Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רכב (יד שניה אבל לא שולל יד ראשונה) שישרת אותי עבור נסיעות לעבודה וחזור. אני גר באיזור ירושלים ועובד בהוד השרון. הרוב המוחלט של הנסיעות יהיו בין עירוניות, עם העליות של כביש 1 כמובן.

אני מתלבט בין רכב חסכוני קטן (למשל פיאט 500) לבין רכב יחסית גדול יותר, בקטגוריית המיני והסופר מיני (i10, פיקנטו, ועד אפילו סיאט איביזה בעיקר בגלל התמורה למחיר שלה).

לי ולבת זוגי יש כרגע שברולט ספארק 2011 שנותנת 14 קילומטר לליטר במדידות שעשיתי. הרכב בשימוש העיקרי שלה אז הוא לא ישמש אותי. וגם 14 קילומטר לליטר זה לא חסכוני בעיני (16 ומעלה זה כן).

תקציב - אני כמובן מעוניין לחסוך, גם במחיר וגם בדלק. אבל אני לא נרתע מהשקעה ראשונית גדולה עבור חסכון בטווח ארוך (למשל הפיאט 500 שהזכרתי).

אשמח לעצות, תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי TheNessus
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם המדידות נעשו בתוואי שאתה מתכוון לנסוע בו? אולי תתקבל בו צריכת דלק חסכונית יותר.

מה הנסועה החודשית?

גם לא הבנתי האם הרכב החדש יהיה במקום הספארק או בנוסף.

ממליץ לבדוק אתרים כמו motori, שם אתה יכול לקנות רכב עם 0 ק"מ, פיאט 500 למשל החל מ 70K.

פורסם
האם המדידות נעשו בתוואי שאתה מתכוון לנסוע בו? אולי תתקבל בו צריכת דלק חסכונית יותר.

מה הנסועה החודשית?

גם לא הבנתי האם הרכב החדש יהיה במקום הספארק או בנוסף.

ממליץ לבדוק אתרים כמו motori, שם אתה יכול לקנות רכב עם 0 ק"מ, פיאט 500 למשל החל מ 70K.

כן, באותו מסלול, וגם באופן כללי ירושלים-גוש דן.

הנסועה החודשית היא יומית, כל יום חול. מדובר על 118 ק"מ ביום.

זה יהיה בנוסף לספארק, רק ציינתי את זה כדוגמא שלא מספקת אותי מבחינת צריכת דלק.

אני לא מכיר את הקונספט "רכב עם 0 ק"מ". זה לא פשוט אוטו חדש? אני אבדוק את הנושא, תודה.

פורסם

לדעתי יש לך מה אופציות על הפרק:

1. משהו בסגנון מכונית מיני או סופר מיני ידנית- אני לא בטוח שהן יהיו כל כך חסכוניות בתוואי שלך, בגלל סל"ד השיוט הגבוהה, אבל הן יהיו זולות לקנייה ואחזקה.

2. סןפר מיני דיזל- לטעמי האופציה העדיפה. על הפרק עומדות (למיטב זכרוני) 2 מועמדות- סיטרואן C3 דיזל או קיה ריו דיזל. תבדוק כל אחת מהן ותקרא ביקורות. לסיטרואן גיר רובוטי חד מצמדי, לא לטעמם של כולם אבל אם מתפעלים את ההילוכים ידנית, החוויה דומה לזו שרכב ידני ובהחלט נסבלת (יש פקדים מההגה).

3. סופר מיני טורבו בנזין- מניסיון, מכוניות סופר מיני עם טכנולוגיה עדכנית יכולות להיות מאוד חסכוניות. לי יש סקודה פאביה החדשה, בשיוט עם מזגן חלש יחסית (אבל קר) ובמהירות של משהו כמו 110-120 האוטו עושה 1:17. יכולה להיות אופציה.

4. משפחתית דיזל- אם אתה צריך מרחב וזה, יש ביד 2 פלואנס דיזל ואוקטביה דיזל. במחיר טוב וקילומטראז סביר זו יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל.

5. היברידי/גז- קצת פחות חסכוני בתוואי בין- עירוני, אבל שווה בדיקה.

מ התקציב? ומה יותר חשוב לך באוטו (צריכת דלק/ אמינות/אבזור/מותג/נוחות/בטיחות). לי נראה שאחת מהדיזלים יספקו אותך.

פורסם

לא הבנתי, את הנסיעה תעשה כל יום?

אם כן אז הייתי ממליץ על היברדי או רכב קטן וחסכוני כמו שציינת.

רכב עם 0 ק"מ זה רכב חדש לחלוטין שאתה קונה מחברת ליסינג, אתה תירשם ביד שנייה. ניתן להשיג הנחות יפות.

החסרונות הם: אתה יד שנייה, ירידת ערך גבוהה יותר, הרכב בד"כ יהיה ברמת איבזור "ליסינג"

פורסם
לא הבנתי, את הנסיעה תעשה כל יום?

אם כן אז הייתי ממליץ על היברדי או רכב קטן וחסכוני כמו שציינת.

רכב עם 0 ק"מ זה רכב חדש לחלוטין שאתה קונה מחברת ליסינג, אתה תירשם ביד שנייה. ניתן להשיג הנחות יפות.

החסרונות הם: אתה יד שנייה, ירידת ערך גבוהה יותר, הרכב בד"כ יהיה ברמת איבזור "ליסינג"

כן, כל יום.

חשבתי על היברידית, למשל Yaris. אבל זה מתבטא בעיקר בדרכים עירוניות, מה שאני לא אחווה כלכך בנסיעות האלו (כביש 1 וכביש 6 95% מהזמן).

אבזור ליסינג זה סבבה לי. אני לא צריך מסך מגע עם gps מובנה ובולשיט בסגנון, או שליטה מההגה. או מושבים מעור. רק שיסע ויהיה אמין.

אם כך אני באמת נוטה יותר לכיוון הפיאט 500 והמיני'ס דוגמאת i10, picanto, וכו' ואולי Micra.

ראוי לציין שאני יכול לקבל רכב מהעבודה עם השתתפות סבירה בדלק, אבל זה יעלה סביב 2500-3000 בחודש, מה שאני לא בטוח לגמרי שישתלם לי.

לדעתי יש לך מה אופציות על הפרק:

1. משהו בסגנון מכונית מיני או סופר מיני ידנית- אני לא בטוח שהן יהיו כל כך חסכוניות בתוואי שלך, בגלל סל"ד השיוט הגבוהה, אבל הן יהיו זולות לקנייה ואחזקה.

2. סןפר מיני דיזל- לטעמי האופציה העדיפה. על הפרק עומדות (למיטב זכרוני) 2 מועמדות- סיטרואן C3 דיזל או קיה ריו דיזל. תבדוק כל אחת מהן ותקרא ביקורות. לסיטרואן גיר רובוטי חד מצמדי, לא לטעמם של כולם אבל אם מתפעלים את ההילוכים ידנית, החוויה דומה לזו שרכב ידני ובהחלט נסבלת (יש פקדים מההגה).

3. סופר מיני טורבו בנזין- מניסיון, מכוניות סופר מיני עם טכנולוגיה עדכנית יכולות להיות מאוד חסכוניות. לי יש סקודה פאביה החדשה, בשיוט עם מזגן חלש יחסית (אבל קר) ובמהירות של משהו כמו 110-120 האוטו עושה 1:17. יכולה להיות אופציה.

4. משפחתית דיזל- אם אתה צריך מרחב וזה, יש ביד 2 פלואנס דיזל ואוקטביה דיזל. במחיר טוב וקילומטראז סביר זו יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל.

5. היברידי/גז- קצת פחות חסכוני בתוואי בין- עירוני, אבל שווה בדיקה.

מ התקציב? ומה יותר חשוב לך באוטו (צריכת דלק/ אמינות/אבזור/מותג/נוחות/בטיחות). לי נראה שאחת מהדיזלים יספקו אותך.

תודה, אשקול את הדברים. פרט למשפחתיות, אין לי צורך כלל וכלל.

פורסם

חפש את המאגאן 5 דלתות dci , צריכת דלק של 1:16 ניתנת להשגה ללא בעיה ואף תצרוכת טובה יותר תלוי באופן הנהיגה שלך בלבד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בקילומטרז' המדובר שקול לקחת דיזל קטנה חדשה מליסינג תפעולי. אתה חייב לקחת בחשבון את עלויות הטיפולים/תיקונים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל טורבו דיזל תעשה את העבודה.

אל תכוון לקטנות עם מנועים קטנים כי בעליות לירושלים אתה לא תיסע איתן בצורה חסכונית, עזוב שגם בנסיעות רגילות שמעתי מכמה בעלים שהן שותות כמו משפחתיות רגילות.

פורסם
שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רכב (יד שניה אבל לא שולל יד ראשונה) שישרת אותי עבור נסיעות לעבודה וחזור. אני גר באיזור ירושלים ועובד בהוד השרון. הרוב המוחלט של הנסיעות יהיו בין עירוניות, עם העליות של כביש 1 כמובן.

אני מתלבט בין רכב חסכוני קטן (למשל פיאט 500) לבין רכב יחסית גדול יותר, בקטגוריית המיני והסופר מיני (i10, פיקנטו, ועד אפילו סיאט איביזה בעיקר בגלל התמורה למחיר שלה).

לי ולבת זוגי יש כרגע שברולט ספארק 2011 שנותנת 14 קילומטר לליטר במדידות שעשיתי. הרכב בשימוש העיקרי שלה אז הוא לא ישמש אותי. וגם 14 קילומטר לליטר זה לא חסכוני בעיני (16 ומעלה זה כן).

הרכב האידיאלי לנסיעות שלך הוא, כמו שכבר ציינו כאן, טורבו-דיזל מודרני. רנו מגאן, רנו פלואנס, סיאט טולדו דיזל אם אתה נוסע עם אטמי אוזניים ולא סובל מבעיות גב ועוד. לא קל למצוא כאלו רכבים משומשים במצב טוב ועם קילומטראז' סביר והחדשים יקרים יחסית (סביב ה-130 אלף ש"ח), אבל כתבת שאין לך בעיה להשקיע עבור חיסכון - אז הנה השקעה שכדאי לעשות.

מבין הרכבים שהזכרת אף לא אחד באמת עושה 16 קילומטרים לליטר. בטח שלא ה-i10 והפיקנטו חובבות הדלק ואפילו לא ה-500 החביבה למראה. לסיאט איביזה אכן יש תמורה גבוהה של תקלות ביחס למחיר, בחירה מעולה למי שאינו שזקוק לרכב לצורך תחבורה יום-יומית ויכול להרשות לעצמו להשאיר את הרכב במוסך לצורך החלפת רצועת תזמון או החלפה של גיר או החלפה של מוח גיר או כל תקלה ידועה אחרת בסגנון בתדירות גבוהה מהמקובל בשוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
חפש את המאגאן 5 דלתות dci , צריכת דלק של 1:16 ניתנת להשגה ללא בעיה ואף תצרוכת טובה יותר תלוי באופן הנהיגה שלך בלבד.

זאת צריכת דלק שניתן להשיג בעיר, מחוץ לעיר אין בעיה לעשות יותר מ1:20, אני מאמין שלמרות העליות של ירושלים אפשר להגיע לנתון של 1:18-1:19.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הרכב האידיאלי לנסיעות שלך הוא, כמו שכבר ציינו כאן, טורבו-דיזל מודרני. רנו מגאן, רנו פלואנס, סיאט טולדו דיזל אם אתה נוסע עם אטמי אוזניים ולא סובל מבעיות גב ועוד. לא קל למצוא כאלו רכבים משומשים במצב טוב ועם קילומטראז' סביר והחדשים יקרים יחסית (סביב ה-130 אלף ש"ח), אבל כתבת שאין לך בעיה להשקיע עבור חיסכון - אז הנה השקעה שכדאי לעשות.

מבין הרכבים שהזכרת אף לא אחד באמת עושה 16 קילומטרים לליטר. בטח שלא ה-i10 והפיקנטו חובבות הדלק ואפילו לא ה-500 החביבה למראה. לסיאט איביזה אכן יש תמורה גבוהה של תקלות ביחס למחיר, בחירה מעולה למי שאינו שזקוק לרכב לצורך תחבורה יום-יומית ויכול להרשות לעצמו להשאיר את הרכב במוסך לצורך החלפת רצועת תזמון או החלפה של גיר או החלפה של מוח גיר או כל תקלה ידועה אחרת בסגנון בתדירות גבוהה מהמקובל בשוק.

לפי מה שרשמת אני מבין שהתקלות (רמת האמינות) ברנו פלואנס/מכאן דיזל יותר גבוהות מהמקובל בשוק ? או שלא הבנתי נכון ?

• תוכן חדש...