנלים סולרים ייתנו לך מקסימום 300w.

אגב לתחזק אותם ברכב גדול זה לא פשוט. זה גניב ושביר. וגם סתם יכול להתקלקל. אם אתה רוצה מזגן אז רק גנרטור או חיבור קבוע יעזור לך.

גם גנרטור קטן ניתן להסב לגז אם השיקול כלכלי.

אם יש לך חיבור זמני לחשמל ביום אז מצברים גדולים במיוחד יכולים מאוד לעזור.

מים תצטרך להשיג מאנשהו, אני כמובן מאוד לא ממליץ להתחבר גם באופן זמני לעמדת כיבוי אש. תחשוב על משהו יותר מוסרי...

ארקה ניתן לעשות עם חוט ברזל שנגרר על הרצפה, זו הבעיה הקטנה...

כמובן אם אתה לא אינדיאני אני ממליץ לך לשים ציפוי של צמר סלעים ודיקט על הקיר, זה גם מפחית קצת את החום. ולא פחות חשוב לדאוג לאיוורור קבוע.

מיכל מים של 200l יספיק לך למקלחת ושירותים ייעודיים, שרותים רגילים או גיקוזי תשאיר אצל ההורים...

אני נתקלתי באחד שבנה על נגררת של משאית דירה אמיתית, הבעיה שהוא לא חשב עליה שהוא חנה על מדרכה כמו חז*ר, הרס תשתיות ביוב כדי לחבר שירותים רגילים, וחסם חניון שלם.

לרוע המזל, הוא בנה 2 כאלה ושם אותם משני צידי הכביש.

השכנים לא אהבו את זה משום מה, והוא בסוף נאלץ לפנות את זה...

לגבי המרחמים: אני אישית אם לא היו לי ילדים הייתי שוקל את זה ברצינות, כל חודש אני זורק 3500₪ ובקושי נמצא בבית כי צריך לממן שכר דירה...

אל תרחמו! גם אם לכם יש בית. תדאגו שהנכדים שלכם לא יגורו בשכירות בפיאט אונו, לפי מה שזה נראה זה לא הזוי.

במקום לרחם, צריך לעשות שינוי.

פורסם

מחמם את הלב שאנשים דואגים ככה. אין על ישראלים בקטע הזה!

על כל פנים, אני חייל בודד שהשתחרר לאחרונה מצהל. לאחר הרגלי מחיה מסויימים במשך שלוש שנים, (בתקופת הצבא גרתי על סירה).

נראה לי מיותר, ולא הכי משמעותי להתפנק בארבע קירות בטון.

שירותים אני יעשה באוניברסיטה, ואחזיק שירותים כימים ליתר ביטחון.

מקלחת זו בעיה קשה, נסתדר עם פינגאן, ודלי מים עם ברז בתחתית [לפחות בהתחלה]

לגבי הרכב.

בסוף לא רכשתי את הרנו, עקב מצב ארגז רע במיוחד, נעילת דלתות שבורה, וחוסר במזגן.

פורסם

אגב, אם מישהו מכיר מסחרית במשקל של עד 3.5 טון, אשמח לשמוע על כך. הכסף הנזיל העומד לרשותי עומד על 9400 ש"ח.

לגבי מערכת החשמל, בתור התחלה אני יכול להסתדר כם הסוללה של המחשב נייד, ובנוסף מטען נייד חזק עם לדים.

בהמשך ארכוש לאט לאט בקר סוללות שלא יגביל אותי, מצברי פריקה עמוקה, ובעתיד הרחוק במידה והפאנלים הסולארים יוזלו, אז גם נתקין כמה על הגג.

לבנתיים חשבתי לחבר את המצברים עם הבקר, למחולל של הרכב. ובעצם להשתמש ברכב בתור גנרטור.

פורסם

מקלחת אתה בהחלט יכול לבנות בכזה רכב.

פשוט תקנה משאבה וצינור.

לגבי מזגן: אל תבנה על המזגן של הרכב בשביל לישון בלילה... חוץ מהדלק והרעידות זה גם בלאי לרכב.

לגבי מצב ארגז: אם יש לך ידים טובות אתה מפרק את כל הפנים לטובת דיקט או גבס שעמיד בזעזועים.

הכי טוב אם יש לך מאיפה לקחת חשמל עם חוט מאריך ואז מזגן ביתי קטן יעשה לך טוב..

פורסם (נערך)

הבעיה שאני רואה בגנרטור היא שהוא צריך לעבוד קבוע בשביל לספק חשמל. לכן אני אעדיף שורה של סוללות עם קיבולת גבוהה. ולהטעין אותם פעם ביום. זהיאפשר לי להחזיק מיני בר עם צריכה של 65W למשך כל היום בכיף.

הבניה של הפרוייקט הזה תתרחש במשך תקופה ארוכה. מאחר והיא מבוססת על צימצום עלות השכר דירה.

ככה שתקצבתי 750 ש"ח לחודש. ואחרי הורדת הביטוח חובה, נשאר לי לי 520 ש"ח לחודש לבניית הפרוייקט.

עריכה אחרונה על ידי gakob
פורסם

אם אתה לא צריך הרבה חשמל סוללות גיבוי קטנות יכולות להיות פתרון אלגנטי, כל פעם שאתה ליד שקע אתה מטעין.

לגבי רכב: הוונדורה אם אתה מוצא מוגבהת, יש גם לפיאט ופיגו רכבים כאלו.

אם אתה מתכנן רק לישון שם אז אתה לא חייב הגבהה לגג ואז אתה יכול למצוא יותר רכבים רלוונטים, הגבהה לבד זה או יקר או לא חוקי.

לגבי מקרר: רק מקרר עם מדחס, צעצועים קטנים עובדים על פלטת פלטייר שמאוד אמינה וזולה אבל זוללת חשמל בצורה רצחנית.

תחפש אחת שמורה וכדאי להשאיר כסף בצד לכל מיני דברים "קטנים" (צמיגים למשל מאוד יקרים ברכבים כאלו) אישית אני לא ממליץ להתעסק עם דיזל בכלל בשנים האלו, במיוחד לא עם טורבו.

בהצלחה!

פורסם

מיני בר של 75w יצרוך בלילה 750w.

לא בטות שתספיק לך סוללת גיבוי בשביל זה.

הסוללה תספיק לתאורת לד, ואולי להטעין פלאפון.

לשלם על חשמל נורמלי זה נראה רעיון ממש טוב, ויחסוך לך הרבה מאוד בלגן. ואולי גם ייצא יותר זול בסוף.

• תוכן חדש...