Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם בארץ - רוסית זה שפה פופולארית מאוד. סינית? רציני? זה חתיכת פרויקט. ספרדית? למה?

בכל אופן, דבורה? אין מילה כזו. דובריי אם כבר.

האמת מעניין כי אני מאוד רוצה ללמד את חברה שלי רוסית. היא קלטה כבר חלק מהמילים באמצעות כך שאני מדבר עם הכלב ברוסית,

ההורים שלי דוברים רוסים ובקיצור - רק רוסית בבית.

כעיקרון, ללמוד שפה בצורה הכי יעילה זה לא מקריאה ולא מלימודים באולפן או מאפליקציות - זה מאינטראקציה עם אנשים ושימוש יום יומי בשפה בעבודה, בלימודים, בצבא ואיפה שלא יהיה.

ספרדית זאת השפה השניה הכי מדוברת לאחר אנגלית.

סינית פרוייקט? אולי, אבל כמו שאמרו, גם רוסית מאפס זה לא קל בכלל.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רוצה לראות אותו קורא את זה, ברגע שהוא יידע לקרוא את זה אז הוא יידע רוסית טוב.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

הנה עוד אתגר לדוברי הרוסית שבינינו:

37782092_russian-cursive.jpg

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
אם יש לך מלא זמן פנוי תנסה אפליקציה בשם דואולינגו בסמארטפון, בקצרה זה גורם לך לתרגל הרבה מעוד עד שאתה שעונה נכון.

תראה כאן סקירה שלה

הורדתי והיא נראית סבבה אבל אין רוסית, רק אוקראינית.

לכל מי ששאל למה רוסית - כי היא שפה מאוד שימושית בארץ. מצחיק לומר את זה אבל העניין עם ביקורופא ורופא רוסי בכלל לא רחוק מהמציאות. כמובן שזו לא הסיבה אבל זו דוגמא טובה :)

מעבר לזה, רוסית אני יכול להתאמן עם אנשים במשך שנתיים בבסיס. ספרדית וכל השאר פחות. אם כבר שפה אחרת זה גרמנית כי יש לי נטייה אליה מבית, אבל שוב עניין התרגול בעייתי.

יש למישהו מדריך-ספר-אפליקציה או כל דבר ספציפי שיעזור לי עם זה?

שוב תודה לכל מי שעוזר! [emoji2]

קקטוסולר ידנית

פורסם (נערך)
באמת שאלה מעניינת.

אם תיצא לטיול מסביב לעולם - איזו שפה תעזור לך להסתדר יותר, רוסית או ספרדית?

תלוי איפה.

אם זה מקומות כמו ספרד או אמריקה לטינית, אז ספרדית, אם זה מדינות חבר העמים ומזרח אירופה, אז רוסית, אם זה מדינות ערב, כנראה ערבית.

אם זה שאר העולם, ואתה רוצה ללמוד רק שפה אחת, אז כנראה אנגלית, שהיא עדיין שפת מסחר בינלאומית.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ספרדית זו שפה מדוברת בהרבה מדינות לטיניות וכו', אבל אם תיסע למשל לגרמניה זה לא יעזור לך , לעומת רוסית שבגרמניה למשל יש הרבה מהגרים מרוסיה.

פורסם

בוקר טוב,

אני יודע שזה לא שרשור תרגום עברית-רוסית, רוסית-עברית.

אבל משהו יושב לי על הלב הרבה זמן ומחכה לתשובה וכל אחד ששאלתי אותו לא עונה לי.

מה זה: ''זייבל''?

לימדו אותי להגיד את זה, אבל אין לי מושג מה זה אומר, מה גם אני משתמש בזה המון, ואני חושש לפגוע במישהו.

רועי

פורסם

זה כאילו "חפרת".

חפרת לי בשכל למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קח בחשבון רק שזו כללה גסה.

התרגום הנכון הוא: זי#&ת ...(לי את השכל למשל).

וגם במשמעות רחבה יותר:

נמאסת עליי כבר, רד ממני, עזוב אותי.

פורסם
מה גם אני משתמש בזה המון

אז תפסיק, שימוש בשפה גסה מראה על חוסר תרבות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...