Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

רכשתי סוברו אימפרזה ניו אייג' שנת 2002.

הרכב עם 170,000 ק"מ. האם ניתן לדעת האם הרכב עשה טיפול טיימינג

מכיוון שאני לא רוצה להשקיע כסף מיותר ולעשות טיימינג שעלותו רבה.

מוכר הרכב טוען שעשה טיימינג ב 150,000 ק"מ ,אך אני חושש, כי הוא לא הראה לי חשבונית בנדון והרכב לא טופל במוסך מורשה)

נא עצתכם המקצועית

תודה

הראל

:confused:

פורסם

אם המוכר עשה את הטיימינג במוסך כלשהו, גם אם לא מורשה, תמיד אפשר לקפוץ למוסך ולבקש לראות את ההיסטוריה של הרכב אצלם. אפשר גם להתקשר ולבקש שיפקססו לך או ישלחו העתק של החשבונית למייל.

פורסם
אם המוכר עשה את הטיימינג במוסך כלשהו, גם אם לא מורשה, תמיד אפשר לקפוץ למוסך ולבקש לראות את ההיסטוריה של הרכב אצלם. אפשר גם להתקשר ולבקש שיפקססו לך או ישלחו העתק של החשבונית למייל.

לא אמר לי איפה בוצע ...ועבר כבר חצי שנה מאז שקניתי את הרכב...:?:

פורסם
פשוט לפתוח מיכסה טיימינג בתור התחלה ולבדוק הייטב את מצב הרצועה.

זה כרוך בעלות גבוהה הבדיקה הנ"ל ? תודה

פורסם

אם רכשת רכב יד-2, ועברו עשרות אלפי ק"מ מאז הטיימינג האחרון, ואין שום הוכחה שאכן נעשה טיימינג - תשקיע קצת ותעשה ישור קו וכך תדאג לראש שקט.

פורסם
זה כרוך בעלות גבוהה הבדיקה הנ"ל ? תודה

בדרך כלל למוסך אין זמן להיתעסק עם בדיקות מהסוג הזה כי ברגע מבחינתם שפתחת מיכסה טיימינג כבר תחליף. אני מניח שייזרקו לך מחיר שכבר ייפתה אותך לעשות את הטיימינג קומפלט. אם תרצה להגיע לאיזור חדרה אעזור לך לפתוח ולהיסתכל.

פורסם

מחזק את דברי מאור,בסובארו הנ"ל מאד קל להגיע לטיימינג ,סה"כ:

1: פירוק צינור רדיאטור עליון

2: שליפת 2 המאוורים

3: פתיחת 2 ברגי המותחנים של הרצועת אביזרים

4: פירוק ברגי מכסי הטיימינג ,ובורג הפולי קראנק

כל הרצועה לפנינו! וניתן ממש לראות, לחוש , ואפ' טיפה לקפל ולבדוק סדקים ,(ברצועה בסובארו)

שים לב ,להחלפה ,דרוש מישהו מיומן בכיוון,זו רצועה ארוכה ומסורבלת, וכמובן על הדרך משאבת מים

גילוי נאות: אם אתה אוהב סיכונים קלים ,אתה יכול להמשיך ליסוע כך ,גם אם תיקרע הרצועה לא יקרה כלום ברכב הזה למנוע (ע"פ אוטודטה) אין מפגש שסתום בוכנה! אלא רק תאלץ לגרור את הרכב למוסך להחלפת הרצועה

מקווה שעזרתי

בהצלחה

פורסם

בהמשך לרמי ויגאל, לא צריך להשתגע, מספיק לפרק כיסוי טיימינג ימני, הוא הכי קל לפירוק - 3 ברגים והוא בחוץ.

אחרי שהכיסוי בחוץ ניתן לסובב את המנוע ידנית, כדי לראות את כל הרצועה, או לתת סטרטרים קצרים בכל פעם.

מעבר לזה כמו שמאור שאל, מהיכן אתה בארץ ?

Stay Dirty

• ספונסר פורום
פורסם

מישהו כאן מוכן ללמד אותי איך בודקים רצועת טיימינג ויזואלית?

כי אני לא מכיר דרך כזו, כם לא מכיר יצרן רכב שמספק נתונים לבדיקה ויזואלית של רצועה.

אלא להפך, יצרני הרצועות מנחים להחליף רצועה שקופלה או נשפך עליה שמן, מים או כל נוזל אחר.

למעשה,ב-20 שנותיי במוסך ראיתי מאות רצועות קרועות שנראות כמו חדשות, ללא סדקים, קפלים או איזה פגם נראה לעין.

אז אני שואל שוב, למדו אותי איך ניתן לבדוק רצועת תזמון בבקשה.

פורסם

פשוט מאוד..

חושפים את הרצועה ובודקים סימני סדקים עליה גם בחלקה הפנימי וגם בחלקה החיצוני.

אם בדקת את הרצועה הייטב בכל חלק ושן ובמרווחי השיניים שלה וזיהית שהיא שלמה ללא סימני סדקים היא תסחוב יופי יופי!

אורן - לא מזלזל חס וחלילה בוותק ובניסיון שלך וברזומה העשיר שלך עם רצועות קרועות אך אם אין תקדים כלשהו (שמן עליה,סדקים,קרעים,סיבים שמתחילים להיפרם וכו'...) המבשר על היחלשות הרצועה היא פשוט לא תקרע לעולם סתם ככה פתאום ומצטער לאכזב שלא אשתכנע בכל דרך שהיא כן תקרע אם היא נראית חדשה! גם לי יצא לראות רצועות קרועות ובלי להיתאמץ אתה מייד מבין מה הוביל לקריעה שלהם וכמה יכולת בקלות למנוע אותה אם הייתי מביט על הטיימינג קצת לפני שנקרעו.

פורסם

מחזק את מאור. אומנם ראיתי רק רצועה אחת קרועה, אבל היא הייתה מלאה בסדקים.

בנוסף מצורף מהספר הטכני של הגטס:

TIMING2.jpgTIMING1.jpg

Stay Dirty

פורסם

אולי אורן ישתכנע מדבריכם, אך אני בספק.

גם אני לא משתכנע מהטיעונים שאתם מציגים.

מזכיר קצת את הסיפור על הסוס שמת בשדה, כשמישהו שאל מה קרה לו הבעלים ענה שהוא לא יודע וזה קצת חבל כי הוא עבד מצוין והיה יופי של סוס ומחר היה סוגר חודש בלי אוכל.

• ספונסר פורום
פורסם

מאור ואסף, אין ספק שישנם סימנים שמעידים על החלשות רצועה, כמו סדקים וקרעים ועוד מיני מחלות.

אני לא מדבר על זה, אני מדבר על רצועה שנראית כמו חדשה, ללא שום פגם נראה לעין ועדיין נקרעה.

היחלשות הסיבים של הרצועה הפנימית, היתלשות של שיניים מהרצועה וכו..

ובכלל,להמליץ על גבי הפורום לבעל רכב לבדוק רצועה זה קיקיוני,סביר להניח שזו תהיה הפעם הראשונה שהוא בכלל רואה רצועת תזמון, איך מצפים שהוא יאבחן את מצבה??

אין כאן בכלל ספק, כל בעל מקצוע מנוסה יספר לכם בכמה רצועות כאלו שכשלו הוא נתקל.

מה שמעניין אותי יותר מהעניין הטכני הוא , מה ההגיון להמליץ לבעל רכב להמשיך לנסוע ללא החלפת הרצועה? הרי חיסכון כספי אין כאן, רק דחיית ההוצאה.

אני מודד את ההוצאות תחזוקת הרכב בחתך שנתי, כך שאם האדם יחליף את הרצועה בנובמבר במקום בינואר,עדיין הוא ישלם עבור החלפת תזמון באותה שנה.

אך אם הרצועה תכשל, ההוצאה באותה שנה תהיה הרבה יותר גבוהה.

אני מניח שהמלצתכם לבעלי הרכבים שאתה מטפלים בהם לא להחליף רצועה, נובעת מהניסיון שלכם לחבוך כסף לבעל הרכב, שזה יפה ומוערך.

אך מה יקרה אם טעיתם?? והרצועה תקרע חודש חודשיים אחרי שאמרתם לו שהרצועה יכולה "להחזיק יופי יופי", הרי אחריות כלפיו כמובן שאין כאן מתוקף עבודתכם ללא תמורה כספית, אך מה לגבי ההרגשה? הרי גרמתם לו נזק כספי ענק באופן ישיר, לעיתים פי עשר מעלות החלפת הרצועה, ואני יודע שזו לא היתה כוונתכם.

לסיכום, יש המון עדויות שרצועת תזמון עומדת להיקרע ואפשר לומר בוודאות שהרצועה לא תקינה, אך לא ניתן להגיד בוודאות שרצועה תקינה כי ישנם המון סיבות לקריעת רצועת תזמון שלא ניתן לאבחן בעין.

אורן

• תוכן חדש...