Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב. לרעייתי יש x1 עם צמיגי ראנפלאט 225/50/17 שדי סיימו את חייהם. הנסיעה ברכב די קשיחה ומעבר להורדה של 10-20% מלחץ האוויר חשבתי לעבור לצמיגים רגילים באותו חתך מכיוון שבבסיס הם יהיו נוחים יותר מצמיגי אל-תקר. האם יש למישהו המלצה לצמיג שנחשב "רך"? אין לה יומרות ספורטיביות וכל הנסיעות הן תוך-עירוניות. ראיתי צמיגי פאלקן 912 ובמחיר של 3 אני יכול לקנות ראנפלאט אחד...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ראן פלאט בעיקרון פחות נוחים.

עצם המעבר לצמיג אחר ישפר מאוד את המצב.

מה היצרן אומר - ספר רכב, על המעבר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מה היצרן אומר - ספר רכב, על המעבר?

אתן לך משהו "יותר טוב", החוק בנידון -

תקנה 365א. הוראות תקנה 365 (חובת קיום גלגל חלופי, כלים וכיוצב') לא יחולו על רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו שימושי הנע על גלגלי גומי שתכנן יצרנו בלא מקום לנשיאת גלגל חילוף אם נתקיים בו אחד מאלה:

(1) ברכב מותקנים צמיגים שתכנן יצרנם גם לנסיעה כשהם ריקים מאוויר;

(2) ברכב מצויים בכל עת מדחס המתאים למילוי אוויר בגלגל וערכה לסתימת דליפת אוויר מהגלגל.

פורסם

לא לכך התכוונתי. למרות שיש הגיון בחוק הנ"ל.

השאלה מה היצרן אומר. האם יש נקודות נוספות חוץ מהנ"ל?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שכחתי לציין שאני אשים גלגל חלופי קטן וג'ק או מדחס אוויר קטן בתא המטען...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
הנסיעה ברכב די קשיחה ומעבר להורדה של 10-20% מלחץ האוויר

כן, זה חכם...:roll:

חשבתי לעבור לצמיגים רגילים באותו חתך.

כן, זה חכם...:roll:

אל תגרום לי לומר את זה פעם שלישית, או שתהיה חייב לי גלידה.

חשבת על זה שהרכב תוכנן לשימוש עם צמיגים שזוהי קשיחותם?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

שי, לכן הכנסתי במרכאות את ה-יותר טוב. :wink:

לפחות מספרי רכב שמצאתי ברשת ל-X1 (שלדעתי כולם אמריקאים ולכן עשויים להיות שונים מאירופאים), יש המלצה להשתמש רק בצמיגי ראנפלט ורצוי כאלו שמאושרים ע"י ב.מ.וו (סימון כוכב על דופן הצמיג). גם בטבלאות של המידות האפשריות, למרות שיש צמיגים בעלי דירוגי מהירות ועומס שונים (ומניח שלזה התכוונת גם), כולם מוגדרים כראנפלט.

משום מה אני זוכר דיון דומה (שלדעתי השתתפתי בו, אולי גם אתה?!), גם לגבי ב.מ.וו, רק שלך תמצא אותו עכשיו. **

מ.סיגל, אם אין דרך לקבע את הגלגל החלופי באופן אבסולוטי, הייתי נמנע מלשים אחד כזה בתא המטען. בעת תאונה, חס וחלילה, הוא ימצא את דרכו לתא הנוסעים בעוצמה רבה. החוק למעשה נותן אפשרות להיות ללא גלגל חלופי אך עם ערכת ניפוח (שכוללת גם חומר אנטי פנצ'ר שיש לנקותו עם תיקון הצמיג), שבדר"כ גם נמכרת במחיר מפולפל בסוכנויות. ובכל מקרה הייתי מציע להתייעץ עם המחלקה הטכנית של היבואן, למרות שלדעתי (הבלתי מקצועית) על פניו אין מניעה להחליף לצמיג רגיל ולהצטייד בערכה המדוברת וידיעה מה לעשות במידה ויש תקר.

** נו, לא היה כל כך קשה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?548194

בהתאם להתפתחות שם, הנה הוראת הרישום של שנתון 2015. גם כאן יש הערה לגבי ערכת ניפוח בהתקנת צמיגים רגילים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אפשר לומר בהקשר לצמיגים RF שהרכב לא מאוזן באחיזתו ,זנב המכונית בורח

ממש ללא קשר אם הצמיג חם מאוד או קר. אצלי יש 18 225 45 בכל 4 פינות.

(פירלי סינק משהו צמיג ללא תקר).

הצמיגים לא ממש מישרים קו אם השילדה הנהדרת שיש לרכב הזה וגם אני שוקל

החלפת 4 צמיגים,הרכב פשוט בורח ללא הודעה מוקדמת ולא מאותת אפילו למרות

שילדה היגוי וכיף אדיר שהרכב הזה יודע לתת. בחול ה X1 נועל 255 40 18

מאחור ו225 45 18 מקדימה ובארץ נועל ב4 פינות אותו גודל של צמיג לדעתי.

בוא נגיד שלא הייתי רוצה שאישתי תנהג על הרכב הזה ביום קר וגשום... אצלי הוא

גם גודש, אז כן הייתי מחליף לצמיגים קצת יותר דביקים רגילים ולא ראן פלאט.

יכול להיות שהחלפת האחוריים לרחבים יותר,תפתור את בעיית ההצלפות וזהו ,אבל

בתצורה העכשווית הרכב פשוט מסוכן ולא מאוזן בנסיעתו לכל נהג.

זו דעתי והנסיון שלי,לא להבין מדברי שאני מומחה גדול והמלצותי הן בערבון מוגבל.

אבל זה כנראה מה שאני הולך לעשות בx1 שלי.

פורסם

P7 Cinturato כנראה. צמיג טורינג שמסביר אולי למה הוא לא עומד לחלוטין תחת עומס.

מעבר לצמיג רחב יותר בחורף אינו דבר חיובי בהכרח (אם כי בחורף הישראלי אולי לא נחשב במיוחד), אבל אפשרי גם ע"פ הוראת הרישום.

פורסם

ב ATS החלפתי צמיגי ה RunFlat ב Goodyear Asymmetric 2 (לא RF) ואני מרוצה עד הגג. הם לא PSS אבל גם לא שילמתי מחיר של PSS.

הרכב, נוח יותר, מתנהג יותר ואוחז יותר. ברמת השימוש שלי ועם הק"מ הזניח שאני מעמיס על הרכב, אני מוכן לקחת את הסיכון שבמקרה של פנצ'ר, אאלץ לחכות לגרר. מבלאי טבעי אני לא חושש כי במחירם, בהגיעם ל 30 אלף ק"מ או 3 שנים, יוחלפו כל הרביעייה בחדשים, בחצי מחיר מ RF.

...CASKA for life

• תוכן חדש...