Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי בירושה מטען ישן למצברים של BOSCH - Battmax 4.

images.duckduckgo.jpg

הטענתי איתו מצבר קטן של אל פסק שהראה כ 11V לפני הטעינה, ובאופן מוזר מיד בחיבור למצבר, מד הטעינה הראה על המקסימום והתחיל לרדת לאיטו, אחרי כ 20 דקות הוא הגיע לאמצע הסקאלה, ואחרי כשעתיים הוא טיפס והגיע חזרה למקסימום.

למה הוא מראה מקסימום טעינה בחיבור ? אולי הוא מודד התנגדות במבוא למצבר ביחד עם המתח ?

פורסם

המטען לא מודד התנגדות אלא רק את מתח הקטבים של המצבר. זרם הטעינה מוצג באמפרמטר המותקן במכשיר. כאשר המצבר מלא זרם הטעינה יהיה קרוב לאפס וכאשר המצבר ריק זרם הטעינה עשוי להיות מקסימום ולאחר מספר שעות צריך לרדת קרוב לאפס קרי המצבר טעון.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מעולה, תודה לשניכם.

לא היה כתוב כלום על הצג אז הינחתי שמדובר במתח. זרם מסביר את הכל.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

יש לי כזה מטען בדיוק, רכשתי אותו לפני כ 15 שנה והשתמשתי בו עשרות פעמים.

אציין שטעינה מלאה של מצבר רכב 60 אמפר שעה עם המטען הזה לוקחת כ 24 שעות.

אמפרמטר שעל המטען במקרה שלי נראה די לא מדוייק.

בתחילת טעינה של מצבר ריק הוא מתחיל מסביבות 4.5 בשעון ובסיום טעינה יורד לאיזור 2.

מטען פרימיטיב לגמרי "של פעם" ללא שום פונקציות כמו טעינה מחזורית וכו'. בפנים יש רק שנאי.

פורסם

לא יכול להיות שבמטען יש רק שנאי אלא חייב להיות גם גשר דיודות או דיודה אחת ליישור חד דרכי ופיוז הגנה כולשהו.

המטען המדובר מסוגל להטעין מקסימום ב-4-4.5 אמפר לכן לעולם לא ראית שהמחוג הגיע ל-6 אמפר. בדרך כלל הסקלה היא בתחום רחב יותר מיכולת המטען.

בזמנו לפני 15 שנים אולי גם אני רכשתי מטען כזה במבצע שהיא ב-ACE ב-120-150 שקלים ושימש אותי בצורה מצויינת עד שנעלם.

פורסם

ברור שיש דיודות ואת הפיוז רואים בתמונה בחלק התחתון בצד שמאל.

התכוונתי שזה מטען פשוט ולא כזה שיש לו יכולת טעינה מחזורית בכמה שלבים, יכולת בדיקת מצבר וכו'.

מעניין מדוע בסיום הטעינה (אפילו אחרי שהוא מחובר יומיים) זרם אף פעם לא יורד ל 0 אלא נשאר באיזור 1.5 - 2 אמפר?

פורסם

חסכת לי לפתוח אותו כדי לראות מה יש בפנים, כי זה הדבר הבא שעמדתי לעשות.

ראיתי תופעה אחרת במצבר אחר שניסיתי להטעין, לפני ההטענה מדדתי 10V, חיברתי למטען והמחוג היה על 1, והתחיל לזוז בצורה איטית לכיוון ה 5, לקח לו בערך שעה להגיע ל 5, ונשאר על 5. מה יכול להסביר את זה ?

פורסם

יש הסבר לתופעה אך תחילה ננסה לברר האם המטען תקין.

מדוד את מתח המוצא של המטען ללא עומס.

מה מתח שמדד ?

חבר בטור מד זרם בטור בין המטען למצבר בתחום של 10 אמפר ומדוד את זרם הטעינה. האם הזרם שאתה מודד מתאים לזרם המוצג במד הזרם של המטען ?

יש לך נגד של 10 אוהם להספק של 25 וואט או 50 וואט בבית ?

פורסם

המטען מוציא ללא עומס 14.2V

כרגע מדובר בסוללה אחרת מזו שדיברתי עליה (הקודמת נזרקה למחזור) קודם אבל עם סימפטום די דומה מתחיל בזרם נמוך ומתגבר עם הזמן . 10V לפני ההטעה, בזמן ההטענה מדדתי עכשיו 800mA , הזרם עולה אחרי זמן מסויים ומתקדם לאט עם הזמן.

הנגד הכי גדול שמצאתי אצלי 5W12KJ

פורסם

הכוונה שלי הייתה לבדוק את תקינות המטען תחת עומס על-ידי חיבור נגד למטען ולבדוק מהו מתח המוצא וזרם המוצא של המטען.

• תוכן חדש...