Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה התעורר בי הרצון להיות בעלים של רכב, וליתר דיוק רכב אספנות. כיום איני זקוק לרכב על בסיס קבוע, ומשתמש בשירותי car2go בתל אביב פעם ב... ולכן אינני מחזיק יותר רכב. בעבר הייתי בעלים של פיג'ו 306 1.6 2001 סדאן ידנית שהייתה חביבה עליי ביותר ועסקתי באופן אינטנסיבי בלסדר אותה מבחינה קוסמטית ואפילו התקנתי סט בולמים חדש והחלפתי סרן אחורי לפנים משורת הדין.

אז כך אני כבר יותר משנה ללא רכב כלל. מצד אחד כלכלי, מצד שני איפה טעם החיים?

:wink:

אז חשבתי לעשות את הדבר הבא - לקנות רכב אספנות שיוכל לשמש אותי כפעם בשבוע לסידורים שונים, ובמקביל אני איישר אותו כמו שצריך מבחינת מראה ופונקציונליות טיפ טופ כפי שעשיתי עם הפיג'ו האהובה.

רק מה - לא מבין כלום ברכבי אספנות, וכל מה שידוע לי שהביטוח והרישוי זולים דרמטית ביחס לרכב רגיל, כך שהסיכון לא נשמע גדול מבחינת ההוצאה השוטפת. אני כן מעוניין לתחזק וללקק במידה סבירה פלוס (כמה אלפי שקלים בשנה?), אבל אין לי כוונה לשפוך ים של כסף.

ממחקר קצר עליתי על האפשרות של פיג'ו 504 שנראית לי יפה ונשמע שהרכב אמין יחסית והחלפים בנמצא. האם יש אפשרויות אחרות שעולות על דעתכם לרכב שהוא גם פרקטי, גם לא יקר לתחזוקה, וגם נראה ומרגיש מעניין ובעל אופי?

על הרכישה עצמה אני מוכן לשלם סדר גודל של עד 20 אלף, אבל מעדיף להישאר באיזור ה-10.

תודה.

האתר שלי: long.co.il

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקר טוב.

הרעיון לקנות פיג'ו 504 נשמע טוב; מדובר המכונית נוחה, אמינה ובעלת זמינות חליפם סבירה למדי.

אפשרות נוספת היא וולבו 240 מאמצע שנות ה 80; טובה ומעניינת פחות מהפיג'ו, אולם נהנית מזמינות חלפים מצויינת וקלה לתחזוקה.

אם אתה מייעד אותה לשימוש יום יומי, הרעיון בעייתי - אתה מוגבל בשעות התנועה (חל איסור תנועה בין 7-9 בבוקר בימי חול), זמינות החלפים אינה כשל מכונית חדשה וצריכת הדלק גבוהה בהרבה.

בתקציבך תצליח למצוא מכונית במצב טוב +, כך שזו לא הבעייה.

תחשוב על זה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה,

השימוש במכונית יהיה פעם-פעמיים בשבוע ולא בשעות הבוקר כך שהמגבלה לא מטרידה אותי, וכן צריכת הדלק אינה מהווה מגבלה. הרכב צפוי לעשות כ-3,000 קמ' בשנה.

אני כן מוטרד מזמינות חלפים.

אני מודע לעובדה שזה בהחלט תקציב לרכב רגיל (הציעו לי C5 במצב טוב מאוד ב-2,000 ש"ח :)), אך בכל זאת יותר קורץ לי לקנות רכב אספנות כי זה מיוחד וכי אני מעדיף להשקיע ברכב את הכסף שאחסוך ברישוי ובביטוח.

פורסם

אז אתה בכיוון הנכון.

אם אתה "הולך" על פיג'ו 504, נניח, עיקר הבעייה היא זמינות החלפים הקוסמטיים דווקא, ולא המכאניים.

אבל עם קצת סבלנות אפשר להשיג את הרוב, וזה גם חלק מהעיניין.

בכל מקרה, קניית מכונית כזו עדיפה על קניית מכונית שעומדת לסיים את חייה (כמו ה C5 ב 2,000 ש"ח), שתשקיע בה בלי סוף ולבסוף תשבוק חיים לכל חי.:-)

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סובארו ליאונה מודל 85-6

פורד סיירה

אודי 80

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש 3 אוטוביאנקיים למכירה כרגע.

בין 10 אלף שקל ל20 אלף.

נראות טוב מאוד.

זמינות חלקים טובה +-

והאוטו עושה 1 ל19.

מעוניין?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

שלום חבר,

אני מוכר פורד פיאסטה83, יד שניה לאחר שיפוץ במצב כמעט מושלם,

צור קשר ב052-2670010, אפשרי גם וואצאפ.

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

אחת מהאוטוביאנקי למכירה הייתה שלי (שחורה משנת 1986), אם היה לי מקום מקורה הייתי קונה אותה שוב, רכב מצוין שנסע ללא בעיה, בדוק פלסטיקה, חופשים בהגה/פרונט ומערכת קירור (חשוב ביותר!).

קח בחשבון שצריך ידע במכונאות מעבר למינימלי כדי לתחזק ולאבחן בעיות קיימות או כאלו שעומדות להגיע ויש צורך להבין כיצד מחפשים ומוצאים חלקים, זה לא כל כך פשוט כפי שלפעמים זה מוצג והייבוא של חלפים כרוך בהוצאות משלוח מטורפות והתנהלות בעייתית מול משרד התחבורה.

לאחר שכל אלו נלקחו בחשבון, ההנאה (וההנעה) מובטחת ואין ספק כי מדובר באחד התחביבים היותר מעניינים ומאתגרים.

עדכן מה החלטת/קנית בסופו של דבר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תודה! אנסה ליצור קשר עם הבעלים החדש של הרכב שלך לשעבר.

האם זה רכב שאפשר לקחת למוסך כרגיל, או שצריך איזה מומחה שיתעסק איתו?

פורסם

בגדול, כל מוסך יכול, אבל לא כל אחד רוצה ולא סתם. התיקונים ברכב אספנות דורשים מעט יותר נסיון והרבה יותר סבלנות מאחר ולא תמיד יש חלקים בנמצא והרכב עלול "להתקע" במוסך...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

הרכב פשוט מאד לטיפול אבל היום בעידן "המורשים" לא בטוח שכל מוסך יסכים לטפל. בפורום מועדון פיאט יש המלצות וכדאי לפנות שם ולהתייעץ עם חבר בשם רפי לין, הוא אמנם בעל אינטרס מסוים אבל מבין גדול ברכבי פיאט ובמוסכי פיאט (ואוטוביאנקי זה פיאט 127...)

פורסם
הרכב פשוט מאד לטיפול אבל היום בעידן "המורשים" לא בטוח שכל מוסך יסכים לטפל. בפורום מועדון פיאט יש המלצות וכדאי לפנות שם ולהתייעץ עם חבר בשם רפי לין, הוא אמנם בעל אינטרס מסוים אבל מבין גדול ברכבי פיאט ובמוסכי פיאט (ואוטוביאנקי זה פיאט 127...)

איזה אינטרס ? שיעשו את התיקון אצלו?

פורסם (נערך)
אחת מהאוטוביאנקי למכירה הייתה שלי (שחורה משנת 1986), אם היה לי מקום מקורה הייתי קונה אותה שוב, רכב מצוין שנסע ללא בעיה, בדוק פלסטיקה, חופשים בהגה/פרונט ומערכת קירור (חשוב ביותר!).

היום הלכתי לבדוק את האוטוביאנקי המדוברת, כמה רשמים שלי (כמובן שאינני מבין ורגיל לרכבים בני מקסימום 15-20 שנה):

1. הרכב יפה מאוד, אין כמעט חלודה ובהחלט יש פוטנציאל. מכאנית נראה שמור ויש לא מעט חלקי חילוף בנוסף.

2. מצד שני, קיבלתי קצת הלם מכמות העבודה שיש לבצע עד שהרכב יעמוד בסטנדרטים שלי. לסדר ריפוד, כל מיני פלסטיקים וכפתורים, ברגים שצריך להחליף, מראות, גומיות, לא נגמר. צריך לחשוב אם פרוייקט ברמה הזו זה משהו שמתאים לי כי לא בדיוק תכננתי לפרק ולבנות חצי מהרכב, אלא יותר תיקונים ושיפורים נקודתיים ותחזוקה שוטפת.

3. העובדה שאין מזגן זו נקודה בעייתית כי אני כן מתכנן להשתמש ברכב כרכב מידי פעם.

4. נראה שיש חוסר די חמור בחלקים לא מכאניים במחירים שפויים ב-Ebay וזה מרתיע.

על כן אנסה להתמקד ברכבים שכבר עברו שיפוץ מקיף בשנים האחרונות, כי אני קצת חושש מלהיכנס להרפתקאה גדולה מידי ישר על ההתחלה.

עריכה אחרונה על ידי edward

פורסם

אינני יודע מה מצב הרכב כיום, נכון הוא שדווקא למודל הזה (1986) שיוצר רק שנה אחת, קשה יותר למצוא חלקי פלסטיק חיצוניים, מצד שני נכון ללפני כשנה, המנוע והגיר מצויינים והבודי במצב טוב.

אני מסכים לגמרי שבאוטוביאנקי הזו, קל יותר לטפל בצד המיכני מאשר בצד "הפלסטי"..

אפשרות דומה אך פשוטה יותר מבחינת חלקי פלסטיקה ובמחירים שפויים יותר היא פיאט 127 מדור 2 ומעלה...

ספק רב תמצא רכב קטן וזול עם מזגן מהשנים הללו ובעניין זה עליך לחפש מכונית "מנהלים" מאותה תקופה כמו וולוו, מרצדס או פיג'ו 504, הללו זוללות דלק ולא בטוח שהמזגן יהיה ברמה המקובלת כיום..

• תוכן חדש...