Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

ברשותי פוקוס בת 13 אוטוטו שגמאה 84000 ק"מ.

בתקופה האחרונה שמתי לב שכשמניעים נורית לחץ שמן נשארת לדלוק עוד 1-2 שניות אחרי שאר הנורות ורק אז נכבית.

כמה דגשים שיכולים להיות רלוונטים או שלא:

1. הרכב טופל ב-10 שנים הראשונות במוסכים של דלק מוטורס(הבעלים הראשון)-לאחר מכן עבר טיפול אצלי במסגרתו השתמשתי בשמן motorcraft 5w30 אותו שמן שמשתמשים במורשה. שנה לאחר מכן הרכב עבר לקרובת משפחה שנהגה בו לתקופה של שנה(6000 ק"מ) וביצעה החלפת שמן (כנראה לא motorcraft...) בתחילת השנה הרכב חזר אליי ולפני 5 חודשים (3000 ק"מ לכל היותר) עברתי לשמן סינטטי מלא castrol 5W30 שגם הוא מומלץ ע"י היצרן,ולאחר שהמוסכניק ביצע את ההחלפה והניע,נורת השמן המשיכה לדלוק 5 דקות! וכבתה (מתוך חשש כבד שאלתי אותו אם זה מעיד על משהו והוא טען שזה בסדר)

2. לאחר הטיפול שמתי לב שכמות השמן במדיד קצת מעל למינימום,לאחר חודשיים הוספתי כמות קטנה מהמיכל של הקסטרול ששמרתי בתא המטען.

3. פילטר השמן מקורי(נקנה במוסך מורשה יבואן)

4. לא מצאתי סימנים של בוצה על המכסה(אבל בדיעבד אולי זה בגלל שהשמן הסיננטי המיס את זה?)

5. המנוע עובד בסדר ומעולם לא עבר התחממות (טפו טפו..)

6. לפני כשבוע הרכב לא הניע בניסיון הראשון (פעם ראשונה שזה קורה-חד פעמי).

האם יש קשר בין הנורה "שמתעכבת" שנייה-שתיים בהתנעה לבוצה שנשטפה למעברי שמן כתוצאה ממעבר לסינטטי מלא?

איך אפשר לבדוק אם יש בוצה במנוע?(עכשיו,5 חודשים אחרי שעברתי לשמן סינטטי מלא)

מה אתם מציעים לי לעשות?

תודה מראש לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי gt3rs

turboy

פורסם

אני הייתי מתחיל בלהחליף את הפילטר שמן.

בפילטר שמן יש סתום אל חזור ששומר על לחץ במנוע, כאשר השסתום לא עובד בצורה תקינה, מתרחשת תקלה זו.

בנוסף, אני לא הייתי מתרגש משנייה של נורת לחץ שמן שדולקת, זה בגדר הסביר מבחינתי.

עם זאת, לא הייתי מקל ראש בתופעה שהתרחשה ברגע הנעת הרכב מיד לאחר הטיפול שלעניות דעתי מצביעה על הפיטלר.

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם (נערך)

עוד פרט ששכחתי לציין זה שהתופעה של הנורית אינה קורית בכל התנעה.

ושכיחה יותר לאחר זמן עמידה ממושך.

החלפת פילטר שמן?

למרות שהחלפתי לפילטר מקורי חדש ממוסך מורשה יבואן לפני 2500 ק"מ?

יכול להיות שהחזרזירים שקניתי מהם פילטר במחיר מופקע מכרו לי פילטר לא תקין?

האם יש דרך לזהות בוצה ברכב שכבר עבר לשימוש בשמן סינטטי מלא?

חשוב לציין שבעוד 4 חודשים(משהו כמו 2500 ק"מ) הרכב יכנס לטיפול שנתי(בהתחשב בנסיבות שווה לחכות?)

פירוק וניקוי אגן ומשאבת שמן?

עלויות?

לחכות לטיפול/להתעלם לחלוטין/ לבדוק אפשרות הימצאותה של בוצה כבר עכשיו?

עריכה אחרונה על ידי gt3rs

turboy

• תוכן חדש...