Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בטוח שירדו.

לאחרונה עודכנו המיסים לדו"ג, כשבחלקם מדובר בשינוי גובה המס מ70% ל40%, וכן נוספה הנחת מס על ABS.

מעט מאוד כלים ירדו באחוזים ניכרים, חלקם ירדו בסכומים של 1,000 שקלים בלבד.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
חברה, התגובות כאן הן לא לעניין, תנו לי לבשר לכם כשמע"מ יורד באחוז גם המחירים יורדים, לפעמים מהר ולפעמים לאט.

אז איך זה עובד ? נתחיל מזה שהיצרנים רוצים כל הזמן להעלות מחירים וזה טבעי וזה בסדר, אבל הבעיה שיש מתחרים שיורידו מחירים כדי למשוך קונים. בסופו של דבר מחירים נסגרים ב "זון" שבין רצון היצרן להרוויח לבין המקום שבו הלקוחות בורחים.

אלה היו 60 שניות על מחירים, ביקוש והיצע.

זה נכון לשוק חופשי ולמוצרים זהים אז העדפות הצרכנים זהים.

שוק הרכב לא עונה על הקריטריונים.

אחוז מע"מ לא יגלם הנחה שתגרום לך לשנות את ההעדפה שלך - אלא אם אתה רוכש גדול כמו חברת ליסינג וכו', שם בכל מקרה הם נהנים מהנחות אבל עושים את החשבון לפי המחיר הסופי בלי להתחשב מחירון.

A3

A4

פורסם
חברה, התגובות כאן הן לא לעניין, תנו לי לבשר לכם כשמע"מ יורד באחוז גם המחירים יורדים, לפעמים מהר ולפעמים לאט.

אז איך זה עובד ? נתחיל מזה שהיצרנים רוצים כל הזמן להעלות מחירים וזה טבעי וזה בסדר, אבל הבעיה שיש מתחרים שיורידו מחירים כדי למשוך קונים. בסופו של דבר מחירים נסגרים ב "זון" שבין רצון היצרן להרוויח לבין המקום שבו הלקוחות בורחים.

אלה היו 60 שניות על מחירים, ביקוש והיצע.

מה שכתבת מתקיים בשוק משוכלל, שוק הרכב לא מתאים להגדרה זו. מדובר באוליגופול ולכן הכללים שונים במידת מה.

נתון מעניין שצריך לקחת בחשבון הוא ששיעור הירידה בדרך כלל לא מגיע כולו לכיסו של הצרכן אפילו בשוק משוכלל, וזאת בשל עקומת גמישות הביקוש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אני עובד בתחום המחשוב הקמעוני.

חד משמעית:

כאשר המע"מ עולה, החנויות מקבלות דפי שינוי מחיר אין סופיים עם עלייה שסכומה אף גבוה מסכום עליית המדד.

כאשר המע"מ יורד, החנויות מקבלות דפי שינוי מחיר בודדים אשר כוללים בדר"כ מוצרים בפיקוח בלבד.

כן נראה שינוי מחיר ביס/בזק/הוט וכיו"ב במחיר דלק/גז/חשמל וכיו"ב.

הפתרון אולי צריך להיות שעל המדפים ייקבע מחיר שלא כולל מע"מ ואז כל שינוי של מע"מ יתבטא אוטמטית בקופה ללא כל צורך לעדכן מחיר על המדפים. דבר זה גם יאפשר לשנות מע"מ על מוצרים נקודתיים, כמו לדוגמא שמדברים שעל מוצרי יסוד יהיה מע"מ שונה ונמוך יותר.

כמובן שפתרון זה ייקשה על הקונים לדעת מה יהיה המחיר המדוייק בקופה

הפתרון שלך קיים בארה"ב, בו אתה רואה מחיר ורק בעת התשלום אתה מגלה שצריך להוסיף מס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
ערב טוב,

הזמנתי רכב בהזמנה מיוחדת ושילמתי עבורו מקדמה, והוא יגיע באמצע אוקטובר - אולם מה- 1 באוקטובר המע"מ יורד באחוז.

בעת ההזמנה היבואן הנפיק טופס הזמנה לפי 18% מע"מ.

אם שילמתי מקדמה בלבד אך לא את הסכום הסופי, נהוג לשלם לפי 17% מע"מ או 18% כשהרכב יגיע לארץ? :shock: זה 1305 ש"ח הפרש... לא בא לי לתרום כסף למדינה לשווא ואני בכוונה שואל פה ולא אצל היבואן.

היבואן כתב בהזמנה (בטופס הראשי למטה): "מחיר הרכב למזמין המשלם את מחיר הרכב לאחר חלוף 14 יום ממועד ההזמנה, יהיה מחירו ומחיר התוספות ע"פ מחירון היבואן בעת תשלום המחיר הסופי (כולל מיסים ומע"מ) ובתוספת אגרה למשרד הרישוי, כאמור וכמפורט בהסכם הזמנת הרכב".

בתרגום לעברית אני יכול להיות רגוע ולבקש הנפקת הזמנה חדשה מהמחשב לפי 17% מע"מ כשהרכב יגיע, או שיש אותיות קטנות היכן שהוא? מישהו נתקל בדבר כזה?

תודה רבה,

גיא.

אחרי 14 יום לא המחיר מובטח ולא המיסוי

אתה תשלם לפי 17% את מה שטרם שולם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני עובד בתחום המחשוב הקמעוני.

חד משמעית:

כאשר המע"מ עולה, החנויות מקבלות דפי שינוי מחיר אין סופיים עם עלייה שסכומה אף גבוה מסכום עליית המדד.

כאשר המע"מ יורד, החנויות מקבלות דפי שינוי מחיר בודדים אשר כוללים בדר"כ מוצרים בפיקוח בלבד.

כן נראה שינוי מחיר ביס/בזק/הוט וכיו"ב במחיר דלק/גז/חשמל וכיו"ב.

הפתרון אולי צריך להיות שעל המדפים ייקבע מחיר שלא כולל מע"מ ואז כל שינוי של מע"מ יתבטא אוטמטית בקופה ללא כל צורך לעדכן מחיר על המדפים. דבר זה גם יאפשר לשנות מע"מ על מוצרים נקודתיים, כמו לדוגמא שמדברים שעל מוצרי יסוד יהיה מע"מ שונה ונמוך יותר.

כמובן שפתרון זה ייקשה על הקונים לדעת מה יהיה המחיר המדוייק בקופה

אז אל תסבך.. שישימו גם וגם. פתק אחד קבוע עם המחיר ואחד שאפשר להחליף כמה זה כולל מעמ.. למרות שהמעמ לא משתנה בתדירות כזו גבוהה שזה באמת משנה מה יחליפו

פורסם

ברגע שאתה אמור שתי פתקים, לדעתי אתה מסבך ודורש כפל רישום.

ולדעתי התדירות היא כן גבוהה, תוך כעשר שנים המע"מ השתנה אצלנו 6 פעמים.

פורסם

טמטום... רוב המכוניות שאותם אנשים ימשיכו להחזיק יאבדו בחודש הזה מערכן יותר מאשר ההפחתה שיביא האחוז הבודד הזה, ומי שאין לו מכונית כרגע ישלם יותר מזה על תח"צ. צריכים אוטו, שיקנו פאקינג אוטו.

כלומר זה עדיין סבבה לגמרי שעושים את ההנחה הזאת עכשיו, אבל זה די מפגר בתכל'ס. מה גם שעכשיו בטח כל מי שינסה לסחוט הנחה כלשהי (של יותר מאחוז אחד) שבווגאי היה מקבל לפני ההכרזה הזאת, יקבל תשובה לקונית של "מה...? הנה, יש מבצע מע"מ 17. אי אפשר לתת יותר הנחה". בקיצור, כרגיל, Lose lose situation לצרכן הישראל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
טמטום... רוב המכוניות שאותם אנשים ימשיכו להחזיק יאבדו בחודש הזה מערכן יותר מאשר ההפחתה שיביא האחוז הבודד הזה, ומי שאין לו מכונית כרגע ישלם יותר מזה על תח"צ. צריכים אוטו, שיקנו פאקינג אוטו.

קל לך לדבר.

כשאנשים צריכים להוציא כסף הם מתחשבנים על האגורות.

לפני כמה זמן היה לי איזה לקוח שרכשתי עבורו 2 מזגנים בסך של 5000 שח, ובגלל עליה של המעמ ב 1% (חמישים שקל) הוא היה בהיסטריה טוטאלית שאמשוך את המזגנים ביום שישי מהספק (במקום ביום ראשון) בגלל שביום ראשון המע"מ כבר עולה... (וזה מבן אדם שאני מכיר - יש לו דירה, אין לו משכנתא, רכב צמוד מהעבודה וכל שני וחמישי הוא טס למקום אחר בעולם ומבזבז כסף ללא הכרה - אבל ה 50 שקל של המעמ על המזגנים היה הורג אותו !! :p :P )

לא חסר פסיכים במדינה הזו.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה זה קל לי לדבר? כאילו שאת כל הכסף שאני מרוויח אני שם מתחת לבלטות... אני גם מוציא כסף.

הקטע פה הוא שה"התחשבנות על כל שקל" הזאת לא בהכרח תחסוך להם את השקל הזה, בגלל זה ה"טמטום".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אהבתי את התמימות. התשובה הפשוטה היא כזאת והיא רלוונטית במיוחד לשוק החזירים הישראלי ובטח לשוק פרימיום כמו רכבים:

כשהמע"מ עולה, המחירים עולים.

כשהמע"מ יורד, המחירים נשארים זהים ולפעמים עולים קצת.

1% פחות למדינה, הלקוחות רגילים למחיר מסוים, 1% יותר רווח ליבואן. גם אם תשאלו אותם למה ואיך ולמה המחיר לא יורד, יש להם 50 תירוצים בשרוול (שילוח ביורו, יצור במטבע ין, מיסי שילוח באירופה, מיסי רכישה עלו, בלה בלה בלה בלה בלה). לפעמים, בגלל בלבול, יש גם טקטיקת העלאת מחירים (אני חותם בעיניים עצומות שזה יקרה אצל מספר לא מבוטל של יבואנים בישראל) - אבל זה כבר לתגובה אחרת ואני מהטלפון כך שאין לי כח לחפור.

• תוכן חדש...