Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

לאחרונה שמתי לב שדגם ספציפי של מעבד קסאון E5 2670 בעל 16 ליבות (8 פיזי) שעלו במקור קרוב לעשירייה עולים כיום סביב ה90~100 דולר! כיד שניה.

מתברר שהסיבה לצניחת המחיר החדשה מקורה בשידרוג שרתי פייסבוק/גוגל שהציפה את השוק במעבד הנ"ל.

http://ark.intel.com/products/64595/Intel-Xeon-Processor-E5-2670-20M-Cache-2_60-GHz-8_00-GTs-Intel-QPI

מי שצריך מחשב חזק לעריכה וכו' יכול ליבנות כיום מחשב מבוסס על 2 מעבדים שכאלה בסכומים של מחשב ביתי, מה שבעבר היה עולה כרכב יד שניה.

המעבד מ2012 מבוסס Sandy Bridge EP, אז הוא עדיין רלוונטי מבחינת הטכנולוגיות והביצועים שהם כמעט פי 2 ממעבד I7 שעולה כמעט 2000 שקל.

בנוסף זיכרונות ECC כבר לא יקרים כמו בעבר, הבעיה שהלוח בסוקט 2011 ל2 מעבדים עולה כ1800 ש"ח+ מארז המתאים לSSI-EEB.

אפשר להשתמש בלוח X79 בעל סוקט אחד הבעיה זה הזמינות, אבל עדיין לדעתי מי שחייב מחשב חזק מאוד כגון לעריכה/רינדור וכו' יכול כעת להרכיב אחד בסכום סביר מאוד, ברשת בחו"ל אני רואה שחוטפים אותם וטוענים שבקרוב ההיצע יקטן והמחירים יחזרו לטפס חזרה.

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מעניין, כנראה שאני פחות מבין ממך אז תעזור לי בשאלה, האם מחשב מבוסס קסאון יהיה טוב לעובדות שלי שהן גרפיקאיות שעובדות על טאבים מרובים בכרום + אילוסטרייטור + פוטושופ+ מיילים וכו' (שום דבר 3D)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
והרבה הרבה יותר זול - 400 שקל זה כלום. I7 עולה בסביבות 2000 - 2500

נכון. מה שגם בחיים לא שמעתי על הפעלת 2 מעבדים בו זמנית (בשונה מכרטיסי מסך) אשמח לפירוט מהחנון

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

רשימת כל הלוחות התואמים.

צ'יפסט X99 וחלק מה X79.

מפרגן לך לוח אם עם 2 תושבות למעבד.

עוד לוח תואם וזול.

ועוד אחד מעניין וזול.

עוד לוח של ASUS עם תמיכה ב DDR 4 ו USB3.1 .

shut the fuck up and take my money עשית לי חשק לקנות 1, אני הולך לשבור שיאי עולם OC עם החבוב הזה .

אפילו מצאתי לוח של MSI תואם רשימת כל הזיכרונות התואמים ה ECC פחות רלוונטי הלוח תומך גם ב NON ECC .

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם (נערך)

איפה אני מזמין את המעבדים ??

אני מעוניין כבר הרבה זמן להקים שרת מבוסס freenas ומומלץ שם על XEON עם ECC , ובמחירי זנות כאלו , בושה לא לקחת אפילו 2

עריכה - ב ARK כתוב שניתן להפעיל את המעבד רק בזוגות ...

עריכה אחרונה על ידי amisha

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם (נערך)

אני חושב שLINUS עשו על זה וידאו ביוטיוב.

ציין שם שזה לא כזה פשוט להתעסק עם זה ודורש "פתרונות יצירתיים".

אם אתה חושב שזה פשוט להזמין את כל החלקים ולהרכיב כמו מחשב רגיל אז מצפה לך חוויה לא נעימה וסביר להניח שמתסקלת.

גם הביצועים לא בהכרח יהיו גבוהים בהרבה מI7, במיוחד אם מדובר ב3D או גיימינג.

לדעתי? לא שווה את ההתעסקות והסיכוי לבעיות, פשוט לא נראה לי יציב מספיק.

מה גם שזה לא יוצא כ-ז-ה זול בגלל כל המסביב שדרוש, למרות שהמעבדים עצמם זולים.

כי מה שאתה חוסך במעבד עצמו הולך על הלוח אם.

זאת אומרת:

I7 עולה 400-500 $ שזה הרבה, אבל דורש לוח אם "פשוט" יחסית שעולה 130-200$

לעומת זאת XEON אומנם זולים ב200$ לזוג, אבל דורשים לוח של 280-580 $ וגם זכרונות יקרים יותר.

עריכה אחרונה על ידי HybridBoy

They are trying to ban me...

פורסם (נערך)

קרוב משפחה מרכיב כעת ואני הולך לעזור לו אולי, הבעיה שיותר מציקה לי זה מארז FULL TOWER התומך בSSI_EEB, לא זול.

באמת זה מאוד תלוי בדרישות, משחקים ותוכנות שלא הכי טובות בריבוי ת'רדים אולי באמת עדיף I7 ביתי עם תדר גבוה.

אבל לרינדור סרטונים/3D כבד וכו' שעובדים בעיקר על המעבד אז זה הופך את ההרכבה לזולה יחסית, לדוגמא שתי E5 2670 מוציעים כ2200 בCinebench R15, להמחשה מעבד I7 שעולה כ2000 ש"ח מוציא סביב ה900, וגם הנקודה שיותר חשובה- יש יותר אפשרויות שידרוג לעתיד בנושא המעבד, מה שלא קיים בלוחות הבייתיים שמוגבלים למעבד 8ליבות(4 פיזי). ואז בעתיד אתה חייב לשדרג הכל מחדש, בלוחות 2011 יש מיבחר גדול בהרבה ובמיקרה הזה בעתיד שמעבדי V2 ירדו במחיר אפשר לשדרג ל28 ליבות(14פיזי) ליחד' כלומר יש יותר אורך חיים.

http://www.tweaktown.com/reviews/6077/asrock-ep2c602-2t-d16-server-motherboard-intel-c602-review/index7.html

שימו לב שלוחות 2011-V3 מתאימים רק למעבדים החדשים עם DDR4 והם עדיין מאוד יקרים, במיקרה E5 2670 מדובר על 2011 רגיל שעובד עם סידרת קסאונים עד V2, והם תומכים בDDR3.

נ.ב- אפשר גם ליקנות לוח 2011 עם סוקט אחד ולשים קסאון- ראיתי שבאתרי היצרן הם מציינים את התמיכה בדגמי הקסאון השונים, כמובן שהמחיר ללוח עדיין יקר סביב ה1200 ש"ח ללוח.

בקיצור חשבתי שכדאי ליידע את החברים, כי מי שיודע ליבנות מחשב עם עוצמת עיבוד של 32 ליבות אם אפשרויות עד ל256GB זיכרון עולה כמו מכונית סופר מיני, ובמיקרה שמתי לב לדיונים על המעבד הזה ברשת שבאמת נימכרים במחירי בדיחה, הבעיה הרצינית יותר זה שאין בארץ נגישות לחלקים משלימים כמו מארזים וכו', בקושי מצאתי מארז התומך בלוחות הנ"ל שהוא לא מארז סרברים המוזרים, בחול מארז טוב כזה FULL TOWER נימכר סביב 90$, בארץ בקושי מצאתי ב900 ש"ח.

יש כמה מוכרים באייביי, חלקם לא שולחים לישראל ואולי שווה להיעזר בשירותי שיפטו וכו'(מדובר במוכרים גדולים יותר מתחום הסרברים)

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_sop=15&_nkw=SR0H8&rt=nc&LH_BIN=1

יש כמה מודעות שלא מופיעות ניראה לי עד לתחילת השנה שיחזרו מהחופשה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חבר'ה, המחיר מצוין אבל מנסיון ההתעסקות לא שווה את זה, אלא אם כן יש לכם דרישה קונקרטית מאוד וI7 פשוט לא מספיק לכם (מה שלא רלוונטי ל99.9% מהאנשים פה).

זה מתאים מאוד לרינדור או לפעולות כבדות במיוחד במסדי נתונים, אבל חוץ מזה - בזבוז זמן וכח.

פורסם

+1, אכן מחשבים מהסוג הזה זה לדרישות מיוחדות וכבדות, I7 אכן מספיקים לכמעט כולם.

בכל מיקרה רציתי לעלות את המודעות שמעבדי קסאון ניתמכים בשנים האחרונות גם בלוחות הבייתיים ולפעמים שווה להציץ בהם כי יש מצבים שהם יתנו תמורה טובה יותר לשקל ביד שניה.

בקיצור הסתקרנתי ואני ממשיך לעקוב.

• תוכן חדש...