Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגורים במגדל - בעד ונגד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך השנים גרתי במגוון רחב של בתים - החל מדירת קרקע עם כניסה נפרדת ועד לבניין 14 קומות.

המסקנה ברורה - כמה שפחות קומות\שכנים הסיכוי לחיים שקטים גבוה יותר.

כרגע מתגורר בבניין 4 קומות. בעתיד שואף לבית קרקע על אי פרטי.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוריו - אני אתן לך דוגמה.

אני גר בבניין של 6 קומות ועם חניה משותפת לעוד בניין באותו גודל.

היו בעיות עם שכנים שחנו במקומות שלא צריכים לחנות בהם. והיו שכנים שחסמו שכנים אחרים.

אחרי שהוועדים של שני הבניינים נלחמו על הסדר, היום כבר כמעט ואין את הבעיות האלו.

לעומת זאת, הבעיה הכי גדולה שלנו (ואני לא אגזים אם אומר של כל השכונה), זה שכן שגר בדופלקס. הבחור חושב שכל פעם שיש לו יום הולדת, כל השכונה צריכה לחגוג איתו. הוא מציב רמקולים לא לכיוון הבית, אלא לכיוון השכונה ולא עוזר כמה מבקשים ממנו.

אז כן, אפשר להגיד שיש בעיה במגדלים, אבל הבעיה לא נובעת מריבוי שכנים, אלא משכנים ספציפיים...

פורסם

אני כרגע גר במגדל (שכירות). המגדל בן 15 קומות.

יש 3 מעליות + מעלית נפרדת לחניון תחתון, אין עומס כלל.

מנקים שטחים משותפים כל יום, רמת הניקיון סבירה, לפעמים המעליות מטונפות. לא שונה במיוחד מבניין נמוך יותר שגרנו בו בעבר.

עלות תחזוקה גבוהה יחסית, בממוצע לכל הדירות 380 ש"ח לחודש, בלי בריכה, חדר כושר, שומר וכו'. בשנתיים שאני גר שם פעם אחת אספו כסף נוסף מבעלי הדירות (בגובה דמי תחזוקה חודשיים) לצורך תיקון תקלות ואיזושהי תביעה שמתנהלת כנגד הקבלן. הבניין בן 5.

בקומת הגג היו שכנים שעשו קריוקי בקולי קולות, לאחר זמן מה זה פסק בטיפול הועד.

תופעות של שטיפת הרכב בצינור מחדר האשפה וחנייה במעברים ומקומות לא מסומנים היו קיימים, פסקו גם לאחר יד קשה ואיומים של הועד.

עדיין יש בהמות שזורקים שאריות אוכל, סיגריות ומים מלוכלכים מהחלון ישירות על המכוניות החונות.

פיר אשפה נשמע נחמד בהתחלה, אבל זה מסריח בטירוף, מזל שאני לא גר בצד של הפיר.

קיצור, סיכוי גבוה יותר לפגוש בהמות, אבל היו כאלה גם בבניין נמוך שגרתי בו בעבר.

פורסם

גרתי שנתיים בבניין 14 קומות.

נתחיל בזה שיש לך קנס כל חודש על אחזקה שיש בבניין. כמו שאמרו, קמצנים שוברים את השער של החניה כל שני וחמישי. בערבים ובחגים אין חניה, כי כל החניה מלאה אורחים.

אתה לא מכיר את השכנים שלך בכלל. מתחתיי היה שכן שהיה משאיר את הכלב במרפסת כל היום, היה נובח את הנשמה. אחרי זה הוא עבר קומה, ושמחנו. אחריו באו בנות שעשו שם חאפלות וקריוקי כל יום עד שעות לא שעות.

בקיצור סיוט.

לאחר מכן עברנו לבניין 3 קומות עם 3 דיירים. פרטיות יחסית. מכירים את השכנים. נעים ושקט. משלמים אותו דבר על ועד בית, אבל רואים את הגינון, הריסוס, העבודות חשמל, איטום וכד'.

בקיצור, בחיים לא אגור במשהו שגובהו יותר מ-4-5 קומות ויותר מ-8/10 דיירים.

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

אין ערובה בשום מקום ובשום צורת מגורים לכך שלא יבוא שכן/ים שימררו את חייך.

דווקא במגדלים, במקום שיש וועד חזק ונוקשה, יש סיכוי שיהיו תקיפים יותר מול אחד

כזה, אבל גם זה לא תמיד עוזר.

בבניין קודם שגרתי, 9 קומות ו 40 דיירים, רובם היו בסדר, אבל היה 2 חארות שמיררו

לכולם את החיים. אחד שהיה חונה בכל חניה שהוא רואה, למרות שהיא רשומה בטאבו,

וגם היה דופק רכבים בחניה על ימין ועל שמאל, והשני שהחליט שהגג המשותף שייך לו

ובנה לו שם יחידת דיור לבת שלו ובעלה. אחרי שהתחילו נגדו בהליכים(שהבנתי שעד היום

לא נגמרו), הוא התחיל להשחית את הבניין, רכבים של הוועד, היה מחרבן בבניין, מה לא.

עכשיו תחשוב שחרא כזה נופל עליך בבניין של 4 דיירים. לך תתמודד איתו. בבניין של 150

דיירים סביר שיהיה יותר כוח ואמצעים להתמודד עם אחד כזה.

לגבי שאר השאלות, העלות השוטפת במגדל עם נקיון יומי, אבטחה, בלי חדר כושר/בריכה,

היא סביב 750-800 שקל לדירה. זה בהנחה שיש סביב 100 דירות באותו מגדל.

ככל שיש פחות העלות עולה כמובן. אבטחה היא סעיף שמייקר מאוד את העלות.

רעשי רוח קיימים, גם בקומה 10 יש רעש, בעיקר בחורף. זה משהו שמתרגלים אליו.

הנוף נחמד, אבל זה משהו שתתרגל אליו מהר מאוד. בהתחלה זה וואו, וכל יום תשב

לשתות קפה במרפסת, וכל שניה תצא לראות את הנוף. אחרי חודשיים זה כבר לא ירגש

אותך, מלבד שבאים אורחים ומתפעלים.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

אני לא ממש מבין למה, אבל הרבה אנשים לקחו את הדברים שלי ופירשו אותם בצורה מוזרה:

למזלי השכנים שלי כרגע ממש ממש נחמדים, אבל ברור לי שאם מחר הם עוברים דירה יש הסתברות לא רעה שייכנסו אנשים פחות נוחים במקומם, וההימור הזה על המקום בו אני חי לא מתאים לי. מעדיף לצמצם אותו למינימום ההכרחי.

אני כמובן לא טוען שמגורים בבית פרטי הם ערובה לשקט ושלווה.

אני טוען שפחות שכנים --> פחות הסתברות לשכן מחורבן. לתת דוגמא למישהו שגר בוילה ולידו שכן חרא לא מפריך שום דבר. זה אולי מפריך את הטענה "מי שגר בבית פרטי יש לו בהכרח שכנים נהדרים" אבל טרם שמעתי מישהו שאומר כזה דבר מטופש.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

גר כרגע בבניין 14 קומות, על גופתי המתה הדירה הבאה שלי תהיה בבניין כזה גבוה. נכון שבכל בניין יכול להיות שכן חרא אבל שיש יותר שכנים ההסתברות גבוהה יותר.

מצטרף לכל הבעיות שהעלו כאן: שכנים שעושים קריוקי בדירות גן (דווקא בפנטהואזים גרים שכנים שקטים), 2 מעליות - בשעות הלחץ זה לא מספיק, חגים וסופי שבוע חניה מפוצצת עד אפס מקום כולל "אופס, חניתי לכם בחניה כי לא שמתי לב שרשום חניה פרטית דירה X, חדר אשפה מפוצץ (העיריה לא שמה מספיק פחים ל56 דירות), אקסטרה לכלוך בלובי ומעליות, דווקא דמי ועד חודשיים סבירים - 260 שקל ויש חדר כושר בבניין.

פורסם

כשגרתי בבודפשט והיו תופסים לי את החניה(קשה למצוא חניה בעיר) הייתי מזמין גרר על חשבון הנגרר (במידה והגרר מגיע ואין מה לגרור אז אני הייתי משלם). קרה פעמיים שלוש שחנו לי במקום ולאחר הגרירות לא חנו לי יותר. אין כזאת אופציה בארץ?

8)
פורסם

^

אין בארץ.

http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/680/382.html

בגדול - המשטרה אוכפת רק חניה בניגוד לחוק (חניית נכים וכו').

עירייה רק על עבירות בחנייה בניגוד לחוקי המועצה.

הפתרון שהמשטרה מציעה - הגשת תלונה על הסגת גבול - משהו שברור שהוא לא ישים.

טוב, זה שאין במדינת ה-כל דְּאַלִּים גָּבַר שלנו שום אכיפה לטובת האזרח הקטן, אני מכיר ממזמן.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

הפתרון שלי זה לחסום, ואז לראות מהמרפסת את הבן אדם מתרוצץ ומנסה להנדס את היציאה שלו

אני נותן לו 10 דק' ואז יורד להזיז

פורסם (נערך)

זהירות חפירה:

כשהוריי חיפשו דירה הם הגיעו לקומה 16 מתוך 25 נדמה לי. בניין חדש אכלוס רק החל. נוף יפה לים, דירה סבבה כזה. 5 חדרים 140 מטר בערך. מחיר לפני התמקחות היה באזור 1.9 או 1.95, שכונה על פניו טובה [עיר ימים למי שמכיר].

בסוף עשו שיקול: ארנונה הייתה באזור 1500 נדמה לי, ועד בית ואחזקה שכללו שומר, חדר כושר, חדר ישיבות [WTF ולמה צריך את זה?] ובורדל היו גם באזור ה-1500 בחודש. נוסיף על זה משכנתא של נגיד 7000 ואתה יוצא עם 10K החזר חודשי [קצת פחות כי ארנונה זה לחודשיים]. מקובל ולגטימי.

הגיעו פעם שנייה להתרשם יחד איתי. פעם ראשונה התרשמו באור יום. אני חשבתי אני רוצה חמישי בערב כשיש תנועה בבניין. הגענו למטה, 2 מעליות תפוסות. מחכים...מחכים...מחכים...7-8 דקות ואז עולים. שטויות אצלנו לא ממהרים אף פעם. במעלית נכנסים כולנו וגם אמא וילד. אמא נחמדה ומנומסת אומרת שלום וברוכים הבאים. היא רופאה, בעלה מהנדס, משפחה מעמד ביניים+ טיפוסית. הילד מנומס ושובב זורק שוקולד על הרצפה כי אמר איכס. מצד שני, הילד אולי מחונך כי מיד מתכופף להרים את השוקולד עם העטיפה. האמא אומרת "עזוב, המנקה תנקה מחר בבוקר" ומורחת קצת עם הנעל לכיוון קצה המעלית שחלילה אף אחד לא ידרוך. איזו מסירות. מסתכלים וחושבים ניחא, לפחות הדירה סבבה.

מגיעים לקומה ונכנסים לדירה. שומעים רעש של BASS רק מעט. פותח חלון רעש מתגבר. פתאום משום מקום עומר אדם פוצח בשירת קריוקי. הקבלן מובך אומר שזה בטח חד פעמי. אמרתי בנימוס שלא מפריע לי, למרות שכן הפריע. לא נחמד לראות אדם מובך מולך, רציתי שירגיש בנוח לפני שאני מנסה להוריד אותו במחיר סטייל 1.8 ושלח לי חוזה. אחרי כמה דקות של התרשמות אני יוצא לפרוזדור ופוגש שכן נחמד. אחרי דקה של שיחת חולין אומר לי: "קניתי למגורים בסוף כנראה אשכיר". שאלתי "למה?"

אומר כי הקריוקי לפחות פעמיים בשבוע עד חצות. משטרה לא באים כי מדובר בנער ואבא מקושרים. שאלתי בצחוק "אז אתה אומר לא לקנות?" הוא ענה שזה שיקול שלי לחלוטין, הוא רק רצה שאכיר חסרונות. בנוסף ציין שתמיד מזבלים, תמיד חונים עקום ותמיד לא משלמים ועד בזמן. אמרתי אולי סתם ממורמר לא נסיק מסקנות נחפזות [למרות שנורות אדומות דפקו לי על המצח מטווח אפס]. אחרי שהתרשמנו מהדירה ביציאה שומעים זוג שכנים בדירה ממול מפעילים קריוקי. לא קריוקי רגיל, בהתאם לסטיגמה, אלא קייטי פרי. וואלה מצידי שיהיה נירוואנה הרעש מזעזע. לא ידעתי שיש כל כך הרבה חובבים של שירה בציבור.

בלובי למטה הקבלן הולך ואנחנו מדברים עם השומר. שכנה מצטרפת לשיחה ואומרת שהיא דווקא ממש אוהבת את הקריוקי. יש נער ששר ממש יפה ומדי פעם בערב לא מפריע לה. גם מפסיקים עד 23:00 אז זה אחלה. בסוף לא התאים להורים וגם מצאו דירה שאהבו ממש, אז הכל התחבר לכדי החלטה שלא רוצים את הדירה במגדל.

מה זה אומר? שלושה דברים: 1. כל אחד ושיקוליו. 2. אוריו צודק. אני אישית הייתי רוצה פנטהאוז [2 מפלסים בלבד] על פני בית קרקע, אבל בית קרקע יהיה אופציה שנייה. 3. כדאי להיות עשיר בבחירת דירה, שכן אז רמת הפשרה יורדת פלאים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, הכסף היה פעם הפילטר הכי טוב, אבל לא עוד.

וכן - מומלץ לבקר כמה פעמים במקום שחושבים לקנות בו,

בבוקר\בערב, בימי חול\סופ"ש, קולטים את האווירה כמו שתיארת.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

סתם שאלת תם - למה אתה קורא פנטהאוז? כי פנטהאוז (למיטב הבנתי) זו דירת גג בבניין, בד"כ דו מפלסית. לכן אני לא לגמרי מבין את הפסקה האחרונה שלך, ותוהה האם התכוונת שהיית רוצה בית פרטי / דו-משפחתי (בית דו מפלסי צמוד קרקע), או שאכן התכוונת לדירת גג ואז אני לא מבין את הקשר הלוגי בין הפסקה לסיפור.

כדאי להיות עשיר זה בגדר אקסיומה שמדברים על נדלן, השאלה היא כמה להתפשר על מיקום ביחס למטרופולין ע"מ לשפר את איכות הנכס. רוב האנשים לא מוכנים להתפשר, אני חושב אחרת. כרגע אני גר 20 דק' מהמטרופולין הקרוב (חיפה) ואני מודה בפה מלא שאין לי בעיה להתרחק אפילו יותר.

מצד שני המקום בו אני גר מתפתח בטירוף וכרגע יש את כל מה שאני צריך במרחק 5 דק' מהבית, למרות שמדובר ביישוב קטן בלי בניינים. אם הייתי גר במשהו יותר 'חורי' (מלשון חור ;)) אולי הייתי חושב אחרת... נחיה ונראה (לגמרי רואה את עצמי עובר ליישוב קהילתי בעתיד, אם עדיין אהיה בארץ)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...