Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , רציתי לשאול כמה שאלות על החלפת בולמים אשמח לעזרה

קודם כל אציג את הבעיה שלי , הבעיה שלי היא נוחות , הרכב שלי הוא מיצובישי קולט 97 , כל בור על הכביש מורגש מאוד , במפר זה מילה כואבת , ממש לפעמים שומעים בומים מכל בור או בעליה על במפרים מסויימים ואצלנו יש הרבה לצערי משניהם , אני לא יודע אם זה קשור לבולמים או לא בוודאות בגלל זה אני פותח את השרשור להתייעצות , וגם בנוסף כאשר אני לוקח סיבוב האוטו ממש עולה לאלכסון ואם אני אסע מהר , כאילו הוא עוד שניה עולה על 2 גלגלים

היום ניגשתי למוסך שאני מכיר (לא מורשה) ביקשתי שיבדוק לי את המשולשים/בוקסות/חופשים אולי

/או דבר אפשרי , והוא טען שאין משהו מיוחד והם תקינים

אחרי שירד האוטו מהליפט הוא אמר שהבולמים קשים , לא ככ הבנתי מה זה אומר , אז אשמח לעזרה ..

בנוסף במידה ובאמת אני צודק ןהבעיה היא בולמים , והחלפה של 2 או 4 בולמים יעשו לי שינוי משמעותי מאוד בנסיעה

אשמח לדעת איך זה עובד , חברות מוכרות ? מה מומלץ יותר מה פחות ומה הטווח מחירים של האיכויות השונות

כמו שאמרתי מיצובישי קולט 97 ידני 1600

תודה רבה לעוזרים

פורסם (נערך)

נשמע כמו בעיות בולמים, אבל שווה לבדוק גם מה מצב הקפיצים עצמם, ועל הדרך גם את מצב תותבי הגומי במתלה וכריות הבולמים.

ברכב כזה ישן שלדבריך נוסע על דרכים משובשות ופסי האטה רבים בהחלט סביר שתיווצר שחיקה רבה בבולמים (במיוחד אם מעולם לא הוחלפו), ואחריה גם בקפיצים וברכיבים הנוספים שצוינו.

שחיקת הבולמים תוביל קודם כל לפגיעה בריסון האינרציאלי (ה"אטי") של תנועות המרכב, ומכאן הנטיה של הרכב לנטות יותר על צדו בזמן פניות.

כשהשחיקה נעשית חריפה יותר, תיגרם פגיעה גם לריסון המהיר של שיבושים מהכביש, כך שהמתלה כולו יינעל או יתכווץ עד סוף מהלכו על מהמורות גדולות ויעביר את המכה לגוף הרכב ואל הנוסעים.

שתי הבעיות, מעבר לנוחות וכל הנגזר ממנה, משפיעות לרעה על אחיזת הרכב בכביש ועל קלות הניהוג שלו - ולכן הן בעיות בטיחותיות ויש לטפל בהן.

במידה ויש צורך בהחלפת חלקי מתלה (רצוי בארבע פינות הרכב, בעיקר אם נסע הרבה) - כל חלק המתאים לרכב והמיוצר על ידי חברה מוכרת - יעשה את מלאכתו נאמנה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אז אתה אומר שיכול להיות שהבולמים שלנ בסדר והמתלים שלי לא ?

או שגם וגם ?

לא ככ הבנתי 100 אחוז , ומה הטווח מחירים של הדברים ?

תודה

• תוכן חדש...