Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאראס פירסם אוטוביוגרפיה וממנה צוטטו קטעים שלדעתי מאירים בעקיפין על תרבות החפיף

בספורט שלנו [בין השאר].

על האימונים תחת גרשון: "אימונים שלמים במכבי תל אביב היו פחות תובעניים וקשים מאימון קליעות אחד של פשיץ' בברצלונה בקדם העונה. הגעתי לישראל כאלוף אירופה עם ברצלונה, וחשבתי שהסגנון של פשיץ' הכרחי כדי לנצח. אבל תוכנית האימונים שלנו הייתה קלילה להפליא. השגרה שלנו נראתה בערך ככה: ביום שני עשינו אימון קל או שלא היו אימונים בכלל, כי ביום ראשון שיחקנו, אז נתנו לנו לעשות שטויות ולשחק כדורגל. ביום שלישי, שעה וחצי של כדורסל נטו. ביום רביעי אימון קל או לא בכלל, כי משחקים ביורוליג ביום חמישי. ביום שישי לא התאמנו, כי עם רדת החשיכה נכנסה שבת. היו לנו בסך הכל שלושה אימונים בשבוע. זה היה שונה מכל מה שהכרתי.....

משך כל הזמן קיוויתי שהאופן שבו אנחנו מתאמנים לא יפגע בנו ברגעים מכריעים. לא הרגשתי בנוח עם זה. פעם אחת פגשתי את באסטון באחד הברים בתל אביב והוא שאל אותי אם אני חושב שנוכל לזכות ביורוליג. עניתי לו, 'אני חושב שיש לנו קבוצה טובה, אבל אם נמשיך להתאמן בצורה הזאת, לעולם לא נעשה את זה. קבוצות אחרות מתאמנות כמו משוגעות, והכל פה יותר מדי קליל".

- נזכיר שהקבוצה הייתה מאוד מוצלחת ושאראס מרחיב על זה [גם בכתבה],

אבל בלי קשר למכבי ת'א כדורסל נראה לי שזו "רוח המקצועיות"

ששורה על חלקים גדולים מהספורט בארץ ובגלל זה בדקה 70 שחקנים

נופלים עם שריר תפוס, פקסים לא מגיעים בזמן ואז נפסלים,

חפיף בכל מה שניתן לחפף בו.

http://sports.walla.co.il/item/2902579

The first one to get angry loses

פורסם

תשמע, במבחן התוצאה זה עבד :-)

בנימה רצינית יותר: זה נושא מורכב, ואין קשר חד משמעי בין קושי האימונים ורמת הרישעות של המאמן

לתוצאות בשטח. העיתוניאים מאוד אוהבים להקצין ולהדגיש את הלך הרוח אצל המאמנים העצבניים באירופה שמתייחסים לשחקנים שלהם כמו לילדים בגנון, וזה לא תמיד מביא לתוצאה רצויה. ע"ע פיל ג'קסון שהצליח עם גישה שונה לגמרי. אני לא מבין גדול בפסיכולוגיה של אימונים, אבל אולי דווקא הגישה המשוחררת מעבירה בעצם יותר אחריות על כתפי השחקן עצמו, וזה משהו שעוזר לשחקנים מזן מסוים לפרוח. באמת צריך להתעלל בשאראס כדי שהוא יספק את הסחורה? לקבוע לו אימונים ביום המשחק רק כדי להוכיח מי הבוס? לא חסרים שחקנים ילדותיים, טיפשים אך מוכשרים שזה בדיוק הטיפול שיוציא מהם את המיטב, אבל לא כולם כאלה.

איבוד פקסים ושאר רעות חולות של התאחדויות - זה כבר נושא אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני בהחלט בעד פאן משוחרר, אבל לא היכן שיש

פרמטרים מדידים וסטנדרט מוכר -

מתיחות והתכווצויות, כושר לקוי - למה ש"ייגמר האוויר"

כשפורטו למשל רצים עדיין בקלילות ? מה ההבדל הפיזי ?

בעיני הכל קשור, כמו ניקיון שירותים במסעדה,

מקצועיות צריכה להיות בכל פרמטר. אמנם לא צריך להתעלל בשחקנים

ומאוד חשוב שכל ספורטאי יגיע עם חיוך, אבל לצד הריכוז, לא במקומו,

זה גם המקור לציפיות המוזרות שיש לנו מהנבחרת וכד'.

אגב אגב, מדליות סובייטיות רבות מגבות את הקשיחות באימונים,

אבל זה היה בעידן אחר עם אנשים אחרים ובטח גרר גם הרבה התאבדויות,

מהצד הקיצוני השני, סיגריה בקזינו לצד הדרינק עם הזונה אחרי ההפסד..

פורסם

מבחינה פיזית אנחנו מאוד חלשים, כמו בכמעט כל ענף בארץ - השחקנים לא יודעים מה זה משקולות.

ברור שנהיה פחות טובים מכל הקבוצות בחו"ל, אני לא רוצה להתייחס למה ששאראס אמר. זאת הרגשה אישית שלו.

גם הכדורגל בארץ זה אותו סיפור, שחקנים יוצאים לקזינו כשיודעים שאסור, כשהשקיעו כל כך הרבה משאבים באבטחה, האוטובוס הגיע עד לפתח המטוס כדי שלא יקרה להם כלום, ואחרי משחק כ"כ חשוב שכל המדינה מבואסת הם שמים ***.

שחקן נבחרת ישראל יוצא למועדון אחרי אימון, רק בענפי יחידים אנחנו טובים.

פורסם

אני לא הייתי ממהר להתייחס לנכתב, בגלל שמדובר בציטוט שהוצא מהקשרו, והעיתונות מומחית בזה...

לעניין אותה מכבי של שאראס, לטעמי הקבוצה ששיחקה את הכדורסל היפה ביותר באירופה אי פעם. אפשר היה להגיד עליה הרבה דברים, אבל לא שהיא לא היתה מאומנת. כן, היה שם אוסף שחקנים נדיר, גם מבחינת יכולת אישית של כל אחד וגם מבחינת החיבור, אבל, עדיין, היא היתה ההפך הגמור "משכונה", וזה לא בא בלי אימונים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דמיין רק מה הייתה רמת הקבוצה אם גם היו מתאמנים קצת יותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באותה כתבה מפי שאראס -

"לפיני אולי לא היה אכפת מאימונים, אבל הוא היה אולי 'מאמן המשחקים' הכי טוב בעולם.

היו לי [לדעתי צ"ל 'לו'] אינסטינקטים מדהימים, והייתה לו בידיים כזו קבוצה חסרת אנוכיות,

שהוא היה יכול להתאים את עצמו לכל סיטואציה"

אני נוטה להאמין לשאראס ומסכים בד בבד ש

"היה שם אוסף שחקנים נדיר, גם מבחינת יכולת אישית של כל אחד וגם מבחינת החיבור".

פורסם (נערך)
דמיין רק מה הייתה רמת הקבוצה אם גם היו מתאמנים קצת יותר.

לא בטוח בכלל שרמת הקבוצה היתה עולה. יש גם לזה גבול (וזה ממש לא לינארי, אלא שואף לאיזשהו ערך - כמו במתמטיקה).

יש פשוט שחקנים ששונאים להתאמן, אבל במשחקים "על אמת" - מתעלים (כנראה היו אז במכבי גם הרבה שחקנים מהסוג הזה).

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

מדברים על אימונים? אני רק אניח את זה פה :wink::

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דושקו איבנוביץ הוא אולי המאמן שמקפיד הכי הרבה באירופה על אימונים.

האימונים שלו סופר קשים והמשמעת סופר קפדנית ,בשורה התחתונה רוב השחקנים

ששיחקו תחתיו לא אוהבים אותו וזה בלשון המעטה ומעבר לכך בתור מאמן הוא מעולם לא זכה

בגביע אירופה.

בכדי להצליח בכדורסל צריך קבוצה סופר כישרונית עם שחקנים שנהנים לשחק ביחד

ומאמן שיודע לבנות תרגילים שמתאימים ליתרונות של השחקנים שלו ושגם יודע לבצע התאמות

ומאצ'-אפ תוך כדי משחק ובזה פיני גרשון אלוף.

פורסם

אני לא מבין כלום בכדורסל אבל בכדורגל אימונים חזקים בתדירות גבוהה לאו דווקא תמיד מועילים. אי פעם שאלתם את עצמכם למה בסגל של באיירן מינכן (אף על פי העומק שלו) יש לכל הפחות 20% פצועים תמיד ? תראו אימון של פפ.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

אני חושב שההצלחה באימונים נמצאת איפה שהוא בשביל הזהב בין רודן לעצלן. וכמובן צריך שהמאמן יידע למצוא גישה לכל שחקן כדי להוציא ממנו את המיטב. דוד בלאט היה מצויין בזה, גם במכבי ( סופו, הנדריקס, טיוס, רייס, היקמן ). מאמן טוב זה לא רק באימונים, זה גם פסיכולוג, יודע לנהל משחקים, לעשות התאמות מהירות לפי מה שקורה על המגרש, לנצל את היתרונות של כל אחד מהשחקנים ולחפות על החסרונות. לפעמים המאמן צריך לדעת לא להפריע לכישרון של שחקן כזה או אחר ( דוגמת שאראס, פארקר ). צריך גם להיות בעל קור רוח, התמדה וסבלנות כאשר הדברים לא מסתדרים בהתחלה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
דושקו איבנוביץ הוא אולי המאמן שמקפיד הכי הרבה באירופה על אימונים.

האימונים שלו סופר קשים והמשמעת סופר קפדנית ,בשורה התחתונה רוב השחקנים

ששיחקו תחתיו לא אוהבים אותו וזה בלשון המעטה ומעבר לכך בתור מאמן הוא מעולם לא זכה

בגביע אירופה.

בכדי להצליח בכדורסל צריך קבוצה סופר כישרונית עם שחקנים שנהנים לשחק ביחד

ומאמן שיודע לבנות תרגילים שמתאימים ליתרונות של השחקנים שלו ושגם יודע לבצע התאמות

ומאצ'-אפ תוך כדי משחק ובזה פיני גרשון אלוף.

השחקנים של דושקו איבאנוביץ נפצעו יותר באימונים מאשר במשחקים.

זו הגזמה של רס"רות באימונים לצד השני, המחמיר.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

ואם נשפוט את דושקו איבאנוביץ' לא על הצלחה קבוצתית, אלא על כמות השחקנים הצעירים שהוא הוציא ל-NBA, או שיפר כך שנרכשו ע"י קבוצות טובות יותר ובחוזים גדולים יותר, מה נגלה? כמה שחקנים כאלו יצאו ממכבי? מצסק"א? זה מעניין באמת.

לעבודה קשה ואימונים יש מרכיב משמעותי בשיפור אינדיבידואלי של שחקן וקצת קשה לראות את החשיבות של אימונים "קריעת תחת" במדידה הישגית של קבוצה. שם זה יותר משחקים בשביל כימיה ותרגול עמידה על המגרש. במכבי ההיא ספציפית, לדעתי האישית, גם סבתא שלי בתור מאמנת הייתה זוכה ביורוליג.

אגב, כשאני שיחקתי כל ילד שנתפס כפרוספקט נדרש ל-1000 זריקות לסל בכל יום, גם בימי מנוחה, בחלק מן הימים היו גם שני אימונים ביום: כושר וטכניקה. אני לא חושב שבכדורסל רמת האימונים היא בהבדל עצום בין ישראל לאירופה, בטח שלא ברמת הבוגרים. בנוער ההבדלים מתבלטים יותר [לא זוכר מתי שמעתי על אימוני כוח לנוער בארץ],. גם בארץ עד גיל 18 הכל זה חוג - אתה משלם כדי להתאמן.

את ארה"ב אני בכלל לא מכניס למשוואה. הבדל של שמיים וארץ.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
גם בארץ עד גיל 18 הכל זה חוג - אתה משלם כדי להתאמן.

.

אל תדאג, בארץ מי שטוב גם בגילאי 11 הוא לא משלם. ההפך הגמור.

לא חסר שחקנים שקיבלו דירה קו ראשון לים, בתור מענק חתימה, כשהוא בן 14.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תוכן חדש...