Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השרשור הזה מתכתב ממש עם השרשור על השכנים המרעישים.

טיפה OT - אבל, יבגני, כאביר הלשון העברית אתה מאכזב אותי.

מקור הביטוי המוזר הוא המילה האנגלית correspond, שיש לה משמעות של "תואם" "מתאים" או "הולם" וגם של "מתכתב". איזה עיתונאי שכנראה לא שולט מספיק באנגלית החליט להשתמש במונח העברי "מתכתב" במקום הלא נכון, והנה, בחודשים האחרונים כל מיני דברים "מתכתבים" למרות שאמם הם צריכים להיות "מתאימים" או "מתקשרים".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה זה משנה כל עוד המסר הועבר בצורה ברורה?

מצידי שיקרא לזה אנלוגיה.

בעולם של היום צריך להעביר מסר באופן ברור, וזהו. את הדיוק וההתפלפלות כדאי להשאיר למקום שאליו הם שייכים, האקדמיה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אני דווקא חושב שהתפלפלויות לשוניות הן ראויות בכל טרד, אני אישית מקדם אותן בברכה

אני מסכים שבגדול החשיבות היא שהמסר עובר אבל זה לא אומר שאני יתרגל אי פעם שיותר מידי משתמשים כותבים עתיד יחיד ב י, כמה מכם שמו לב שכתבתי "יתרגל"? זה עולה לי בבריאות לשלוח את זה ככה ואני בטוח שכולם הבינו למה התכוונתי ולא ברור לכמה זה בכלל היה נראה כטעות, עושר ושליטה בשפה מתקשרת ישירות לאינטיליגנציה רגשית, חוסר הנסיון לשלוט בשפה אלה במינימום שצריך מתקשר גם הוא לטרד הזה, מה אכפת לי החוקים והכללים, אני עושה מה שבזין שלי (ברמה מסויימת, נמוכה בהרבה מכל מה שמתואר בטרד זה ובטרד השכנים אבל עדין הכל מתקשר בסופו של דבר)

אני למשל לשם מהירות הקלדה ויתרתי על נקודות בסוף משפט, אני משתמש במעבר שורה, פסיקים למשל תמיד תמצאו אצלי

אני יודע שהנהלת הפורום רגישה לנקודות, אני אישית פחות, האם זה הופך אותי ל"שם פס על הקבוצה"?

בסופו של דבר הכל בחיים זה עניין של מינון כנראה.

אין לנו אבשלום קור בפורום וכולנו עושים טעויות שונות בכתיבה ובפיסוק פה, האמת שלאט לאט אני מגלה שדווקא מה שחשבתי כטעות דווקא לגיטימי בעברית, יש קבוצת פייסבוק שמידי פעם אני לומד ממנה דבר או שניים:

https://www.facebook.com/AcademyOfTheHebrewLanguage?fref=ts

כמובן שחובה שתהייה אכיפה, אבל היא לא יכולה לתקן את הנזק שנגרם ממחסור בחינוך.

נגיד והתרגלנו לנסוע 180 בכביש 6 כי אין שם אכיפה, ונגיד וישימו מצלמת מהירות כל 100 מטר, מה יקרה? אין אחד שיסע מעל 110 כי האכיפה תהיה קפדנית, אנחנו נקלל ונתעצבן ונצעק ש"שינו את החוקים" אבל למעשה התחילו לאכוף חוק שהיה קיים מתמיד

הנה דוגמה לאכיפה שתתקן נזק של חוסר חינוך (אפשר כמובן להדיין אם נסיעה מהירה היא עניין של חוסר חינוך, מרידה במוסכמות, סתם חוסר סבלנות, החלטה מושכלת לעשות זאת ועוד אבל לצורך הדוגמה נניח והיא נובעת מחוסר חינוך)

ותת דיון אבשלום קור - אפשר גם להתדיין וגם להדיין בנושא, שתי הצורות נכונות מבחינת השפה לפי מה שאני יודע

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לא הבנת אותי.

אין בעיה עם תיקון טעויות של שגיאות כתיב כאלו ואחרות.

יש בעיה עם התפלפלויות שמעיקות על הדיון ומסיתות אותו מהנושא המקורי. זה לא משהו נגד תיקונים ובטח שלא נגד חבר פורום כזה או אחר. בסוף זה פורום באינטרנט, ואם נתקן כל שגיאה [או משהו שנדמה כשגיאה] של כל משתמש לא נסיים אף שרשור.

הרי אם נכתוב במורפיקס CORRESPONDENCE אחת התוצאות תהיה התכתבות. זה אולי נכון ואולי לא. אפשר להתווכח עם התרגום הזה 30 עמודים, אבל אולי כדאי לפתוח בשביל זה שרשור נפרד.

אין לי שום זכות לבקש מאף אחד לא לכתוב מה שבא לו. אני גם לא עושה את זה. זה פורום ציבורי. היי, אפילו אני לפעמים סוטה מהנושא, אם כי אני משתדל שלא.

אני רק מעיר את דעתי למשתמש שאחרי קריאה של הודעותיו בפורום אני סומך על שיקולו, על היכולת שלו לקרוא ביקורת [צודקת או לא] ושידע להבין את כוונתי. אם זה לא היה ספריאל אולי גם לא הייתי כותב את דעתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

דרורזי, יש הבדל ענקי בין לא לעשות עבירה כי משגיחים עליך, לבין לא לעשות עבירה כי אתה יודע שזה רע.

בבתי כלא ששם יש שמירה קפדנית אין תקריות אלימות ורציחות? כמובן שיש.

בשביל הדיון נניח שזה רע לנסוע 180 קמ"ש בכביש 6. אנשים לא יפנימו את זה בזכות אכיפה, הם יפנימו שזה רע להיתפס ב180 קמ"ש בכביש 6. אבל בכביש החוף הם ידהרו ב180 קמ"ש, כי שם אין מצלמות. התקנת גם שם ובכל מקום בארץ מצלמות, הוצאת משאבים אדירים שחינוך יכל לחסוך. מכיוון שאתה לא באמת יכול להיות בכל מקום, ברגע שתסובב את הראש הם יחזרו לעשות עבירות.

גם אני אוהב ללמוד על דקויות לשון ושפה תקינה. בין היתר, זו דרך לקבל קצת רקע על מי שמעביר את המסר.

כמובן שזה לא מכוון אליך יבגני, גם אני לא ידעתי שזו טעות להשתמש ב"להתכתב" בהקשר הזה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ראשית - אני מודה. כושר ההקלדה שלי ירוד, עניין של גיל, אני מדור העט הנובע והרולקס (לא לטעות. לא עט מהודר מבית יצרן השעונים היוקרתי אלא עט כדורי פשוט עם מילוי דקיק שהיה נפוץ בישראל בשנות ה-60).

שנית - במילון יש הרבה תרגומים ל-correspond והטיותיה. צריך להשתמש בתרגום המתאים להקשר, והשימוש במילה אחרת, גם נכונה אם מבחינת תרגום מילולי, פוגמת בהעברת המסר. בתרגום האלקטרוני יש בעיה כיון שחלק מהאתרים\תוכנות (למשל google translate) מציעים רק מילה אחת, גם אם ההקשר דורש מילה אחרת.

ואם נחזור לעניין השרשור: בכל מקום שבו אין אכיפה ויראה מפני החוק יהיו חריגות. בארץ יש תרבות של "סחיבה" ו"התפלחות" שהתפתחו מכל מיני סיבות עוד לפני קום המדינה, והרפיית האכיפה בשנים האחרונות מחמירה את המצב. אין מדינה בה אין מידה מסויימת של עיגול פינות, אבל כנראה שאצלנו זה הפך למרכיב תרבותי מרכזי. גם בגרמניה למצא עבריינים גדולים וקטנים, וגם אני הייתי עד ל"סחיבות" מחדר האוכל במלונות על ידי בני לאומים מרכז אירופיים שונים, אבל בקו התחתון התחושה היא שהיקף העבריינות יותר קטן. שימו לב שאני אומר "תחושה", כיון שעבריינות, העלמת מיסים וכו' לעולם אינם מתועדים ולכן רק נאמדים. וכיון שישראלים נוטים להיו ביקורתיים מאוד כלפי ישראלים אחרים אנחנו מככבים במדדי שחיתות ודומיהם, למרות שאני ממש לא בטוח שישראל באמת מושחתת יותר מהרבה מאד מדינות. שלא לדבר על שחיתות ברשות החוק כמו נושא ה-lobbying בארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, יש בזה משהו שאז הם יסעו 180 בכביש החוף, הבנתי אותך.

אבל עכשיו זה מרגיש שאי אפשר לנצח את השיטה, כי חינוך אין פה, בבונים ימשיכו לגדל בבונים שימשיכו לגדל בבונים ואכיפה לעולם לא תהיה 100%, אז מה נרים ידיים מראש?

יש בעיה עם התפלפלויות שמעיקות על הדיון ומסיתות אותו מהנושא המקורי.

אין איזה חוק ב CF שדיון רציני בנושא לשמו הוא נפתח יכול להמשל רק שלושה דפים או משהו בסגנון? ;-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל עכשיו זה מרגיש שאי אפשר לנצח את השיטה, כי חינוך אין פה, בבונים ימשיכו לגדל בבונים שימשיכו לגדל בבונים ואכיפה לעולם לא תהיה 100%, אז מה נרים ידיים מראש?

חס וחלילה, נשקיע יותר בחינוך וגם באכיפה. קל יותר להשקיע באכיפה, זה בסך הכל עניין של כסף.

אבל חינוך הוא יותר מורכב, זה מגיע מהבית ומהתרבות בה אדם גודל ולא קיים מנגנון שזורקים לו כסף והוא פולט אנשים מחונכים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

;-)

להרים ידיים זאת אפשרות אחת. קיימת אפשרות אחרת:

לחנך את משפחתך בסטנדרט המוסרי הראוי ולוודא שיש לך יותר ילדים מהערס הממוצע.

ניצחון הגיוני במספרים. אני רציני לגמרי, לשם שינוי. זה כבר קרה בהיסטוריה, אגב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אז בוא נבחר דוגמה (ולא דוגמא http://hebrew-academy.org.il/2010/10/14/%D7%93%D7%95%D7%92%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%93%D7%95%D7%92%D7%9E%D7%90/)

שכונה בה יש 100 דירות, 10 מהן עושות קריוקי איום ונורא ביום שייש עד אחד בלילה, כשבא שכן לבקש קצת התחשבות ושקט האבא צורח (שלא לומר דוקר) על השכן המסכן שרק רוצה לישון, מה הבן שלו ילמד? די ברור, ולא משנה איזה חינוך הוא קיבל בבית הספר, איך מגיעים למצב שהילד של אותו שכן מופרע ולא מתחשב לא יגדל להיות גם אותו שכן מופרע ומעצבן? איזה שיטת חינוך יכולה להיות פה פרט לאכיפה מסיבית שהילד ילמד שלא מתשלם להיות שכן בעייתי?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
איזה עיתונאי שכנראה לא שולט מספיק באנגלית החליט להשתמש במונח העברי "מתכתב" במקום הלא נכון, והנה, בחודשים האחרונים כל מיני דברים "מתכתבים" למרות שאמם הם צריכים להיות "מתאימים" או "מתקשרים".

אתה לא בכיוון. הביטוי הזה נפוץ כבר הרבה שנים בחוגי התאטרון והבוהמה, שם כל הצגת פרינג' וכל סרט אינדי "מתכתבים" עם מחזה של צ'כוב או עם סרט צרפתי כלשהו משנות השישים. באיזשהו שלב הביטוי הזה חלחל גם אלינו הפלבאים, ואז אנשים התחילו לתקוע אותו איפה שצריך ואיפה שלא. דווקא יבגני השתמש בו בצורה נכונה לחלוטין, אם כי פלצנית משהו. :wink:

דוגמה נוספת לביטוי שהולך לאיבוד בתרגום ועדיין זכה לתפוצה רחבה - "אני על זה" (I'm on it). לאנשים שמשתמשים בו שמורה לדעתי חלקה מיוחדת בגיהנום, אבל זה לא עוצר אותם.

פורסם

אז מה, אני היחיד שחושב שהשרשור correlates עם השרשור השני, ולא corresponds?

ואיך אומרים את זה בכלל, מתקרלץ? :)

אני הייתי משתמש במסתנכרן, אבל זה כי אני מעולם בו השימוש במילה סנכרון הוא שכיח. לא בטוח שזה מתאים כאן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מתקשר , מתחבר ,

שפה זה דבר דינמי , ולכן משתנה כל הזמן

זכור לי את המורה לאנגלית מסביר לנו כיצד נולדו היוצאים מהכלל

בזמני היו משתמשים בעט נובע עם קסת דיו

המהדרין היו כותבים בפרקר 51

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...