Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אז גם אני חלק מהבייבי בום שהפורום חווה ובתחילת אוגוסט אמור להיוולד היורש. ועכשיו לשאלותי, מישהו כאן שימר דם טבורי? אם כן באיזו חברה ומה היה המחיר? בנתיים קיבלתי הצעה על סך 8k מתל השומר. סכום לא מבוטל בכלל.

השאלה הבאה, אני ואשתי סטודנטים והיא כמעט ולא עובדת, הגעתי לסיכום עם הבוס שאני זה שיוצא לחופשת לידה. מה צריך להגיש? כמה מקבלים? לכמה זמן? לפני כמה חודשים התחלף הח.פ של החברה האם זה משפיע עליי? אני עובד מעל שנה באותו המקום.

פורסם

יש לך איזו היסטוריה גנטית בעייתית במשפחה שמחייבת אותך לשמור דבר כזה?

אתה לא צריך לענות פה, חיסיון רפואי וכיו"ב. :-)

אם התשובה היא לא, חסכתי לך.

לא הבנתי מה ההיגיון שעומד מאחורי היציאה שלך לחופשת לידה, תוכל להסביר?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לנו נולד תומר לפני שנה בערך, אחרי אחותו הגדולה שהיום היא בת 4 וחצי.

בנשי המקרים הבנו ששמירת דם טבורי לא תועיל, היות שאם חס וחלילה הוא יצטרך משהו, כנראה שימציאו איזו תרופה שתבטל את הצורך בדם הטבורי.

אף אחד גם לא מבטיח לך שבאמת ניתן יהיה לעשות עם זה משהו.

לגבי החל"ד, הכי טוב זה לבדוק באתר של ביטוח לאומי, הם אלו שמשלמים לך בעצם.

מה מקבלים? את המשכורת שלך, תוך כדי החופשה, אבל בפעם אחת (ככה לפחות אישתי קיבלה והיא עצמאית)לגבי הח.פ., רק צריך לוודא מול ביטוח לאומי שהוותק נשמר לך.

פורסם
אהלן אז גם אני חלק מהבייבי בום שהפורום חווה ובתחילת אוגוסט אמור להיוולד היורש. ועכשיו לשאלותי, מישהו כאן שימר דם טבורי? אם כן באיזו חברה ומה היה המחיר? בנתיים קיבלתי הצעה על סך 8k מתל השומר. סכום לא מבוטל בכלל.

השאלה הבאה, אני ואשתי סטודנטים והיא כמעט ולא עובדת, הגעתי לסיכום עם הבוס שאני זה שיוצא לחופשת לידה. מה צריך להגיש? כמה מקבלים? לכמה זמן? לפני כמה חודשים התחלף הח.פ של החברה האם זה משפיע עליי? אני עובד מעל שנה באותו המקום.

אמנם עבר קצת זמן מאז שעברתי עם בת זוגי על החומר של חשבי שכר, אבל למיטב זכרוני כאשר בת הזוג אינה עובדת לא יכול בן הזוג לצאת לחופשת לידה במקומה.

מזל טוב, והרבה נחת.

פורסם

היא עובדת אבל היא ממעטת לעבוד גם בגלל הריון וגם בגלל היותה סטודנטית בבן גוריון. אין בעיות גנטיות כאלה או אחרות. כיום מטפלים בכשמונים מחלות בעזרת דם טבורי ולך תדע מה יהיה עוד כמה שנים עם התפתחות המדע. זאת ריזיקה שאני לא רוצה לקחת על עצמי. 8 אלף זה לא מה שיהרוג אותי. העובדה שהתקמצנתי על הסכום הזה אם משהו יקרה כן תאכל אותי. האנס, ההגיון הוא שאני משלם הרבה מיסים למדינה וכרגע יוצא מצב שלאשתי מגיע כסף על חופשת הלידה אבל זה מחושב על משכורות אחרונות וזה סכום אפסי. אז למה שלא אנצל את זה?

פורסם

אנחנו דווקא כן שמרנו דם טבורי של שני הילדים, ולמיטב זכרוני שמרנו את זה בטבורית.

למה שמרנו?

1. אם לא יועיל, לא יזיק (קצת לארנק, אבל לא מעבר).

2. לך תדע מה ההתפתחות הטכנולוגית תוכל בעתיד לעשות עם זה.

3. כי יש נקודת זמן אחת ספציפית שבה אפשר לעשות את זה.

בקיצור, שילוב של ביטוח ולוטו: אתה עושה ביטוח ומקווה שלא תשתמש בו, ואתה ממלא לוטו ומתפלל שתזכה :-)

הסיבה היחידה שאני רואה נגד לשמור היא כלכלית.

פורסם

יתקן אותי ישה, אבל במקרה שלך זה לא מושב על משכורות אחרונות אלא על איזה מינימום, בדומה לתגמולי מילואים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מתעלק- במידה ובת הזוג לא עובדת, היא זכאית למשהו?

אחותה של אישתי ילדה בזמן שלא עבדה, לא קיבלה שום סכום כסף שקשור לחופשת לידה.

פורסם

קודם כל הרבה מזל טוב.

התשובה של Fazer קולעת בול, אנחנו גם עשינו את זה, אם יש לך מכבי שלי אז יש החזר מצ'ק כיסוי, אם יש לך "מאוחדת שיא" אז יש סבסוד משמעותי.

זה ביטוח לכל דבר ועניין, אתה משלם בתקווה שלא תצטרך. אם חס וחלילה תצטרך ואין.. מה שיעבור עליך נפשית יהיה בר משמעות הרבה יותר גדולה מפי כמה מהסכום.

• תוכן חדש...