Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם אטמים מכמה סוגים

ספוג:הגלילים הקטנים בכל צבע אפשרי. מורידים בין 10-20 דציבל מחירם 2-10 ש"ח

סיליקון גלילים-שילוב מוזר לא הומלץ לרעש נראה לי כאטמי שחיה.(נאסר על שימוש בצה"ל) כ 10 ש"ח

סיליקון פיטריה: אטמים הכי נפוצים מחירם בין 10-20 ש"ח מורידים עד ל 30 דציבל .אומרים שכמה שיותר שלבים בפיטירה יותר יעיל.

אוזניות בטיחות :מחיר בין 50-200 ש"ח מורידים כ50 דציבל עם משהו מצליח להרכיב אותם בקסדה שיסביר גם לי איך הוא עשה זות.

Dead but dreaming

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

רציתי לשאול ברצינות רבה, האם לא קיימת סכנה מסויימת ברכיבה עם אטמים.

לא פעם אני חושב שניצלתי מתאונה תודות לרעשי הסביבה - בעיקר בכביש מהיר, אני מוצא שהתקשורת השמיעתית מאוד חשובה לעירנות שלי.

פתרון נוסף שאני מעלה לבעיית רעש רוח - לקחתי מעולם הקארטינג (ומרוצי רכב בכלל) בלאקלווה - כיסוי ראש מלא (פתח עיינים ואף, או פתח משותף), סדר גדול של 100 ש"ח - אפשר לכבס, עוזר לי מאוד בחורף גם לשמור על חום בסביבת הצוואר ועורף, ובניגוד לכובעי הצמר - הבד דק מאוד ולא מפריע לנוחות ואני חובש זאת גם בקיץ.

כרובי אשמח להתייחסות לגבי הפן הבטיחותי.

בכבוד רב חגי.

פורסם
שלום

רציתי לשאול ברצינות רבה, האם לא קיימת סכנה מסויימת ברכיבה עם אטמים.

לא פעם אני חושב שניצלתי מתאונה תודות לרעשי הסביבה - בעיקר בכביש מהיר, אני מוצא שהתקשורת השמיעתית מאוד חשובה לעירנות שלי.

פתרון נוסף שאני מעלה לבעיית רעש רוח - לקחתי מעולם הקארטינג (ומרוצי רכב בכלל) בלאקלווה - כיסוי ראש מלא (פתח עיינים ואף, או פתח משותף), סדר גדול של 100 ש"ח - אפשר לכבס, עוזר לי מאוד בחורף גם לשמור על חום בסביבת הצוואר ועורף, ובניגוד לכובעי הצמר - הבד דק מאוד ולא מפריע לנוחות ואני חובש זאת גם בקיץ.

כרובי אשמח להתייחסות לגבי הפן הבטיחותי.

בכבוד רב חגי.

להפך, האטמים מונעים חלק גדול מרעשי הרקע. במצב סטאטי כמובן, אתה תתקשה לשמוע שיחה המתנהלת על ידך, אבל ברכיבה תוכל להבחין ביתר קלות ברעשים שחשובים לך - חריקות, צפירות וכד'

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
אישית הייתי רוכב עם אטמים צהובים בכל רכיבה...תענוג..מסנן רעשים מיותרים

ובמהיריות מאוד מאוד גבוהות מספקים מעין שקט שכזה..שלווה לא ברורה...דממה שכזאת..קשה להסביר.

שכחת פרט אחד.. אטמים שmendev היה מביא מהאפסנאות במילואים.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם
אישית הייתי רוכב עם אטמים צהובים בכל רכיבה...תענוג..מסנן רעשים מיותרים

ובמהיריות מאוד מאוד גבוהות מספקים מעין שקט שכזה..שלווה לא ברורה...דממה שכזאת..קשה להסביר.

השלווה, אתה בטוח שזה בגלל האטמים? :yum:

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

בעקבות השרשור הזה, עצרתי וקניתי זוג אטמים פשוטים (1.5 ¤), סקפטי ובור עליתי על האופנוע.. מהר מעד נוכחתי שזו חוויה מדהימה! האטמים סיננו את רעשים טורדניים והשאירו שקט מלווה בצלילי מנוע נמוכים ונעימים.

מומלץ!!! :-D (ותודה!!)

I refuse to tiptoe through life, Only to arrive safely at death.

מה פספסתי הפעם :conf:

פורסם
תיקון כל 3 DB זאת הכפלה של הסאונד.

בתור אחד בעל סאונד שקרוב ל 140DB ברכב (138.3 מדידה אחרונה) . אני יודע :).

אתה צודק, אבל גם טועה. הכפלת העוצמה היא אמנם כל שלושה דציבלים, אבל האוזן מזהה הכפלה של העוצמה רק כל שישה דציבלים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שאלה לי אליכם...

נגיד ולנטינו רוסי נוסע במשך שעות על גבי שעות במהירויות מטורפות של 200+ ...

ונגיד הוא מגיע גם למהירויות של 300 פלוס מינוס אז כמה דציבל זה במהירות כזאתי?

ואם נגיד יש אטמים שמורידים 50 דציבלים אז במקום 160 יהיה 110 אז עדיין זה חמור ויכול לפגוע בשמיעה מה עושים במצבים כאלה?

פורסם

גם הוא משתמש באטמי אוזניים.

ואגב באופנועי ספורט רעש הרוח, לאותה מהירות יהיה נמוך יותר מאשר באופנועי שטח או אופנוע זקוף.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

ידעתי שיש עוד יתרון בלעשות מילואים...:wink:

אני אישית רוכב עם אטמים בכל יציאה מהעיר.

יש חברה באנגליה שמייצרת אטמים על פי הזמנה(!). קראתי על זה בפרפורמנס בייקס.

יש בעיה אחרת לגמרי עם האטמים.

מה קורה אם שחכת לשים אותם, ונזכרת אחרי ששמת את הכפפות?

אז הידידות מקורס צלפים שוות משהו...

לגבי השלווה- זה ממכר.

"מעולם לא נתתי לבי"ס להפריע להשכלתי" גם אני לא הפרעתי לי...

למכירה- KLE500 95 במצב טוב.

פורסם
אטמי סיליקון צה"לים (עדיף של מדריכת צלפים) עושים יופי של עבודה למשך זמן.אבל חשוב להחליף אותם לפחות פעם בחודש(המלצה של קצין בטיחות ראשי). מחיר15 ש"ח בכל חניות לחייל או קשר ידידות עם מדריכת צלפים

סליחה

לא ממליץ בכלל, זה אטמים שמומלץ לשים לדקות ספורות בלבד,

הם לא אטמים רפואיים.

כשמדובר בנושא כל כך רגיש כדאי לקנות בבית מרקחת (ולשלם עוד

כמה גרושים).

פורסם

ברור שעדיף אטמים יעודים או רפואים אבל לא נראה לי שיש כאלה בנמצה.לרוב בפארמים למינהם מוכרים אטמי ספוג פשוטים ובמחיר גבוה מאשר בכל חנות למטייל.

האטמי סיליקון לא מומלצים לזמן ממושך אבל הם בעיקר יאבדו מן הנוחות וההגנה אבל עדין יגנו ברמה סבירה . עד שלא יהי פיתרון יעודי לפי שעה זה הפיתרון הכי זמין יעיל וזול.

Dead but dreaming

פורסם

אטמי שעווה הם ממש איכס, מן נוזלים כאילה, בעעעעההההה יש לי קופסא בבית שמתוכה השתמשתי רק בזוג אחד,לא נוגע ביתר, מעדיףאת אטמי הספוג.

אבל לרכב מחוץ לעיר בלי אטמים (שוכחים לפעמים...) זה סיוט אמיתי,לא משנה איזה קסדה יש לך..

dont drink & drive, just smoke & ride

פורסם

אנשים התחלתי לפחד מכל הקטע הזה של לאבד תשמיעה...

כל אחד אומר משו אחר שהאטמים האלה טובים ואלה לא...

ושבאופנועי ספורט הרעש הוא אחר...

בקיצר לא הבנתי כל-כך...אם מישהו יוכל לתת סיכום קצר ולעניין אני אשמח...

האם המגן רוח ( הפלסטיק הזה מקדימה) מפחית תרעש או שבמהירויות גבוהות כמו 100 פלוס הוא אינו עוזר?

והשבוע אני ילך לבית מרקחת לקנות אטמי אוזניים מה להגיד לה?

יש לקופסא של האטמים שם/חברה?

ומישו יכול להעלות תמונה של סוגי האטמים המומלצים בשוק?

תודה רבה

• תוכן חדש...