Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שליטה בהיגוי יתר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כפי שחלקכם פה יודעים בזמן הקרוב אני מתכנן רכישה של M235I או M2 וזה יהיה הרכב הנעה אחורית חזקה הראשון שלי...

אין לי עניין להתחיל להיות עכשיו דריפטר כי קניתי הנעה אחורית חזקה אבל אני כן מעוניין לדעת לשלוט בהיגוי יתר ובמיוחד לדעת להחזיר את הרכב לדרך הישר במידה והוא יחליק לי כי קצת הגזמתי בתוך סיבוב ביום גשום...

הבעיה היא אני לא מעוניין לעשות קורס דריפטים מלא על הרכב בגלל עלות הצמיגים (הצמיגים ה מיישלין PSS יקרים מאוד...) אבל אני כן הולך לעשות קורס נהיגה ספורטיבית עם אריאל אלסיבוני...

עכשיו נגיע לשאלה שלי...

במידה ואני יעשה את הקורס דריפטים של אלטרנתיבי על המאזדה מיאטה שלהם האם זה יתרום לי לשליטה ב BMW?

(הקורס באלתרנתיבי יהיה בנוסף לקורס עם אריאל על ה BMW לא במקום!!)

או שההבדלים בין הרכבים גדולים מידי?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במידה ואני יעשה את הקורס דריפטים של אלטרנתיבי על המאזדה מיאטה שלהם האם זה יתרום לי לשליטה ב BMW?

כן. יתרום.

אבל אם אין לך שום ניסיון בנהיגה מתקדמת, אתה צריך להתחיל מדברים בסיסיים יותר קודם.

בינתיים, בטח ב-ESP.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ת'רד שבת למשועממים ??

בכל אופן, אל תהיה טרחן.. תתחיל עם אריאל ותלמד את הרכב לאט (תחילה עם בקרות, אח"כ תשחרר - בטח לא בגשם כי זה מתכון לצרות, על אחת כמה עם מנוע טורבו חזק ולאג בין הלחיצה על הדוושה ועד הבעיטה בגב)

אם תרצה אח"כ להמשיך להתמקצע, תמיד תוכל. יש אופציות טובות ויקרות יותר מעבר לים - כולל אצל היצרן הבווארי (אולי תהיה מקורי ותסגור עסקה עם היבואן שכרוכה בהשתתפות בקורס נהיגה של M)

שיהיה בהצלחה עם הרכב והשרשור..

ATS-V

...CASKA for life

פורסם
כן. יתרום.

אבל אם אין לך שום ניסיון בנהיגה מתקדמת, אתה צריך להתחיל מדברים בסיסיים יותר קודם.

בינתיים, בטח ב-ESP.

מה שרשמתי לגבי היום גשום היה סתם בהגזמה... זה לא שאני מתכנן להשתולל עם הרכב בגשם...

עברתי בעבר כבר מספר הדרכות של נהיגה מתקדמת זו ממש לא הראשונה שלי....

פורסם
לכשתרכוש את אחד משני הרכבים שציינת, אתה מוזמן לתת לי סיבוב ואלמד אותך על הדרך

כן מי אתה בדיוק?

לפות"ש השרשור תוותר על ביטול מלא של בקרת האחיזה, תהנה מספורט+ הוא יתן לך את ההנאה מההנעה ואין שום סיכוי שהוא יתן לך לקבל ספין, ה235 מאוד קלה לשליטה לאט לאט תתפוס את זה רק חשוב שלא תגזים עם הגז תן לה נגיעות קטנות האוטו הזה יוצא גם ב3000 סל"ד לא צריך להגזים ולטפס גבוהה מדי.

פורסם

השאלה שלך במקום אך אני אסייג את דברי מכיוון שהניסיון שלי עם הנעה אחורית היא עם רכב מיושן (וולוו 940 )

בכל מקרה הרכב החליט לזרוק תחת באחד הסיבובים למרות הצמיגים החדשים והכל, פשוט מכת גז בריאה והאחורה יצא לטיול.

תגובה מאוד מהירה שלי גרמה לי להישאר על הכביש ולא תקוע על סלע בצד.

אני לא יודע איך מתנהגות הבקרות היום אבל בכל מקרה אם אתה רוצה להנות מהרכב שאתה רוכש בהרבה כסף הייתי מייעץ לך לעשות כל קורס אפשרי שאתה חושב שיועיל לך וילמד אותך את הדברים הבסיסיים לשמור על הרכב ועליך .

תהנה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר בכלל לעשות דריפטים בטעות בכביש רטוב עם בקרות פועלות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לכל מי שאומר שהבקרות יצילו אותך אז ככה...

בקרות הם כלי יעיל מאוד!! אבל מניסיון תאמינו לי שבסיבוב בכביש רטוב בהחלט אפשר להגיע להיגוי יתר/תת היגוי ולאבד שליטה על הרכב גם עם בקרות פועלות!!

ואני מדבר מניסיון...

למזלי רק כנוסע ולמזלו של בעל הרכב זה נגמר במעקה בטיחות במהירות מאוד מאוד נמוכה שהשאירה ממש מעט נזק לרכב...

אז לסיכום:

בגשם בתוך סיבוב עם הנעה אחורית חזקה בהחלט אפשר לאבד שליטה גם עם בקרות דולקות במידה ומגזימים...

ולהגזים בתנאים של גשם זה יכול להיות ממש לא יותר מידי...

סתם לידע כללי הרכב היה במוו 335I

הסיבה העיקרית שבקרות הרבה פחות יעילות בגשם היא שהבקרות משתמשות בניתוק כוח המנוע ויכולת בלימה של כל אחד מהגלגלים בנפרד ע"מ להחזיר את הרכב למסלול.

הבעיה היא שכדי שזה יעבוד הגלגל צריך להיות מסוגל לייצר אחיזה עם הכביש ובתנאים של גשם ברגע שהרכב מתחיל להחליק לייצר אחיזה עם הכביש זו לפעמים דרישה לא פשוטה...

מבחינת חידוש האחיזה כדי לזכור את העובדות הפיזיקליות הבאות:

צמיג משתמש בכוח החיכוך ע"מ לייצר תנועה קדימה אבל הצמיג מניע אותנו קדימה באמצעות חיכוך סטטי ולא חיכוך דינמי!!

לעומת זאת במצב של החלקה הצמיג נמצא במצב של חיכוך דינמי...

הבעיה פה היא שמקדם החיכוך של חיכוך דינמי הוא הרבה יותר נמוך ממקדם החיכוך של החיכוך הסטטי ולכן ברגע שהתחילה ההחלקה יהיה הרבה יותר קשה לעצור אותה...

וזו אחת הסיבות מדוע הגלגל מצליח לייצר תנועה קדימה על כביש רטוב ולא להחליק אבל ברגע שההחלקה התחילה הבקרות ברוב המקרים בגשם לא יעזרו...

עריכה אחרונה על ידי misgavv
פורסם

אני יציע משהו שחלקכם כנראה יחלוק עליו.

להוסיף לאימון בפועל אימון בסימולטור, מספיק חבר עם הגה G25 ומעלה שיש ברשותו את אחד המשחקים בעלי ברמה טובה, כמה שעות בללמוד לתפוס החלקה ולהחזיר את הרכב יכול לדעתי להוסיף לך המון.

אתה תוכל לעשות דברים שבמציאות כמובן לא תעשה, אם זה אצל חבר, באפס עלות של צמיגים, דלק ובלי נזק פוטנציאלי.

אני לא אומר שזה צריך לבוא במקום קורס ואימון בפועל, אבל לדעתי התועלת ביחס לעלות ענקית.

פורסם
אני יציע משהו שחלקכם כנראה יחלוק עליו.

להוסיף לאימון בפועל אימון בסימולטור, מספיק חבר עם הגה G25 ומעלה שיש ברשותו את אחד המשחקים בעלי ברמה טובה, כמה שעות בללמוד לתפוס החלקה ולהחזיר את הרכב יכול לדעתי להוסיף לך המון.

אתה תוכל לעשות דברים שבמציאות כמובן לא תעשה, אם זה אצל חבר, באפס עלות של צמיגים, דלק ובלי נזק פוטנציאלי.

אני לא אומר שזה צריך לבוא במקום קורס ואימון בפועל, אבל לדעתי התועלת ביחס לעלות ענקית.

נשמע מעניין הייתי מנסה אבל לצערי לא מכיר אף אחד עם הציוד שאתה מדבר עליו...

פורסם
במרצדס תוכל ״לזרוק תחת״ לכמה שניות ולאחר מכן הבקרות מייצבות בחזרה

לא נכון.

לכל מי שאומר שהבקרות יצילו אותך אז ככה...

בקרות הם כלי יעיל מאוד!! אבל מניסיון תאמינו לי שבסיבוב בכביש רטוב בהחלט אפשר להגיע להיגוי יתר/תת היגוי ולאבד שליטה על הרכב גם עם בקרות פועלות!!

בו נדייק.

לא דובר על "האם ה-ESP תמיד תמיד תציל אותך.

היא לא.

אם תכוון את הרכב לגדר, הוא יגיע לשם...

נשאל האם הבקרה תתקן דריפט שייגרם ממכה על הגז, והתשובה היא - כן.

אם במקביל גם תיתן היגוי הפוך לכיוון הגדר ותשאיר את הרכב בכיוון הזה, כי אתה מנסה לתקן לבד - תגיע לגדר...

הבעיה היא שכדי שזה יעבוד הגלגל צריך להיות מסוגל לייצר אחיזה עם הכביש ובתנאים של גשם ברגע שהרכב מתחיל להחליק לייצר אחיזה עם הכביש זו לפעמים דרישה לא פשוטה...

אם נכנסת לסיבוב עם אחיזה, וניסית לשבור אותה עם גז, הבקרה תסתדר. אם נכנסת הרבה-יותר-מדי-מהר... אז יכולה להיות בעיה.

וזו אחת הסיבות מדוע הגלגל מצליח לייצר תנועה קדימה על כביש רטוב ולא להחליק אבל ברגע שההחלקה התחילה הבקרות ברוב המקרים בגשם לא יעזרו...

יעזרו מאוד, להשיג האטה מקסימלית, עד לקבלת אחיזה + ימנעו ניתוק אחיזה עקב יותר מדי גז. אבל הנהג עדיין צריך לכוון את ההגה למקום הנכון. הבעיה היא שנהגים מנסים לתפעל את ההחלקה, במקום לבלום ולכוון את ההגה, בזמן שה-ESP עושה את מה שהיא צריכה.

דרך אגב, אם אתה לא מאמין, נסה במגרש החלקה. אין יותר חלק מזה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...