Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Kia picanto 2016

swiv
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מכרה קנתה רכב חדש קיה פיקנטו 2016 1.25 אוטומט. לרכב אחריות לשבע שנים. אז ככה יש לי מספר שאלות.

מעבר לאחריות שאני מניח שהיא על תקלות כאלו ואחרות, על טיפולים תקופתיים (קטן, גדול, טיימינג ועוד) משלמים נכון?

כמו כן האם טיפול במוסך מורשה שאינו מוסך היבואן פוגעת באחריות?

מה היתרונת / חסרונות בטיפול במוסך היבואן או במוסך מורשה אחר?

איזה מוסך באיזור המרכז מתמחה בסוג רכב זה? בין אם מוסך יבואן ובין אם מוסך אחר על פי המצלתכם.

אני קצת מבולבל בנושא אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בדברים בכדי שאוכל לסייע לה.

כמו כן היכן מצויין אילו טיפולים ומתי עלי לעשותם? בספר הרכב?

עריכה אחרונה על ידי swiv
פורסם

על טיפולים משלמים.

אתה יכול לטפל במוסך שהוא לא של היבואן,אך במידה ותהיה בעיה שלא ינסו להתנער ויתחיל סיפור.

ביבואן אתה מקבל את החלפים שהוגדרו עי היבואן,חלפים מקורים או חילופים בעומדים בסטנדרט,לכן במידה ותהיה בעיה אתה מכוסה.

מפרט טיפולים צריך להיות בסוף ספר רכב,או בחוברת טיפולים ששם אתה מחתים את המוסך על הטיפול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אהלן,

חפש פה את השרשור שפתחתי על הוספת פקדי בקרת שיוט ומגביל מהירות, המחיר נמוך מאוד בקניה והתקנה עצמית כ 150 שח.

כמו כן, אם הרכב בגרסתו הפחות מאובזרת ניתן להוסיף את כל פקדי השליטה מההגה, שליטת במע' הסאונד, דיבורית בלוטופ' בנוסף לבקרת השיוט. המחיר כ300 שח.

פורסם

ראשית תודה על המענה. אז אני מבין שעל טיפולים משלמים וכי עדיף לבצע במוסך היבואן. זאת על אף שהבנתי שאין חיוב לכך, ואפשר לבצע טיפולים במוסך אחר וזה לא אמור לפגוע באחריות (כמובן תוך הצגת קבלות וכו) בכל זאת עדיף במוסך היבואן על מנת להמנע מהסיכוי שיתנערו ולפי התגובה אני מבין שיש סיכוי כזה.

מה מבחינת מחירים ? יש הבדלים בין מוסך היבואן למוסך מורשה אחר?

ועל איזה מוסך יבואן הייתם ממליצים באזור המרכז? (ת״א, חולון, רמלה, מרכז בקיצור..)

לפי מה שהבנתי ממנה היא לקחה את בדגם המאובזר ביותר, אך אבדוק מולה אם כן. כמו כן היא לא נהגת שתתעסק בבקרת שיוט נראה לי אלא פשוט תנהג. אבל גם אם לא בשבילה אז אם וכאשר תמכור את הרכב אז שתהיה גם האופציה הזו.

כמו כן גם אני לא התנסתי ברכב חדש ממש. אך הבנתי פה מקריאה בפורום כי לרכב חדש יש תקופת הרצה.

תוכלו להכווין אותי בהנחיות כלליות לתקופה זו ואם יש אז גם לרכב זה בפרט.

ושוב תודה על המענה.

פורסם

מוסך יבואן יהיה יקר יותר.

בגדול אני ממליץ לקרוא את הספר רכב.

בכללי תקופת הרצה אומרת לא לגרום למאמץ גדול,כלומר רכב עמוס,או האצות חזקות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הכל נכון, בנוסף אין לסוע בסל"ד קבוע למשך זמן ממושך, בנסיעה בכביש מהיר או דרך בין עירונית יש "לשחק" עם המהירות ולא להתקע באותה מהירות יותר מדקה-שתיים.

פורסם

מתוך ספר הרכב של הפיקנטו:

"אין צורך בתקופת הרצה מיוחדת. ע"י ציות למספר הנחיות זהירות פשוטות במשך 1000 ק"מ הראשונים, תוכל לשפר את הביצועים, להגדיל את החיסכון ולהאריך את חיי השירות של הרכב.

# אל תאיץ את המנוע יתר על המידה.

# במהלך הנסיעה יש לשמור על מהירות מנוע של 2000 סל"ד עד 4000 סל"ד.

# על תיסע במהירות קבועה ואחידה, גבוהה או אטית, במשך פרקי זמן ארוכים. על מנת להריץ את המנוע כהלכה, דרושה מהירות מנוע משתנה.

# הימנע מבלימות חזקות למעט במקרי חירום, על מנת לאפשר לבלמים להתאים עצמם כהלכה.

# אסור להניח למנוע לפעול בסיבובי סרק במשך למעלה מ-3 דקות ברציפות.

# אסור לגרור גרור במהלך 2000 ק"מ הראשונים לפעולת הרכב."

פורסם

כן.

למרות שאם בפקק אז אין מה לעשות,אתה לא תכבה ותפעיל מנוע.

פורסם
מתוך ספר הרכב של הפיקנטו:

"אין צורך בתקופת הרצה מיוחדת. ע"י ציות למספר הנחיות זהירות פשוטות במשך 1000 ק"מ הראשונים, תוכל לשפר את הביצועים, להגדיל את החיסכון ולהאריך את חיי השירות של הרכב.

# אל תאיץ את המנוע יתר על המידה.

# במהלך הנסיעה יש לשמור על מהירות מנוע של 2000 סל"ד עד 4000 סל"ד.

# על תיסע במהירות קבועה ואחידה, גבוהה או אטית, במשך פרקי זמן ארוכים. על מנת להריץ את המנוע כהלכה, דרושה מהירות מנוע משתנה.

# הימנע מבלימות חזקות למעט במקרי חירום, על מנת לאפשר לבלמים להתאים עצמם כהלכה.

# אסור להניח למנוע לפעול בסיבובי סרק במשך למעלה מ-3 דקות ברציפות.

# אסור לגרור גרור במהלך 2000 ק"מ הראשונים לפעולת הרכב."

אולי כתוב שאין צורך בהרצה, אבל זאת בדיוק הרצה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...