Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי אחרי מספר מצברי שנפ, וגם וולטה, שהחזיקו תמיד בין שנתיים לשלוש, קניתי מצבר של וורטה MTC, ושילמתי אקסטרה על 24 חדשי אחריות, וזה היה המזל שלי כי המצבר התפגר אחרי 23 חודשים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם תקנה מצבר מקורי מייצרן הרכב תוצרת יואסה, וורטא, בוש או פנסוניק שמגיעים כמצברים מקורים ברכבים יפנים ואירופאים אני בטוח שגם הם יחזיקו לא מעט שנים.

אני אתן לך דוגמא.

1. ברכבי קונצרן VAG ברכבים החדשים שהיו ברשותיי המצבר היה תוצרת וורטא ואכן החזיקו כ-4 שנים ++ אבל מצבר 'שווה ערך' למקורי תוצרת וורטא לפי הקטלוג האינטרנטי שלהם אינו באמת שווה ערך למקורי מכיוון שהמצבר המקורי מיוצר לפי מפרט ודרישות של ייצרן הרכב.

2. בהרבה מקרים החשמלאים/מכונאים שבודקים את המצבר האם הוא תקין או לא אינם יודעים לבדוק ומחליפים מצבר למרות שאחרי טעינה מסודרת ובדיקה תיקנית המצבר עשוי להיות תקין ולהחזיק עוד כמה שנים.

3. בשנים האחרונות שמתי לב שצ'מפיון במספר מקרים התקינו מצבר מקורי שמגיע מייצרן הרכב תוצרת וורטא עם מדבקות של VAG ולא מצבר משיווק מקומי של וורטא.

4. בעבר חבר הפורום רוני סטראט כתב על הנושא כמה דברים ולדעתי יש מעט טעם בדבריו.

אני לא בטוח שזה הקישור הנכון.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?493691-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99-%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%9C%D7%A7-1&p=4060370#post4060370

5. בזהירות אני אכתוב שקיימים חשמלאים שמוכרים מצברים מחודשים כחדשים לכן גם אורך החיים אינו אותו דבר.

6. יישנם משווקים שמחזיקים מצברי בתנאי אחסנה מצברים לזמן ארוך מבלי לבדוק ולטעון את המצבר כפי שייצרני המצברים דורשים לכן אורך החיים של המצבר נפגע.

ראית פעם משווק מצברים גדול שבודק ומחבר מצברים למטען ייעודי בכדי לשמור על אורך חיי המצבר ? אני לא.

אתה יכול לטעון שקצב התחלופה של המצברים הוא כזה גדול שאין צורך לבדוק/לטעון את המצבר. אולי.

בצבא כן עושים זאת למצברים באחסנה.

מרק ראה את מה שכתבתי מעלייך בעניין החלפת מצבר חדש במוסך צ'מפיון - הגיע עם חותמת של היצרן, בניילון ונאמר לי שיש הוראה של היצרן להחליף מצברים למקוריים בלבד. כנראה שיש סיבה, בייחוד בארץ הקודש...

פורסם

אצלי בפאסאט המצבר המקורי החזיק בערך שנתיים וחצי (אחרי כמה פעמים שישבו ברכב דולק ולא מונע), הוחלף לי מצבר באחריות רצון טוב למצבר של וולטה (75 אמפר) ולא למקורי שהחזיק קצת יותר משנה (כנראה היה מחודש), אחרי זה החלפתי מצבר בתשלום (גם וולטה 75 אמפר) שהחזיק בערך שמונה חודשים כי הוא היה מחודש (לא ידעתי איך לבדוק), המחודש הוחלף לחדש במסגרת האחריות.

Detailer.gif
פורסם (נערך)

מקרה טרי:

פוקוס 2008, מצבר וארטה שחור 70 אמפר בן כשנה.

בימים האחרונים ומניסיון שיש לי ברכב הזה, שמתי לב למתח נמוך יחסית של המצבר לאחר מספר שעות שהרכב עומד.

נסעתי למתקין - מתח המצב נבדק, נבדקה הטעינה וה-CCA של המצבר - המצבר יצא לא תקין, הרכב תקין.

הורטא בן שנה הוחלף במצבר וולטה חדש אך בצבע שחור ולא אדום - "יבש", ללא פקקים מיובא מסלובקיה. מה המצברים האלה ?

הטכנאי שהתקין טען שלדעתו זה נטו עניין של מזל במצבר וההבדל הוא בעיקר אם יש 12 או 20 חודש אחריות, מבחינת הלקוח אם הולך המצבר מהר

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...