Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקר אמינות של JD באנגליה הוכיח שרמת האמינות של רנו נחשבת ממוצעת בתעשייה, מתחתייה מוקמו מותגים כמו יונדאי והונדה.

לגביי המגאן והפלואנס DCI, הן מציגות רמת אמינות מאוד גבוהה, תשאל את נהגי המוניות ומורי הנהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה לכולם

התודע לי שאני יכול לקבל רכב מהעבודה ב 3000 שקל לחודש עם דלק ללא הגבלה (וטיפולים וביטוח כמובן)

אני תוהה אם זה יהיה עדיף על רכב זול וחסכוני בהתחשב במרחק שציינתי.

פורסם

מה זה 3000 ש"ח בחודש לרכב מהעבודה?

שווי שימוש?

חוץ משווי שימוש אתה משלם עוד משהו?

בכמה ירד השכר שלך בנטו אחרי קבלת הרכב?

איזה רכב אתה מקבל?

תכלס, בקילומורז' כזה (שזה יוצא באיזור 35.000-40.000 ק"מ לשנה, הרי בטוח שתסע לא רק לעבודה וחזרה) כדאי לקחת רכב גדול ונוח יותר מעבודה גם אם זה יעלה קצת יותר.

פורסם (נערך)
כל טורבו דיזל תעשה את העבודה.

אל תכוון לקטנות עם מנועים קטנים כי בעליות לירושלים אתה לא תיסע איתן בצורה חסכונית, עזוב שגם בנסיעות רגילות שמעתי מכמה בעלים שהן שותות כמו משפחתיות רגילות.

במקרה חזרתי כעת מנסיעה של ת"א - ירושליים(רמות, טלביה) ת"א. לא הרבה פקקים ולא עמוס מדי. נסעתי דיי מהר אבל בלי לקרע את הרכב בעליות (הוא ממילא לא מטפס בעומס הזה בסל"ד)

לא במקרה כלל תידלקתי מיכל מלא (עד להקפצה ועוד אחת) לפני הנסיעה וכשחזרתי תידלקתי שוב באותה תחנה ואותה משאבה ואותה צורה.

פג'ו 107 ידנית 2012. ק"מ: כמעט 150. ליטר בנזין 95: 8.4 ליטר.

תעשו את החשבון לבד.

ועדיין, לא הייתי ממליץ בשום אופן על נסיעות קבועות לירושליים עם אף אחת מהקטנות בעלות מנועי הליטר בהספק של 70 כ"ס בערך. זה פשוט לא נעים ומתיש לנסע כשחסר לך כח לעקיפות והאצות ביניים בעליות.

החריגה בהקשר הזה היא הפוקסווגן אפ (אני חושב שהיא 76 כ"ס)ונדמה לי שסיאט מי ששוקה/ משווקת עם המנוע ליטר החזק יותר.

בלי קשר: הנזק הכלכלי הגדול ביותר ברכב הוא ירידת הערך ולא צריכת הדלק בנסועה כמו שלך.

עריכה אחרונה על ידי eitanm
טעות הקלדה
פורסם (נערך)
מה זה 3000 ש"ח בחודש לרכב מהעבודה?

שווי שימוש?

חוץ משווי שימוש אתה משלם עוד משהו?

בכמה ירד השכר שלך בנטו אחרי קבלת הרכב?

איזה רכב אתה מקבל?

תכלס, בקילומורז' כזה (שזה יוצא באיזור 35.000-40.000 ק"מ לשנה, הרי בטוח שתסע לא רק לעבודה וחזרה) כדאי לקחת רכב גדול ונוח יותר מעבודה גם אם זה יעלה קצת יותר.

שווי שימוש, כן. הכי זול שמוצע לי - קיה פיקנטו lx, ה 1.2 ליטר. כיסוי מלא לדלק ושאר הוצאות. אבל תהיה השפעה נוספת על הפנסיה.

מעבר לפיקנטו מדובר על 3200 בחודש ואף יותר, מה שלא משתלם לי.

במקרה חזרתי כעת מנסיעה של ת"א - ירושליים(רמות, טלביה) ת"א. לא הרבה פקקים ולא עמוס מדי. נסעתי דיי מהר אבל בלי לקרע את הרכב בעליות (הוא ממילא לא מטפס בעומס הזה בסל"ד)

לא במקרה כלל תידלקתי מיכל מלא (עד להקפצה ועוד אחת) לפני הנסיעה וכשחזרתי תידלקתי שוב באותה תחנה ואותה משאבה ואותה צורה.

פג'ו 107 ידנית 2012. ק"מ: כמעט 150. ליטר בנזין 95: 8.4 ליטר.

תעשו את החשבון לבד.

ועדיין, לא הייתי ממליץ בשום אופן על נסיעות קבועות לירושליים עם אף אחת מהקטנות בעלות מנועי הליטר בהספק של 70 כ"ס בערך. זה פשוט לא נעים ומתיש לנסע כשחסר לך כח לעקיפות והאצות ביניים בעליות.

החריגה בהקשר הזה היא הפוקסווגן אפ (אני חושב שהיא 76 כ"ס)ונדמה לי שסיאט מי ששוקה/ משווקת עם המנוע ליטר החזק יותר.

בלי קשר: הנזק הכלכלי הגדול ביותר ברכב הוא ירידת הערך ולא צריכת הדלק בנסועה כמו שלך.

עם הספארק שלי זה די מהנה לעשות את העליות של כביש 1. בהילוך שלישי-שני אני עוקף די בקלילות, למרות שהמנוע צורח קצת.

אתה צודק - לא לקחתי בחשבון את ירידת הערך. זה קילומטרז' גבוה מאוד לשנה.

מה שאני הכי מעוניין בו זה לחסוך בכסף, בין אם זה מתבטא בצריכה דלק נמוכה או כל דבר אחר, זה לא משנה. לכן אני כאן להתייעץ :)

עריכה אחרונה על ידי TheNessus
פורסם

כנראה לא הבנת מה אמרו לך. אתה תשלום מהברוטו 3,000 ש"ח לחודש, תפסיד הפרשות סוציאליות על הסכום הזה, ובנוסף תשלם מס שולי לפי מדרגות כל חודש על 2.5% ממחיר הרכב כחדש.

פורסם

עם הספארק שלי זה די מהנה לעשות את העליות של כביש 1. בהילוך שלישי-שני אני עוקף די בקלילות, למרות שהמנוע צורח קצת.

אתה צודק - לא לקחתי בחשבון את ירידת הערך. זה קילומטרז' גבוה מאוד לשנה.

מה שאני הכי מעוניין בו זה לחסוך בכסף, בין אם זה מתבטא בצריכה דלק נמוכה או כל דבר אחר, זה לא משנה. לכן אני כאן להתייעץ :)

אם מדובר על הספארק1.2 אז זה ברור.

לגבי ירידת ערך: לא התכוונתי כלל לקילומטרז הגבוה (כי זה לא נחשב מאד גבוה). גם אם לא תזיז את הרכב כלל יש לך ירידת ערך כל שנה שהיא גדולה יותר מהחיסכון התאורטי בהפרש בין 1ל 12 ל1 ל18.

אם אתה לא לחוץ על רכב חדש אז חפש משומשת בת שנה/ שנתיים. (או שאולי אל תחליף כלל :) )

אם אתה רוצה חדש, ראיתי שיש כעת מבצע על 108 חדשה ידנית עם מנוע 1200 דרך ידיעות אחרונות. לדעתי במחיר מאד מאד שווה שמפצה על ירידת הערך הצפויה לפג'ו חדשה.

פורסם
כנראה לא הבנת מה אמרו לך. אתה תשלום מהברוטו 3,000 ש"ח לחודש, תפסיד הפרשות סוציאליות על הסכום הזה, ובנוסף תשלם מס שולי לפי מדרגות כל חודש על 2.5% ממחיר הרכב כחדש.

כן, ה 3000 המדוברים הם לפני כל זה, ככה שבפועל מדובר על סכום מצטבר גדול יותר.

פורסם

אתה כנראה לא מבין עד הסוף איך הולך מיסוי רכב מעבודה ואיך עובד תשלום על רכב ליסינג דרך העבודה.

כדאי לך מאוד לברר וללמוד את הדברים האלה כי זה יכול לשנות לחלוטין את כל החישוב.

שווי שימוש של 3000 ש"ח זה לא אומר שיורד לך מהשכר נטו 3000 ש"ח. יורד לך בין 1000 - 1300 בערך.

שווי שימוש לקיה פיקנטו הוא לא 3000, הוא פחות. 2.5% ממחיר הרכב אצל היבואן, כל חודש.

האם יש עוד משהו שאתה צריך לשלם מהברוטו?

זה רכב דרך ליסינג? מה גובה תשלום חודשי לליסינג? מי משלם אותו?

פורסם
אתה כנראה לא מבין עד הסוף איך הולך מיסוי רכב מעבודה ואיך עובד תשלום על רכב ליסינג דרך העבודה.

כדאי לך מאוד לברר וללמוד את הדברים האלה כי זה יכול לשנות לחלוטין את כל החישוב.

שווי שימוש של 3000 ש"ח זה לא אומר שיורד לך מהשכר נטו 3000 ש"ח. יורד לך בין 1000 - 1300 בערך.

שווי שימוש לקיה פיקנטו הוא לא 3000, הוא פחות. 2.5% ממיר הרכב אצל היבואן, כל חודש.

האם יש עוד משהו שאתה צריך לשלם מהברוטו?

זה רכב דרך ליסינג? מה גובה תשלום חודשי לליסינג? מי משלם אותו?

אערוך שיחה בקרוב לגבי איך זה עובד ומה המשמעות האמיתי של כל זה על הכיס. כנראה שאני לא מבין אז אענה על כל זה אחר כך. תודה!

פורסם

תבקש שיעשו לך סימולציית שכר, לפני הרכב ואחרי הרכב.

ככה תדע בדיוק כמה זה יעלה לך.

אבל כמו שרשמתי מקודם, בקילומטרז'. כזה רכב מעבודה לרוב כדאי או כמעט כדאי (וחוסך הרבה כאב ראש). במיחד אם אתה לוקח אוטו קטן.

תוודא שלא מגבילים אותך בדלק לקילומטרז' מסויים.

ועוד דבר: אל תקח ואל תקנה קיה פיקנטו, פיאט 500, וכל יתר מכוניות מיני לנסיעות כאלה. כלן מכוניות עירוניות שלא מיועדות לכסות מרחקים ארוכים על בסיס יומי. למרות שהן יכולות - זה לא הכי נוח ונעים.

קח אוטו מקבוצה אחת מעל כמו יונדאי i20, ורצוי מנוע 1.4 לפחות.

פורסם

אז רכב חברה איפה שאני עובד מוצע בסכום שיורד מהמשכורת כמו שהוא. 3000 שקל. לא מדובר על שווי שימוש. היתרון היחיד הוא שאין הגבלה על קילומטרז' ודלק, ושאר הוצאות. אבל זה סכום נכבד מאוד שלא כדאי כלכלית, כמו כן בגלל ירידה התנאים סוציאלים בגלל ירידה במשכורת.

אז אני עדיין בדילמה. אחקור את הנושא עוד ואשוב לכאן בהמשך. תודה לכולם.

פורסם

זה לא הגיוני, מעסיק שמעמיד לרשות העובד רכב לשימוש מחוץ לשעות העבודה חייב להוסיף שווי שימש לתלוש משכורת. זה חובה על פי חוק.

אבל בוא נגיד שיהיה לך הפסד בנטו של 3000 ש"ח כולל הכל.

ביחישוב מאוד גס שעשיתי יעלה לך יותר כסף להחזיק רכב פרטי שנוסע 40.000 ק"מ בשנה.

דלק לפי צריכה אופטימית של 1 ל 17 - 1300 ש"ח בחודש. ירידת ערך של הרכב נגיד 1000 ש"ח בחודש.

ביטוח וירשוי נניח 5000 בשנה - כ 500 בחודש.

שניים-שלושה טיפולים לרכב בשנה - כל טיפול 1000 ש"ח (אופטימי) - עוד 300 בחודש.

כבר הגעת ל 3000 בחודש וזה לפני החלפת צמיגים, מצבר, עלות מימון שאתה אולי צריך לקחת לרכישה ועוד.

אם תקנה רכב בנזין קטן ותעשה עליו 120 אלף ק"מ בשלוש שנים - תצטרך לרדת במחיר מאוד מאוד נמוך כדי למכור אותו.

עוד שאלה שאתה צריך לשאול - אם לא תקח רכב מעבודה, האום תקבל החזר הוצאות נסיעה וכמה?

• תוכן חדש...